Skogvin Balder

3 års hingst etter Lome Elden og Venn Vara

Eier: Roy Arne Jansen og Mathias Jansen

3 års hingst som nylig er ankommet stallen. Mamma er Venn Vara. Ei hoppe sørlendingene kjenner godt til. Vant hele 11 av 37 løp. Hvorav seier i Eldings æresløp var den største seieren. Tok også mange seiere på Sørlandets Travpark. Hvor hun ofte kom susende ute i sporene sammen med Bjørn Land. Lome Elden er far. Venn Vara var etter Bork Rigel. En kombinasjon som er prøvd endel ganger, med hell. Mys Elden, Trø Loma, Frønes Arne og helsøster til Skogvin Balder (Osen Prinsessa) er de beste eksemplene. Skogvin Balder har selveste Guri Simson som 6 mor og Steggna som 5 mor. Dette er stammor til Bork Rigel, Mørtvedt Jerkeld, Røder, Horgen Kinge, Spang Best og Gonagas som alle er millionnærer. Skogvin Balder har selv ganske trege generasjonsintervaller. Dette avdekker også mor og hennes avkom til nå. De fleste har først kommet skikkelig i gang som 5 åringer. Men da har de også kommet ut som vinnere i de fleste tilfeller.  Skogvin Balder blir spennende å bli bedre kjent med.

Oppdatering 3. Nov: Er nok den hesten som har hatt mest fremgang i det siste. Fått endel mer fart i kroppen. Og absolutt en hest å jobbe videre med i vinter. Går nå sammen med noen av 2 åringene. Blir spennende å se hvor mye han kan utvikle seg sammen med dem.

Oppdatering 10. Nov: Hatt nok ei fin uke. Gått med 2 åringene, foruten Tirsdag. Da hatt flere av dem litt kjappere fartslek. Balder har ikke den eksplosiviteten og farten som dem enda. Men veldig fornøyd med hesten.

Oppdatering 17. Nov: Ny uke med 2 åringene, trener fint og fortsetter fremgang. Er litt frem i tid, før han er klar for noe banejobb.

Oppdatering 24. Nov: Fin uke med videre fremgang. Vi fikk se hans 1 år eldre søster, Osen Expressa (Mørtvedt Jerkeld-Venn Vara) på Fredag. Dette er typisk for morslaget. Litt seint i gang. Men litt av noen hester når de først kommer i gang. Vi håper Skogvin Balder oppfører seg på samme vis når han er klar:)

Oppdatering 1. Des: Hostet litt. Så han har fått en rolig uke treningsmessig. Blitt trent, men vi har ikke forlangt så mye av han.

Oppdatering 8. Des: Har ikke hostet denne uka. Så har hatt ei fin uke treningsmessig. Utvikler seg fint.

Oppdatering 15. Des: Hostet litt denne uka, men virker til å bare være tørrhoste. Trent som normalt. Fortsatt fremgang.