Skogvin Balder

4 års hingst etter Lome Elden og Venn Vara

Eier: Roy Arne Jansen og Mathias Jansen

4 års hingst som nylig er ankommet stallen. Mamma er Venn Vara. Ei hoppe sørlendingene kjenner godt til. Vant hele 11 av 37 løp. Hvorav seier i Eldings æresløp var den største seieren. Tok også mange seiere på Sørlandets Travpark. Hvor hun ofte kom susende ute i sporene sammen med Bjørn Land. Lome Elden er far. Venn Vara var etter Bork Rigel. En kombinasjon som er prøvd endel ganger, med hell. Mys Elden, Trø Loma, Frønes Arne og helsøster til Skogvin Balder (Osen Prinsessa) er de beste eksemplene. Skogvin Balder har selveste Guri Simson som 6 mor og Steggna som 5 mor. Dette er stammor til Bork Rigel, Mørtvedt Jerkeld, Røder, Horgen Kinge, Spang Best og Gonagas som alle er millionnærer. Skogvin Balder har selv ganske trege generasjonsintervaller. Dette avdekker også mor og hennes avkom til nå. De fleste har først kommet skikkelig i gang som 5 åringer. Men da har de også kommet ut som vinnere i de fleste tilfeller.  Skogvin Balder blir spennende å bli bedre kjent med.

Oppdatering 3. Nov: Er nok den hesten som har hatt mest fremgang i det siste. Fått endel mer fart i kroppen. Og absolutt en hest å jobbe videre med i vinter. Går nå sammen med noen av 2 åringene. Blir spennende å se hvor mye han kan utvikle seg sammen med dem.

Oppdatering 10. Nov: Hatt nok ei fin uke. Gått med 2 åringene, foruten Tirsdag. Da hatt flere av dem litt kjappere fartslek. Balder har ikke den eksplosiviteten og farten som dem enda. Men veldig fornøyd med hesten.

Oppdatering 17. Nov: Ny uke med 2 åringene, trener fint og fortsetter fremgang. Er litt frem i tid, før han er klar for noe banejobb.

Oppdatering 24. Nov: Fin uke med videre fremgang. Vi fikk se hans 1 år eldre søster, Osen Expressa (Mørtvedt Jerkeld-Venn Vara) på Fredag. Dette er typisk for morslaget. Litt seint i gang. Men litt av noen hester når de først kommer i gang. Vi håper Skogvin Balder oppfører seg på samme vis når han er klar:)

Oppdatering 1. Des: Hostet litt. Så han har fått en rolig uke treningsmessig. Blitt trent, men vi har ikke forlangt så mye av han.

Oppdatering 8. Des: Har ikke hostet denne uka. Så har hatt ei fin uke treningsmessig. Utvikler seg fint.

Oppdatering 15. Des: Hostet litt denne uka, men virker til å bare være tørrhoste. Trent som normalt. Fortsatt fremgang.

Oppdatering 29. Des: Hoster litt i starten av øktene, men slutter med det når vi har kjørt litt. Utvikler seg fortsatt fint. For å bekrefte utviklingen, drar vi på banen innen kort tid med han.

Oppdatering 5. Jan: Ingen hoste denne uka. Trener og utvikler seg. Håper på bane med han til uka. Slik at vi kan se hvordan han ligger ann på en distanse.

Oppdatering 12. Jan: Ser fin ut han. Men har av en eller annen grunn hostet litt igjen denne uka. Trodde vi skulle være over det nå. Men trening blir det, samt utvikling. Håper han fortsetter i samme spor.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien.  Skogvin Balder har blitt ridd på denne uka.

Oppdatering 26. Jan: Har trent fint denne uka. Og synes han utvikler seg videre. Blir nok snart en tur på bane med han. Målet er at han skal være klar til løp i løpet av våren. Er fint driv i han. Men mangler nok litt fart enda.

Oppdatering 2. Feb: Veldig utvikling. Bane tur denne uka. Kjørte 46 på distansen. Med 40 avslutning. Blir spennende med han fremover. Kjennes ut som det er utvikling i han. Håper fortsatt på løp utpå vårparten.

Oppdatering 9. Feb: Tatt hurtig jobbet fint. Og trener bra. Ikke hostet denne uka. Planen er bane igjen slutten av neste uke.

Oppdatering 16. Feb: Trent 4 dager denne uka. Planen er at vi tar en tur på rutineløp med han på Onsdag. Håper han fungerer greit da. Ikke noe som tilsier noe annet i trening iallfall. Trenger mer fart. Og kan ha godt av et rutineløp.

Oppdatering 23. Feb: Gikk et banejobb på Onsdag. Var ikke god bane. Så kjørte 50. Var fin, men litt skjev. Vil gjerne finne ut av dette.

Oppdatering 3. Mars: Trent 3 dager denne uka, han må rettes litt. Skal prøve å sko om litt neste uke. Trener ellers greit.

Oppdatering 9. Mars: Hatt ei fin uke. 3 økter. Satt på hodestang denne uka, og kommer til å bruke det en stund på han. Rettet seg mer opp ved bruk av denne.

Oppdatering 16. Mars: Trener fortsatt med hodestang og det har hjulpet en del. Positiv treningsuke for hans del. Trent 3 dager denne uka.

Oppdatering 23. Mars: Han er rettere som tidlig nevnt. Og går fremover. Planen er bane neste uke. Fått en hardøkt Mandag og Fredag denne uka. Og en rolig innimellom.

Oppdatering 30. Mars: Gikk hurtig på Torsdag på travparken. Gikk dobbeltheat og fungerte fint. Gjør fremskritt. Kjørte 50 på første og 46 på andre heatet. Mangler litt fart enda. Og må senkes litt fartsmessig på bane fremover. Hadde hodestang på i går og fungerte bedre på svingene da.

Oppdatering 21. April: Skal på bane igjen til uka. Vi har trent planmessig denne uka. Også han vil nok ha godt av å gå på litt flatere mark fremover.

Oppdatering 6. April: Trent på. Han gjør jobben greit. Skal på banen neste uke igjen. Utvikler seg sakte med sikkert. Men mangler som nevnt toppfarten, styrke delen er ganske bra. 

Oppdatering 14. April: Var på bane på Torsdag. Dobbelheat der vi kjørte to stk 2000 metere på 45 begge ganger. Er sterk, men mangler litt fart enda. Slipper seg 2-3 sek hver gang vi er på bane. 

Oppdatering 28. April: Han var på banen i går. Men fungerte ikke som best. Vi får gå i gjennom han.

Oppdatering 20. Mai: Trener som normalt. Men hatt en rolig periode, vært litt småhalt.

 

Oppdatering 5. Mai: Skogvin Balder: Trent rolige turer denne uka.

Skogvin Balder 22. Feb