Presentasjon og treningsrapporter

Eies av min far. Ei flott typisk Bork Odin dame. Lett i kroppen og på foten. Bork Odin markerer seg stadig med hoppene. Nesten halve det svenske hoppekriteriefeltet hadde han som far. Vinneren Myrs Hera og andre hesten Mai Oda var etter Bork Odin. I årets NM for hopper, var også Bork Odin sterkt representert. Valborg har Åsajerven som morfar. Det vil si samme far/morfar som Biffmann Ø.K som er en av de bedre 2 åringene på stallen min. Bork Odin mot Jærvsøfaks i hingstelinjen til mor, virker også litt "golden cross" aktig. Denne hoppa er moderne stammemessig. Valborg kommer også fra ei sterk morlinje, H.G hestene har vært gode. Og flaggskipet er H.G Balder. Tror Valborg blir ei vinnerhoppe:)

Oppdatering 22.juli: Gikk et helt ok løp på 34 på Sørlandet. Trenger mer rutine og tåler løpene fint så vi blar litt i bulletinen etter en ny oppgave.

Oppdatering 8.juli: Har fått noen rolige dager etter løpet på Forus der hun gikk et oppløftende løp. Har tatt løpet på en fin måte og vi ser mot løp neste helg.

Oppdatering 1.juli: Starter på Forus i morgen. Har fulgt det vanlige opplegget og ser fin ut i trening. 

Oppdatering 24.juni: Gikk et hurtigarbeid i 34-fart denne uka og det blir ikke lenge til hun meldes i løp igjen.

Oppdatering 17.juni: Har fått seg to dager med bakkeintervaller og to dager i løypen. Kommer nok ut i løpsbanen mot slutten av måneden.

Oppdatering 10.juni: Har fått seg 2 dager med intervaller på banen og to joggeøkter i treningsløypene. Håper å komme ut i løp igjen innen en måned.

Oppdatering 3.juni: Har delt treningsdagene denne uka mellom intervaller og treningsløypene.

Oppdatering 26.mai: Har trent i løypene denne uka og det har sett bra ut. Hesten ble gjennomgått uten at vi fant noe på hun.

Oppdatering 20.mai: Gikk løp på Drammen i lunsjen på torsdag, men bandt seg underveis og la seg ikke helt til. Har fått et par rolige dager etter det. Drøyer nok litt til neste start.

Oppdatering 13.mai: Gikk debutløp på Momarken og gikk inn til premie etter en fin reise innvending. Godt fornøyd med måten hun oppførte seg der. Skal ut i løp på Drammen denne uka og har fått noen rolige dager etter forrige løp.

Oppdatering 06.mai: Har brukt uka til å settes godt i stand for debutløpet på Momarken i morgen. Hun er klar!

Oppdatering 29.april: Trent fint og vi ser etter en passende oppgave for hun å debutere med.

Oppdatering 17.april: Gjennomførte prøveløpet på en flott måte og virker til å være fin etter løpet.

Oppdatering 07.april: Gikk rutineløp på onsdag sammen med 7 andre hester og oppførte seg bra i ein feilfri opptreden. Tempoet var ikke det høyeste, men viktig at hun viser seg at hun mestrer løpssituasjon.

Oppdatering 01.april: Har trent godt denne uken.

Oppdatering 25.mars: Har trent godt gjennom uka.

Oppdatering 18.mars: Gikk prøveløp søndag, men ble stresset under starten og alt ble feil. Endte opp med å bli disket så vi får øve litt til og så komme tilbake.

Oppdatering 11.mars: Kjørte jeg et hurtigarbeid med på lørdag hvor hun så bra ut. Blir meldt til prøveløp på Sørlandet søndag 17.mars.

Oppdatering 4.mars: Har blitt grunntrent med mengde denne uka og ser fin ut. 

Oppdatering 25.februar: Gikk i løypen mandag, heat på onsdag og hurtig alene på fredag i 40-fart. Tuller litt innimellom når hun går alene, men går på når hun er på. Svarte godt i alle øvelser denne uka. 

Oppdatering 18.februar: Har gått heat med fart 1.55/2000 og 1.50/2000. Ser fin ut.

Oppdatering 10.februar: Trener videre på en veldig fin måte, både i treningsløypene og i banen. Gleder meg til å kunne sette på sommersko.

Oppdatering 03.februar: Har trent fint, men har fått litt roligere uke grunnet forholdene denne uka. Gikk heat på mandag sammen med noen hester fra Team Tjomsland på 1.44 /2000m.

Oppdatering 27.januar: Har ei god treningsuke, på et nivå hun egentlig har stabilisert seg på etter framgangen hun viste i desember / januar.

Oppdatering 20.januar: Fortsetter å vise seg fint frem i trening. 

Oppdatering 13.januar: Har vist fin framgang de siste par ukene og trener fint.

Oppdatering 18.desember: Har gått mer mengdetrening enn dobbeltheatene som Fantomet og Bork Viking har gjort. Kommer nok til å fortsette med dette en stund fremover.

Oppdatering 09.desember: GIkk dobbeltheat på fredag i 55-fart/50-fart og har funnet seg godt til rette på travparken.

Oppdatering 2.desember: Har trent fint denne uka og blir flyttet til de nye boksene på travparken i dag søndag for et opphold der fremover. 

Oppdatering 25.november: Har gått intervaller i hestehagen på fredag og fortsetter å svare godt på oppgavene hun blir gitt.

Oppdatering 19.november: Valborg har begynt å gå seg til etter en vokseperiode og ser nå finere ut enn på lenge. 

Oppdatering 11.november: Har trent fint gjennomuka.

Oppdatering 04.november: Går mye sammen med Bork Viking og Fantomet i treningsjobbene. Har som de andre gått intervaller og mengdetrening i løpet av uka. Hun har vist seg fra en in side hele veien.

Oppdatering 28.oktober: Ser finere og finere ut og har trent fint hele uka. 

Oppdatering 21.oktober: Har trent greit hele uka. Har vokst i en periode, men det begynner å gå seg til nå.

Oppdatering 14.oktober: Har trent greit hele uken, både intervall og vanlige jobb.

Oppdatering 07.oktober: Trent fint hele uken. 

Oppdatering 29.september: Vokser litt om dagen, men har jogget denne uken. Kjennes fin ut etter kuren hun har vært gjennom. 

Oppdatering 22.september: Har respondert godt på magesårkuren og avslutter den neste uke. Har trent fint underveis.

Oppdatering 14.September: Har fått en magesårkur, men trener fint med de andre. 

Oppdatering 2. September: Har vokst litt i det senere. Hun har derfor kun jogget roligere turer.

Oppdatering 19. August: Trener utrolig fint.Alt har gått etter planen med henne. Ei hoppe som eg tror vil bli veldig bra. Henger på Fantomet i trening på en fin måte. Spiser godt og gjør det hun skal. Har også en veldig teknikk.

Oppdatering 9. Juli: Går på som normalt. Gjør alt som hun skal.

Oppdatering 4. Juli: Klistrer seg fast i rygg på de andre. Bare traver og utvikler seg fint.

Oppdatering 29. Juni: Trener utrolig fint. Går sammen med de andre to åringene, og gjør sakene sine lett. Fått to intervall økter denne uka som normalt, bare glir avsted. 

Oppdatering 18. Juni: Er som hun har vært hele tiden, veldig fint. Fikk et banejobb sammen med Fantomet i dag. Gikk da 55 på distansen, med 47 ned oppløpet. Oppførte seg også fint. Blir spennende med henne fremover. Har det som skal til for å bli en skikkelig god travhoppe.

Oppdatering 11. Juni: Går veldig fint. Tatt noen nye laktatprøver av henne. Ser bra ut. Trener mer eller mindre fast sammen med Fantomet og Bork Viking.

Oppdatering 4. Juni. Holder sin fine utvikling. Gikk intervaller i hesthagen i dag. Laktat prøven viste 3 mmol i laktat.

Oppdatering 28. Mai: Gått litt hardere økter som normalt mandag og fredag. Hun ser fortsatt veldig fin ut. Og utvikler seg. Får også mer og mer fart i kroppen. Henger på de andre lett.

Oppdatering 20. Mai: Kaldblods 2 åringene begynner med systematiske intervaller i morgen. Planen er da at de skal gå dette mandag og fredag. Fornuftig er hun også. De to siste ukene har hestene gått litt mer tempo. Valborg har blitt kjørt 4-5 dager per uke, som normalt. Fortsatt veldig fin teknikk henne.

Oppdatering 5.Mai: Henger på fint i 50 fart og traver som ei klokke. Har alt som hun skal. Selv om hun er ei bestemt frøken. God følelse på henne.

Oppdatering 28. April: Trent fint. Gått i rygg denne uka og ikke noe å bemerke seg. Løpe kan hun som nevnt.

Oppdatering 21. April: Hun bare springer og springer. Hatt en fin uke på treningsfeltet. Føler det er en hest som man kan kjøre så fort man vil med. Ei småsint hoppe som bare går og går.

Oppdatering 13. April: 4 dager denne uka for toåringene. De går i hestehagen nå og det blir ganske tøft. Så kuttet en dag med trening for dem denne uka. Valborg henger greit med i flokken :) 

Oppdatering 6. April: Har gått 5 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Ser godt ut.

Oppdatering 30. Mars: 5 dager trening for Valborgs del. Ser fortsatt veldig fint ut. Ei skikkelig Bork Odin dame som bare flyter. Hun har temperament denne frøkna. Men som en bil å kjøre.

Oppdatering 23. Mars: Ser fin ut. Trent 5 dager denne uka.Forholdene har vært veldig fine for 2 åringene. Vi legger inn litt speeder innimellom. Og Valborg går da ned mot 2 minutter. Vi har også lagt inn litt økter i hestehagen. Som er en lengre bakke og blir dermed litt hardere for hestene der. 

Oppdatering 16.Mars: 4 dager, kommer nok også få seg en tur sammen med Sandra. Fint driv i henne.

Oppdatering 9. Mars: Fartslek på Onsdag. Hun gjør det lett Valborg. Og har mye fart i kroppen. Trent for fullt hele uka. Vært tilsalgs og bydd henne for noen kunder. Men ingen har slått til. Lagt ned såpass mye tid og ressurser på henne. At nå beholder vi henne selv. Hun viser også ganske spesielle evner i trening.

Oppdatering 3. Mars:  Se filmen av henne tidligere i uka. Hun bare glir av sted denne hoppa. Snøstorm Tirsdag og Onsdag, så da trente vi ikke. Valborg er i rute. Kommer til å bli en tidlig hest.

Oppdatering 23. Feb: Nok en fin uke. 5 dager a 11,5 km også for henne. Solid inntrykk, virker sterk.

Oppdatering 16. Feb: 4 dager, en mil per økt. Gjør det også lett. Klar for å øke intensiteten også hun. Har heller ikke møtt noen skjær i sjøen til nå. Trent alle øktene sine til nå.

Oppdatering 9. Feb: Kjørt 4 dager denne uka. Og traver fortsatt veldig fin. Som en voksen hest. Ikke noen feil å finne.

Oppdatering 2. Feb. 4 økter for hennes del. Ikke noe å bemerke.

Oppdatering 26. Jan: Per nå, er Valborg den raskeste av mine 2 årige kaldblods. Byggningsmessig er det fremdeles ikke noe å utsette på henne. Trent alle øktene sine denne uka, og utført dem plettfritt.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Valborg har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en artig uke for pappa Bork Odin. Han seiler opp som en klar kronprins bak Moe Odin på avlstatistikken i tgn. Og viser han er klar til å bli den nye avlskongen etterhvert. Han har høy startprosent, og bra inntjening per avkom. Har også så mange fødte i de kommende årgangene. Toppen kommer til å nåes for hans del, tror vi.

Oppdatering 12. Jan: Ser fint ut. Trent på for fullt denne uka. Ingen skjær i sjøen for hennes del.

Oppdatering 5. Jan: Gjør det en hest skal, traver og oppfører seg. Nok en fin uke for hennes del.

2017:

Oppdatering 29. Des: Valborg er som de andre vaksinert. Ingen av hestene har reagert noe på dette. Valborg har litt egne meninger. Men gjør det likevel lett. Kommet langt.

Oppdatering 15. Des: Eneste høna i kaldblodsflokken. Trener fint sammen med gutta. Og gjør det hun skal lett.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Valborg. Får mange av turene sine sammen med Sandra Gjeruldsen. Som har Valborg som passhest.

Oppdatering 1. Des: Valborg har hatt nok ei fin uke. Gått sammen med de andre kaldblodsene. Ikke noe å utsette på henne heller. Blir traver.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Valborg hval har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på henne. Og deler dette ansvaret med Sandra Gjeruldsen. Når vi ser hvordan hoppene etter Bork Odin har flydd i år (Lykkje Borka, Karmland Anna, Myrs Hera, Vertigo Prinsesso f. eks), så ser vi veldig lyst på det med Valborg. 

Oppdatering 17. Nov: Cecilie tar seg av kjøringen av Valborg. Hun har hatt en vanlig uke, sammen med Fantomet. Går fint.

Oppdatering 11. Nov: Valborg eller Valla som far min kaller henne. Har hatt nok en fin uke. 5 km 5 dager i uka. Blir trotter dette.

Oppdatering 2. Nov: Er ei lett fin hoppe. Kan være litt sur/meggete innimellom. Vet hva hun vil. Jogger 5 km, 5 dager i uka. Per nå er det nok hun som er mest glider blant de 2 årige kaldblodsene. Har veldig lett for det L.B Valborg.

L.B Valborg og Sandra den 14. Jan

L.b Valborg 11. Januar