Presentasjon og treningsrapporter

Eies av min far. Ei flott typisk Bork Odin dame. Lett i kroppen og på foten. Bork Odin markerer seg stadig med hoppene. Nesten halve det svenske hoppekriteriefeltet hadde han som far. Vinneren Myrs Hera og andre hesten Mai Oda var etter Bork Odin. I årets NM for hopper, var også Bork Odin sterkt representert. Valborg har Åsajerven som morfar. Det vil si samme far/morfar som Biffmann Ø.K som er en av de bedre 2 åringene på stallen min. Bork Odin mot Jærvsøfaks i hingstelinjen til mor, virker også litt "golden cross" aktig. Denne hoppa er moderne stammemessig. Valborg kommer også fra ei sterk morlinje, H.G hestene har vært gode. Og flaggskipet er H.G Balder. Tror Valborg blir ei vinnerhoppe:)

Oppdatering 11.november: Har trent fint gjennom uka.

Oppdatering 04.november: Går mye sammen med Bork Viking og Fantomet i treningsjobbene. Har som de andre gått intervaller og mengdetrening i løpet av uka. Hun har vist seg fra en in side hele veien.

Oppdatering 28.oktober: Ser finere og finere ut og har trent fint hele uka. 

Oppdatering 21.oktober: Har trent greit hele uka. Har vokst i en periode, men det begynner å gå seg til nå.

Oppdatering 14.oktober: Har trent greit hele uken, både intervall og vanlige jobb.

Oppdatering 07.oktober: Trent fint hele uken. 

Oppdatering 29.september: Vokser litt om dagen, men har jogget denne uken. Kjennes fin ut etter kuren hun har vært gjennom. 

Oppdatering 22.september: Har respondert godt på magesårkuren og avslutter den neste uke. Har trent fint underveis.

Oppdatering 14.September: Har fått en magesårkur, men trener fint med de andre. 

Oppdatering 2. September: Har vokst litt i det senere. Hun har derfor kun jogget roligere turer.

Oppdatering 19. August: Trener utrolig fint.Alt har gått etter planen med henne. Ei hoppe som eg tror vil bli veldig bra. Henger på Fantomet i trening på en fin måte. Spiser godt og gjør det hun skal. Har også en veldig teknikk.

Oppdatering 9. Juli: Går på som normalt. Gjør alt som hun skal.

Oppdatering 4. Juli: Klistrer seg fast i rygg på de andre. Bare traver og utvikler seg fint.

Oppdatering 29. Juni: Trener utrolig fint. Går sammen med de andre to åringene, og gjør sakene sine lett. Fått to intervall økter denne uka som normalt, bare glir avsted. 

Oppdatering 18. Juni: Er som hun har vært hele tiden, veldig fint. Fikk et banejobb sammen med Fantomet i dag. Gikk da 55 på distansen, med 47 ned oppløpet. Oppførte seg også fint. Blir spennende med henne fremover. Har det som skal til for å bli en skikkelig god travhoppe.

Oppdatering 11. Juni: Går veldig fint. Tatt noen nye laktatprøver av henne. Ser bra ut. Trener mer eller mindre fast sammen med Fantomet og Bork Viking.

Oppdatering 4. Juni. Holder sin fine utvikling. Gikk intervaller i hesthagen i dag. Laktat prøven viste 3 mmol i laktat.

Oppdatering 28. Mai: Gått litt hardere økter som normalt mandag og fredag. Hun ser fortsatt veldig fin ut. Og utvikler seg. Får også mer og mer fart i kroppen. Henger på de andre lett.

Oppdatering 20. Mai: Kaldblods 2 åringene begynner med systematiske intervaller i morgen. Planen er da at de skal gå dette mandag og fredag. Fornuftig er hun også. De to siste ukene har hestene gått litt mer tempo. Valborg har blitt kjørt 4-5 dager per uke, som normalt. Fortsatt veldig fin teknikk henne.

Oppdatering 5.Mai: Henger på fint i 50 fart og traver som ei klokke. Har alt som hun skal. Selv om hun er ei bestemt frøken. God følelse på henne.

Oppdatering 28. April: Trent fint. Gått i rygg denne uka og ikke noe å bemerke seg. Løpe kan hun som nevnt.

Oppdatering 21. April: Hun bare springer og springer. Hatt en fin uke på treningsfeltet. Føler det er en hest som man kan kjøre så fort man vil med. Ei småsint hoppe som bare går og går.

Oppdatering 13. April: 4 dager denne uka for toåringene. De går i hestehagen nå og det blir ganske tøft. Så kuttet en dag med trening for dem denne uka. Valborg henger greit med i flokken :) 

Oppdatering 6. April: Har gått 5 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Ser godt ut.

Oppdatering 30. Mars: 5 dager trening for Valborgs del. Ser fortsatt veldig fint ut. Ei skikkelig Bork Odin dame som bare flyter. Hun har temperament denne frøkna. Men som en bil å kjøre.

Oppdatering 23. Mars: Ser fin ut. Trent 5 dager denne uka.Forholdene har vært veldig fine for 2 åringene. Vi legger inn litt speeder innimellom. Og Valborg går da ned mot 2 minutter. Vi har også lagt inn litt økter i hestehagen. Som er en lengre bakke og blir dermed litt hardere for hestene der. 

Oppdatering 16.Mars: 4 dager, kommer nok også få seg en tur sammen med Sandra. Fint driv i henne.

Oppdatering 9. Mars: Fartslek på Onsdag. Hun gjør det lett Valborg. Og har mye fart i kroppen. Trent for fullt hele uka. Vært tilsalgs og bydd henne for noen kunder. Men ingen har slått til. Lagt ned såpass mye tid og ressurser på henne. At nå beholder vi henne selv. Hun viser også ganske spesielle evner i trening.

Oppdatering 3. Mars:  Se filmen av henne tidligere i uka. Hun bare glir av sted denne hoppa. Snøstorm Tirsdag og Onsdag, så da trente vi ikke. Valborg er i rute. Kommer til å bli en tidlig hest.

Oppdatering 23. Feb: Nok en fin uke. 5 dager a 11,5 km også for henne. Solid inntrykk, virker sterk.

Oppdatering 16. Feb: 4 dager, en mil per økt. Gjør det også lett. Klar for å øke intensiteten også hun. Har heller ikke møtt noen skjær i sjøen til nå. Trent alle øktene sine til nå.

Oppdatering 9. Feb: Kjørt 4 dager denne uka. Og traver fortsatt veldig fin. Som en voksen hest. Ikke noen feil å finne.

Oppdatering 2. Feb. 4 økter for hennes del. Ikke noe å bemerke.

Oppdatering 26. Jan: Per nå, er Valborg den raskeste av mine 2 årige kaldblods. Byggningsmessig er det fremdeles ikke noe å utsette på henne. Trent alle øktene sine denne uka, og utført dem plettfritt.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Valborg har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en artig uke for pappa Bork Odin. Han seiler opp som en klar kronprins bak Moe Odin på avlstatistikken i tgn. Og viser han er klar til å bli den nye avlskongen etterhvert. Han har høy startprosent, og bra inntjening per avkom. Har også så mange fødte i de kommende årgangene. Toppen kommer til å nåes for hans del, tror vi.

Oppdatering 12. Jan: Ser fint ut. Trent på for fullt denne uka. Ingen skjær i sjøen for hennes del.

Oppdatering 5. Jan: Gjør det en hest skal, traver og oppfører seg. Nok en fin uke for hennes del.

2017:

Oppdatering 29. Des: Valborg er som de andre vaksinert. Ingen av hestene har reagert noe på dette. Valborg har litt egne meninger. Men gjør det likevel lett. Kommet langt.

Oppdatering 15. Des: Eneste høna i kaldblodsflokken. Trener fint sammen med gutta. Og gjør det hun skal lett.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Valborg. Får mange av turene sine sammen med Sandra Gjeruldsen. Som har Valborg som passhest.

Oppdatering 1. Des: Valborg har hatt nok ei fin uke. Gått sammen med de andre kaldblodsene. Ikke noe å utsette på henne heller. Blir traver.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Valborg hval har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på henne. Og deler dette ansvaret med Sandra Gjeruldsen. Når vi ser hvordan hoppene etter Bork Odin har flydd i år (Lykkje Borka, Karmland Anna, Myrs Hera, Vertigo Prinsesso f. eks), så ser vi veldig lyst på det med Valborg. 

Oppdatering 17. Nov: Cecilie tar seg av kjøringen av Valborg. Hun har hatt en vanlig uke, sammen med Fantomet. Går fint.

Oppdatering 11. Nov: Valborg eller Valla som far min kaller henne. Har hatt nok en fin uke. 5 km 5 dager i uka. Blir trotter dette.

Oppdatering 2. Nov: Er ei lett fin hoppe. Kan være litt sur/meggete innimellom. Vet hva hun vil. Jogger 5 km, 5 dager i uka. Per nå er det nok hun som er mest glider blant de 2 årige kaldblodsene. Har veldig lett for det L.B Valborg.

L.B Valborg og Sandra den 14. Jan

L.b Valborg 11. Januar