På jakt etter 2016 modeller!

Bilde av utsnitt fra hele 2016 årgangen, kilde Sophia Pedigrees.

6.Mars.2017

Valg av spennende unghester er både en tidkrevende og artig prosess. Her bør man gjøre skikkelig forarbeid. Sjansen for å få en god traver er da mye større. Kan også være en fordel å se på hestene litt tidlig. Når ikke gresset er grønt og alt ser kanon ut. Det gir kanskje et vel så bra inntrykk av hva for en type hest dette er og opplegg rundt den, på denne tiden av året. Inngangsbilletten for vår del er stamtavlen. En bra grunnstamme, kombinert med en kryssning som bør duge er alltid et godt utgangspunkt. Vi foretar en grundig analyse av stamtavlen. Om han for eksempel har to individer. Eksempel 1: Der denne har en far/morfarkombinasjon med 10 hester, hvor 8 av disse har kommet til start. Totalinntjening på alle 10 er 2,0 mill kr, hvor alle de 8 har løpt inn 250 000 kr hver.

Eksempel 2: Den andre hesten har også en far/morfarkombinasjon som teller 10 hester. Her har bare 3 hester startet. Total innløpt er 1,5 mill kr. En hest har løpt inn 1,3 mill kr. Mens de to siste som kan til start har løpt inn 100 000 kr hver. Hvilken av disse kombinasjonene vil du gå videre og se på? Hvem tror du har størst sjanse for og lykkes i banen?  Vi har iallfall en idè om dette. Og ser derfor videre på eksempel 1 og sjekker ut eksteriøret på denne. Dette er selvfølgelig grovt skissert. Hvilke hester individet har to eller flere ganger i stamtavlen,generasjonsintervallene i stamtavlen, morlinjen etc er også elementer man ser nøye på. Er et eller flere av disse måltallene veldig dårlige, så diskvalifiserer vi hesten med en gang. Og bruker ikke tid på å se på den. Det viktigste er at kunden får et troverdig produkt, med størst mulig sjanser for og lykkes!

Har du en fin 2016 modell å selge? Eller har ønsker du at vi skal finne en slik en for deg? Ta gjerne kontakt. Vi er i gang med å se etter hester fra denne årgangen (en hest er allerede kjøpt inn til stallen, som følge av herlig spenst og god stamme). For at vi skal kunne få en oversikt over 2016 årgangen. Har vi skaffet oss en full oversikt over alle hester født i 2016 årgangen for begge raser (ikke tro eg er en rein kaldblodsmann). Ta kontakt med meg på tlf: 456 14675 dersom du har noe å selge eller ønsker vi skal finne en hest til deg. Så begynner vi bare å ringe oppdrettere etterhvert som man finner spennende hester. Har noen spennende i kikkerten som skal sees på også.

Johan Kringeland Eriksen