Presentasjon og treningsrapporter

3 års hoppe etter Norheim Svenn og Karmøy Mai

Eiere: Team Karmøy

Er kommet inn igjen, etter en periode hjemme hos oppdretter/deleier. Gjorde unna mønstringsløpet på en fin måte. Og kan nok flytte beina endel fortere. Dersom vi setter henne opp for det.Har fått mye mengde trening. Er etter Norheim Svenn. Som ser ut til å lage veldig fine avkom, også her er det tilfelle. Karmøy Frøya har også et veldig fint trav. Hun er innavlet 3x3 på Elding. Og er i tillegg 4x4 på både Pilmin og Lapp Nils. Bør med andre ord ha både teknikk og vilje i stammen. Mor Karmøy Mai travet selv 25,8. Og var ikke så langt unna 300000 kr i grunnlag. Både mor, mormor, mormorsmor har vært i gang tidlig med karrierene sine. Og startet som 2 eller 3 åringer.  Skal bli spennende å jobbe med Karmøy Frøya igjen. Som eies av et andelslag på 10 personer.

Oppdatering 3. Nov: Fikk en liten sårskade i luftegården der hun gikk helt alene forrige helg. Måtte syes. Heldigvis ikke noe alvorlig. Begynner treningen igjen til uka.

Oppdatering 10. Nov: Grodd fint etter uhellet i luftegården. Bare leid og skrittet litt på henne denne uka. Slik at man er sikker på hun ikke slår opp der igjen. Klar til treningsuke nå.

Oppdatering 17. Nov: Frøya er i gang igjen. Hatt ei rolig uke i og med det har vært litt hardt i bakken noen dager. Håper og tror hun utvikler seg fint videre.

Oppdatering 24. Nov: Frøya har gått sammen med de andre to åringene igjen denne uka. Såret har grodd fint. Litt skiftende med hardt og bløtt underlag denne uka. Så blitt en uke med turer til Kilebunnen i roligere tempo.

Oppdatering 1. Des: Den flotte Norheim Svenn hoppa har hatt nok en fin treningsuke. Kan være litt hissig. Så vi kjører endel i rygg med henne. Fortsetter å utvikle seg. Såret er lukket og hun ser bra ut etter det lille uhellet i luftegården.

Oppdatering 8. Des: Fin uke for Frøya. Hadde Berven for sjekk tidligere i uka. Går rett og fint. Vi trener på videre, og øker mer og mer. Har lett for det. Planen er å begynne baneøkter om noen uker med henne.

Oppdatering 15. Des: Samme denne uka som forrige. Trener som normalt. Alt går etter planen for Frøya sin del.

Oppdatering 29. Des: Karmøy Frøya er i utvikling. For å bekrefte dette, så drar vi på bane innen 14 dager. Traver fortsatt strøkent og blir sterkere. Liten tvil om at dette kan bli ei bra hoppe. Vært borte i noen Norheim Svenn hester. Og virker til å være rette modellene.

Oppdatering 5. Jan: Frøya har startet det nye året bra. Trent på og utvikler seg. Håper på faste og fine forhold til uka. Slik at vi kan på banen. Spent på henne. Gjør det lett.

Oppdatering 12. Jan: Trener veldig fint. Men trenger mer muskelmasse/trening før hun er helt der eg vil ha henne. Så vil gjerne drøye det litt med prøveløp. Dro ikke på bane. Som følge av veldig fine forhold på snøen denne uka.

Oppdatering 19. Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Frøyahar derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort. Eierene ønsker eg skal ta en tur på bane med henne. Så om det ikke blir helt håpløst værmessig. Så er det mulig vi tar turen Lørdags morgen med henne.

Oppdatering 26. Jan: Frøya utvikler seg stadig. Er også mer rolig enn før. Var på bane med henne Fredag. Kjørte en 2000 meter på 50. Hun er nok ikke kommet like langt som de andre i kullet. Men har et veldig fint trav. Så føler meg temmelig sikker på at dette blir en bra hoppe utover i sesongen.

Oppdatering 2. Feb: Våknet og mer lett og ledig etter banetur. 4 økter for hennes del denne uka. Fornøyd.

Oppdatering 9. Feb: Har fortsatt sin fine utvikling. Og har trent fint denne uka. 

Oppdatering 16. Feb: Gått 4 økter denne uka. Får nok en Lørdags økt også. Sandra Svang Gjeruldsen liker så godt å kjøre Frøya og har fri fra skolen i helgene. Da blir det ofte en rolig økt sammen med Frøya. Lite og utsette på Frøya om dagen. Står fortsatt ved at dette blir en veldig fin hest, men trenger litt tid.

Oppdatering 23. Feb: Trent fint. Dias kjørt favoritt hoppa si på Fredag. Liker henne godt. Hun er spenstig og gjør det lett. Går og vingler litt. Så setter på en murphy blender de neste øktene for å rette henne litt.

Oppdatering 3. Mars: Fin uke 2 harde økter for hennes del denne uka. Hadde på henne murphy blender denne uka Rettet seg opp og ble mye finere. 

Oppdatering 9. Mars: Positiv utvikling. 2 harde og en lett økt. Planen er er rutineløp 21. Mars på Sørlandet, hvor hun kan gå litt sammen med andre på bane. Skal også ha seg en treningsøkt på Lørdag.

Oppdatering 16. Mars: Gått fartslek 2 ganger denne uka. Samt en langtur. Har rettet seg. Rutineløp på Onsdag på Travparken.

Oppdatering 23. Mars: Hardøkt på Mandag. Rutineløp på Onsdag. Var fornøyd med henne da. Litt vimsete i banen. Så vi kommer til å besøke denne jevnlig fremover og senke henne gradvis. Traver veldig fint. Gikk foran og kom en på siden i siste sving i rutineløpet. Da galopperte hun kort. Kom i mål på 49. Kommer til å gå fint nedover tidsmessig fremover tror eg. Har fått mye god trening. Fikk en rolig økt på Fredag og virket fin da.

Oppdatering 30. Mars: Trener på. Var på bane med henne og kjørte dobbeltheat på Onsdag. Kjørte 48 første heat og 45 andre heat over 2100 meter.  Var gått endel frem siden forrige gang vi var på bane. Kjørte ned mot 40 siste runden. Var bedre enn hva eg hadde forventet.

Oppdatering 6. April: Trent fint. Gikk banejobb på Fredag, dobbeltheat. 50 på første 2000 meter. 8 min pause. Så kjørte vi 45 på det andre jobbet. Avsluttet i 35 fart etter mål. Virket solid og er i fremgang. Begynner å bli skikkelig driv i henne. En av ukens plusshester.

Oppdatering 13. April: Hatt det litt rolig i og med hun fikk et skarpt jobb i slutten av forrige uke. Skal få nytt banejobb mot slutten av den kommende uka. Jogg og mosjon denne uka.

Oppdatering 21. April: Gikk hurtig på Sørlandet på Fredag. Så fin ut. Eier var og så på og var fornøyd. Hun skal ut i prøveløp på Lørdag.

Oppdatering 28. April: Gått fint denne uka. Skal gå prøveløp i dag. Gikk heat forrige uke. Og dermed fått et litt roligere denne uka. 

Oppdatering 5.mai: Startet i prøveløp på Lørdag. Hun gikk litt fint. Hun gikk litt på «skakken», men travet fint. Brøt litt utover. Så må justeres litt før løp. Hun er bøyd opp er litt øm i kodene. Hun er derfor blistret litt, slik at vi får en bedring på dette.

Oppdatering 20. Mai: Trener som normalt. Hun har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem.  Karmøy Frøya gikk hurtig på banen på fredag. Hun var mye rettere enn tidligere. Men manglet litt trykk, så øsnker å ta en blodprøve av henne til tirsdag. Kan naturlig nok bare ha vært en dårlig dag også. Eierlaget kommer også med en 2 åring etter samme mor og Smedheim Solan til tirsdag. Karmøy Prinsen heter han. Vært hos meg tidligere. Og eg gleder meg til å treffe han igjen.