Presentasjon og treningsrapporter

3. Års Hingst etter Åsajerven og Fjord Oda

Dette er en av hestene man liksom bare måtte ha tak i etter å ha vært rundt og sett på åringer tidlig i vår. En sjeldent flott hest med en veldig bra stamtavle. Preges nok endel av morfar Moe Odin. Kommer fra morlinjen til Støva Og er linjeavlet 4x4 på henne. Mor er innavlet på Lyngsvarten og får en fin utkryssning på dette gjennom Åsajerven som far. Åsajerven avler forøvrig svært bra mot Elding i morfarlinjen.  Mormorsmor Norheim Siv er stammor til Fjord Jerven. Disse har også samme mormor. I tillegg er begge etter Åsajerven. Det vil si de begge er 4x4 på Støva. Frøken Fakse og den lokale hesten Ramstad Loke har også samme mormormor. Har flotte bevegelser. Eies av et andelslag. Med en slik stamtavle og slik han ser ut så har jeg naturligvis store forventninger til han.

Oppdatering 8.juli: Har trent som normalt og blir sendt ut i et skjerpende hurtigarbeid denne uka nå. Er godt fornøyd med han i trening, så det blir meldt til 3års-Cupen på Sørlandet neste lørdag (20.juli).

Oppdatering 1.juli: Gikk heat i slutten av uka etter løypetrening og intervaller tidlig i uka. Ser bra ut i trening og venter på Sørlandets 3årscup som neste oppgave.

Oppdatering 24.juni: Har fått noen rolige dager etter Spenters og er tilbake i full trening nå. Vi ser mot nye passende oppgaver.

Oppdatering 10.juni: GIkk inn til 4.plass på Bjerke lørdag i Spenters Æresløp og fullførte løpet på en fin måte. Høitomt som kusket for anledningen var veldig fornøyd og det var treneren også.

Oppdatering 3.juni: Hadde en dag med intervaller på banen og har ellers trent i løypene i 3 dager. Kommer ut i Spenters Æresløp på Bjerke på lørdag.

Oppdatering 26.mai: Galopperte fra start og tapte litt på det, men gikk et fint løp fra dødens resten av løpet til en flott 2.plass og rekordforbedring med 3 sekunder. 32.9 fra dødens med galopp er vi fornøyd med. Nå ser vi frem mot Spenters på Bjerke om 2 uker.

Oppdatering 20.mai: Gikk heat en dag forrige uke og hadde de andre dagene i løypa. Skal starte igjen på torsdag på Klosterskogen og skal være klar for det.

Oppdatering 13.mai: Skulle egentlig startet på Sørlandet i går, men løpet hadde for få påmeldte til at det ble noe av. Kommer trolig til start igjen neste uke Trener fint.

Oppdatering 06.mai: Gikk på et kjedelig målfototap på Klosterskogen etter å ha gått et greit løp i dødens. Fikk noen rolige dager etter det løpet med en fin joggetur. Var tilbake i løypen i dag og meldes til løp på Sørlandet søndag.

Oppdatering 29.april: Har trent fint etter debuten og er klar for nytt løp i Skien på torsdag.

Oppdatering 17.april: Gikk inn til en flott seier i debutløpet sitt, noe som selvsagt var alt vi kunne håpe på. Virker til å ha tatt det løpet fint og trener som vanlig videre frem mot ny start.

Oppdatering 07.april: Skal gå debutløp på Klosterskogen i morgen. Har vært fin i trening siste uka og virker helt klar.

Oppdatering 01.april: Kommer til å meldes til debutløp på Klosterskogen mandag 08.april etter en fin treningsuke. Diaz er tilbake og har kjørt han på onsdag, han var godt fornøyd.

Oppdatering 25.mars: Bare positivt å si etter prøveløpet. Har tatt det på en veldig fin måte og nå jobber vi med å sette han opp for debutløpet.

Oppdatering 18.mars: Gikk et flott prøveløp med Eirik Høitomt i sulkyen på 35.0 på Sørlandet. Viste seg fra en veldig positiv side og Høitomt var godt fornøyd. Tror det blir start i løpet av en måneds tid.

Oppdatering 11.mars: Gikk et hurtigarbeid med Høitomt på lørdag hvor han så bra ut. Blir meldt til prøveløp på Sørlandet søndag 17.mars.

Oppdatering 4.mars: Trent fint denne uka, hvor han hovedsaklig har fått mengdetrening. Er i rute til prøveløp 17.mars. 

Oppdatering 25.februar: Har fortsatt den fine treningen. Har gått et heat i 55 og 50-fart. Planlegger prøveløp 17.mars.

Oppdatering 18.februar: Fikk en rolig start på uka etter hurtigarbeidet med Høitomt forrige søndag. Har trent fint etter det resten av uka.

Oppdatering 10.februar: Gikk hurtig på banen med Høitomt før løpsdagen i dag, hvor han avsluttet siste 500 i 38-fart. Høitomt ga tommel opp. Har ellers trent som vanlig gjennom uka.

Oppdatering 03.februar: Har trent fint, men har fått litt roligere uke grunnet forholdene denne uka. 

Oppdatering 27.januar: Har trent godt gjennom hele uka og skulle ha en hurtigkjøring søndag. Denne ble utsatt pga det dårlige været som var her på Sørlandet. 

Oppdatering 20.januar: Har fått ny oppasser i Vilde. Trener fint på. 

Oppdatering 13.januar: Har et opplegg der han varierer mellom treningsjobb på banen og ute i treningsløypen. Ser fin ut i arbeidene og skal etter planen gå hurtig neste løpsdag på Sørlandet. 

Oppdatering 06.januar: I romjulen ble han vaksinert og fikk noen rolige dager da. Etter nyttår er han tilbake i vanlig trening og ser fin ut. Har begynt å trene sammen med de eldre hestene og virker til å trives med det. 

Oppdatering 18.desember: Har funnet seg godt til rette på travparken og gikk et dobbeltheat i går i 1.55/1.48-fart. Gjør det han skal og utvikler seg fint frem mot 3års-sesongen.

Oppdatering 2.desember: Har trent på som vanlig denne uka og blir i dag flyttet til de nye boksene på travparken, hvor han kommer til å stå en tid fremover.

Oppdatering 25.november: Gikk intervaller i hestehagen på fredag og gikk ellers treningsjobb gjennom uka. Tok mønstringsløpet på en veldig fin måte i etterkant.

Oppdatering 19.november: Trente gjennom forrige uke og var i mønstringsløp på Sørlandet på søndag. Gikk fint til mål der på 1.47.6/1640m etter en sisterunde i rundt 1.40-fart. Det er jeg godt fornøyd med og vi er i rute til 3års-sesongen.

Oppdatering 11.november: Han har trent fint gjennom uka og skal til rutinekontroll hos veterinær i morgen. 

Oppdatering 04.november: Går mye sammen med L.B. Valborg og Bork Viking i treningsjobbene. Har gått både intervaller og mengdetrening i løpet av uken på en fin måte.

Oppdatering 28.oktober: Har gått intervaller på Inntjore denne uka og har sett fin ut i jobbene.

Oppdatering 21.oktober: Har vært på banen og kjørt 45 full vei med avslutning på 40. Ellers trent på hjemme på Inntjore. 

Oppdatering 14.oktober: Trent fint hele uken, der han har gått intervaller to dager. 

Oppdatering 07.oktober: Fantomet har trent fint hele uka. Var på banen igjen med Bork Viking og kjørte dobbelheat som forrige uke. Godt fornøyd enda. 

Oppdatering 29.september: Fantomet har trent fint og har vært på banen igjen torsdag med Bork Viking. Gikk dobbelheat på 2min og 1.55 hvor han kjentes fin ut. 

Oppdatering 22.september: Trent fint og var på banen torsdag. Kjørte 2 heat på 2min/2000m med avslutning 1.45. Godt fornøyd!

Oppdatering 14.September: Trener fint og Diaz har faktisk aldri vært så fornøyd som han var denne uken.

Oppdatering 2. September: En dag i den lange bakken ved i Hestehagen, en dag inn med fartslek inn mot Kilebunnen hvor det er litt flatere, der kjører vi fartslek. To dager helt inn til Kilebunnen der det kjøres litt roligere. Fantomet trener veldig fint. Har vokst litt på senommeren. 

Oppdatering 19.August: Mye trent og ligger langt fremme. Virker både sterk og har fart i kroppen. Må si jeg har god følelsen. Både spiser godt, gjør jobben sin treningsmessig, oppfører også veldig bra. Vi må bare fortsette med denne god treningen vi holder på med fremover.

Oppdatering 9. Juli: Veldig bra status for han. Går jobbene sine akkurat som han skal.

Oppdatering 4. Juli: Trent fint denne uka til nå. Gikk hestehagen mandag, kilebunnen tirsdag og fri i dag. Ikke noe å utsette på han.

Oppdatering 29. Juni: Går fint, som alltid. Gått intervaller to ganger som normalt. Det er en skikkelig traver dette. Dias er så fornøyd med han, at han har begynt å klappe hesten på baken etter kjøretur denne uka. Det sier det meste.

Oppdatering 18. Juni: Ser ut som en topphest og oppfører seg som en topphest. Gikk sin første banejobb i dag. Oppførte seg fint og gikk 55 på distansen sammen med L.B Valborg. Vi kjørte 47 ned oppløpet. Hestene så ut til å ha endel mer inne. Men vi jager ikke for mye på dem. Han utvikler seg også fint kroppsmessig for tiden.

Oppdatering 11. Juni: Trener fortsatt veldig fint. Gikk intervaller i dag sammen med Dias. Han var skikkelig fornøyd med hesten. Tatt noen flere laktatprøver av han, virker veldig bra.

Oppdatering 4. Juni. Går fremover og utvikler seg fint. Gikk intervaller i hestehagen i dag, tok en laktat prøve av han. Den viste 2,9 mmol.

Oppdatering 28. Mai: Gått litt hardere økter som normalt mandag og fredag. Han ser fortsatt veldig fin ut. Og utvikler seg. Får også mer og mer fart i kroppen.

Oppdatering 20. Mai: Kaldblods 2 åringene begynner med systematiske intervaller i morgen. Planen er da at de skal gå dette mandag og fredag. Fantomet har som vanlig trent veldig fint i det siste. Ser ut som en skikkelig hest, og virker også slik når han kjøres. Fornuftig er han også. De to siste ukene har hestene gått litt mer tempo. Fantomet har blitt kjørt 4-5 dager per uke, som normalt. 

Oppdatering 5.Mai: Trener veldig fint. Gått en del i rygg denne uka i og med han har gått mye fremme. Han går bitvis i 50 fart og gjør dette på en fin måte. Traver fint og oppfører seg veldig fint. Er som en bil. Dias liker fortsatt godt, det samme gjør jeg.

Oppdatering 28.April: Tom Helgesen har kjørt han et par dager ,og mener selv han har satt den opp for Dias som kjørte på Fredag. Dias var fornøyd med hesten på Fredag. Og ja, han ser fin ut. Trent fint hele uka. Eg er også så fornøyd med hesten. At eg har kjøpt inn begge småsøstrene hans (begge etter Wik Stjernen). Milan er som dere ser på filmen inn på siste nytt, en veldig fin hest.

Oppdatering 21. April: Han gjør det lett og begynner å endel fart i kroppen. Hatt en kjempefin treningsuke. Vi kjører på litt flatere mark etter mye hard trening. Så blir spennende å se med han fremover.

Oppdatering 13. April: 4 dager denne uka for toåringene. De går i hestehagen nå og det blir ganske tøft. Så kuttet en dag med trening for dem denne uka. Var en hest som kostet endel. Eg hadde kjøpt han igjen for minst samme pris :) 

Oppdatering 6. April: Har gått 5 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Som dere ser på filmen under siste nytt delen. Så er Fantomet en flott hest. Oppasser er Maiken. Selv om Dias kjører de fleste øktene med henne.

Oppdatering 30. Mars: Har eg ikke fått lov til å kjøre denne uka. Dias har kjørt alle dager og trives som nevnt sammen med Dias. Ser fin ut og gjør det lett. Tror dette blir en tanks.

Oppdatering 23. Mars: 5 økter for Fantomet denne uka. Dias kjører stort sett. Og det er vel ikke til å stikke under en stol. At det blir mer fart på flokken når han er med, liker fart den mannen. Men hestene virker også sterke. Og tar oppgavene fint.  Legger inn litt speeder innimellom, hvor hestene går ned mot 2 min.Fantomet er en lovende 2 åring.

Oppdatering 16. Mars: Vært veldig fin. Dias har kjørt han 2 dager. Begynner også å bli mye fart i Fantomet. Som en bil å kjøre.

Oppdatering 9. Mars: Dias har kjørt han flere dager denne uka. Ser ut som en skikkelig ekvipasje når de går foran. Både hest og sjåfør liker seg best i den posisjonen. Fartlek på Onsdag.  Utviklet seg mye, og det er sprett i hesten.

Oppdatering 3. Mars: Snøstorm i Grimstad, trent Tirsdag og Onsdag. Som dere ser på filmen er han også fin. Snill og stelle med er han også, en gild hest å holde på med. Traver fint, kaster litt på venstre frembein. Se på filmen av han, er en fin type.

Oppdatering 23. Feb: I gang igjen denne uka. Begynt rolig med enkel tur til Kilebunnen på ca 6 km. Dias har kjørt han to dager, mens eg har kjørt tre selv. Fantomet er en herlig hest på alle måter.

Oppdatering 16. Feb: Er haltfri og klar for trening igjen til uka.

Oppdatering 9. Feb: Vært hos Ole Einar sem å tatt røntgen, pga et spark på venstre bakfot. Har vert ganske halt så har vert litt usikker på om han hadde slått løs noe i beinet. Bildene viste heldigvis at han ikke hadde det, men sem mente han hadde enn kraftig betennelse der og må på ein norodine kur i 10 dager. Og vil bli helt fin etterpå.

Oppdatering 2.Feb: Fått en liten Norodine kur. Fortsatt litt halt. Virker bedre. Ikke noe alvorlig. Håper han bedrer seg såpass. At vi er klare igjen til uka.

Oppdatering 26. Jan: Det går hardt for seg blant 2 års hingstene i luftegården. Men samtidig tror eg hestene har en klar fordel av denne leken de får her. Fantomet er en av dem som liker å være der det skjer. Denne uka har han fått seg et lite spark på innsiden av det ene bakbeinet. Han har derfor måtte stå over trening denne uka. Men han er tilbake i trening igjen til uka.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Fantomet har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort. Gjør bare vondt verre. Fantomet ble kjørt inn allerede i August måned. Og har fått mange mil i beina. Så en roligere uke gjør nok lite. 

Oppdatering 12. Jan: Fantomet har gått på den fine snøsålen hele uka. Medeier Espen Edvardsen var med en tur i vogna med han på Onsdag. Og gav vel utrykk for han likte hesten. Samt at han gjorde alt så lett. Kan være enig med han i det:)

Oppdatering 5. Jan: Spenstige Fantomet har hatt fin uke. Ikke noe å bemerke.

2017:

Oppdatering 29. Des: Fantomet er rett og slett en sjelden glider. Flyter lett for han. Ble som alle de andre vaksinert forrige Fredag. Går ei mil per økt også han.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Fantomet har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Det er spenst i han.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Fantomet. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Fantomet er med på notene.

Oppdatering 1. Des: Fantomet går sammen med de andre kaldblodsene. En klok hest som gjør det han skal. Hatt nok en fin uke sammen med han.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Fantomet har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på han.

Oppdatering 17. Nov: Gått sammen med Valborg også denne uka. Det har vært drag i Fantomet også denne uka.

Oppdatering 2. Nov: Oppfører seg fint. Og jogger nå 5 km per gang, 5 dager i uka. Fine bevegelser. Har egne meninger innimellom, som de fleste andre unghestene bruker å ha. Spiser godt og er aktiv på utegangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantomet 16. Feb 2018