Presentasjon og treningsrapporter

1. Års Hingst etter Åsajerven og Fjord Oda

Dette er en av hestene man liksom bare måtte ha tak i, etter å ha vært rundt og sett på åringer tidlig i vår. Sjeldent flott hest. Men en veldig bra stamtavle. Preges nok endel av morfar Moe Odin. Kommer fra morlingen til Støva. Og er også linjeavlet 4x4 på henne. Mor er også innavlet på Lyngsvarten. Og får en fin utkryssning på dette gjennom Åsajerven som far. Åsajerven avler forøvrig svært bra mot Elding i morfarlinjen.  Mormorsmor Norheim Siv er stammor til Fjord Jerven. Disse har også samme mormor. Og i tillegg er begge etter Åsajerven. Det vil si de begge er 4x4 på Støva.Frøken Fakse og den lokale hesten Ramstad Loke. Har også samme mormormor. Har også flotte bevegelser. Eies av et andelslag. Med en slik stamtavle og en slik som han ser ut. Så har eg naturligvis store forventninger til han.

Oppdatering 2. Nov: Oppfører seg fint. Og jogger nå 5 km per gang, 5 dager i uka. Fine bevegelser. Har egne meninger innimellom, som de fleste andre unghestene bruker å ha. Spiser godt og er aktiv på utegangen.

Oppdatering 17. Nov: Gått sammen med Valborg også denne uka. Det har vært drag i Fantomet også denne uka.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Fantomet har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på han.

Oppdatering 1. Des: Fantomet går sammen med de andre kaldblodsene. En klok hest som gjør det han skal. Hatt nok en fin uke sammen med han.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Fantomet. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Fantomet er med på notene.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Fantomet har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Det er spenst i han.