Presentasjon og treningsrapporter

2. Års Hingst etter Åsajerven og Fjord Oda

Dette er en av hestene man liksom bare måtte ha tak i, etter å ha vært rundt og sett på åringer tidlig i vår. Sjeldent flott hest. Men en veldig bra stamtavle. Preges nok endel av morfar Moe Odin. Kommer fra morlingen til Støva. Og er også linjeavlet 4x4 på henne. Mor er også innavlet på Lyngsvarten. Og får en fin utkryssning på dette gjennom Åsajerven som far. Åsajerven avler forøvrig svært bra mot Elding i morfarlinjen.  Mormorsmor Norheim Siv er stammor til Fjord Jerven. Disse har også samme mormor. Og i tillegg er begge etter Åsajerven. Det vil si de begge er 4x4 på Støva.Frøken Fakse og den lokale hesten Ramstad Loke. Har også samme mormormor. Har også flotte bevegelser. Eies av et andelslag. Med en slik stamtavle og en slik som han ser ut. Så har eg naturligvis store forventninger til han.

Oppdatering 2. Nov: Oppfører seg fint. Og jogger nå 5 km per gang, 5 dager i uka. Fine bevegelser. Har egne meninger innimellom, som de fleste andre unghestene bruker å ha. Spiser godt og er aktiv på utegangen.

Oppdatering 17. Nov: Gått sammen med Valborg også denne uka. Det har vært drag i Fantomet også denne uka.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Fantomet har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på han.

Oppdatering 1. Des: Fantomet går sammen med de andre kaldblodsene. En klok hest som gjør det han skal. Hatt nok en fin uke sammen med han.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Fantomet. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Fantomet er med på notene.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Fantomet har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Det er spenst i han.

Oppdatering 29. Des: Fantomet er rett og slett en sjelden glider. Flyter lett for han. Ble som alle de andre vaksinert forrige Fredag. Går ei mil per økt også han.

Oppdatering 5. Jan: Spenstige Fantomet har hatt fin uke. Ikke noe å bemerke.

Oppdatering 12. Jan: Fantomet har gått på den fine snøsålen hele uka. Medeier Espen Edvardsen var med en tur i vogna med han på Onsdag. Og gav vel utrykk for han likte hesten. Samt at han gjorde alt så lett. Kan være enig med han i det:)

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Fantomet har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort. Gjør bare vondt verre. Fantomet ble kjørt inn allerede i August måned. Og har fått mange mil i beina. Så en roligere uke gjør nok lite. 

Oppdatering 26. Jan: Det går hardt for seg blant 2 års hingstene i luftegården. Men samtidig tror eg hestene har en klar fordel av denne leken de får her. Fantomet er en av dem som liker å være der det skjer. Denne uka har han fått seg et lite spark på innsiden av det ene bakbeinet. Han har derfor måtte stå over trening denne uka. Men han er tilbake i trening igjen til uka.

Oppdatering 2.Feb: Fått en liten Norodine kur. Fortsatt litt halt. Virker bedre. Ikke noe alvorlig. Håper han bedrer seg såpass. At vi er klare igjen til uka.

Oppdatering 9. Feb: Vært hos Ole Einar sem å tatt røntgen, pga et spark på venstre bakfot. Har vert ganske halt så har vert litt usikker på om han hadde slått løs noe i beinet. Bildene viste heldigvis at han ikke hadde det, men sem mente han hadde enn kraftig betennelse der og må på ein norodine kur i 10 dager. Og vil bli helt fin etterpå.

Oppdatering 16. Feb: Er haltfri og klar for trening igjen til uka.

Oppdatering 23. Feb: I gang igjen denne uka. Begynt rolig med enkel tur til Kilebunnen på ca 6 km. Dias har kjørt han to dager, mens eg har kjørt tre selv. Fantomet er en herlig hest på alle måter.

Oppdatering 3. Mars: Snøstorm i Grimstad, trent Tirsdag og Onsdag. Som dere ser på filmen er han også fin. Snill og stelle med er han også, en gild hest å holde på med. Traver fint, kaster litt på venstre frembein. Se på filmen av han, er en fin type.

Oppdatering 9. Mars: Dias har kjørt han flere dager denne uka. Ser ut som en skikkelig ekvipasje når de går foran. Både hest og sjåfør liker seg best i den posisjonen. Fartlek på Onsdag.  Utviklet seg mye, og det er sprett i hesten.

Oppdatering 16. Mars: Vært veldig fin. Dias har kjørt han 2 dager. Begynner også å bli mye fart i Fantomet. Som en bil å kjøre.

 

Fantomet 16. Feb 2018