Presentasjon og treningsrapporter

2. Års Hingst etter Åsajerven og Fjord Oda

Dette er en av hestene man liksom bare måtte ha tak i, etter å ha vært rundt og sett på åringer tidlig i vår. Sjeldent flott hest. Men en veldig bra stamtavle. Preges nok endel av morfar Moe Odin. Kommer fra morlingen til Støva. Og er også linjeavlet 4x4 på henne. Mor er også innavlet på Lyngsvarten. Og får en fin utkryssning på dette gjennom Åsajerven som far. Åsajerven avler forøvrig svært bra mot Elding i morfarlinjen.  Mormorsmor Norheim Siv er stammor til Fjord Jerven. Disse har også samme mormor. Og i tillegg er begge etter Åsajerven. Det vil si de begge er 4x4 på Støva.Frøken Fakse og den lokale hesten Ramstad Loke. Har også samme mormormor. Har også flotte bevegelser. Eies av et andelslag. Med en slik stamtavle og en slik som han ser ut. Så har eg naturligvis store forventninger til han.

Oppdatering 2. Nov: Oppfører seg fint. Og jogger nå 5 km per gang, 5 dager i uka. Fine bevegelser. Har egne meninger innimellom, som de fleste andre unghestene bruker å ha. Spiser godt og er aktiv på utegangen.

Oppdatering 17. Nov: Gått sammen med Valborg også denne uka. Det har vært drag i Fantomet også denne uka.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Fantomet har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Dina Wesøy er oppasser på han.

Oppdatering 1. Des: Fantomet går sammen med de andre kaldblodsene. En klok hest som gjør det han skal. Hatt nok en fin uke sammen med han.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Fantomet. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Fantomet er med på notene.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Fantomet har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Det er spenst i han.

Oppdatering 29. Des: Fantomet er rett og slett en sjelden glider. Flyter lett for han. Ble som alle de andre vaksinert forrige Fredag. Går ei mil per økt også han.

Oppdatering 5. Jan: Spenstige Fantomet har hatt fin uke. Ikke noe å bemerke.

Oppdatering 12. Jan: Fantomet har gått på den fine snøsålen hele uka. Medeier Espen Edvardsen var med en tur i vogna med han på Onsdag. Og gav vel utrykk for han likte hesten. Samt at han gjorde alt så lett. Kan være enig med han i det:)

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Fantomet har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort. Gjør bare vondt verre. Fantomet ble kjørt inn allerede i August måned. Og har fått mange mil i beina. Så en roligere uke gjør nok lite. 

Oppdatering 26. Jan: Det går hardt for seg blant 2 års hingstene i luftegården. Men samtidig tror eg hestene har en klar fordel av denne leken de får her. Fantomet er en av dem som liker å være der det skjer. Denne uka har han fått seg et lite spark på innsiden av det ene bakbeinet. Han har derfor måtte stå over trening denne uka. Men han er tilbake i trening igjen til uka.

Oppdatering 2.Feb: Fått en liten Norodine kur. Fortsatt litt halt. Virker bedre. Ikke noe alvorlig. Håper han bedrer seg såpass. At vi er klare igjen til uka.

Oppdatering 9. Feb: Vært hos Ole Einar sem å tatt røntgen, pga et spark på venstre bakfot. Har vert ganske halt så har vert litt usikker på om han hadde slått løs noe i beinet. Bildene viste heldigvis at han ikke hadde det, men sem mente han hadde enn kraftig betennelse der og må på ein norodine kur i 10 dager. Og vil bli helt fin etterpå.

Oppdatering 16. Feb: Er haltfri og klar for trening igjen til uka.

Oppdatering 23. Feb: I gang igjen denne uka. Begynt rolig med enkel tur til Kilebunnen på ca 6 km. Dias har kjørt han to dager, mens eg har kjørt tre selv. Fantomet er en herlig hest på alle måter.

Oppdatering 3. Mars: Snøstorm i Grimstad, trent Tirsdag og Onsdag. Som dere ser på filmen er han også fin. Snill og stelle med er han også, en gild hest å holde på med. Traver fint, kaster litt på venstre frembein. Se på filmen av han, er en fin type.

Oppdatering 9. Mars: Dias har kjørt han flere dager denne uka. Ser ut som en skikkelig ekvipasje når de går foran. Både hest og sjåfør liker seg best i den posisjonen. Fartlek på Onsdag.  Utviklet seg mye, og det er sprett i hesten.

Oppdatering 16. Mars: Vært veldig fin. Dias har kjørt han 2 dager. Begynner også å bli mye fart i Fantomet. Som en bil å kjøre.

Oppdatering 23. Mars: 5 økter for Fantomet denne uka. Dias kjører stort sett. Og det er vel ikke til å stikke under en stol. At det blir mer fart på flokken når han er med, liker fart den mannen. Men hestene virker også sterke. Og tar oppgavene fint.  Legger inn litt speeder innimellom, hvor hestene går ned mot 2 min.Fantomet er en lovende 2 åring.

Oppdatering 30. Mars: Har eg ikke fått lov til å kjøre denne uka. Dias har kjørt alle dager og trives som nevnt sammen med Dias. Ser fin ut og gjør det lett. Tror dette blir en tanks.

Oppdatering 6. April: Har gått 5 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Som dere ser på filmen under siste nytt delen. Så er Fantomet en flott hest. Oppasser er Maiken. Selv om Dias kjører de fleste øktene med henne.

Oppdatering 13. April: 4 dager denne uka for toåringene. De går i hestehagen nå og det blir ganske tøft. Så kuttet en dag med trening for dem denne uka. Var en hest som kostet endel. Eg hadde kjøpt han igjen for minst samme pris :) 

Oppdatering 21. April: Han gjør det lett og begynner å endel fart i kroppen. Hatt en kjempefin treningsuke. Vi kjører på litt flatere mark etter mye hard trening. Så blir spennende å se med han fremover.

Oppdatering 28.April: Tom Helgesen har kjørt han et par dager ,og mener selv han har satt den opp for Dias som kjørte på Fredag. Dias var fornøyd med hesten på Fredag. Og ja, han ser fin ut. Trent fint hele uka. Eg er også så fornøyd med hesten. At eg har kjøpt inn begge småsøstrene hans (begge etter Wik Stjernen). Milan er som dere ser på filmen inn på siste nytt, en veldig fin hest.

Oppdatering 5.Mai: Trener veldig fint. Gått en del i rygg denne uka i og med han har gått mye fremme. Han går bitvis i 50 fart og gjør dette på en fin måte. Traver fint og oppfører seg veldig fint. Er som en bil. Dias liker fortsatt godt, det samme gjør jeg.

Oppdatering 20. Mai: Kaldblods 2 åringene begynner med systematiske intervaller i morgen. Planen er da at de skal gå dette mandag og fredag. Fantomet har som vanlig trent veldig fint i det siste. Ser ut som en skikkelig hest, og virker også slik når han kjøres. Fornuftig er han også. De to siste ukene har hestene gått litt mer tempo. Fantomet har blitt kjørt 4-5 dager per uke, som normalt. 

Oppdatering 28. Mai: Gått litt hardere økter som normalt mandag og fredag. Han ser fortsatt veldig fin ut. Og utvikler seg. Får også mer og mer fart i kroppen.

Oppdatering 4. Juni. Går fremover og utvikler seg fint. Gikk intervaller i hestehagen i dag, tok en laktat prøve av han. Den viste 2,9 mmol.

Oppdatering 11. Juni: Trener fortsatt veldig fint. Gikk intervaller i dag sammen med Dias. Han var skikkelig fornøyd med hesten. Tatt noen flere laktatprøver av han, virker veldig bra.

Oppdatering 18. Juni: Ser ut som en topphest og oppfører seg som en topphest. Gikk sin første banejobb i dag. Oppførte seg fint og gikk 55 på distansen sammen med L.B Valborg. Vi kjørte 47 ned oppløpet. Hestene så ut til å ha endel mer inne. Men vi jager ikke for mye på dem. Han utvikler seg også fint kroppsmessig for tiden.

Oppdatering 29. Juni: Går fint, som alltid. Gått intervaller to ganger som normalt. Det er en skikkelig traver dette. Dias er så fornøyd med han, at han har begynt å klappe hesten på baken etter kjøretur denne uka. Det sier det meste.

Oppdatering 4. Juli: Trent fint denne uka til nå. Gikk hestehagen mandag, kilebunnen tirsdag og fri i dag. Ikke noe å utsette på han.

Oppdatering 9. Juli: Veldig bra status for han. Går jobbene sine akkurat som han skal.

Fantomet 16. Feb 2018