Presentasjon og treningsrapporter

2 års vallak etter Moe Odin og Imola

Eier: Jonny Ånderå

Tysvær Matti entret åringsflokken blant guttene i slutten av September. Harald Lønning er oppdretter og Jonny Ånderå er eier. Begge er fra Aksdal. Plassen hvor eg er vokst opp. Tysvær Matti er en rød Moe Odin sønn. Mamma er Imola. Som allerede er mor til Raikkonen og Tysvær Loke for å nevne de beste etter henne. Dette er første avkom etter henne, som har championen Moe Odin som far. Tysvær Matti kommer fra en bred og god hoppelinje. Tredjemoren er Finstad Stegga. Hun går igjen i hester som Timian Scott, Junior Jokeren, Torinto, Alesi etc. Hele 347 hester er hun stammor til (pr siste oppdatering i Sophia Pedigrees). Det forteller at dette er blod folk virkelig vil satse på.  Det er sjelden tilfeldig. Far/Morfarkombinasjonen er bevist. Hele 15 av 17 hester som er mellom 5 og 15 år har kommet til start. Ca 250000 kr er snittinntjeningen på disse, hvor Torpa Emil er den beste blant disse. 

Oppdatering 2.Nov: Vi startet November med å sette han for vogn. Oppførte seg fint. Så da er Matti straks også i gang med å sluke kilometer.

Oppdatering 11. Nov: Hatt sine første joggeøkter alene denne uka. Matti er ukomplisert. Blir spennende når vi har holdt på litt lenger med han.

Oppdatering 17. Nov: Matti er i stadig fremgang. Også innfunnet seg bedre i flokken. Beveger seg fint, bare å jobbe videre i samme spor.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Tysvær Matti har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Cecilie Lomeland er oppasser på han. Moe Odin har vært på plass som far når storløpene har gått i år. Lome Diamant, Valle Ask m.flere.

Oppdatering 1. Des: Matti har stort sett turene sine sammen med Cecilie. Går sammen med de andre kaldblodsene. Matti har kommet seg mye. Og også blitt endel tøffere med de andre hestene i luftegården. I starten var han litt forsiktig. Men om noen prøver seg nå, så tar han kraftig tilbake.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Tysvær Matti.. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Tysvær Matti er under utvikling. Og traver veldig fint. I forbindelse med julebordet forrige uke. Fikk vi besøk av eier Jonny Ånderå. Som fikk hilse på Matti, og vært med på kjøretur med hesten sin på Søndag. Artig.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Tysvær Matti har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Utvikler seg veldig fint.

Oppdatering 29. Des: Ble vaksinert for ei uke siden. Går ei mil nå, på fint vis. Litt egne meninger har Matti. Men som tidligere nevnt, traver han fint. Og de egne meningene skal vi nok få bukt med etterhvert.

Oppdatering 5. Jan: Han er nok den kaldblodsåringen som kan springe fortest per nå. Har en veldig lett fin gang. Og flyter lett. Fin treningsuke for Matti. 

Oppdatering 12. Jan: Hatt ei fin uke. Gjør alt rett og utvikler seg. Utnyttet den fine snøsålen og gått kilometerene sine denne uka også.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Matti har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en fin uke for pappa Moe Odin. Avlstatistikken publisert i Tgn for norskfødte hester i 2017. Viser at pappa Moe Odin er champion blant hingstene 10 året på rad!

Oppdatering 26. Jan: Blåst i gjennom alle øktene sine på fint vis denne uka har Matti gjort. Veldig enkel og er som en bil å kjøre. Traver fortsatt fint. Ikke noe å plukke på her.

Oppdatering 2. Feb: 4 økter, hoster litt. Men ellers bra.

Oppdatering 9. Feb: 4 dager. Enkel og snill. Gjør alt som han skal. Og kan kjøres av alle på stallen. Kjempefin hest på alle måter.

Oppdatering 16. Feb: 4 dager for hans del denne uka. Gjør det lett. Og har fått alle øktene sine siden vi begynte å trene i høst. Er klar til å øke dosene også han. Kan springe fort allerede nå. 

Oppdatering 23. Feb: Ukens 2 åring. Han gjør det lett, og virker til å ha mye fart i kroppen. Kjørt han selv to dager på lang øktene på 11,5 km. Får en følelse av at dette er en skikkelig hest når man sitter bak han.

Oppdatering 3. Mars: Har lett for det fortsatt og utvikler seg fint. Trent alle dager, utenom dagene det var full snøstorm. Se filmen av den røde glideren.

Oppdatering 9. Mars: Henger med og bare traver gjør han. Tom Cruise kjørte han på fredagsøkten. Fartslek på Onsdag. Hvor han funket fint.

Oppdatering 16. Mars: : 4 dager med god trening for Tysvær Matti. Er en fornuftig rolig hest som kan kjøres av alle. Gjør alt som han skal. Og gjør heller aldri noe galt. Virker sterk mentalt.

Oppdatering 23. Mars: Matti henger på de andre 2 åringene som et strikk når vi legger inn litt fart. Fortsetter og utvikle seg. Og speeder lett ned mot 2 min. Har trent 5 dager denne uka. Hvor vi legger inn litt speed på øktene innimellom. 

Oppdatering 30. Mars: 5 dager ute i løypene for hans del. Gjør det lett og henger med. Han er en "dark horse" i årgangen min. Gjør ikke noen vesen ut av seg, men gjør alt som han skal. Sånne hester blir ofte gode.

Oppdatering 6. April: Har gått 4 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Trente ikke på Fredag. Fått seg en litt trøkk i hagen, så litt halt. Ikke noe synlig, så regner med det er noe som går fort over. Ellers hyggelig påskebesøk fra eierene påskeaften. Håper vi snart ser dem igjen.

Oppdatering 13. April. Var litt halt i slutten av forrige uke. Og litt kantete i starten av uka. Men nå mot slutten av denne uka, har han vært fin. Bare å trene på videre.

Oppdatering 21. April: Trent som normalt denne uka. Nå er det finere inn mot Kilebunnen. Så det blir mer fartstrening for hans del fremover. 

Oppdatering 28. April: Trent som normalt nok en uka. Blir mer og mer fart i han. Og begynner også å se finere ut kroppsmessig. Mer hest slik han ser ut nå enn tidligere.

Oppdatering 5 Mai: Har hatt en litt rolig uke. Han har vært litt småhålt innimellom. Så da har vi heller latt han få gå alene. Men hatt en fin treningsuke.

Oppdatering 20. Mai: Matti har vært inne i en vekstperiode. Så han har skrittet i 14 dagers tid. Er liten åpen en fremknærene. Det gjelder og gå for hardt på, når hestene vokser som mest. Ellers er Matti fortsatt veldig trivelig å jobbe med. 

Oppdatering 28. Mai: Bare skrittet i det siste. Ikke helt fornøyd med han. Kan hende det bare er at han vokser. Vi håper iallfall på det. Drar til Sem i morgen for å sjekke at ting er greit, og tar bilder av.

Oppdatering 4. Juni: Går på beite en periode. Vi fant ingen feil hos Sem. Bedøvet ut flere ledd. Mulig det er en strekk eller noe i albuen. Sånn sett lovende det. Han har trent mye i vinter, så en måned med litt grønt gress kan bare være fint.

Oppdatering 4. Juli: Ble behandlet før helga. Har vært litt halt når vi har kjørt han. Nå ser han fin ut etter beite og behandling. Håper dette fortsetter, fordi det er en fin traver.

Oppdatering 9. Juli: Noe er ikke som det skal. Han er halt. Skal på røntgen til Sem på torsdag. Håper vi finner ut av noe mer.