Presentasjon og treningsrapporter

1 års vallak etter Moe Odin og Imola

Eier: Jonny Ånderå

Tysvær Matti entret åringsflokken blant guttene i slutten av September. Harald Lønning er oppdretter og Jonny Ånderå er eier. Begge er fra Aksdal. Plassen hvor eg er vokst opp. Tysvær Matti er en rød Moe Odin sønn. Mamma er Imola. Som allerede er mor til Raikkonen og Tysvær Loke for å nevne de beste etter henne. Dette er første avkom etter henne, som har championen Moe Odin som far. Tysvær Matti kommer fra en bred og god hoppelinje. Tredjemoren er Finstad Stegga. Hun går igjen i hester som Timian Scott, Junior Jokeren, Torinto, Alesi etc. Hele 347 hester er hun stammor til (pr siste oppdatering i Sophia Pedigrees). Det forteller at dette er blod folk virkelig vil satse på.  Det er sjelden tilfeldig. Far/Morfarkombinasjonen er bevist. Hele 15 av 17 hester som er mellom 5 og 15 år har kommet til start. Ca 250000 kr er snittinntjeningen på disse, hvor Torpa Emil er den beste blant disse. 

Oppdatering 2.Nov: Vi startet November med å sette han for vogn. Oppførte seg fint. Så da er Matti straks også i gang med å sluke kilometer.

Oppdatering 11. Nov: Hatt sine første joggeøkter alene denne uka. Matti er ukomplisert. Blir spennende når vi har holdt på litt lenger med han.

Oppdatering 17. Nov: Matti er i stadig fremgang. Også innfunnet seg bedre i flokken. Beveger seg fint, bare å jobbe videre i samme spor.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Tysvær Matti har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Cecilie Lomeland er oppasser på han. Moe Odin har vært på plass som far når storløpene har gått i år. Lome Diamant, Valle Ask m.flere.

Oppdatering 1. Des: Matti har stort sett turene sine sammen med Cecilie. Går sammen med de andre kaldblodsene. Matti har kommet seg mye. Og også blitt endel tøffere med de andre hestene i luftegården. I starten var han litt forsiktig. Men om noen prøver seg nå, så tar han kraftig tilbake.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene, også for Tysvær Matti.. Lagt inn en ekstra kilometer på kaldblodsene. Som består av et par små bakker vi skritter opp. Tysvær Matti er under utvikling. Og traver veldig fint. I forbindelse med julebordet forrige uke. Fikk vi besøk av eier Jonny Ånderå. Som fikk hilse på Matti, og vært med på kjøretur med hesten sin på Søndag. Artig.

Oppdatering 15. Des: Det trenes og trenes. Tysvær Matti har ikke stått over noe. Lik uke som forrige uke for hans del. Utvikler seg veldig fint.