Presentasjon og treningsrapporter

http://www.travsport.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=0&sokId=30109188 

 

Presentasjon: Milan så jeg som føll, likte hoppa svært godt. Det endte opp med at jeg fulgte opp året etterpå med å kjøpe. Anita "Ulsrud Tea" Wergeland er oppdretter. Milan er etter Wik Stjernen og Moe Odin hoppa Fjord Oda. Med andre ord, samme mor som lovende Fantomet jeg har på stallen. Milan er linjeavlet 4x3 på Elding og mor er også doblet på tøffe Lyngsvarten. Støva er fjerdemamma. Hun går jo som kjent igjen i en masse topphester. Milan blir spennende fremover.

Oppdatering 22.juli: Gikk et 3.mønstringsløp mens eierne var på besøk og gjorde det på en meget fin måte. GIkk i mål på 45.6 og avsluttet i 38-fart. Hun løser enda oppgavene på en meget enkel måte.

Oppdatering Juli: Har fulgt det samme opplegget som forrige uke og det ser vi for oss at de skal få gjøre i flere måneder framover, med mindre de reagerer veldig uforventet på det. Sålangt har det vært en god reaksjon fra alle.

Oppdatering 24.juni: De kalde 2-åringene har fått gå i løypene mandag og torsdag, 400m bakkeintervaller på tirsdag og heat på bane på fredagen. Onsdagen har de fått fri. Hestene er jeg godt fornøyd med i dette opplegget etter uke 1 med "nytt" oppsett.

Oppdatering 17.juni: Har fått seg fine dager i løypene de siste 2 ukene og skal begynne med en dag med bakkeintervaller kommende uke.

Oppdatering 10.juni: Er veldig fornøyd med hesten om dagen. Har holdt seg mest i løypa denne uka og lagt ned treningsmeter der. Skal begynne å gå bakkeintervaller snart.

Oppdatering 3.juni: Har respondert fint på mønstringsløpet forrige helg.Har fått seg 3 dager i løypene og en dag med dobbeltheat denne uka. Det gikk i 2.05/2.00-fart over 2400m. 

Oppdatering 26.mai: Gikk sitt 2.mønstringsløp på en flott måte i går på Sørlandet. Med Vidar Tjomsland i sulkyen kom hun i mål på 48.6 og kusken hadde bare godord å komme med.

Oppdatering 20.mai: Har gått i løypen alle 4 dager.

Oppdatering 13.mai: Gikk et flott mønstringsløp på Sørlandet i går. Oppførte seg fint og gikk jevnt godt løpet igjennom med unntak av et lite sprell i siste sving. Både eier, kusk og trener var godt fornøyd etter løpet.

Oppdatering 06.mai: Milan har trent som forrige uke og leverer fint på det vi ber hun om å gjøre. Kjekk hest å være rundt.

Oppdatering 29.april: Har gått heat 2 dager denne uka i 2.10 og 2.00-fart over 2400m. Har også 2 dager i treningsløypene. Blir nok å se i mønstringsløp i mai. 

Oppdatering 17.april: De kalde 2åringene har gått heat 2 dager i 2.10/2.05fart. Ellers er de ute i løypene.

Oppdatering 08.april: De kalde 2-åringene blir nå trent 4 dager i uka. Trener skogsløypa på mandager og torsdager. Går dobbelheat i banen på tirsdager og fredager. Kjører 2.10/2400m skritter 6 minutter og kjører 2.08/2400m.

Oppdatering 01.april: 2-åringene har fått skrudd opp farten litt, vi tar det steg for steg. De har dermed hatt 2 dager med heat i 2.10/2.08-fart og ellers holdt seg i treningsløypene.

Oppdatering 25.mars: 2-åringene er jeg veldig fornøyd med om dagen og da er det ingen grunn til å endre på oppskriften per nå. Dvs at de kalde har gått heat 2 dager i 2.15/2.10-fart og ellers kost seg i treningsløypene.

Oppdatering 18.mars: De kalde 2åringene følger videre med samme oppskrift, 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og resten av dagene i treningsløypene.

Oppdatering 11.mars: Har fulgt samme oppskrift som tidligere med 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og 3 dager i løypene. Dette er noe alle de kalde 2-åringene har gjort.

Oppdatering 4.mars: Har også denne uka gått 3 dager i treningsløypene og 2 dager med heat. Farten er skrudd opp til 2.15-fart og dette har de kalde 2-åringene taklet fint.

Oppdatering 25.februar: Har gått 3 dager i treningsløypene og 2 dager med heat i 2.20-fart.

Oppdatering 18.februar: Har hatt 2 dager med heat i 2.20-fart. Resten av dagene har vært i treningsløypene. 

Oppdatering 10.februar: Gikk heat tirsdag og fredag i 2.30-fart. De andre dagene har hun vært ute i treningsløypen rundt travparken.

Oppdatering 03.februar: Trente de første 4 dagene i treningsløypene før det var første gang i heat på fredag. Dette gikk fint for alle de kalde 2-åringene. Farten var 2.35, et par sekunder lavere enn planlagt, dette ble slik grunnet føret som var på banen denne dagen. 

Oppdatering 28.januar: Har trent videre i treningsløypene med sine 8km daglig denne uka. Fortsetter med det kommende uke frem til fredag når 2-åringene får prøve seg i heat.

Oppdatering 20.januar: Har gått 5 dager i løypa denne uka. Ved månedsskiftet vil 2-åringene begynne å gå heat blant annet og få prøve seg med litt mer fart etterhvert.

Oppdatering 13.januar: Er tilbake i bedre form nå etter kolikkbehandling i romjula. Har fått gjort seg litt kjent med noen jobb ute i løypene noen av dagene denne uka, så har det vært de vante jobbene i banen de andre dagene. 

Oppdatering 06.januar: Ble vaksinert i romjulen og ble også behandlet for kolikk. Har startet nyåret med å øke 1 kilometer på sine daglige treningsjobb. Nå er det 8km 5 dager i uka som gjelder. 

Oppdatering 18.desember: Jobber på på travparken med 7km-jobb hver ukedag.

Oppdatering 09.desember: Har funnet seg fint til rette på travparken og går enda 7km-jobb på banen nå da. Farten åringene holder er ca 3.00-fart. 

Oppdatering 2.desember: Har hatt sin siste uke med daglige 7km på Inntjore på en stund da hun blir flyttet til de nye boksene på Travparken i dag. 

Oppdatering 25.november: Fortsetter å gjøre jobben sin på en fin måte fra dag til dag. Har fått flere å jobbe med når de andre kaldblodsåringene har tatt steget opp til å gå 7km de også. Det gir oss litt mer frihet til å mikse heatene fra dag til dag hvem hestene går sammen med.

Oppdatering 19.november: Har jogget på forrige uke og var en tur til Sørlandet Travpark på lørdag på en Til Start-samling.

Oppdatering 11.november: Jogger på videre med Balder Odin og Kringelandnehemja. De jogger sine 7km og hadde en liten spurt i 2.20-fart i midtuka.

Oppdatering 04.november: Jogger 7km fra dag til dag med Balder Odin og Kringelandnehemja. 

Oppdatering 28.oktober: Milan, Balder Odin og Kringelandnehemja er enda en trio som trener sammen og gjør det på en fin måte. De jogger videre sine 7km 5 dager i uka og er hele og fine alle tre.

Oppdatering 21.oktober: Milan, Balder Odin og Kringelandnehemja er det ikke mye nytt å melde, de jogger videre sine 7km 5 dager i uken og gjør dette med letthet.


Oppdatering 14.oktober: Milan, Balder Odin og Kringelandnehemja har fortsatt treningssamarbeidet denne uken og alt går på skinner. De jogger enda 7km sammen 5 dager i uka.

Oppdatering 07.oktober: Milan, Balder Odin og Kringelandnehemja jogger 7km sammen nå pr treningsøkt. Dette gjør de 5 dager i uken. Alle disse tre har tatt dette fint og jeg er godt fornøyd med fremgangen på alle tre. Kommer til å fortsette med disse tre sammen frem mot vinteren, med mindre noe endrer seg drastisk.

Oppdatering 29.september: Uberg Tor, Kringelandnehemja, Milan og Balder Odin har gått sammen mandag til fredag denne uken og det har gått veldig fint. I helgen får de velfortjent pause. Med eiere fra Bergen og Hardanger har vi gjort hun vant med paraply, noe som gikk veldig greit.

Oppdatering 22.september: Har trent på hele uka og gjør det hun får beskjed om. 

Oppdatering 15.September: Hun har funnet seg godt til rette på Inntjore der hun trener og oppfører seg fint. Jogger enkelt 4km og er enkel å holde på med. Dina er oppasser på Milan.