Presentasjon og treningsrapporter

Skeie Trym (2 års hingst etter Bork Odin og Jerkeldsota)

Eier: Team Sørlandskruttet

Andelslag på 5 stk som eier denne. Fin modell med utstråling. Har et ganske stort trav. Så her må det trenes. Kan bli en veldig bra hest, virker iallfall per nå til å ha det som skal til. Samt en jevn sikker morlinje. Kombinert med teknikk gjennom faren, og styrke gjennom morfar Mørtvedt Jerkeld. Har samme mormor som gode G.Jerken. Og er ganske likt bygd opp som han stammemessig(finner Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld i dem begge). Tror ikke Skeie Trym og G.Jerken blir så ulike travmessig heller.

 

Oppdatering Mai: Fin hingst. Som har blitt mer hingst nå i varmen. Men han er på jobb når det gjelder. Kan nok også være med tidlig i mønstringsløpene.

Status 19. Oktober: Skeie Trym har vel i likhet med mange av de andre 2 åringene trent regelmessig. Ikke stått over en eneste treningsøkt. Han er lang i aksjonen. Men har også fått endel fart i beina. Han skal begynne å gå litt hurtig nå i høst. Er også blitt ganske hingstene og livlig. Men har bra fokus når han blir spent for. Skeie Trym kan bli en topphest.

Oppdatering 3. Nov: Trener fint. Var i et banejobb sammen med Reime Kongen den 26. Okt. Trenger nok mer av dette. Han skjønner ikke helt hva det går i. Er litt egenrådig. Ikke stått over noe trening siden han kom inn i fjor. Ny tur på bane om ca 14 dager vil eg tro.

Oppdatering 10. Nov: Trym som er hingsten på stallen har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag).

Oppdatering 17. Nov: Var på banen sammen med Reime Kongen på Onsdag. Her var det mye fremgang fra første tur på banen på en stund for ca 3 uker siden. Varmet godt. Og kjørte 2300 meter på 43, med 35 som raskest. Og 40 siste 1300 meter.Han skjønte mye mer av hva dette gikk i nå. Skeie Trym kommer antagelig ut i prøveløp i løpet av Desember. 3. Desember er målet, dersom han går 40 på en grei måte i forkant. Ligger også veldig fint på puls i disse heatene.

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Tirsdag. Sammen med Reime Kongen. Gikk en 3300 meter på veldig fin måte. 44 over 3300 meter er ikke verst, med avslutning på ca 36. Han brukte litt energi på hestene som stod på indrebane. Samt når det kommer hester i mot i banen. Så skulle gjerne hatt litt mer fokus på han for å være helt fornøyd. Plasserte han ned i rygg på Reime Kongen etterhvert. Da var det skikkelig driv i han. Pappa Bork Odin leverer vinnere som aldri før. Og om man slår sammen hans første årgang født 2010 til og med 2014 årgangen. Så er han landets beste avlshingst på transformerte tall.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Skeie Trym har eg kjørt noen turer alene denne uka. Slik at han holder fokus og blir skjerpet litt. Og da må ha gå skikkelig:) Har virket veldig fin. Han har en byggning og et skyv til eg tror kommer til å bli veldig fart i etterhvert. Kommer til å kjøre han litt mer alene for å skjerpe han litt. Godt å se at han virker til å skjerpe seg med dette.

Oppdatering 8. Des: To åringene mine har måttet jobbe i bakkene. Trym har vært litt anstrengt i bak knærene. Og ble derfor underhudsblistret tidligere i uka. Ble langt mer drag i han øktene etterpå, og var mer gå på villig. Banen igjen til uka. Håper og tror det er trykk i han når vi kommer dit også. Rutinemessig kontroll av tannlege Berven tidligere i uka.

Oppdatering 15. Des: Litt variable baneforhold denne uka. Så ble ikke noen banetur på 2 åringene. Vil ha en bra bane når vi først skal dit. Treningsmessig har uka vært fin. Og i dag hadde vi en hardøkt på dem. Trym var med på denne som alle de andre øktene. Virker fortsatt fin. Fortsatt mer fremdrift i han. Satser på bane mellom jul og nyttår med 2 åringene.

Link til Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109579/horses/

Skeie Trym 19. Okt

Trening 23. Feb

Skeie Trym i en liten runde i banen, etter endt trening på jernbanelinja