Presentasjon og treningsrapporter

Trym i banen (Foto: Maiken)

Skeie Trym (4 års vallak etter Bork Odin og Jerkeldsota)

Eier: Team Sørlandskruttet

Andelslag på 5 stk som eier denne. Fin modell med utstråling. Har et ganske stort trav. Så her må det trenes. Kan bli en veldig bra hest, virker iallfall per nå til å ha det som skal til. Samt en jevn sikker morlinje. Kombinert med teknikk gjennom faren, og styrke gjennom morfar Mørtvedt Jerkeld. Har samme mormor som gode G.Jerken. Og er ganske likt bygd opp som han stammemessig(finner Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld i dem begge). Tror ikke Skeie Trym og G.Jerken blir så ulike travmessig heller.

Oppdatering 18.mars: Gikk et mye bedre løp på søndag på Sørlandet. Der ble han kjørt på sikkerhet og leverte til 2.plass på 30.7. Kommer nok ut i løp igjen om ikke altfor lenge. Virker som det er skikkelig orden på han nå. 

Oppdatering 11.mars: Blir meldt til løp på Sørlandet søndag. Han har trent rolig etter løpet sist og skal få gjøre det også i tiden frem mot løpet. 

Oppdatering 4.mars: Har blitt behandlet etter comebackløpet. Kun blitt brukt rolig etter det og vi ser nå frem mot start igjen på hjemmebane den 17.mars. 

Oppdatering 25.februar: Comebacket ble en skikkelig skuffelse etter at han har vist flotte takter i trening de siste ukene før løpet. Vi retter litt og kommer til start igjen i løpet av noen uker.

Oppdatering 18.februar: Gikk hurtig forrige søndag og fikk noen rolige dager. Etter det har han gått heat med noen av de andre hestene på 1.55/2000 og 1.50/2000. Blir endelig meldt til løp igjen til søndagens kjøring på Sørlandet.

Oppdatering 10.februar: GIkk et flott hurtigarbeid før løpsdagen på Sørlandet søndag. Da gikk han 32 første 1000 før han avsluttet med 30-fart siste 500. Det var Høitomt som kjørte godt fornøyd med. Selvsagt var jeg også det. Nå blir det start 24.februar på Sørlandet om alt går fint frem til da.

Oppdatering 03.februar: Gikk et fint hurtigarbeid på banen på mandag der han holdt 33.5/2000m uten å være tom når han var tilbake i stallen. Ellers trent fint og skal få et hurtigarbeid til før det blir innmelding til løp. 

Oppdatering 27.januar: Var tenkt å gå hurtig i dag med Eirik Høitomt i forkant av løpsdagen på Sørlandet, men været gjorde at vi avventet dette litt. Vi kjenner litt på han i neste uke. Denne uken har han vist seg fin både i heat og i treningsløypen. Nærmer seg løpsklar.

Oppdatering 20.januar: Vilde Finsådal er oppasser på denne og hun melder at hesten blir finere og finere i trening fra uke til uke. Det er en oppfatning jeg deler, så vi ser frem til å kunne starte igjen med Trym. Det blir trolig i siste del av februar.

Oppdatering 13.januar: Viser som flere av hestene på stallen fin fremgang de siste ukene og ser ut til å være på vei tilbake mot løpsbanen. 

Oppdatering 06.januar. Ble vaksinert i romjulen og fikk noen rolige dager. Virker og til å komme seg stadig etter operasjonen og trener veldig fint nå. Vi ser mot et løp, kanskje på hjemmebanen i slutten av februar som comeback enn så lenge. 

Oppdatering 18.desember: Har fått prøve seg i treningsløypene på travparken og sett fin ut der. Gikk enkelheat forrige uke på 1.50 og skal ut i dobbelheat i morgen. Alt har sett greit ut etter siste tur til Sem. 

Oppdatering 09.desember: Har jogget på banen denne uken og ser ut til å tåle dette fint. Får prøve seg i et dobbeltheat i løpet av neste uke. 

Oppdatering 02.desember: Har jogget denne uka før han ble flytta til Sørlandet Travpark i dag.

Oppdatering 25.november: Var hos Sem på tirsdag og var øm i høyre framkne etter vi har startet opp etter operasjonen. Ble behandlet og får mer tid på seg før han kommer tilbake i løpsbanen.

Oppdatering 19.november: Har gått banejobb på mandag og fredag, der jeg egentlig var litt skuffet. Gikk intervaller i dag på Inntjore og så veldig fin ut der, så det var en fin liten opptur i hverdagen.

Oppdatering 11.november: Skal på banen i morgen og gjøre et jobb der. Har trent greit gjennom denne uka og regner med å få litt svar kommende uke på hvor han står.

Oppdatering 04.november: Er nå tilbake sammen med de andre stadig oftere og har gått intervaller et par ganger denne uka. Er godt fornøyd med det han viser etter skadeavbrekket.

Oppdatering 28.oktober: Skeie Trym har gått intervaller med de andre for fullt på fredag. Det er første gang siden skaden og det er selvsagt veldig positivt. 

Oppdatering 21.oktober: Har jogget i starten av uka og på fredag fikk han to intervaller som han taklet fint. Vi jobber videre mot å få Trym tilbake i løpsform til slutten av året.

Oppdatering 14.oktober: Har jogget fint og gleder meg til å kunne sette i gang med intervaller igjen

Oppdatering 07.oktober: Har fortsatt med jogging, og ser fin ut med belastningsnivået. Håper å øke på om 10 dagers tid. 

Oppdatering 29.september: Begynt å jogge igjen, veldig godt for både trener og hest. Virker til å like godt å være litt i gang igjen. 

Oppdatering 22.september: Snart ferdig med å skritte, slik at vi igjen kan begynne å jogge. Begynner å gå ute i luftegården igjen fra onsdag neste uke. 

Oppdatering 14.September: Begynt å skritte etter operasjonen og viser godt humør. Tiden etter operasjonen har gått som planlagt og skal ha to uker til med skritting før han går over til jogg og opptrening etter det.

Oppdatering 2. September: Ble sjekket opp etter siste løp. Hang mye tøm. Viste seg at han måtte skrapes i et fremkne. Så har blitt operert i et kne. Han har stått ca. en uke på boks. Begynt å leie han nå, et kvarter to ganger til dagen.  Følger opplegget Sem har lagt opp fremover. 

Oppdatering 19. August: Har utviklet seg fint. Har både vunnet og blitt nummer 3 siden siste oppdatering. Er i rivende utvikling. Og må læres til litt mer i løps sammenheng. Treningsmessig virker han bra. Starter igjen førstkommende tirsdag. Bør ha en bra vinnersjanse. Prøver seg også i kriteriekval neste tirsdag. Det blir nok litt tøft. Men det er endel fart i han. Så helt umulig er det ikke.

Oppdatering 9. Juli: Ble det meste feil for i løpet på torsdag. Sjekket han opp etter løpet. Ble behandlet litt. Kusken i løpet var fornøyd. Bare å glemme dette løpet og ta nye tak.

Oppdatering 4. Juli: Starter i morgen. Hadde en litt hardere økt på mandag, virket fin.

Oppdatering 29.Juni: Starter på torsdag på unghest dagen. Vi hadde håpet på spor i første rekke, han er rask ut. Nå får han ikke utnyttet det. Møter gode hester, så det blir sjanseartet. Ser fin ut i intervallene. Per Oleg Midtfjeld skal kjøre han. Vi håper han går et greit løp. Så får vi ta veien videre etter dette løpet.

Oppdatering 18. Juni: Startet på onsdag. Travet et sterkt løp med 29 siste 1000 meter via andre/tredjespor. Kom i mål på 31,5 over mellomdistanse og ble nr 3. Virker fin i trening om dagen. Vi ser etter nye løp og håper han utvikler seg fint videre. 

Oppdatering 11. Juni: Skal ut på onsdag, Eirik Høitomt kusker. Står litt dumt inne i løpet på tillegg. Har trent fint i det siste. Gått intervaller sammen med de andre 3 åringene som vanlig. Blir det rett i løpet til onsdag. Så kan han havne langt fremme i feltet.

Oppdatering 4. Juni: Trener veldig fint. Og kommet seg enda mer etter behandling. Ser etter løp. Og kommer nok ut om ikke alt for lenge.

Oppdatering 28. Mai: Startet på Forus på Tirsdag. Gjorde et veldig fint løp og ble nummer 2. Ble sjekket opp hos Sem dagen etter løpet. Det sitter litt i fremknærene på han. Ble derfor behandlet. Sikter på løp når karenstiden er ut. Var såpass lite å finne på han. At han trenger ikke ogetterbehandles. 

Oppdatering 20. Mai: Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem. Startet på Bjerke for halvannen uke siden. Løpsmessig ble det meste feil, bare å glemme det løpet. Uansett, hesten har gått frem med løpet. Og trener fint. Skal starte til tirsdag på Forus. Trukket et fint spor i ett overkommelig felt. Tror dere vil få se en fin utgave av hesten.

Oppdatering 5.Mai: Gikk hurtig på Torsdag. Og var kanskje litt bedre enn det eg hadde trodd. Gikk 35 på en fin måte med raskere avsluttning. Han var såpass bra at han starter på Bjerke til Onsdag. Tror han kommer til å gjøre en fin figur. Stallens mest postive fremgang den siste tiden har han hatt.

Oppdatering 28. April: Virker pigg og fikk seg en hardøkt i går. Mulig banetur i løpet av uka. Utvikler seg fint.

Oppdatering 21. April: Prøveløp forrige helg. Han gjorde en veldig fin figur. Kjørte i hans tempo, med rask avsluttning. Trener på og tar et banejobb til. Kan være aktuelt med start i løpet av kort tid. Hesten avgjør dette.

Oppdatering 13. April: Starter i prøveløp på Søndag. Hatt en uke med jogging og mosjon. Planen er å kjøre et rolig prøveløp i rygg, for å så jobbe litt videre med Trym.  Han er i veldig fremgang etter kastrering. Men ikke lyst å knekke han. Så ikke noe jag i prøveløpet.

Oppdatering 6. April: Skeie Trym fortsetter en positiv utvikling. Var på bane med han på Fredag, hvor vi kjørte dobbeltheat. Første 2000 meter gikk på 50. Tok deretter 8 min pause. Og kjørte siste heatet på 43. Avlsluttet veldig fint i 31 fart. Går i tømmene og det virker til å være en hest, som kommer til å få stor fart i kroppen. Står ikke tilbake for noen av de andre 3 åringene på fart, og virker veldig stødig. En av plusshestene denne uka. Kjørte hjem fra parken etter tur med han og Karmøy Frøya med en veldig god følelse.

Oppdatering 30. Mars: Gikk dobbeltheat på Onsdag i banen. Gikk i rygg på Karmøy Frøya. 48 første 2000 meter, 45 den andre andre. Våknet mer i det andre heatet også. Eg fikk de svarene eg ønsket. Og kommer til å kjøre litt fortere på bane med han neste gang. Fornøyd, ser fin ut.

Oppdatering 23. Mars: Hardøkt Mandag og Fredag, rolig jogg på Onsdag. Han henger med som et strikk på de andre og går fint på i rygg. Om forholdene er fine, så prøver vi på bane med han til uka. Om status er bra da. Så er det ikke umulig at vi kjører prøveløp også med han den 8. April.

Oppdatering 16. Mars: Positiv utvikling. 3 dager denne uka. 2 av dem fartslek. Han er i fremgang. Stor fordel når man kan legge om litt på skoene. Blir traver. En mnd eller to, så er han nok klar for oppgaver i løpsbanen.

Oppdatering 9. Mars: Utvikler seg fint. Gikk sammen med Reime Kongen, Nesvik`n og Biffmann på Fredag. Gikk i strikkene hele veien. Hatt 3 økter denne øka. Fremskritt.

Oppdatering 3. Mars: Han virker fin og går fremover. Han er rett og fin. Fått to hardøkter denne uka på grunn av snøstorm.

Oppdatering 23. Feb: Begynte trening på Tirsdag. 3 dager rolig og en hardere økt på Fredag. Han virker fin. Og virker til å ha svart fint på behandling. Rett i vogna.

Oppdatering 16. Feb: Ble etterbehandlet på Tirsdag. Fått det rolig denne uka. Begynner litt forsiktig neste uke. Og øker etterhvert. Spent, begynner å se ut som en skikkelig hest. 

Oppdatering 9. Feb: Har jogget rolig denne uka. Og skal behandles igjen på Onsdag.

Oppdatering 2. Feb: Har hengt litt høyre tøm i det siste. Så ville ha en skikkelig sjekk på han. Går bra på og virker ellers bra i trening. Vært hos Veterinær Ole Einar Sem denne uka. Fant endel på høyre fremkne. Ble behandlet med kortison og skal behandles en gang til om 14 dager. Tok røntgen av kneet for sikkerhet skyld. Det var ingen forandringer eller forkalkninger. Veldig godt å finne ut av grunnen til at han hang på høyre tom. Dette er ingen større ting, og vil bli bra etter behandling.

Oppdatering 26. Jan: Fin uke for 3 åringene. Fått trent for fullt foruten Fredagen. Da var det meldt ganske mildt. Så vi rev opp løypene på Torsdag. I stedet ble det kaldt. Så da bommet vi på forholdene. Og lot heller hestene ta det med ro. Trym har trent fint de dagene vi har kjørt. Og han fikk en hardøkt tidlig i uka. Går bra på, men henger litt høyretom. Så må finne ut av dette. Trym har virket solid i trening hele veien. Så blir spennende å prøve han på bane etterhvert. Der han ikke bydde til slik eg ville, så da ble han som nevnt vallak.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Trym har derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en artig uke for pappa Bork Odin. Han seiler opp som en klar kronprins bak Moe Odin på avlstatistikken i tgn. Og viser han er klar til å bli den nye avlskongen etterhvert. Han har høy startprosent, og bra inntjening per avkom. Har også så mange fødte i de kommende årgangene. Toppen kommer til å nåes for hans del, tror vi. Om Trym har hodet med seg, kan han hjelpe tilpå statistikkene fremover.

Oppdatering 12.Jan: Ukens gledelige fremgang blant 2 åringene. Tilbake for fullt. Og søker fremover og henger ingenting på tøm. En av dem som ligger lavest på puls, og faller raskest. Om han har hodet med seg, hvilket lover godt etter kastrering. Så blir Trym en veldig bra hest i år.

Oppdatering 5. Jan: Tante Trym har blitt mosjonert denne uka. Blitt mye roligere på boksen. Og også fått boks midt i stallen. Neste uke trener vi som vanlig igjen.

2017:

Oppdatering 29. Des: Vært noen ganger på bane. 4 ganger i tallet. Hvor en av dem har vært veldig bra. Mens de 3 andre har han vært litt for opptatt av å være hingst. I samråd med eierkretsen, valgte vi å kastrere Trym. Tar ikke i for fullt, og krangler litt for mye med meg. Treningsmessig er han veldig bra. Og puls messig på bane, får vi han ikke høyt opp. Blir fullt kjør med trening for han fremover.Så får vi prøve banen igjen om noen måneder. Håper han søker fremover da. Gjør han, blir det bra:)

Oppdatering 15. Des: Litt variable baneforhold denne uka. Så ble ikke noen banetur på 2 åringene. Vil ha en bra bane når vi først skal dit. Treningsmessig har uka vært fin. Og i dag hadde vi en hardøkt på dem. Trym var med på denne som alle de andre øktene. Virker fortsatt fin. Fortsatt mer fremdrift i han. Satser på bane mellom jul og nyttår med 2 åringene.

Oppdatering 8. Des: To åringene mine har måttet jobbe i bakkene. Trym har vært litt anstrengt i bak knærene. Og ble derfor underhudsblistret tidligere i uka. Ble langt mer drag i han øktene etterpå, og var mer gå på villig. Banen igjen til uka. Håper og tror det er trykk i han når vi kommer dit også. Rutinemessig kontroll av tannlege Berven tidligere i uka.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Skeie Trym har eg kjørt noen turer alene denne uka. Slik at han holder fokus og blir skjerpet litt. Og da må ha gå skikkelig:) Har virket veldig fin. Han har en byggning og et skyv til eg tror kommer til å bli veldig fart i etterhvert. Kommer til å kjøre han litt mer alene for å skjerpe han litt. Godt å se at han virker til å skjerpe seg med dette.

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Tirsdag. Sammen med Reime Kongen. Gikk en 3300 meter på veldig fin måte. 44 over 3300 meter er ikke verst, med avslutning på ca 36. Han brukte litt energi på hestene som stod på indrebane. Samt når det kommer hester i mot i banen. Så skulle gjerne hatt litt mer fokus på han for å være helt fornøyd. Plasserte han ned i rygg på Reime Kongen etterhvert. Da var det skikkelig driv i han. Pappa Bork Odin leverer vinnere som aldri før. Og om man slår sammen hans første årgang født 2010 til og med 2014 årgangen. Så er han landets beste avlshingst på transformerte tall.

Oppdatering 17. Nov: Var på banen sammen med Reime Kongen på Onsdag. Her var det mye fremgang fra første tur på banen på en stund for ca 3 uker siden. Varmet godt. Og kjørte 2300 meter på 43, med 35 som raskest. Og 40 siste 1300 meter.Han skjønte mye mer av hva dette gikk i nå. Skeie Trym kommer antagelig ut i prøveløp i løpet av Desember. 3. Desember er målet, dersom han går 40 på en grei måte i forkant. Ligger også veldig fint på puls i disse heatene.

Oppdatering 10. Nov: Trym som er hingsten på stallen har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag).

Oppdatering 3. Nov: Trener fint. Var i et banejobb sammen med Reime Kongen den 26. Okt. Trenger nok mer av dette. Han skjønner ikke helt hva det går i. Er litt egenrådig. Ikke stått over noe trening siden han kom inn i fjor. Ny tur på bane om ca 14 dager vil eg tro.

Status 19. Oktober: Skeie Trym har vel i likhet med mange av de andre 2 åringene trent regelmessig. Ikke stått over en eneste treningsøkt. Han er lang i aksjonen. Men har også fått endel fart i beina. Han skal begynne å gå litt hurtig nå i høst. Er også blitt ganske hingstene og livlig. Men har bra fokus når han blir spent for. Skeie Trym kan bli en topphest.

Oppdatering Mai: Fin hingst. Som har blitt mer hingst nå i varmen. Men han er på jobb når det gjelder. Kan nok også være med tidlig i mønstringsløpene.

 

Link til Sophia Pedigrees:

 

 http://www.sophiapedigrees.com/search/109579/horses/

Skeie Trym 19. Okt

Trening 23. Feb

Skeie Trym i en liten runde i banen, etter endt trening på jernbanelinja