Presentasjon og treningsrapporter

Presentasjon: En fin liten modell jeg hadde inne på beite tidligere. Er etter Fjord Jerven og Moe Odin hoppa Neslands Trine. Hun er helsøster til Neslands Loke. Gnist er 3x3 på Elding og 4x4 på Lyngsvarten. Det er høy startprosent i morlinja. Tredjemor er Frk. Nesland. Hun går igjen i topphesten Neslands Loke ( ca 3,6 mill innkjørt og vinner av blant annet elitkampen på Solvalla). Finnes ellers flere habile hester i morlinja. Går man tilbake til sjette moren. Så finner vi stammoren til Voje og Støen hesten (Triplilla). Neslands Gnist blir spennende å bli kjent med. At han er etter en hingst man aldri har hatt avkom etter i form av Fjord Jerven, gjør det enda mer spennende. Gnist er mors førstefødte.

Oppdatering 1.juli: Har fulgt det samme opplegget som forrige uke og det ser vi for oss at de skal få gjøre i flere måneder framover, med mindre de reagerer veldig uforventet på det. Sålangt har det vært en god reaksjon fra alle. Reiste på beite nå på søndag og blir der en måneds tid.

Oppdatering 24.juni: De kalde 2-åringene har fått gå i løypene mandag og torsdag, 400m bakkeintervaller på tirsdag og heat på bane på fredagen. Onsdagen har de fått fri. Hestene er jeg godt fornøyd med i dette opplegget etter uke 1 med "nytt" oppsett.

Oppdatering 17.juni: Har fått seg fine dager i løypene de siste 2 ukene og skal begynne med en dag med bakkeintervaller kommende uke.

Oppdatering 3.juni: Har fått seg en rolig uke med enkel jogg denne uka.

Oppdatering 27.mai: GIkk et flott 1.mønstringsløp med Per Vetle Kals i sulkyen på 53.6 på Sørlandet på lørdag.

Oppdatering 20.mai: Er tilbake i full trening og responderer bra.

Oppdatering 13.mai: Er enda småhalt så har rolige dager.

Oppdatering 06.mai: Har vært litt småhalt denne uka og dermed ikke fullt opplegget til unghestene.

Oppdatering 29.april: Har gått heat 2 dager denne uka i 2.10 og 2.00-fart over 2400m. Har også 2 dager i treningsløypene.

Oppdatering 17.april: De kalde 2-åringene har gått heat 2 dager denne uka også. Farten har vært 2.10/2.05, så vi øker farten litt etter litt. Ellers er det treningsløypene som gjelder.

Oppdatering 08.april: De kalde 2-åringene blir nå trent 4 dager i uka. Trener skogsløypa på mandager og torsdager. Går dobbelheat i banen på tirsdager og fredager. Kjører 2.10/2400m skritter 6 minutter og kjører 2.08/2400m.

Oppdatering 01.april: 2-åringene har fått skrudd opp farten litt, vi tar det steg for steg. De har dermed hatt 2 dager med heat i 2.10/2.08-fart og ellers holdt seg i treningsløypene. Eieren har vært på besøk denne uka og fått se hestene i aksjon. 

Oppdatering 25.mars: 2-åringene er jeg veldig fornøyd med om dagen og da er det ingen grunn til å endre på oppskriften per nå. Dvs at de kalde har gått heat 2 dager i 2.15/2.10-fart og ellers kost seg i treningsløypene.

Oppdatering 18.mars: De kalde 2åringene følger videre med samme oppskrift, 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og resten av dagene i treningsløypene.

Oppdatering 11.mars: Har fulgt samme oppskrift som tidligere med 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og 3 dager i løypene. Dette er noe alle de kalde 2-åringene har gjort.

Oppdatering 4.mars: Har også denne uka gått 3 dager i treningsløypene og 2 dager med heat. Farten er skrudd opp til 2.15-fart og dette har de kalde 2-åringene taklet fint.

Oppdatering 25.februar: Har gått 3 dager i treningsløypene og 2 dager med heat i 2.20-fart.

Oppdatering 18.februar: Har hatt 2 dager med heat i 2.20-fart. Resten av dagene har vært i treningsløypene. 

Oppdatering 10.februar: Gikk heat tirsdag og fredag i 2.30-fart. De andre dagene har han vært ute i treningsløypen rundt travparken.

Oppdatering 03.februar: Trente de første 4 dagene i treningsløypene før det var første gang i heat på fredag. Dette gikk fint for alle de kalde 2-åringene. Farten var 2.35, et par sekunder lavere enn planlagt, dette ble slik grunnet føret som var på banen denne dagen. 

Oppdatering 28.januar: Har trent videre i treningsløypene med sine 8km daglig denne uka. Fortsetter med det kommende uke frem til fredag når 2-åringene får prøve seg i heat.

Oppdatering 20.januar: Har gått 5 dager i løypa denne uka. Ved månedsskiftet vil 2-åringene begynne å gå heat blant annet og få prøve seg med litt mer fart etterhvert.

Oppdatering 13.januar: Har fått gjort seg litt kjent med noen jobb ute i løypene noen av dagene denne uka, så har det vært de vante jobbene i banen de andre dagene.

Oppdatering 06.januar: Ble vaksinert i romjulen og fikk noen rolige dager. Har startet nyåret med å øke 1 kilometer på sine daglige treningsjobb. Nå er det 8km 5 dager i uka som gjelder. 

Oppdatering 18.desember: Har trukket ulvetenner i løpet av siste uka. Har ellers trent og gjort alt den har fått beskjed om. 

Oppdatering 09.desember: Har funnet seg fint til rette på travparken og går enda 7km-jobb på banen nå da. Farten åringene holder er ca 3.00-fart. 

Oppdatering 2.desember: Har hatt sin siste uke med daglige 7km på Inntjore på en stund da hun blir flyttet til de nye boksene på Travparken i dag. 

Oppdatering 25.november: Har hatt sin første uke med 7km daglig jogg. Det gjør at hun nå kan gå med flere forskjellige hester i heatene og vi kan variere litt hvilket selskap kaldblodsåringene har på turene sine.

Oppdatering 19.november: Har fortsatt med jogging 4km i heat med forskjelige sammensetninger av åringene. Begynner med 7km fra idag av. 

Oppdatering 11.november: Går i gruppe under jogging på 4km, ofte med Fying Shadow og Neslands Lynet, men innimellom med Nonchalanty og Javier B.R.

Oppdatering 04.november: Jogger nå i heat sammen med Neslands Lynet og Flying Shadow 4km per dag. 

Oppdatering 28.oktober: Har økt opp til 4km pr treningsjobb, noe som fungerer fint.

Oppdatering 21.oktober: Ble flyttet opp til Inntjore på fredag og før det har de jogga 3km på Frivoll på en fin måte. 

Oppdatering 14.oktober: Har jogget 2km foran vogn på Frivoll gjennom uka. Går foreløpig alene i treningsjobb. Godt fornøyd. 

Oppdatering 07.oktober: Har jogga 2km foran vogn på Frivoll, så  er i gang med trening nå. Veldig fornøyd med fremgangen.

Oppdatering 29.september: Ble tømmekjørt mandag til onsdag, før de gikk i vogn torsdag og fredag. Har oppført seg og håndtert dette bra. Nærmer seg å plukke kilometer etter kilometer.

Oppdatering 22.september: Blitt tømmekjørt gjennom uken og skal prøves foran vogn til uka.

 

Oppdatering 16.September: Ankommet gården i dag.