Presentasjon og treningsrapporter

Reime Kongen (2 års hingst etter Bork Odin og Tekno Gnista)

Eier: Ole-Johan Ertnes/ Stall Ertnes

Rette typen. Som bare kan trave. Bryr seg ikke om noen ting når han er på jobb og er fokusert. Fått veldig mye trening og kom inn allerede 3. August.  Kommer også fra en av de beste hoppelinjene i landet. 21 av 22 hester som stammer fra mormormor Dally Jerka er mellom 5 og 15 år er kommet til start. De har løpt inn over 6 millioner kroner. Tekno Jerken fører ann. Men det er mange hester med 6 siffret beløp i inntjening. 18 av de 22 har også vunnet løp! Voldsomme tall på alle måter. Reime Kongen blir tidlig klar til løp om eier ønsker det. Har nemlig veldig lett for det, og er kanskje den hesten som er minst komplisert blant mine 2 åringer.

Oppdatering Mai: Reime Kongen vokser også med oppgavene. Og henger med hvem som helst i stallen. Som flere av de andre 2 åringene, blir det spennende med han. Kan være en av de aller første hestene som er klar til mønstringsløp.

Status Oktober: Reime Kongen gjør alt det han får beskjed om. Heller ikke her har det vært skjær i sjøen. Veldig fin teknikk. Han kommer til å begynne med banejobb nå utover høsten. Kan bli en av de beste. Liten tvil om det.

Oppdatering 3. Nov: Uforandret fin. Trener på. Virket sterk i et banejobb den 26. Okt. Hvor han ble kjørt av Ida Jansen. Mens eg kjørte Skeie Trym. Gjør alt det man ber om. Og kunne nok gått mye fortere om vi ville den 26. Oktober. Skal bli spennende å se hvordan han og de andre takler overgang til litt raskere intervaller. Som starter med en bakke, og går videre over på ei slette man kan kjøre ganske raskt på.

Oppdatering 10. Nov: Gutten med det kalde hodet har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag).

Oppdatering 17. Nov: Var på banen sammen med Skeie Trym på Onsdag. Satt utvendig for han. Vi varmet godt. Og kjørte et heat på 2300 meter. Gikk 43 utvendig her, uten at Ida kjørte noe som helst med han. 35 som raskest. Vi sikter på prøveløp i Desember med Reime Kongen. 3 Desember er målet, dersom han går 40 på en grei måte i forkant. La også veldig fint på puls i dette heatet på Onsdag.  Hoppelinja til Reime Kongen har også vært veldig aktuell i sommer også høst. Slogum Tia er hans femte mor. Men hun er også fjerde mor til Odd Herakeles og Solør Stegg. Mens hun er femte mor til Tekno Jerken. (mor til Tekno Jerken, Jerkegnista har jo forøvrig samme mor, som mor til Reime Kongen)

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Tirsdag. Sammen med Skeie Trym. Gikk en 3300 meter på veldig fin måte. 44 over 3300 meter er ikke verst, med avslutning på ca 36. Reime Kongen oppførte seg eksemplarisk. Pappa Bork Odin leverer vinnere som aldri før. Og om man slår sammen hans første årgang født 2010 til og med 2014 årgangen. Så er han landets beste avlshingst på transformerte tall.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Reime Kongen skal ut i prøveløp til Søndag. Så kjørte en tur alene med han på Torsdag. Virket pigg og klar. Satser på å kjøre rundt 40 med han til Søndag. Og tror han skal gjøre det ganske så greit.

Oppdatering 8. Des: Travet et planmessig prøveløp på 40,3 på Søndag. Kjørte på klokka, og han gjorde det greit. Med 38 siste runden. Flere som har bemerket hvor fin han var travmessig. Kan også fortelle at han oppførte seg slik en hest skal gjøre. Både i volta og underveis. Har også trent fint i ettertid. Hadde besøk av tannlege Berven tidligere i uka, for en rutinemessig sjekk. Reime Kongen blir en spennende hest fremover.

Oppdatering 15. Des: Reime Kongen følger med som vanlig. Snilleste gutten i klassen, som aldri gjør noe galt. Om en gjennomsnitts 2 åring er som en 16 åring regnet i menneskealder. Så er Reime Kongen minst 20 allerede. Hatt en bra treningsuke. Og var med på hardøkt i dag. Gjør jobben fint, som alltid.

Link på Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109476/horses/

Reime Kongen den 19. Oktober

Reime Kongen 1. Juni

Trening 23.2.17

Reime Kongen i en liten runde i banen, etter endt trening på jernbanelinja

Reime Kongen 17. Feb 2017