Presentasjon og treningsrapporter

Reime Kongen (3 års hingst etter Bork Odin og Tekno Gnista)

Eier: Ole-Johan Ertnes/ Stall Ertnes

Rette typen. Som bare kan trave. Bryr seg ikke om noen ting når han er på jobb og er fokusert. Fått veldig mye trening og kom inn allerede 3. August.  Kommer også fra en av de beste hoppelinjene i landet. 21 av 22 hester som stammer fra mormormor Dally Jerka er mellom 5 og 15 år er kommet til start. De har løpt inn over 6 millioner kroner. Tekno Jerken fører ann. Men det er mange hester med 6 siffret beløp i inntjening. 18 av de 22 har også vunnet løp! Voldsomme tall på alle måter. Reime Kongen blir tidlig klar til løp om eier ønsker det. Har nemlig veldig lett for det, og er kanskje den hesten som er minst komplisert blant mine 3 åringer.

Oppdatering Mai: Reime Kongen vokser også med oppgavene. Og henger med hvem som helst i stallen. Som flere av de andre 2 åringene, blir det spennende med han. Kan være en av de aller første hestene som er klar til mønstringsløp.

Status Oktober: Reime Kongen gjør alt det han får beskjed om. Heller ikke her har det vært skjær i sjøen. Veldig fin teknikk. Han kommer til å begynne med banejobb nå utover høsten. Kan bli en av de beste. Liten tvil om det.

Oppdatering 3. Nov: Uforandret fin. Trener på. Virket sterk i et banejobb den 26. Okt. Hvor han ble kjørt av Ida Jansen. Mens eg kjørte Skeie Trym. Gjør alt det man ber om. Og kunne nok gått mye fortere om vi ville den 26. Oktober. Skal bli spennende å se hvordan han og de andre takler overgang til litt raskere intervaller. Som starter med en bakke, og går videre over på ei slette man kan kjøre ganske raskt på.

Oppdatering 10. Nov: Gutten med det kalde hodet har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag).

Oppdatering 17. Nov: Var på banen sammen med Skeie Trym på Onsdag. Satt utvendig for han. Vi varmet godt. Og kjørte et heat på 2300 meter. Gikk 43 utvendig her, uten at Ida kjørte noe som helst med han. 35 som raskest. Vi sikter på prøveløp i Desember med Reime Kongen. 3 Desember er målet, dersom han går 40 på en grei måte i forkant. La også veldig fint på puls i dette heatet på Onsdag.  Hoppelinja til Reime Kongen har også vært veldig aktuell i sommer også høst. Slogum Tia er hans femte mor. Men hun er også fjerde mor til Odd Herakeles og Solør Stegg. Mens hun er femte mor til Tekno Jerken. (mor til Tekno Jerken, Jerkegnista har jo forøvrig samme mor, som mor til Reime Kongen)

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Tirsdag. Sammen med Skeie Trym. Gikk en 3300 meter på veldig fin måte. 44 over 3300 meter er ikke verst, med avslutning på ca 36. Reime Kongen oppførte seg eksemplarisk. Pappa Bork Odin leverer vinnere som aldri før. Og om man slår sammen hans første årgang født 2010 til og med 2014 årgangen. Så er han landets beste avlshingst på transformerte tall.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Reime Kongen skal ut i prøveløp til Søndag. Så kjørte en tur alene med han på Torsdag. Virket pigg og klar. Satser på å kjøre rundt 40 med han til Søndag. Og tror han skal gjøre det ganske så greit.

Oppdatering 8. Des: Travet et planmessig prøveløp på 40,3 på Søndag. Kjørte på klokka, og han gjorde det greit. Med 38 siste runden. Flere som har bemerket hvor fin han var travmessig. Kan også fortelle at han oppførte seg slik en hest skal gjøre. Både i volta og underveis. Har også trent fint i ettertid. Hadde besøk av tannlege Berven tidligere i uka, for en rutinemessig sjekk. Reime Kongen blir en spennende hest fremover.

Oppdatering 15. Des: Reime Kongen følger med som vanlig. Snilleste gutten i klassen, som aldri gjør noe galt. Om en gjennomsnitts 2 åring er som en 16 åring regnet i menneskealder. Så er Reime Kongen minst 20 allerede. Hatt en bra treningsuke. Og var med på hardøkt i dag. Gjør jobben fint, som alltid.

Oppdatering 29. Des: Reime Kongen er vaksinert som alle de andre. Blitt litt mer hingst på boksen. Men å stelle og kjøre med, er han en ener. Trent 3 dager denne uka. Og er nok en av de hestene som kan starte aller tidligst. Får diskutere litt med eier når vi skal ta han ut. Om det blir løp om ikke alt for lenge. Så blir dette for å servere han fine opplegg, med tanke på større oppgaver. Kommer ikke til å sette han veldig opp for noen løp nå. Men tror han er såpass bra, at han snart kan komme i gang med å lære, samt utvikle seg videre.

Oppdatering 5. Jan: Reime Kongen har trent fint også denne uka. Fått ny boks, i og med han begynner å bli litt hingst på boksen. Men å stelle med, samt kjøre med er Reime Kongen en ener.

Oppdatering 12. Jan: Veldig fin treningsuke. Med to hard økter og to litt roligere for Reime Kongens del. Kanonforhold på snøsålen. Og kjørt litt annerledes hardøkter enn tidligere. Reime Kongen har fått flyttet på beina. Og gjort dette veldig fint.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Kongen har derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en artig uke for pappa Bork Odin. Han seiler opp som en klar kronprins bak Moe Odin på avlstatistikken i tgn. Og viser han er klar til å bli den nye avlskongen etterhvert. Han har høy startprosent, og bra inntjening per avkom. Har også så mange fødte i de kommende årgangene. Toppen kommer til å nåes for hans del, tror vi. Kongen kommer til å hjelpe til på tallene hans i år også!

Oppdatering 26. Jan: Fin uke for 3 åringene. Fått trent for fullt foruten Fredagen. Da var det meldt ganske mildt. Så vi rev opp løypene på Torsdag. I stedet ble det kaldt. Så da bommet vi på forholdene. Og lot heller hestene ta det med ro.  Reime Kongen virker solid. Gått mye i rygg så lenge han har vært hos meg. Så nå kjører vi litt mer foran med han. Og han trenger nok å lære dette litt. Går mer på allerede nå, etter noe økter foran. Reime Kongen er kommet langt blant hestene i mitt kull. Og har hatt nok en fin uke.

Oppdatering 2. Feb: Bane tur tidligere i uka. Veldig fornøyd. Kjørte dobbeltheat. 50 over 2000 meter først. Deretter en 2000 meter etter 46. Så veldig fin ut. Er en staselig kar i banen. Pigg, spenstig og glad. Ble behandlet av Iselin Dyrstad på Tirsdag. Hun hadde ikke mye å bemerke på han.

Oppdatering 9. Feb: Løp på Søndag. Fornuftig hest. Så tror han kommer til å oppføre seg fint. Kan mellom 37 og 38. Blir spennende. Tror det kan være mye utvikling i han.

Oppdatering 16. Feb: Strøk vi fra løp på Søndag. Var et voldsomt vær. Det snødde og blåste veldig. Banen varierte omtrent fra løp til løp. Var glad for at vi ble hjemme. Liker at hestene skal ha gode opplevelser med det meste, når de først skal i løp. Tok han også med til en rutinekontroll hos Sem på Mandag, da det var ledig plass på transporten. Ble behandlet litt.

Oppdatering 23. Feb: Rolig uke. Begynte trening igjen på Onsdag. Bare jogget noen turer. Gått fint og er på humør.

Oppdatering 3. Mars: Vært veldig trykk i han på øktene denne uka. To harde økter denne uka der han har vært skikkelig fin. Vi sikter på løp om 14 dager.

Oppdatering 9. Mars: Fått seg 2 harde økter sammen med meg denne uka. Ser veldig fin ut. Virker til å bli mer og mer løpsklar. Vi tror fortsatt på en god sesong for hans del.

Oppdatering 16. Mars: Starter på Søndag. Og håper han oppfører seg fint. Han har gått Mandag, Onsdag og Torsdag. Hvor han fikk strekke litt på seg under Torsdagsøkten. Veldig fornøyd. Og tror han kommer til å gjøre en fin debut.

Oppdatering 23. Mars: Hardøkt på Fredag.Og rolig jogg de andre dagene etter løpet på Søndag. Kjempefin debut. Og virket enda lettere og ledigere etter løpet. Leter etter nye løp til han. Får diskutere litt med Ole-Johan Ertnes hva vi velger som neste oppgave.

Oppdatering 30. Mars: Trent fint. Virker til å gått frem med løpet. Vi ser etter løp og prøver å finne rett oppgave for han. Vi håper veiene blir fine fremover. Slik at Ertnes snart kommer ut av vinterdvalen. Og kommer på stallbesøk.

Oppdatering 6. April: Trent bra nok en uke. Var en tur på banen på Torsdag og kjørte 500 meter intervaller. Vi voltet og kjørte litt fartstrening etter det. Virket veldig fin og har bra fart i kroppen. Starter til Søndag. Møter ett par gode hester. Men tror at Reime Kongen kommer til å gjøre et fint løp. Tror også han har gått frem med løp og rutine i kroppen.

Oppdatering 13. April: Travet et veldig fint løp på Søndag. Resultatet står ikke i stil til prestasjonen. Løste bra fra start og gikk fint i rygg. Galopperte i god fart ut av siste sving. Viste fint hode, og fant beina igjen. Gikk over mål med god fart. Travet 34,3 over full distanse. Nå lader vi mot momarken den 24. April. Kommer sikkert til å være enda bedre da. Fin treningsuke for Reime Kongen sin del. Tatt det litt rolig etter løpet, jogging og mosjon. Hyggelig eierbesøk fra Reime Kongen sine eiere denne uka. De var også innom for å hilse på deres Uberg Tor.

Oppdatering 21. April: Ser fin ut treningsmessig. Hatt en bra uke. Vi er spente på løpet til Tirsdag. Tror han kommer til å gjøre en veldig fin figur. Blir ikke overrasket om han springer først over mål. Selv om vi møter en hest som har gått en veldig bra prøveløp. Er vi nok ikke slått på forhånd.

Oppdatering 28. April: Gikk et fint løp på Tirsdag. Men har litt mer å lære. Litt rykk og napp. Mulig et løp neste uka. Da blir det skylapper og litt mer fokus. Han reiser ellers fint når vi er på løp. Virker til å slappe av, spiser og drikker som han skal. 

Oppdatering 5.Mai: Gikk intervaller sammen med Nesvik`n på Mandag. Startet på Fredag. Gikk et greit løp, men heller ikke noe mer. Fortsatt litt i rykk og napp. Og var skeptisk både i startvognprøve og i starten. Vi får jobbe på, og håpe han viser litt mer tenner etterhvert. 

Oppdatering 20. Mai: Reime Kongen har skuffet i løp, frem til i går på Jarlsberg.  Tidligere har han brydd seg mer om de andre, enn jobben han skal gjøre i banen. I går fikk vi endelig se hvor god Reime Kongen er. Han travet et sterkt løp. Løste perfekt fra start. Og jobbet på hele veien. Travet 29,3 over 2120 m volte, med rask avsluttning. Var moro og få vist Reime Kongen frem på en skikkelig måte. Det er kun to 3 åringer som har gått under 30 her til lands, hvor Reime Kongen er en av dem. Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem. 

Oppdatering 28. Mai: Ble behandlet litt i forrige uke hos Sem. Vi sikter mot Spenter løpet neste gang. Bare rolig jogg etter behandling. Men han er i godt humør og ser fin ut.

Oppdatering 4. Juni: Starter i Spenters æresløp på lørdag. Virker veldig fin. Og eg kjørte de siste harde intervallene i dag. Han var skikkelig pigg og viste god fart. Møter gode hester til lørdag. Vi er fornøyde med trippel, men han er under utvikling. Så helt sjanseløs på å vinne er han ikke.

 Oppdatering 11.Juni: Havnet litt feil på det. Var ikke like god fra start som tidligere på lørdag. Og havnet også oppi noen situasjoner der han tapte litt fart. Vi kommer sterkere tilbake. Men han travet tross alt et fint løp. Travet i andrespor hele veien og måtte korrigereres litt ett par ganger, da taper man fart. Han travet 30,8 og var første hest utenom premie.

Oppdatering 18. Juni: Tok en fortjent seier på Forus i går. Var god og vant på 30,2 over mellomdistanse. Har også trent fint i det siste. Får diskutere litt med eier hva vi velger videre av oppgaver. 

Oppdatering 29. Juni: Starter til torsdag på unghest dagen. Håper han fortsetter sine fine utvikling. Virker kjempefin i intervallene. Gikk senest i dag og det var bra fart i beina på han. Tror han kommer til å gjøre et fint løp neste gang. Men står på tillegg, og det må klaffe litt. Vi setter muligvis på alu sko denne starten, og en annen type vogn.

Oppdatering 4. Juli: Ser fin ut, hadde en litt tøffere økt på mandag. Virket fin,  klar for løp i morgen. Håper på god innsats.

Oppdatering 9. Juli: Travet et knall bra løp sist. Kjørte fort på startsiden. Og gikk fort mot slutten av løpet igjen. Det er ikke umulig at han er blant de 12 beste i landet. Blir spennende med han fremover.

Link på Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109476/horses/

Reime Kongen den 19. Oktober

Reime Kongen 1. Juni

Trening 23.2.17

Reime Kongen i en liten runde i banen, etter endt trening på jernbanelinja

Reime Kongen 17. Feb 2017