16. apr, 2020

Trav-Norge åpner igjen og vi er klar!

Gladnyheten hele Trav-Norge har ventet på kom i ettermiddag da det ble klart at vi igjen får lov til å kjøre travløp på norsk jord! Det har allerede vært bevegelse de siste dagene, senest tirsdag da det ble kjent at vi fikk kjøre prøveløp på utvalgte baner rundtom i landet. De første prøveløpene gikk på Jarlsberg i dag, mens Sørlandet fikk satt opp dato førstkommende onsdag. Vi har to stallhester som er meldt dit allerede, men nå får vi se om man følger oppsatt plan eller om det går inn i ordinære løpsdager. Uansett så er det veldig gode nyheter at vi er i gang igjen, på en trygg måte som overholder smittereglene som er satt opp.

Forrige onsdag kjørte vi dobbeltheat med Balder OdinKringelandnehemjaMilan og Homme Alcor. De gikk 42/2400 og 40/2400. På laktatmåling etter det lå de på mellom 8 og 10.  Skjærtorsdag gikk 2-åringene dobbelheat på 2.15/2400 og 2.12/2400, mens Neslandshestene hadde besøk og ble kjørt av sin blide eier Trond Helge Strandskogen. I tillegg fikk varmblodshestene seg et jobb over 1600 meter i 1.22-fart med 4 til 9 i laktat etterpå. 

Ellers har påsken vært en rolig affære, vi var en tur og hentet en ny kaldblodsåring. 

2.påskedag var hestene på jobb i treningsløypene med kyndig kjørehjelp av Diaz. Unghestene var ute i løypene på tirsdag, mens onsdag var løpshestene fikk seg en tur igjen sammen med behandlinger av Anette Torjussen og Ernst Karlsen. 

Neslands Gnist, Balder Odin og Jackpot B.R. ble prøvd med rytter for første gang i dag til Kamilla sin store glede.