8. nov, 2019

Onsdag ble torsdag igjen!

Det går unna som travtrener og siden søndag så har vi vært en tur til Forus på tirsdag. I utgangspunktet skulle vi opp med både Kringeland Enok og Golden Daiquiri, men GD hovnet opp etter å ha skadet seg i luftegården, så der får vi smøre oss med litt mer tålmodighet. Kringeland Enok var som alltid hyggelig å ha med på transporten og kom veldig godt til i sitt løp. I 3.utvendig på siste bortre galopperte hesten foran oss, dro ut, men kom inn igjen slik at vi huket hjul.  Resultatet ble at jeg ble kastet ut av vognen. Med flere hester i parene lengre bak var det mest flaks og en ukjent innebygd ninjaferdighet som gjorde at jeg verken ble overkjørt eller alvorlig skadet på andre måter. Jeg ble i etterkant godt sjekket opp av personell på travbanen som ikke fant noe veldig galt med meg. På onsdag var jeg på sjekk hos lege på Sørlandet, men de fant heldigvis ingen brudd, så resultatet var en godt forslått fot og en strøket Enok om hadde fått sine runder i frihet rundt Forus. Slik løpet lå an var det ekstra kjedelig, da jeg følte jeg satt på en hest som hadde endt på trippelen som dårligst med løpsopplegget han ble gitt underveis.

Når det er sagt så er jeg takknemlig for at det gikk så bra som det gjorde, det er en god påminnelse om at det vi driver med ikke er overlatt til tilfeldighetene. Det er godt utstyr, til både hester og kusk, som gjør at vi kan være sikker på at vi driver sikkert med det vi gjør, og tar forhåndsreglene som trenger å tas. Jeg ble klarert til å kjøre Åse Mai i et senere løp og etter startgalopp gjorde hun et godt løp til 4.plass. Fint å avslutte en slik løpskjøring med en noenlunde god opplevelse.

Etter fallet har jeg kjent godt på at foten fikk seg en smell, men jeg kan heldigvis jobbe fullt i stallen og kjøre hest som før. På tirsdag igjen skal jeg kjøre Årdals Blesa og Daily NewsForus. Norabel er med på turen og får seg et prøveløp som forhåpentlig blir en god opplevelse.

På slutten av uken kommer det inn ny hest til stallen. Det er alltid spennede og se hvilket individ vi får å jobbe med, så det ser vi fram til!