Presentasjon og treningsrapporter

Orion sammen med Tengsareid (Foto: Maiken)

Orion (3 års vallak etter Spikeld og Brazze Edel)

Eier: Andelslag uten navn enda

Når det kommer folk for å se på hestene, sier de ofte at denne er den flotteste å se på. Det er neppe tilfeldig. Har slitt litt med et frembein. Må ta en sjekk på han og finne ut hva som skal gjøres. Håper å få trent på fremover med han. Fine bevegelser og veldig utstråling på Orion.

Oppdatering 20.januar: Trener fortsatt greit og med mål om start i februar. SKal ut i hurtigjobb i nær fremtid.

Oppdatering 13.januar: Har som Valborg hatt fin fremgang de siste ukene og planen med å starte i februar står videre. Resultatene når han kommer tilbake i banen blir nok avgjørende for hva eierne gjør videre med denne da.

Oppdatering 06.januar: Ble vaksinert i romjulen og fikk noen rolige dager. Har etter nyttår kommet tilbake i vanlig trening. Ser mot start i februar, og håper at vi ser fremgangen vi ønsker da. 

Oppdatering 18.desember: Har trent fint og gått en del dobbelheat med de andre løpshestene. Har sett fin ut og skal ut i nytt dobbelheat i morgen. 

Oppdatering 09.desember: GIkk dobbeltheat i starten av uka og intervaller på fredag. Viser utvikling hele veien, et steg om gangen.

Oppdatering 02.desember: Har fått en litt rolig uke belastningsmessig før han har blitt flyttet til de nye boksene på Travparken i dag søndag. 

Oppdatering 25.november: Har trent fint og får seg en ny tur på banen neste uke.

Oppdatering 19.november: Har vært en tur på banen med han og kjørt intervaller. Har også fått seg en intervalløkt hjemme på Inntjore. Ser fin ut og vi jobber videre frem mot løp.

Oppdatering 11.november: Var på banen på mandag og kjørte intervaller der. Fungerte fint og gikk en 1600m på 33 etter dette. Oppløftende. 

Oppdatering 04.november: Har blitt skodd om denne uka og trent på Inntjore. Banejobbet ble utsatt til kommende uke.

Oppdatering 28.oktober: Har gått intervaller to dager denne uka og ellers gått vanlige jobb. Skal og kjøre intervaller på Sørlandet før vi nærmer oss start igjen.

Oppdatering 21.oktober: Var ute på Sørlandet i kveld og galopperte fra start og havnet langt bak. Reparerte fint og oppførte seg etterpå og gikk inn til 7.plass. Utenom starten er jeg fornøyd. Vi prøver noen flere besøk på banen fremover. 

Oppdatering 14.oktober: Skal meldes på Sørlandet på søndag. Har gått intervaller på fredag denne uka. 

Oppdatering 07.oktober: Orion har gått to løp denne uken og har plusset på 8500 på innkjørte. Først var det løp på Kloster, der han ble skremt fra start, men hentet seg inn til premie. I dag på Forus gjorde vi noen endringer, hvor vi hadde åpent hodelag og Martingal.  Han gikk tålig greit etter noen feilsteg fra start. Kjørte han på sikkerhet hele veien for å hente erfaring og trygghet i banen for hesten sin del. Plukket med seg 5.premie som er fin å ha på kjøreturen hjem igjen.  

Oppdatering 29.september: Gikk intervaller i går og kjentes fin ut. Skal ut på Klosterskogen på mandag, et løp vi er spent på å se hvordan han oppfører seg. Håper og tror han skal gå feilfritt her. 

Oppdatering 22.september: Gikk hurtig på Sørlandet i dag me Eirik Høitomt i sulkyen. Kjørte 36/2000m og vi gjør litt endringer i balansen før vi sender han ut i løp igjen. 

Oppdatering 14.September: Trener på og skal etter planen kjøres hurtig neste uke. Trenger å vise at han er klar før det blir innmelding til løp igjen. 

Oppdatering 2. September: Trener på videre. Treningsmessig er han fin. Vi legger som nevnt på endel mengde. Og venter litt mer å kjøre hurtig. Kommer også til å ligge inn endel baneøkter før han evt kommer til start.

Oppdatering 19. August: Har skuffet i løps sammenheng. Ikke fått ut noe av det han viser i trening. Vi får trene litt mer og holde oss unna løp. Så får vi se om det er fremgang da.

Oppdatering 9. Juli: Trener fint, kommer snart ut i løp.

Oppdatering 4. Juli: Hatt en rolig periode etter en tøff uke forrige. Kjørte noen rolige turer med han siden.

Oppdatering 29. Juni: Stupte i banen under løpet på mandag. Vi reiste rett til Sem på tirsdag. Gikk på tredemølle og ble sjekket i halsen. Fant ingenting på han. Gikk som ei klokke med 22 fart som avsluttning. Må ha skjedd noe med tunga i løpet på mandag. Hatt en rolig uke etterpå. Fikk en joggetur i dag, og var fin. 

Oppdatering 18. Juni: Virker fin for tiden. Gikk intervaller sammen med Nesvik`n i dag, Dias kjørte Orion. Han ser ut til å ha gått frem siden løpet sist. Kommer ut i løp om ikke lenge.

Oppdatering 11. Juni: Virker fin treningsmessig. Gikk intervaller i dag sammen med Dias. Var veldig fin. Orion virker til å ha tatt løpet fint. Og kommer nok ut om ikke altfor lenge igjen.

Oppdatering 4. Juni: Startet på fredag. Gjorde en fin figur da. Bedre i aksjon og oppførselsmessig enn tidligere. Vi håper han utvikler seg videre. Ble nr 4 på 34,6.

Oppdatering 28. Mai: Starter til fredag. Han virker veldig fin i trening. Og både håper og tror dere vil så se en annen utgave av han i løpet da.

Oppdatering 20. Mai:Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem. . Orion var ute i løp for halvannen uke siden på Bjerke. Åsbjørn Tengsareid var kusk. Orion har trent fint etter løpet. Løpet ble ikke helt som vi håpet på. Startet bra, men falt litt ut av rytmen. Mulig det var farten underveis, samt ny kusk som gjorde det. Tengsareid var usikker på om man skulle lette han, eller gjøre han tyngre i balansen til neste løp.

Oppdatering 5.Mai: Hurtigjobb Torsdag. Gikk 35 full vei og var fin. Såpass fin at nå er det på tide å komme i gang med løp. Starter derfor på Bjerke til Onsdag. Er spent på det. Møter noen gode hester, men tror han kommer til å gjøre et fint løp. Er en del bedre enn prøveløpstiden iallfall.

Oppdatering 28.April: Trent som normalt denne uka. Mulig det blir en banetur neste uke. 

Oppdatering 21. April: Har trent kjempefint denne uka og fikk fartslek på Fredag sammen med de andre 3 åringene. Det så veldig bra for Orions del. Planen er at han må ta seg en banetur igjen til uka.

Oppdatering 13. April: Travet et fint prøveløp. Men litt mer å jobbe med før vi melder til løp. Orion har hatt det litt rolig etter prøveløpet. Jogget og mosjonert denne uka.

Oppdatering 6. April: Skal gå prøveløp på Søndag. Kjørte banejobb med han på Onsdag. Gikk 45 på en fin måte. Spent på prøveløp til Søndag. Virker solid.

Oppdatering 30. Mars: Prøveløp 8 April. Trener veldig fint, og er lett og ledig. Virker sterk.

Oppdatering 23. Mars: Hardøkt Mandag og Fredag. Skikkelig trykk i Orion. Rolig tur på Onsdag. Vi skal være klare til prøveløp den 8. April.

Oppdatering 16. Mars: 3 dager hvor 2 av øktene har vært med fartslek. Orion er sterk og utvikler seg fint. Lurer på prøveløp om 3 ukers tid.

Oppdatering 9. Mars: Gått 3 økter, hvor 2 av dem har vært ganske harde. Ikke fullt så tøffe intervaller som noen av de andre. Men Orion har gjort det han skal. Og virker til å være på godt humør.

Oppdatering 3. Mars: Trent fint. Når banen blir litt mer sommerlig drar vi på bane. To harde økter denne uka. Ikke noe å utsette på han.

Oppdatering 23. Feb: Trent veldig finne denne uka. Gått 3 dager som de fleste andre. Gikk litt tøffere på Fredag med 5 intervaller i Sagmyra. Orion var på jobb og var solid.

Oppdatering 16. Feb: Fornøyd med Orion. Trent 4 dager denne uka. Trener veldig fint. Han er nok en av dem med høyest kapasitet blant mine 3 åringer. Holder helsa, når dette veldig langt.

Oppdatering 9. Feb: Går fortsatt fint, ikke noe halt denne uka heller. Trent som normalt og kjennes fin ut.

Oppdatering 2. Feb: Trent som normalt. Og er tilbake for fullt. Fikk en tur i 4 hjulsvogn på Fredag da det var hardt.

Oppdatering 26. Jan: Orion var som nevnt forrige uke litt halt. Så gitt han en rolig uke med skritting for hans del denne uka. Ikke halt lenger. Så neste uke kjører vi litt mer hardt med han. Ømmer ikke lenger heller.

Oppdatering 19. Jan: Vært litt småhalt denne uka også. Men det gode tegnet er at når han går ute i hagen. Er han mindre halt etter bevegelse. Så tyder på det bare er en strekk. Blitt bedre og bedre. Så vi trener igjen neste uke.

Oppdatering 12. Jan: Trent fint til og med Torsdag. Men Fredag var han halt. Tror ikke det er noe mer alvorlig enn en liten strekk. Så vi drøyer prøveløp. Håper han er tilbake i trening igjen neste uke.

Oppdatering 5. Jan: Vi sikter fremdeles på prøveløp med Orion. Trent fint også denne uka.

2017:

Oppdatering 29. Des: Bare gleder med Orion for tiden. Trener fint og gjør det han skal. Går i tømmene og øker farten når man ber om det. Gikk hurtig på travparken denne uka. Var på bittet hele veien. Og gikk 42 på en veldig fin og enkel måte. La inn 34 avsluttning. Blir prøveløp på han neste gang på hjemmebane.

Oppdatering 15. Des: Litt variable baneforhold denne uka. Så ble ikke noen banetur på 2 åringene. Vil ha en bra bane når vi først skal dit. Treningsmessig har uka vært fin. Og i dag hadde vi en hardøkt på dem. Orion var med på denne som alle de andre øktene. Vi Satser på bane mellom jul og nyttår med 2 åringene. Orion blir traver.

Oppdatering 8. Des: Perfekt uke for å trene hest, med fine forhold. Orion har trent fint hele uka. Hadde tannsjekk tidligere i uka av Berven. Banen til uka, Orion er i rute.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Orion virker fortsatt sterk. Forventer meg endel av han fremover. Bror Brazze Borken (etter Bork Odin) tok en solid ny seier på Fredag.

Oppdatering 24. Nov: Orion var på banen for første gang siden mønstringsløp. Gjorde alt som han skulle. Og la inn en fin avslutning. Må si eg liker skyvet i han. Ellers ei uke med skiftende hardt/bløtt i bakken. Så det har blitt turer til Kilebunnen i roligere fart denne uka.

Oppdatering 17.Nov: Orion har fått en litt roligere uke, i og med det har vært hardt i bakken. Men treninger har det blitt. Skal på banen til uka. Det blir spennende. Virker til å være veldig fart i han. Har fått på seg broddsko. Mor Brazze Edel hadde forresten en vinner forrige uke. Brazze Borken har nå vunnet 3 av 6 løp. Og vant overlegent sist.

Oppdatering 10. Nov: Orion har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag).

Oppdatering 3. Nov: Har trent fint lenge nå. Og heller ikke stått over noe, etter litt strul i vinter. Har veldig mye fart i kroppen. Har god tro, trent fint lenge nå.

Status Oktober: Var en av dem som kom litt feil på det med litt kjenning på et gaffelbånd. Og kom litt senere i gang enn de andre. Men skal sannelig si han har tatt det igjen. Gjør jobben fint. Har stor fart, treningsiver og et veldig skyv. Ligger også lavt på puls. Et av de siste kuldene til nå avdøde Spikeld. Ikke umulig at Orion kan gjøre skikkelig stas på farens ettermæle.

Oppdatering Mai: Orion er fortsatt en hest med utstråling. Blitt vallak. Så han har egen uteboks. Treningsmessig går alt på skinner for tiden. Beveger seg som en glider. Og har stor fart i kroppen.

 

 

Link på Sophia Pedigrees:

//www.sophiapedigrees.com/search/109557/horses/

Orion 22. Feb

Orion den 19. Oktober

Orion 1. Juni

Orion 17. Feb 2017