Presentasjon og treningsrapporter

Fra løpsdagen på Klosterskogen der han vant (Foto: Dina)

Nesvik`n (4 års vallak etter Moe Odin og Alm Nora)

Eier: Mardon Jørgensen

 Denne liker eg. Gjør alt rett og virker tøff. Kom inn tidlig og har fått mye trening. En av tøffingene på utegangen som liker at det er liv i flokken. Kommer også fra ei veldig god hoppelinje, Bleikli Terna (Eliteavlshoppe) er mormor. Hun har fostret Alm Rau Jo og Alm Viktor. Hun er også mormor til Alm Taragon, Art Kjarvald og Tøffe Toft. Alle er medlemmer i millionær klubben. Håper Nesvik`n følger i samme spor som disse. På papiret og slik han oppfører seg, er det iallfall ikke umulig.

Oppdatering 8.juli: Har tatt løpet på en fin måte og har fått litt rolige økter gjennom uka. Klar for ny start på Sørlandet nå på lørdag.

Oppdatering 1.juli: Startet på Sørlandet og fungerte bedre enn på lenge. Kusken tar på seg litt av skylden for galoppene. Ser fremover og fikk gode svar under løpet. 

Oppdatering 24.juni: GIkk et hurtigarbeid i 30-fart denne uka og viste at han er klar for løpsbanen igjen. Blir meldt igjen i nær fremtid.

Oppdatering 17.juni: Har gått 2 dager med bakkeintervaller og 2 dager i treningsløypene denne uka.

Oppdatering 10.juni: Har gått 4 dager i løypen, hvorav en av dem var i intervaller. Er mer fornøyd med han enn på lenge nå.

Oppdatering 3.juni: Har også denne uka fått trent mye mengde og hatt 5 dagers treningsuke.

Oppdatering 26.mai: Har fått trene i 5 dager denne uka og trener på videre.

Oppdatering 20.mai: Får mye mengdetrening fremover og så ser vi mot løpsbulletinen igjen i slutten av juni / starten av juli.

Oppdatering 13.mai: Har fått litt behandling av veterinær og har hatt en rolig uke.

Oppdatering 06.mai: Fungerte svært dårlig på Forus og blir sett på av veterinær i morgen.

Oppdatering 29.april: Skal starte på fredag på Forus i ungdomsløpet. Får med seg Bjørn Steine i sulkyen da. Leverer han etter potensialet sitt bør han ha vinnermuligheter på tross av et iskaldt spor.

Oppdatering 17.april: Har trent fint siden forrige oppdatering og blir satt opp for løp igjen i starten av mai.

Oppdatering 07.april: Har fått noen rolige dager etter den Sørlandsmesterskapet. Har økt treningen igjen utover uka og virker til å ha tatt løpet fint.

Oppdatering 01.april: Gikk et flott Sørlandsmesterskap søndag der han holdt fint inn til 3.plass. Fungerte likevel ikke optimalt, så vi går igjennom hesten og ser om det er noe å rette på før det blir ny start.

Oppdatering 25.mars: Tok et par galoppsteg på oppløpet og ble frarøvet en fin plassering etter et godt løp. Hadde gått i mål på en 28-tid uten de stegene. Har tatt løpet fint og starter nok på søndag igjen på Sørlandet.

Oppdatering 18.mars: Gikk et litt tøffere arbeid på fredag og med lett jogg i dag så er han klar til løp på Bjerke på onsdag.

Oppdatering 11.mars: Gikk inn til 4.plass på Klosterskogen etter et ok løp, men med løpene i forkant var det litt skuffende at det ikke var bedre. Travet et greit løp og fungerte fint, så det blir ny start neste onsdag i Veikle Balder Cup på Bjerke. 

Oppdatering 4.mars: Skal starte på torsdag på Klosterskogen. Har gått flere gode løp og kan legge på til hattrick der. Har virket fin gjennom treningsuken etter løpet forrige søndag. Skal gå med sko nå etter at han har vært barfotet i vinnerløpene.

Oppdatering 25.februar: Gikk et flott løp og vant på sterke 28.8. Viser flott framgang og det er herlig å se at det har løsnet for ham.

Oppdatering 18.februar: Gått heat på banen og ellers kjent litt på løypene på travparken. Blir meldt til løp til søndagens kjøring på Sørlandet.

Oppdatering 10.februar: Gikk inn til seier på Sørlandet på søndag. Han gikk barfot der og hadde en buss på venstre bak. I tillegg gikk han med hodestang og viste seg fra en flott side vi har savnet litt i det siste. 

Oppdatering 03.februar: Har trent fint i de utfordrende forholdene vi har hatt denne uka. Tanken er å melde han til løp førstkommende søndag på Sørlandet. 

Oppdatering 27.januar: Trente fint hele uken og skal friskemeldes av veterinær kommende uke, noe som ikke blir noe problem. Er tilbake i løpsbanen om ikke så lenge.

Oppdatering 20.januar: Har vært ute med feber og var tilbake i trening på fredag. Skal holde seg frisk og trene litt nå, så blir det tilbake i løpsbanen.

Oppdatering 13.januar: Har pådratt seg en feber etter Forus-turen som har satt han ut av spill denne uka. Har gått på penicillin og kommer sterkere tilbake.

Oppdatering 06.januar: Nesvik'n tråkka seg på venstre framfot i volten og da begynte han å blø. FUngerte ikke i det hele tatt grunnet det og blir strøket på onsdag. 

Oppdatering 18.desember: Gikk et fint løp jeg var godt fornøyd med på Sørlandet på søndag. Ble sittende litt stengt, men kom i mål til en flott 4.plass. 

Oppdatering 09.desember: Gikk et positivt løp på Kloster i dag der han stod fint inn til mål. Høitomt var fornøyd med hesten. Ble et innvendig løp fra et iskaldt spor. Er på gang, men trenger flere fine løp og blir meldt til Sørlandet kommende søndag.d

Oppdatering 02.desember: Har fått en litt rolig uke belastningsmessig før han har blitt flyttet til de nye boksene på Travparken i dag søndag. 

Oppdatering 25.november: Gikk et ok løp mandag og fikk naturlig nok noen rolige dager etter dette. Vi kommer til å prøve ut noen mindre utstyrsendringer frem mot neste start som ser ut til å bli 9.desember.

Oppdatering 19.november: Gikk et ok løp på Klosterskogen i kveld. Var som forventet litt tung i kroppen, men skal få et par løp til å komme seg i ordentlig god form. 

Oppdatering 11.november: Var på banen og gikk et treningsjobb på 36/2000m. Ellers trent på i øypene på Inntjore.

Oppdatering 04.november: Har gått intervaller og rolige turer gjennom uka. Ser lovende ut og vi prøver å kjøre hurtig igjen til uka. 

Oppdatering 28.oktober: Har trent intervaller to dager denne uka og ellers trent vanlig. Har gjort det han skal og vi begynner å se frem mot løp igjen.

Oppdatering 21.oktober: Har trent fint denne uka der han har gått intervaler i rygg. Virker pigg og går bra på. Begynner å nærme seg løp igjen.

Oppdatering 14.oktober: Har vært på banen denne uka og kjørte dobbeltheat. Litt tung i kroppen, men kjente fin ut og er på gang. 

Oppdatering 07.oktober: Trent fint gjennom uka. Skal på banen i løpet av uka for å kjøre hurtig. 

Oppdatering 29.september: Har gått intervaller to dagerog har vist seg fint frem gjennom hele uka. Alt virker greit med hesten og vi er i rute til oppsatt plan.

Oppdatering 22.september: Eier var på besøk på tirsdag. Trener fint og skal tilbake i banen for et hurtigjobb i løpet av de neste ukene. Ser for oss en start innen en måneds tid. 

Oppdatering 14.September: Blir mer og mer vallak, der han tar mer i under treningsøktene. Er på gang, men vi gir han en måneds tid og noen jobb til før det blir ny start.

Oppdatering 2. September: Virker til å være mye mer trykk i etter kastrering. Han trener fint, men vi drøyer det litt før vi legger inn baneøkter. Han får intervalløkter i noen korte bakker sammen med de andre 3. åringene to ganger per uke. Ingen av treåringene går intervaller i den lange bakken ved hestehagen for øyeblikket.

Oppdatering 19. August: Er blitt kastrert etter siste løp. Han innledet sesongen veldig fint. Men har gått litt med bremsene på. Nesvik`n er en veldig bra hest. Det skal bli spennende å se hvordan han blir når han får litt tid etter kastrering. Jevnlig ute og trener nå. Ser ut som kastreringen har gått veldig fint. 

Oppdatering 9. Juli: Har hatt en betenelse i bitestikklen. Fått en Norodine kur og litt DMSO. 

Oppdatering 4. Juli: Var ikke noe trykk i løpet på søndag. Tatt blodprøver av han, og venter på svar på disse. 

Oppdatering 29. Juni: Ser fin ut treningsmessig. Starter til søndag på hjemmebane. Møter noen gode, og er litt bedagelig. Vi håper og tror han gjør et fint løp til søndag. Har jo vist fine evner til nå. Han er best i rygg eller med selskap. underveis i løpene.

Oppdatering 18.Juni: Gikk intervaller sammen med Orion i dag, hvor eg kjørte Nesvik`n. Virket veldig sprek. Trener fint, kommer nok til start om ikke alt for lenge.

Oppdatering 11. Juni: Han har trent greit denne uka. Gikk intervaller i dag, kjørte i rygg. Han ser fin ut. 

Oppdatering 4. Juni: Var hos Sem i forrige uke. Vi fant noen småting vi ville fikse på han. En såpass god hest, at alt må være tipp topp her.

Oppdatering 28. Mai: Var ute og vant fra dødens på torsdag. Trengte ikke å bruke han mye. Og var heller ikke så mye på han underveis. Han skal på en rutinekontroll hos Sem i morgen. Veien videre tar vi etter dette. 

Oppdatering 20. Mai: Trener som normalt. Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem.  Nesvik`n starter i løp til torsdag på klosterskogen. Har et fint løp, står i spor 10 bak bilen. Mener han har en god vinnersjanse i dette løpet.

Oppdatering 5. Mai: Hadde hardøkt på Mandag, var fin da. Startet på Jarlsberg på Fredag. Var kjempefin i en prøvestart for Eirik Høitomt. Hadde sagt til Høitomt at det var en hest som kunne brukes litt. Vi var så heldige at Eirik kjørte ned i rygg med han. Kom ukjørt over mål dønn fast til andreplass. Vi kan nok skru lista opp endel på denne hesten. Får legge en plan sammen med eier Mardon hvordan vi skal matche han fremover.

Oppdatering 28.April: Gikk et banejobb på Torsdag, sammen med Biffmann Ø.K. Kjørte en 3000 meter på 45 hvor de byttet litt posisjoner. Treningsmessig virker Nesvik`n uforandret fin. Mulig det blir løp på han neste Fredag.

Oppdatering 21. April: Han har trent på denne uka. Bøyd opp på Mandag uten å finne noe på han. Trent som normalt. Gikk fartslek på flatere mark enn normalt på Fredag og så kjempefin ut. Alle treårs hingstene og valakkene gikk sammen. Og Nesvik`n virket sprek.

Oppdatering 13. April. Travet nok en fint løp på Mandag til ny rekord. Var med og kjempet om seieren, men slo på noen galoppsteg i stor fart på oppløpet. Gikk 34,3 til tredjeplass. Lærte mye i dette løpet og har fremgang. Gikk også fint i rygg og var mer trykk i han. Vil forstå enda mer neste gang. Hatt det litt rolig etter løpet. Eier var innom med kake denne uka, hygggelig. Blir nok snart et nytt løp på Nesvik`n.

Oppdatering 6. April: Starter på Mandag. Ganske fin oppgave løpsmessig. Kjørte intervaller på banen Fredag med han. Lettet han til alu sko foran. Vi voltet og kjørte intervaller a 500 meter. Virket fin og smidig med ny balanse. 

Oppdatering 30. Mars: En vinner på Søndag. Som nevnt tidligere, dette er en "panservogn". Har sett fin ut etter løpet. Hatt det rolig, fikk en hardøkt på Torsdag. Så fin ut sammen med Dias. Hadde også eierbesøk i påsken. Hyggelig. 

Oppdatering 23. Mars: Hurtig på Onsdag og en hardøkt sammen med Kringeland Enok, Kolnes Tom, Boen Odin og Kringelandtraven på Mandag. Rolig jogg  på Fredag hvor han virket fin. Blir spennende å debutere med han i løp til Søndag. Tror dette blir en solid hest i år.

Oppdatering 16. Mars: Trent fint denne uka. Gått 3 økter. Ikke noe å utsette på han. Vi leter løp.

Oppdatering 9. Mars: 2 harde økter denne uka med intervaller. Hvor Dias har kjørt begge. Sett veldig fin ut i disse intervallene. Fikk også en lettere økt på Torsdag. Har fortsatt god tro på sesongen. Det har også Dias, som har kjørt endel med han i det siste. Var hos Sem for en rutinekontroll på Mandag. Ingenting å finne på han. Foruten litt tannproblemer. Ble rettet på.

Oppdatering 3. Mars: Gikk et prøveløp på Søndag. Oppførte seg fint på alle måter. Litt tråkk når han ble gående alene. Kjørte 35-36 siste del av løpet. Hang litt venstre tom. Tar en liten kontroll på han til han på Mandag. Er alt bra, starter vi snart. Han skal være skikkelig når han kommer ut. Fått 2 harde økter denne uka, i og med det var snøstorm. Fornøyd med han, virker sterk.

Oppdatering 23. Feb: Skal ut i prøvløp på Søndag. Har en veldig god følelse på Nesvik`n. Han har som alle de andre utviklet seg mye siden mønstringsløpet. Denne utviklingskurven kommer bare til å fortsette for flere av mine 3 åringer, deriblant Nesvik`n. Som har alt som skal til for å bli en riktig så bra traver.

Oppdatering 16. Feb: Ble strøket fra prøveløp på grunn av voldsomt dårlig vær. Vi melder igjen i prøveløp neste gang på hjemmebane. Trent veldig fint denne uka, 4 økter. Ikke noe å utsette på han. Nesvik`n er en herlig hest. Gleder meg til å kjøre løp med han utover sesongen.

Oppdatering 9. Feb: Skal ut i prøveløp på Søndag. Gleder oss til det. Trener fint. Og tror han tar prøveløpet på en fin måte. 

Oppdatering 2. Feb: 3 økter denne uka. Henger litt venstre tøm. Så blistret venstre fremkne litt. Mulig vi kjører prøveløp den 11 Feb.

Oppdatering 26. Jan:  Var eg på bane med på Fredag. Kjørte en 2000 meter på 50. Og deretter en ny på 44, med 34 avsluttning. Det gjør han lett. Virker fremdeles solid. Prøveløp den 11. Feb er det vi ser for oss med han.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Nesvik`n har derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en fin uke for pappa Moe Odin. Avlstatistikken publisert i Tgn for norskfødte hester i 2017. Viser at pappa Moe Odin er champion blant hingstene 10 året på rad! Nesvik`n kommer til å være med å bidra på de tallenene hans del fremover!

Oppdatering 12. Jan: Nesvik`n har hatt nok en fin treningsuke. Gått på snøsålen. Så vi droppet baneturen.  Fått kjørt seg endel her. Og takler det fint. Blir nok å finne i prøveløp om ikke lenge. 

Oppdatering 5. Jan: Nytt år med muligheter. Og de ligger absolutt tilstede for Nesvik`n. Trent veldig fint denne uka. Og håper det blir jevne forhold, slik at vi kan på bane til uke. Hadde også besøk av eier Mardon Jørgensen i helga, som likte utviklingen på Nesvik`n kroppsmessig svært godt.

2017:

Oppdatering 29. Des: Han er helt fin igjen etter han var litt halt. Trent Ons, Tor og Fredag denne uka. Er også underhudsblisteret i bak knærene. Ser veldig bra ut for Nesvik`n. Som eg føler er et sikkert kort med tanke på å bli en bra 3 åring neste år.

Oppdatering 15. Des: Trent, men tatt det roligere med han enn vanlig. I dag var han med på hardøkt sammen med endel av de andre. Fungerte fint og er tilbake for fullt. Blir naturligvis bane på han også, neste gang vi drar dit. Forhåpentligvis mellom jul og nyttår.

Oppdatering 8. Des: Trente som vanlig på Mandag. Og ble halt under økten på Tirsdag. Ble sjekket opp av veterinær på Onsdag. Heldigvis ikke noe å finne er. Mistenker han tråkket på en stein under økten på Mandag. Og det virket slik da Per Otto Aagre skodde han i går. Satt på såler, og trente han igjen i dag. Virket litt øm i starten. Men ble fin når han fikk gått litt. Tror det blir bane igjen på han til neste uke. Berven trakk også en ulvetann på han når han var innom.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Nesvik`n har hatt nok en knall uke treningsmessig. Har forventninger til han ja, virker sterk!

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Mandag for andre gang. Satt utvendig for Biffmann Ø.k. Kjørte 3000 meter med en god oppvarming i forkant. Nesvik`n imponerer og gjør alt som han skal. Vært tidvis hardt og bløtt denne uka. Så litt roligere økter også denne uka. Men vi har fått trent. Pappa Moe Odin leverer vinnere både i storløp og vanlige løp. Topper den transformerte statistikken. Om man slår sammen de norske og svenske kaldblodsene for 3 og 4 åringer. Ikke tilfeldig. Lover godt for denne sønnen.

Oppdatering 17.Nov: Nesvik`n har fått en litt roligere uke, i og med det har vært hardt i bakken. Men treninger har det blitt. Skal på banen til uka. Har fått på seg broddsko. Kan nok gå prøveløp når som helst. Men er en litt tyngre og større modell enn de andre. Så usikker på om eg bør ta han ut for tidlig. Kommer til å bli en bra hest.

Oppdatering 10. Nov: Nesvik`n har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag) a 200 meter). Nesvik`n gjør jobben sin som vanlig.

Oppdatering 3. Nov: Fikk et banejobb sammen med Biffmann Ø.K den 26. Oktober. Oppførte seg fint. Og gjør alt det eg ber han om. Kjører han i rygg trening, de dagene eg ikke kjører han selv. Får 2 dager med lang tur til Kilebunnen. Og 2 dager i uka med oppvarming til Kilebunnen, deretter intervaller i 1200 meters bakken i hesthagen. Kommer til å kutte en intervall dag i hesthagen. For å kjøre litt kjappere intervaller i en kortere bakke ved Kilebunnen. Her skal vi få taktskiftet og mer fart i Nesvik`n og de andre unghestene.

Status 19. Oktober: En veldig flott massiv hingst. Han har også gått i en pulje som har vært hos meg helt siden innkjøring. Gjør det lett, og jobber veldig bra i bakkene. Lavpulser med fin teknikk. Kan bli veldig bra. 

Oppdatering Mai: Fikk egen boks i April. Er en tøffing Nesvik`n. Kanskje den av 2 åringene som er blitt mest "hest" også. Fin modell. Virker også til å ha skalle. Og leder ofte ann når vi kjører hestene sammen.

Link på Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109433/horses/

Nesvik`n den 19. Okt

Nesvik`n 1. Juni

Nesvik`n 17. Feb 2017