Presentasjon og treningsrapporter

Nesvik`n (3 års hingst etter Moe Odin og Alm Nora)

Eier: Mardon Jørgensen

 

Denne liker eg. Gjør alt rett og virker tøff. Kom inn tidlig og har fått mye trening. En av tøffingene på utegangen som liker at det er liv i flokken. Kommer også fra ei veldig god hoppelinje, Bleikli Terna (Eliteavlshoppe) er mormor. Hun har fostret Alm Rau Jo og Alm Viktor. Hun er også mormor til Alm Taragon, Art Kjarvald og Tøffe Toft. Alle er medlemmer i millionær klubben. Håper Nesvik`n følger i samme spor som disse. På papiret og slik han oppfører seg, er det iallfall ikke umulig.

Oppdatering Mai: Fikk egen boks i April. Er en tøffing Nesvik`n. Kanskje den av 2 åringene som er blitt mest "hest" også. Fin modell. Virker også til å ha skalle. Og leder ofte ann når vi kjører hestene sammen.

Status 19. Oktober: En veldig flott massiv hingst. Han har også gått i en pulje som har vært hos meg helt siden innkjøring. Gjør det lett, og jobber veldig bra i bakkene. Lavpulser med fin teknikk. Kan bli veldig bra.

Oppdatering 3. Nov: Fikk et banejobb sammen med Biffmann Ø.K den 26. Oktober. Oppførte seg fint. Og gjør alt det eg ber han om. Kjører han i rygg trening, de dagene eg ikke kjører han selv. Får 2 dager med lang tur til Kilebunnen. Og 2 dager i uka med oppvarming til Kilebunnen, deretter intervaller i 1200 meters bakken i hesthagen. Kommer til å kutte en intervall dag i hesthagen. For å kjøre litt kjappere intervaller i en kortere bakke ved Kilebunnen. Her skal vi få taktskiftet og mer fart i Nesvik`n og de andre unghestene.

Oppdatering 10. Nov: Nesvik`n har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag) a 200 meter). Nesvik`n gjør jobben sin som vanlig.

Oppdatering 17.Nov: Nesvik`n har fått en litt roligere uke, i og med det har vært hardt i bakken. Men treninger har det blitt. Skal på banen til uka. Har fått på seg broddsko. Kan nok gå prøveløp når som helst. Men er en litt tyngre og større modell enn de andre. Så usikker på om eg bør ta han ut for tidlig. Kommer til å bli en bra hest.

Oppdatering 24. Nov: Var på banen på Mandag for andre gang. Satt utvendig for Biffmann Ø.k. Kjørte 3000 meter med en god oppvarming i forkant. Nesvik`n imponerer og gjør alt som han skal. Vært tidvis hardt og bløtt denne uka. Så litt roligere økter også denne uka. Men vi har fått trent. Pappa Moe Odin leverer vinnere både i storløp og vanlige løp. Topper den transformerte statistikken. Om man slår sammen de norske og svenske kaldblodsene for 3 og 4 åringer. Ikke tilfeldig. Lover godt for denne sønnen.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Nesvik`n har hatt nok en knall uke treningsmessig. Har forventninger til han ja, virker sterk!

Oppdatering 8. Des: Trente som vanlig på Mandag. Og ble halt under økten på Tirsdag. Ble sjekket opp av veterinær på Onsdag. Heldigvis ikke noe å finne er. Mistenker han tråkket på en stein under økten på Mandag. Og det virket slik da Per Otto Aagre skodde han i går. Satt på såler, og trente han igjen i dag. Virket litt øm i starten. Men ble fin når han fikk gått litt. Tror det blir bane igjen på han til neste uke. Berven trakk også en ulvetann på han når han var innom.

Oppdatering 15. Des: Trent, men tatt det roligere med han enn vanlig. I dag var han med på hardøkt sammen med endel av de andre. Fungerte fint og er tilbake for fullt. Blir naturligvis bane på han også, neste gang vi drar dit. Forhåpentligvis mellom jul og nyttår.

Oppdatering 29. Des: Han er helt fin igjen etter han var litt halt. Trent Ons, Tor og Fredag denne uka. Er også underhudsblisteret i bak knærene. Ser veldig bra ut for Nesvik`n. Som eg føler er et sikkert kort med tanke på å bli en bra 3 åring neste år.

Oppdatering 5. Jan: Nytt år med muligheter. Og de ligger absolutt tilstede for Nesvik`n. Trent veldig fint denne uka. Og håper det blir jevne forhold, slik at vi kan på bane til uke. Hadde også besøk av eier Mardon Jørgensen i helga, som likte utviklingen på Nesvik`n kroppsmessig svært godt.

Oppdatering 12. Jan: Nesvik`n har hatt nok en fin treningsuke. Gått på snøsålen. Så vi droppet baneturen.  Fått kjørt seg endel her. Og takler det fint. Blir nok å finne i prøveløp om ikke lenge. 

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Nesvik`n har derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  Ellers en fin uke for pappa Moe Odin. Avlstatistikken publisert i Tgn for norskfødte hester i 2017. Viser at pappa Moe Odin er champion blant hingstene 10 året på rad! Nesvik`n kommer til å være med å bidra på de tallenene hans del fremover!

Oppdatering 26. Jan:  Var eg på bane med på Fredag. Kjørte en 2000 meter på 50. Og deretter en ny på 44, med 34 avsluttning. Det gjør han lett. Virker fremdeles solid. Prøveløp den 11. Feb er det vi ser for oss med han.

Oppdatering 2. Feb: 3 økter denne uka. Henger litt venstre tøm. Så blistret venstre fremkne litt. Mulig vi kjører prøveløp den 11 Feb.

Oppdatering 9. Feb: Skal ut i prøveløp på Søndag. Gleder oss til det. Trener fint. Og tror han tar prøveløpet på en fin måte. 

Oppdatering 16. Feb: Ble strøket fra prøveløp på grunn av voldsomt dårlig vær. Vi melder igjen i prøveløp neste gang på hjemmebane. Trent veldig fint denne uka, 4 økter. Ikke noe å utsette på han. Nesvik`n er en herlig hest. Gleder meg til å kjøre løp med han utover sesongen.

Oppdatering 23. Feb: Skal ut i prøvløp på Søndag. Har en veldig god følelse på Nesvik`n. Han har som alle de andre utviklet seg mye siden mønstringsløpet. Denne utviklingskurven kommer bare til å fortsette for flere av mine 3 åringer, deriblant Nesvik`n. Som har alt som skal til for å bli en riktig så bra traver.

Oppdatering 3. Mars: Gikk et prøveløp på Søndag. Oppførte seg fint på alle måter. Litt tråkk når han ble gående alene. Kjørte 35-36 siste del av løpet. Hang litt venstre tom. Tar en liten kontroll på han til han på Mandag. Er alt bra, starter vi snart. Han skal være skikkelig når han kommer ut. Fått 2 harde økter denne uka, i og med det var snøstorm. Fornøyd med han, virker sterk.

Oppdatering 9. Mars: 2 harde økter denne uka med intervaller. Hvor Dias har kjørt begge. Sett veldig fin ut i disse intervallene. Fikk også en lettere økt på Torsdag. Har fortsatt god tro på sesongen. Det har også Dias, som har kjørt endel med han i det siste. Var hos Sem for en rutinekontroll på Mandag. Ingenting å finne på han. Foruten litt tannproblemer. Ble rettet på.

Oppdatering 16. Mars: Trent fint denne uka. Gått 3 økter. Ikke noe å utsette på han. Vi leter løp.

Link på Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109433/horses/

Nesvik`n den 19. Okt

Nesvik`n 1. Juni

Nesvik`n 17. Feb 2017