Presentasjon og treningsrapporter

http://www.travsport.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=0&sokId=30109752 

 

Presentasjon av Balder Odin: Sjeldent flott hest. Var og så på han tidlig blant flere unghester. Skilte seg ut. Utrolig lettbeint, har en fin fasong og rett bygning etter mitt syn. Han er etter Moe Odin og har Åsajerven som morfar. Mor Steggsjura vant Drammens 5 års løp for hopper, hun tjente over 400000 kr. Balder Odin kommer fra ei sprek hoppelinje. Finstad Stegga er fjerde mor. Hun går igjen ei en rekke topphester (hele 8 millionærer). Mormor til Balder Odin er Hege Tina. Hun er også mor til Timian Best og Derby vinner fra 2013, Timian Scott. Balder Odin har det som skal til for å bli en skikkelig god hest, tror vi.

Oppdatering 22.juli: Jobber på i det vante opplegget og gjør det på en like fin måte som han har gjort hele veien.

Oppdatering Juli: Har fulgt det samme opplegget som forrige uke og det ser vi for oss at de skal få gjøre i flere måneder framover, med mindre de reagerer veldig uforventet på det. Sålangt har det vært en god reaksjon fra alle.

Oppdatering 24.juni: De kalde 2-åringene har fått gå i løypene mandag og torsdag, 400m bakkeintervaller på tirsdag og heat på bane på fredagen. Onsdagen har de fått fri. Hestene er jeg godt fornøyd med i dette opplegget etter uke 1 med "nytt" oppsett.

Oppdatering 17.juni: Har fått seg fine dager i løypene de siste 2 ukene og skal begynne med en dag med bakkeintervaller kommende uke.

Oppdatering 3.juni: Har fått seg 3 dager i løypene og en dag med dobbeltheat denne uka. Det gikk i 2.05/2.00-fart over 2400m. Skal ut i sitt 2.mønstringsløp torsdag under lunsjen på Sørlandet. 

Oppdatering 26.mai: Har fått en dag med heat og 3 dager i treningsløypen. Får sitt 2.mønstringsløp i starten av juni om alt går etter planen.

Oppdatering 20.mai: Har gått i løypen alle 4 dager.

Oppdatering 13.mai: Gikk et flott mønstringsløp på Sørlandet i går. Oppførte seg fint og gikk jevnt godt løpet igjennom. Både eier, kusk og trener var godt fornøyd etter løpet, Oppdatering 06.mai: Har gått samme opplegg som i forrige uke og håndtert dette fint. Har også fått oppdatert bildet sitt her inne på siden. Flott hest!

Oppdatering 29.april: Har gått heat 2 dager denne uka i 2.10 og 2.00-fart over 2400m. Har også 2 dager i treningsløypene.

Oppdatering 17.april: De kalde 2-åringene har gått heat 2 dager denne uka også. Farten har vært 2.10/2.05, så vi øker farten litt etter litt. Ellers er det treningsløypene som gjelder.

Oppdatering 08.april: De kalde 2-åringene blir nå trent 4 dager i uka. Trener skogsløypa på mandager og torsdager. Går dobbelheat i banen på tirsdager og fredager. Kjører 2.10/2400m skritter 6 minutter og kjører 2.08/2400m.

Oppdatering 01.april: 2-åringene har fått skrudd opp farten litt, vi tar det steg for steg. De har dermed hatt 2 dager med heat i 2.10/2.08-fart og ellers holdt seg i treningsløypene.

Oppdatering 25.mars: 2-åringene er jeg veldig fornøyd med om dagen og da er det ingen grunn til å endre på oppskriften per nå. Dvs at de kalde har gått heat 2 dager i 2.15/2.10-fart og ellers kost seg i treningsløypene.

Oppdatering 18.mars: De kalde 2åringene følger videre med samme oppskrift, 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og resten av dagene i treningsløypene.

Oppdatering 11.mars: Har fulgt samme oppskrift som tidligere med 2 dager heat ( 2.15 / 2.10-fart) og 3 dager i løypene. Dette er noe alle de kalde 2-åringene har gjort. Eier var på besøk i løpet av uka og besiktiget Balder Odin i aksjon i heat.

Oppdatering 4.mars: Har også denne uka gått 3 dager i treningsløypene og 2 dager med heat. Farten er skrudd opp til 2.15-fart og dette har de kalde 2-åringene taklet fint.

Oppdatering 25.februar: Har gått 3 dager i løypene og 2 dager med heat i 2.20-fart. 

Oppdatering 18.februar: Har hatt 2 dager med heat i 2.20-fart. Resten av dagene har vært i treningsløypene. 

Oppdatering 10.februar: Gikk heat tirsdag og fredag i 2.30-fart. De andre dagene har han vært ute i treningsløypen rundt travparken.

Oppdatering 03.februar: Trente de første 4 dagene i treningsløypene før det var første gang i heat på fredag. Dette gikk fint for alle de kalde 2-åringene. Farten var 2.35, et par sekunder lavere enn planlagt, dette ble slik grunnet føret som var på banen denne dagen. 

Oppdatering 28.januar: Har trent videre i treningsløypene med sine 8km daglig denne uka. Fortsetter med det kommende uke frem til fredag når 2-åringene får prøve seg i heat.

Oppdatering 20.januar: Har gått 5 dager i løypa denne uka. Ved månedsskiftet vil 2-åringene begynne å gå heat blant annet og få prøve seg med litt mer fart etterhvert.

Oppdatering 13.januar: Har fått gjort seg litt kjent med noen jobb ute i løypene noen av dagene denne uka, så har det vært de vante jobbene i banen de andre dagene.

Oppdatering 06.januar: Ble vaksinert i romjulen og fikk noen rolige dager. Har startet nyåret med å øke 1 kilometer på sine daglige treningsjobb. Nå er det 8km 5 dager i uka som gjelder. 

Oppdatering 18.desember: Jobber på daglig på travparken med sine 7km. Går både i treningsløypene og inne på banen. Gjør som han får beskjed om.

Oppdatering 09.desember: Har funnet seg fint til rette på travparken og går enda 7km-jobb på banen nå da. Farten åringene holder er ca 3.00-fart. 

Oppdatering 2.desember: Har hatt sin siste uke med daglige 7km på Inntjore på en stund da han blir flyttet til de nye boksene på Travparken i dag. 

Oppdatering 25.november: Fortsetter å gjøre jobben sin på en fin måte fra dag til dag. Har fått flere å jobbe med når de andre kaldblodsåringene har tatt steget opp til å gå 7km de også. Det gir oss litt mer frihet til å mikse heatene fra dag til dag hvem hestene går sammen med.

Oppdatering 19.november: Har jogget på sammen med sine medsammensvorne i Nehemja og Milan. 

Oppdatering 11.november: Jogger på videre med Kringelandnehemja og Milan. De jogger sine 7km og hadde en liten spurt i 2.20-fart i midtuka.

Oppdatering 04.november: Jogger 7km som vanlig og har denne uken hatt besøk av eieren som var med på en runde. Holder seg sammen med Kringelandnehemja og Milan, noe vi nok fortsetter med fremover siden dette har vært en vellykket oppskrift sålangt.

Oppdatering 28.oktober: Balder Odin, Milan og Kringelandnehemja er enda en trio som trener sammen og gjør det på en fin måte. De jogger videre sine 7km 5 dager i uka og er hele og fine alle tre.

Oppdatering 21.oktober: Balder Odin, Milan og Kringelandnehemja er det ikke mye nytt å melde, de jogger videre sine 7km 5 dager i uken og gjør dette med letthet.

Oppdatering 14.oktober: Balder Odin, Milan og Kringelandnehemja har fortsatt treningssamarbeidet denne uken og alt går på skinner. De jogger enda 7km sammen 5 dager i uka.

Oppdatering 07.oktober: Balder Odin, Milan og Kringelandnehemja jogger 7km sammen nå pr treningsøkt. Dette gjør de 5 dager i uken. Alle disse tre har tatt dette fint og jeg er godt fornøyd med fremgangen på alle tre. Kommer til å fortsette med disse tre sammen frem mot vinteren, med mindre noe endrer seg drastisk. 

 Oppdatering 29.september: Uberg Tor, Kringelandnehemja, Milan og Balder Odin har gått sammen mandag til fredag denne uken og det har gått veldig fint. I helgen får de velfortjent pause.

Oppdatering 22.september: Jogger på og gjør det han skal. 

 

Oppdatering 15.september: Har flyttet til Inntjore og har funnet seg godt til rette der. Flott hest som jogger 4km lett i trening. Maiken Morales er oppasser.