Presentasjon og treningsrapporter

 

Johan Herbjørn Jr 2 års hingst etter Johan Herbjørn og Gaupen Nina

Johan Herbjørn Jr er etter Johan Herbjørn (Spikeld). Mor til Johan Herbjørn, Høiby Tina. Har avlet en datter ved navn Gaupen Stjerna. Hun er igjen mor til Odd Herakeles. Johan Herbjørn har vært flink løpshest som har travet 23 og tjent over 700000 kr. Slo en såpass god hest som Særpefanten i samløp som treåring. Og vant 3 av 8 løp i den sesongen. Så en viss tidlighet har han vist. Blir spennende å se hvordan sønnen hans her. Morfar er Åkre Lurifax, en Jærvsøfaks sønn. Hingstelinjen til Spikeld mot hingstelinjen til Jærvsøfaks har levert veldig bra. Brenne Rødi, Teddy Gutten Støen, Vesle Frøken Støen, BW Gulliver er alle eksempler som er millionærer. 

Johan Herbjørn Jr kommer fra en unghesttrener som har veldig godt rykte på seg. Sven Olav Weberg har helt sikkert fått bygget opp en "grunnmur" slik vi liker. Vi kjører det faste opplegget med å ta noen turer helt alene med han. Slik at han blir kjent og slapper av. Så får vi se om vi ikke kan sette han inn sammen med noen av de andre 8 toåringene som står på stallen. Snittalderen på stallen er eg forøvrig veldig godt fornøyd med:)

Status 19. Oktober: Vi mengde trener videre med Johan Herbjørn Jr. En veldig snill og grei hest. Som gjør det han får beskjed om.  Blir spennende å se hvor langt det kan nå, når han har fått vinteren på seg.

Oppdatering 3. Nov: Jobber fint. Er ganske sterk. Men mangler litt fart. Vi jobber mot et mønstringsløp den 19. November på Sørlandet. Litt fartstrening på rettstrekket passer derfor fint innimellom.

Oppdatering 10. Nov: Herbjørn har trent fint denne uka. Kommer til å dra på Parken med han Lørdag morgen eller Søndag. Mønstringsløp den 19. Nov om alt går etter planen.

Oppdatering 17. Nov: Blir det mønstringsløp med på Søndag. Håper han klarer det. Kjørte et banejobb med han på Søndag. Tror han har tiden inne.

Oppdatering 24. Nov: Var ute i mønstringsløp på Søndag. Kjørte på sikkerhet her. I og med han var litt dum i galoppen i generalprøven. Kjørte en halvrunde etter mål i mønstringsløpet og testet litt mer. Kjørte 46 som fortest da. Så det viser at han er i utvikling.

Oppdatering 1. Des: Johan Herbjørn Jr. trener på etter mønstringsløp. Han mangler litt styrke. Så prioriterer det med han. Hatt nok en fin uke, der ting går fremover og planmessig.

Oppdatering 8. Des: Har hatt besøk av tannlege Berven. Hang litt tøm før dette. Men var helt strøken etter besøket. Oppasser Dina Wesøy har vært fornøyd med Herbjørn. Og han har hatt en fin treningsuke, der forholdene har vært veldige fine. Jobber på videre, før vi tenker noe på bane.

Oppdatering 15. Des: Vi kjører på med mengde som planlagt. Fortsatt rett og fin etter Berven besøk. I utvikling. Heller ikke han har stått over noe til nå.

Johan Herbjørn Jr den 19. Oktober