Presentasjon og treningsrapporter

Kringeland Enok (6 års hingst etter Bork Odin og Lyn Kari)

Eier: Geir Arne Eriksen

Hel bror til Lyn Rappa som ble nr 2 både i hoppekriteriet og hoppe derby. En helt annen type. Mer grov og større modell. Står med 5 strake seiere. Og har hatt en veldig utvikling. Skulle tro det var en vallak for han er rolig som dagen er lang. Absolutt en hest eg forventer meg en del av fremover. Blir mer og mer fart i han også.

Oppdatering 29.juli: Fungerte ikke som best på Forus og ble behandlet i etterkant av det. Ble derfor strøket til Sørlandet søndag.

Oppdatering 22.juli: Skal starte på Forus i morgen. Har de siste to ukene gått et hurtigarbeid på 26.0 og sett bra ut mens han gjorde det.

Oppdatering 8.juli: Trener på videre, både med intervaller og heat. Ser bra ut, men mangler litt på at formen sitter helt.

Oppdatering 1.juli: Har trent fint denne uka og vi blar løst i bulletinen for å se etter neste oppgave.

Oppdatering 24.juni: Fikk et par rolige dager etter løpet på Sørlandet. Trener greit og har flere muligheter i banen fremover, uten at vi helt har landa på hvilken oppgave det blir.

Oppdatering 17.juni: Enok var tilbake i løpsbanen på Sørlandet i går. Løste ikke optimalt fra start og da tok vi opp og kjørte bakfra. Gjør ikke sine beste løp derfra, men var heller ikke helt fornøyd med prestasjonen ellers.

Oppdatering 10.juni: Har trent fint forrige uken og har hatt seg to dager med intervaller blant annet. Kommer snart ut igjen i løpsbanen.

Oppdatering 3.juni: Har gått intervaller 2 dager forrige uke og ellers fått seg noen jobb i treningsløypene. Nærmer seg løpsform igjen.

Oppdatering 26.mai: Trener mye mengde og har denne uka fått seg noen bakkeintervaller denne uka. 

Oppdatering 20.mai: Han er tilbake i vanlig trening igjen etter servicen han fikk. Skal få flere uker med trening nå før det blir start igjen neste måned.

Oppdatering 13.mai: Har fått seg en uvanlig løpspause. Har samtidig fått en liten service fra veterinær slik at han får seg en måneds tid til før det blir løp igjen.

Oppdatering 06.mai: Blir tatt en gjennomgang etter løpet på Forus der han ikke fungerte optimalt. Finner ingen opplagte feil på ham, men greit å sjekke opp likevel.

Oppdatering 29.april: Skal til start på Forus på lørdag i V75. Har trent fint og holder på den gode formen. Ble galopp fra start på Momarken, men virket veldig fin etter det.

Oppdatering 17.april: Har trent bra og er klar til ny start på Momarken mandag.

Oppdatering 07.april: Har trent rolig etter Sørlandsmesterskapet og tatt det løpet fint.

Oppdatering 01.april: GIkk et flott løp i Sørlandsmesterskapet der han ble nummer 2. Flott å se en slik prestasjon der han ikke får gått opp i tet på direkten.

Oppdatering 25.mars: Har hatt en litt rolig uke, men trent greit på slutten av uka igjen. Kommer ut i sørlandsmesterskapet på søndag.

Oppdatering 18.mars: GIkk et godt løp på Bjerke onsdag og et helt greit løp på Sørlandet søndag.

Oppdatert 11.mars: Skal starte igjen på onsdag og har fått det ganske rolig etter forrige løp. Virker til å holde på den gode formen og er i godt humør om dagen.

Oppdatering 4.mars: Vant etter et flott løp på Bjerke på onsdag. Kom seg til tet og holdt fint inn til gull.  

Oppdatering 25.februar: Har trent fint hele uka og skal til start på Bjerke på Onsdag. Et løp han står fint inne i og bør ha gode sjanser til å kjempe om de gjeveste premiene.

Oppdatering 18.februar: Har trent fint og virker til å være på vei opp i form. Virker til å ha funnet seg skikkelig til rette på Travparken og blir meldt til søndagens kjøring på Sørlandet.

Oppdatering 10.februar: Gikk et flott løp til seier på Sørlandet idag med lovende Bjørn Steine i sulkyen. Viste der at han nok en gang går best når han er med der fremme.

Oppdatering 03.februar: Har trent fint og blir trolig meldt til løp på søndag på Sørlandet. Virker ikke til å være preget av uhellet i luftegården for 2 uker siden.

Oppdatering 27.januar: Har flyttet ut til stallen på Sørlandet Travpark og har trent fint. Han finnes nok snart i løpsbanen igjen. 

Oppdatering 20.januar: Ble strøket til løpet han skulle startet på Klosterskogen etter at han tråkket på seg i luftegården. Får en rolig neste uke på grunn av dette.

Oppdatering 13.januar: Gikk et fint løp i dag og har jo hatt en høy starthyppighet, slik at det ikke har blitt veldig mye trening i mellom. Så også denne uka. 

Oppdatering 06.januar: Fikk noen rolige dager etter løpene i desember før han startet igjen i v75 på Klosterskogen i går. Traff ikke optimalt i volten der og selv om han gikk et greit løp etter starten så er han ikke som best når han må gå bakfra. 

Oppdatering 18.desember: Prøvde seg i montè på Bjerke der han endte opp med galopp og bydde seg ikke helt frem. På Sørlandet gikk han et greit løp og tapte noen lengder når jeg gikk ut et spor. Starter igjen på Drammen på lørdag. Med så tette starter har det ikke blitt mye trening i mellom. 

Oppdatering 09.desember: Har fått testet seg endel under sal denne uka, siden han debuterer i montè på Bjerke på onsdag. Dette har han gjort på en fin måte så vi har litt forventninger til løpet. 

Oppdatering 02.desember: FIkk seg et intervallarbeid i løpet av uken og har ellers hatt en vanlig treningsuke. 

Oppdatering 25.november: Har blitt behandlet i fremknærne på tirsdag og har dermed hatt en rolig uke.

Oppdatering 19.november: Kom feil til i løpet på Sørlandet i går der han ble gående i dødens istedet for å få tet. Stod likevel fint inn til sistepremie og 27.0.

Oppdatering 11.november: Har jogget og gått intervaller. Har fått en rolig uke etter to løp forrige uke. Ser fin ut.

Oppdatering 4.november: Gikk et sterkt løp fra dødens under V75-kjøringen på Sørlandet i går, men galopperte som mulig vinner inn på oppløpet. Kom nedpå igjen og fullførte til 5.plass. Startet også fra 12.spor på Bjerke onsdag og gikk inn til premie der. Ble feil i det løpet hvor han måtte gå bakfra, trives bedre lengre fremme.

Oppdatering 28.oktober: Han har trent fint siden siste start og har ingen ting å utsette på han før han skal ut igjen på Bjerke på onsdag.

Oppdatering 21.oktober: Gikk et godt løp til 2.plass på Bjerke onsdag og viste at han er der jeg vil ha han. Deilig å se og motiverende for tiden fremover. 

Oppdatering 14.oktober: Har blitt gått igjennom etter løpet sist og viser seg frisk og fin i intervallene på Inntjore. Er meldt i et finere løp på Bjerke onsdag og håper at han der viser at det kun var en dårlig dag sist. 

Oppdatering 07.oktober: Skuffet på lørdag, på tross av solid motstand. Vi tar en gjennomgang før vi setter han opp til løp igjen. 

Oppdatering 29.september: Har trent fint gjennom uka og er tilbake i form. Må tenke litt mer på når det blir neste start, men det kan bli veldig snart :)

Oppdatering 22.september: Mye forbedret med løp i kroppen fra sist. Syns løpet var veldig positivt, hvor han avsluttet godt etter å ha løst litt dårlig, i kombinasjon med en hest som galopperte innvendig. Usikkert løpstilbud i nær fremtid, så vi får se det litt an. Viser at han er på rett vei, så får uansett trent godt til neste løp.

Oppdatering 14.September: Gikk et godkjent løp etter pause på Kloster i går. Var litt tung i kroppen, men det var forventet etter lengre tid uten løp. Trener fint og kommer snart ut i løp igjen.

Oppdatering 2. September: Har fått et hurtigjobb i 30 fart forrige uke. Virker til å være løpsklar igjen. Kommer ut i løpet av kort tid i løp. Kommer til å gi han fine løp i starten. Og håper på en bra høst/vinter med han.

Oppdatering 19. August: Vi har begynt å se i løps bulletinen med han igjen. Har trent på og vi håper han skal bite fra seg nå i høst/vinter. 

Oppdatering 9. Juli: Trener på videre.

Oppdatering 4. Juli: Trener på etter planen.

Oppdatering 29. Juni: Hatt det litt rolig etter siste starten, ble et tøft løp. Har vært god lenge. Vi gir han en pause fra løp en mnd eller to.

Oppdatering 18. Juni: Startet på torsdag. Fikk et snilt løp og åpningen kom litt seint. Gjorde et fint løp til 4 plass. Han har hatt form lenge, kombinert med at han har tjent mye penger. Derfor vil han få litt snille løp fremover.

Oppdatering 11. Juni: Starter igjen på torsdag. Har fått endel tøffe løp i år. Så nå skal han få et fint løp. Møter et par gode. Vi sikter på rygg og kjøring tilslutt.

Oppdatering 4. Juni: Startet på søndag. Gått opp en klasse og er fortsatt med og preger løpene. Gikk utvendig leder i et løp som ble innringt. Det ble akkurat det samme i det gyldige løpet. Stod på flott og ble nr. 3 Gikk 26,4 2140 m volte. Utrolig hvor lenge han har holdt formen.

Oppdatering 28. Mai: Hatt det litt rolig etter et par tette starter. Men virker fin. Mulig vi starter med han om ikke så lenge.

Oppdatering 20. Mai: Feilet dessverre fra start i finalen på Bjerke. Travet et kanonløp etterpå. Og fikk siste pengene her. På Jarlsberg stod han i bakspor på en sprint, det er ikke lett. Travet 25,4 over sprint. Så har blitt to ny rekorder på han den siste uka. 

Oppdatering 5.Mai: Trent fint og ikke noe å finne på han. Vi har finale mål for han neste helg på Bjerke.

Oppdatering 28. April: Gikk et fint løp på Tirsdag. Måtte frem utvendig leder etterhvert, ingen ville dra opp farten. Når eg kjørte over mål, stod det 19 på klokka. Så han har utviklet seg mye på fart denne vinteren.

Oppdatering 21. April: Starter igjen til Tirsdag på Momarken. Var god til nok en seier på Søndag. Han følger opp. Blir et rolig løp til Tirsdag. Møter gode hester og skal få en gjennomkjøring til grunncup finale. Det må løse seg for at han skal være med helt i toppen til uka.

Oppdatering 14. April: Vanlig fin treningsuke. Starter til Søndag. Møter noen gode, men er i form. Kan kjempe i toppen. Vi jobber som sagt mot en grunncup finale om 3 uker.

Oppdatering 6. April: Seiersmaskinen har trent fint etter sårskade. Ser ut som det har gått greit. Mulig vi snart melder til løp igjen. Finalen på Bjerke den 12. Mai er hovedmålet for hans del nå i vår.

Oppdatering 30. Mars: Var en V75 vinner på Lørdag. Fikk en lite tråskade etter løpet. Ikke noe alvorlig. Vi har trent. Skulle startet på Klosterskogen Langfredag. Men tar ikke noen sjanser og velger derfor å styre unna dette løpet.

Oppdatering 23. Mars: Starter på Lørdag i V75 og under påsketravet på Klosterskogen. Spor 8 på Sørlandet og spor 12 på sprint. Ikke så heldig her med andre ord. Fikk et jobb sammen med Nesvik`n på banen på Onsdag. Så fin ut. 

Oppdatering 16.Mars: Trent fint etter en fin prestasjon på Søndag. Diskuterer med eier hvor vi skal ut neste gang.

Oppdatering 9. Mars: Klar for sørlands mesterskapet. Har virket fin i trening. Fikk en tøff økt på Onsdag. Legger på alu sko på Lørdag og tror vi kan kjempe langt fremme til Søndag. Vi kjører for å prøve å vinne til Søndag. Om han er god nok vet vi ikke, men prøve skal vi.

Oppdatering 3. Mars: Skuffet litt på Tirsdag. Men han har lov til å ha dårlige dager han også også. Skal ut i løp neste helg. Far trenger penger.

Oppdatering 23. Feb: Starter Tirsdag. Håper å kjempe i toppen. Virker fin og har en fin oppgave på papiret.

Oppdatering 16. Feb: Er en vinnerhest. Knakk dem fra dødens på Lørdag, og tok en V75 seier. Med Enok har eg hatt en langsiktig plan hele tiden. Og tror han skal kunne nå ett stykke. Vi matcher mot Sørlandsmesterskapet. Mulig vi legger inn en løp i mellom. Trener fortsatt fint. Og har en god helse.

Oppdatering 9. Feb: Trener veldig fint. Starter i V75 på Forus. Han har vært variabel på start i volte. Men løser han greit. Skal han regnes i toppen.

Oppdatering 2. Feb: Enok får de vanlige øktene sine. Vi skal være klar til løp neste helg.

Oppdatering 26. Jan: Uforandret i trening. Starter til Søndag på hjemmebane. Møter flere hester som er raskere enn han i beina. Men kan likvel være en av de som kjemper i toppen. Om ting blir riktig. Målet er uansett et V75 løp på Forus den 10. Feb.

Oppdatering 19. Jan: Startet på Tirsdag. Og vant etter behag. Kanskje vi skulle begynne med tips til løp på Sørlandet og Forus på denne siden?:) Har endel løp å velge i fremover med Enok. Får tenke litt hvor eg tar han ut. En flott hest. Som har holdt formen lenge.

Oppdatering 12. Jan: Fikk hardøkt på Onsdag. Og skal ut i løp til Tirsdag på Forus. Regnes helt der fremme om han løser greit for start. 

Oppdatering 5. Jan: Trent rolig. Gikk løp på Tirsdag. Og var bra. Fikk en tur i rygger. Og manglet akkurat litt på å gå ut i siste sving, så måtte kjøre innvendig. Fikk åpning, men bruker litt tid på å takte skikkelig om. Tror han kunne vunnet om vi hadde hatt åpning i siste sving. Blir løp for hans del på Forus den 16. Jan.

2017:

Oppdatering 29. Des: Enok er den 4 åringen som har tatt flest seire i 2017. Det må vi være stolte av. Han travet en veldig bra løp sist. Løste fint fra sitt lange tillegg. Og fikk gå i rygger. Gått mye i tet i løpet av året. Og trengt tid mellom løpene. Nå prøver vi å kjøre i litt rygger fremover. Og håper han kan utvikle seg, og starte litt oftere som følge av dette. Tror han kan ta et steg til neste år og tjene fine penger. Virker veldig solig helsemessig.

Oppdatering 15. Des: Trent fint. Og starter fra et fint spor til Søndag. Er kraftig kuskeforsterket, hvor toppkusk Åsbjørn Tengsareid sitter i vogna. Løser han, så sitter han nok foran. Målet er uansett et fint løp, uten galopp og en bra plassering. Men er en seiershungrig herremann. Så kan hende han går helt til topps.

Oppdatering 8. Des: Hatt ei fin uke på treningsfeltet. Virker bra. Tror det blir løp på han igjen den 17. Des. Kan faktisk bli den 4 årige kaldblodsen i landet som har flest seire i år, ikke verst. Enok ble sjekket i munnen av Berven tidligere i uka.

Oppdatering 1. Des: Var ute på Mandag. Feilet i en trang situasjon. Er behandlet. Og kommer sterkere tilbake.

Oppdatering 24. Nov: Skal ut i løp på Mandag på Klosterskogen. Virker fin i trening. 

Oppdatering 17. Nov: Virker fin etter løpet. Og klar for nytt på Søndag. Oppasser Nils Ivar har hatt skrittetur med han i dag. Og var fornøyd med Enok. Håper han gjør et fint løp til Søndag.

Oppdatering 10. Nov: Ute og vant et lunsjløp denne uka. Tet og blomster var planen, og det ble det. Fikk noen drag i Sagmyra på Mandag før løpet. Styrket troen før løpet.

Oppdatering 3. Nov: Ble behandlet etter siste starten. Var ikke som best da. Fått trening 3 dager i uka. Veksler mellom lang turer og blåses litt innimellom. Skal ut i Drammen til Torsdag. Satser på å lede hele veien. 

Link på travsport.no:

 

http://www.travsport.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?id=116&sokId=30091009