Presentasjon og treningsrapporter

Skjetnefaxa (4 års hoppe etter Hellin Faxen og Viggdine)

Eier: Ole Johnny Odland og Trude Varberg

En fin liten hoppe. Hadde unnagjort mønstringsløpene på flott vis når hun kom inn på stallen. Traver lett og kjørt henne rolig inn i vårt system. Som består av endel bakketrening. Viktig å bruke litt tid før man setter henne inn sammen med de andre, som har fått veldig mye jobb her de siste månedene. Skjetnefaxa er nå satt inn i en torårspulje her. Kommer fra ei spennende hoppelinje. Mormorsmor Nutte er stammor til 33 avkom som mellom 5 og 15 år. 25 hester av disse har startet. Og de har løpt inn nesten 300000 kr i snitt. Det vil si ca 6 ganger snitthoppelinjen! Og en langt høyere startprosent enn hva som er normalt. Remelden med over 1,6 millioner kroner er flaggskipet blant disse. Hun har også samme mormor som årets hoppe derby toer i Sverige, Viggjerva. Skjetnefaxa har en spennende tid foran seg.

Oppdatering 29.juli: Har jogget 4 ganger denne uken og skal prøves i heat igjen i morgen etter den lille skaden.

Oppdatering 22.juli: Er tilbake i jogg etter noen uker på sidelinjen. Trenes med håp om å være tilbake i slutten av august. 

Oppdatering 17.juni:  Er fin i trening og vi ser mot start i slutten av måneden.

Oppdatering 10.juni: Skuffet når hun var ute i Vinvara på Bjerke lørdag der det meste ble galt. Vi får se fremover.

Oppdatering 3.juni: Trener fint i en kombinasjon av treningsløypene og intervaller.

Oppdatering 26.mai: Trener fint fram mot Vinvaras hoppeløp. Har blitt bakkeintervaller på hun denne uka og til uka blir det et hurtigarbeid. 

Oppdatering 20.mai: Trener fint og har ingenting å utsette på hun i det daglige.

Oppdatering 13.mai: Gikk løp i går og etter en galopp på første bortre gikk hun greit inn til 6.plass på 29.8/2140. SIkter nå fram mot Vinvaras Hoppeløp på Bjerke i juni.

Oppdatering 06.mai: Fikk nok en tøff reise i dødens når hun var ute i Hoppechampionatet på Forus, men stod godt på inn til en 4.plass. Godt fornøyd med det hun leverte der. Det blir fort start igjen på Sørlandet til søndag så det blir nok et par rolige dager kommende uke.

Oppdatering 29.april: Var ute i et løp på Momarken der hun fikk et tøft opplegg. Skal starte igjen på Forus til lørdag og virker klar til det med gode treningsøkter.

Oppdatering 17.april: er meldt til Oaks-bonus på Momarken mandag. Har trent fint siste uka og gikk idag et jobb på 33/1600m på en fin måte.

Oppdatering 07.april: Har fått en rolig uke etter løpet på søndag og er tilbake igjen nå i full trening. Har tatt løpet fint.

Oppdatering 01.april: Viste at hun er tilbake i det gode sporet hun var i rundt nyttår med et flott løp fra tet på Sørlandet søndag. Kusken meldte at hun gikk fortere og fortere over oppløpet inn til 2.plass på ny rekord 28.8. Får et par uker med løpspause nå før det blir ny start mot slutten av måneden.

Oppdatering 25.mars: Var meget positiv på Bjerke der hun kjørte en flott opphenting etter galopp 1300 igjen. Har kjentes fin ut i trening etter det og blir meldt til løp på Sørlandet på søndag.

Oppdatering 18.mars: Oppfører seg langt roligere og mer gjenkjennbart etter kuren. Fikk et tøft arbeid på fredag og en lett jogg i dag. Er klar for start på onsdag på Bjerke.

Oppdatering 11.mars: Har blitt satt på en magesårkur etter hvordan hun oppførte seg på Jarlsberg sist. Dette er noe vi har brukt en gang tidligere og som hun har hatt nytte av.

Oppdatering 4.mars: Skuffet stort på Jarlsberg på fredag, hvor hun var veldig hissig både i varming og i løpet. Aldri kjent hun slik, så vi sjekket henne opp på lørdag uten å finne noe galt. Har kjørt hun igjen i dag og da var hun langt mer nedpå. 

Oppdatering 25.februar: GIkk i V75 på Bjerke lørdag. Havnet litt feil inn i løpet hvor vi hadde dratt fremskoene. Gamblet litt slik løpet ble og prøvde på tet på vei inn i 2.sving. Da slo hun over i galopp. Gikk en bra siste bortre og fikk en hest rett i fleisen. Det hadde nok ikke endret for mye på resultat. Starter igjen på Jarlsberg til fredag. 

Oppdatering 18.februar: Gikk løp både onsdag og søndag forrige uke så startet uka rolig, men har vist etter det at hun har tatt løpene på en fin måte.Føret har kommet seg og det gjør at hun har fått trent bedre da hun ikke liker brodder på beina.  Er meldt til V75 på Bjerke på lørdag førstkommende.

Oppdatering 10.februar: Har gått to løp denne uka. Først var hun ute på Bjerke der hun slet med å legge seg skikkelig til. Fullførte likevel til 3.plass. I dag på Sørlandet møtte hun bedre hester, men viste seg fra en langt bedre side. Det ble 4.plass etter at luken aldri helt bød seg på oppløpet. Godt fornøyd med hesten og vi ser frem mot ny start mot slutten av måneden.

Oppdatering 03.februar: Har trent fint, uten at hun elsker å gå med brodder. Alt virker greit før starten på Bjerke på onsdag, får en siste liten gjennomkjøring i morgen før det løpet. 

Oppdatering 27.januar: Har trent fint og ser ut til å bevare formen. Alt ser greit ut og blir meldt til løp igjen i starten av februar. 

Oppdatering 20.januar: Blitt behandlet i bakknærne og har fått noen rolige dager. Vi ser mot start 6.februar på Bjerke. 

Oppdatering 13.januar: Var ute på Bjerke og vant helkontrollert i onsdags-V75 på 31.5 etter løp i 2.spor og 3.spor. Det var vi selvsagt meget godt fornøyd med. Har fått noen rolige dager etter det og setter igang igjen med trening igjen i morgen.

Oppdatering 06.januar: FIkk den etterlengtede første seieren i romjulen og har blitt vaksinert. Ser fin ut i trening og skal starte igjen på Bjerke på onsdag. Les mer om tankene rundt starten under kommende starter. 

Oppdatering 18.desember: Gikk et greit løp inn til 4.plass på Sørlandet søndag. Er meldt igjen til Momarken i romjulen. 

Oppdatering 09.desember: Gikk et ok løp på Drammen til 3. , et løp hun ok burde blitt nr.2 med litt andre disponeringer underveis og om hesten hadde gitt litt mer siste meterne. Har fått noen rolige dager, hesten virker fin etter starten  og vi leiter etter nye oppgaver. 

Oppdatering 2.desember: Har trent fint denne uka og er klar for løp kommende tirsdag på Drammen. Blir etter løpet flyttet til de nye boksene på Travparken. 

Oppdatering 25.november: Har trent fint denne uka og oppasser melder om at hun ikke bare har et ekstra godt øye til denne, men også har tro på seier i neste start. Den blir hun meldt til i løpet av neste uke.

Oppdatering 19.november: Har trent fint gjennom uka og Kamilla var godt fornøyd etter trening i dag mandag. 

Oppdatering 11.november: Gikk fint til 3.plass i 3-årsløpet på Bjerke onsdag. Gikk 31.7 etter 2. og 3.spor hele veien der.å gjøre. Etter løpet har hun vært på ridetur og fått slappet av litt. 

Oppdatering 04.november: Har trent fint gjennom uka og skal til start på Bjerke på onsdag, det blir spennende å se hva hun leverer der.

Oppdatering 28.oktober: Har fått noen rolige dager etter mange starter i det siste, og har gått noen intervaller mot slutten av uka. Det blir løp igjen på Bjerke 7.november.

Oppdatering 21.oktober: Gikk løp på Momarken lørdag med Høitomt og ble nr.4 der. Prestasjonen er ok med 31.8/2140v fra tet hele veien, plasseringen litt skuffende. Har gått endel tette løp siste månedene, nå blir det 2.5 uker på stallen før planen er start på Bjerke 7.november.

Oppdatering 14.oktober: Gikk intervaller på fredag og det så bra ut. Blir meldt til Momarken på lørdag med Høitomt igjen. Blir spennende å se hvordan løpet blir. 

Oppdatering 07.oktober: Gikk et fint løp fra tet på Sørlandet lørdag med Høitomt i sulkyen. Han var godt fornøyd etter varming og godt fornøyd etter løpet. Fint å få tilbakemelding fra personer med slik kunnskap underveis i arbeidet med hestene. Ble nr.2 der etter at Holen Storm galopperte i mål, men viste at hun har noe i banen å gjøre etter første 1000 på 30.5 og tid i mål på 31.6. Har ikke helt fighteregenskapene på slutten av løpet enda, men utviklingen her er god. Vi ser an litt, gir hesten noen dager uten tanke på løp og melder nok en gang til mot slutten av måneden.

Oppdatering 29.september: Var ute i løp på Bjerke på onsdag og plukket med seg 5000kr. Hun hadde ikke like mye å gå på med som jeg hadde trodd og håpet fra siste sving og inn. Kunne nok presset hun ytterligere siste par hundre, men valgte å kjøre sikkert der. Er ellers i orden, så får vi tenke litt på hvordan vi gjør det fremover.

Oppdatering 22.september: Starter igjen på Bjerke til onsdag. Les under kommende starter for tanker rundt det. Har vist positiv utvikling og utfordringen er at hun ikke skal bli for ivrig, spesielt fra start. 

 

Oppdatering 14.september: Gikk et fint løp på Forus, men ble veldig hissig og skjeiv. Fullførte bra etter galopp. Startet igjen på Klosterskogen igår og galopperte direkte fra start. Synd ettersom jeg var veldig fornøyd med hvordan hun fungerte både i varming og prøvestart. Starter igjen mot slutten av måneden og jeg syns hesten har vist en meget fin utvikling siste ukene. 

Oppdatering 2. September: Synes eg gikk et fint løp i hoppekriterie kval. Hun hadde ikke vært på banen på lenge før dette. Var mye rettere og det var tak i henne. Så her har det vært fint utvikling etter en liten treningspause. Hun ble også behandlet av Iselin i denne treningsperioden. Kommer ut i løp igjen til tirsdag på Forus, og med lignende innsats som sist. Kan hun kjempe om en trippelplass.

Oppdatering 19. August: Har skuffet i løps sammenheng. Er blitt behandlet litt av Iselin T. Dyrstad. Vi har også trent på og prøver oss i hoppe kriterie kval. Vi får se hvordan det tar i vei her. Egentlig en hest eg liker veldig godt. 

Oppdatering 9. Juli: Trener fint, vi sikter på løp om ikke alt for lenge.

Oppdatering 4. Juli: Behandlet i høyre has på fredag. Ikke mye feil på henne.

Oppdatering 29. Juni: Skal ha en sjekk på henne i dag. Gikk et fint løp på søndag, men fungerte ikke optimalt. Slet litt på svingene. Trent fint her hjemme og virker sånn sett fin her.

Oppdatering 18. Juni: Gikk et ok løp på onsdag. Men mangler litt toppfart. Så når tempoet ble skrudd opp mot slutten av løpet, hang hun ikke helt med. Fikk dessverre ikke penger med seg her. Tror dette er en hest som kan ha fordel av å gå litt løp, slik at hun utvikler seg mer på fart. 

Oppdatering 11. Juni: Har tatt løpet fint siden sist. Hun starter til onsdag. Trener fint. Men vi satser på et fint løp til onsdag, eg kjører henne selv. 

Oppdatering 4. Juni: Travet et flott debut løp. Hun var bedre enn ventet. Vi sikter på nye løp. Håper hun skal kunne utvikle seg til å bli blant de bedre hoppene.

Oppdatering 28. Mai: Starter til Onsdag på Bjerke. Blir for å komme  i gang dette. Målet er en premie. Tipper hun kan gå rundt 36. Er ei hoppe med veldig god vilje i. Tror hun kommer til å bli bra på sikt. Sliter litt med travet på svingene innimellom.

Oppdatering 20. Mai: Hun har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem. Skjetefaxa har gått prøveløp etter siste oppdatering. Sleit litt på svingene, måtte også på do inn i siste sving. Mistet litt fart der. Underhudsblistret henne etter prøveløpet. Har trent fint etter det. Planen er en tur på bane i starten av denne uka, for å se hvordan hun fungerer her. 

Oppdatering 5. Mai: Gikk hurtig i på Torsdag. Gikk ca 38 på distansen, med 35 siste 1000 meter. Var bedre enn noen gang. Traver fint og ikke noe å utsette på henne, er i framgang.

Oppdatering 28. April: Gikk fint i går. Gikk 42 på banen med raskere avsluttning. Lot henne gå i hennes tempo. Og ellers har hun trent som normalt denne uka. Hun gjør tingene lett og har en fin teknikk.

Oppdatering 21. April: Eier var på overnattingsbesøk i uka. Han fikk naturlig nok også hilst på Faxa. Treningsmessig har hun hatt det roligere. Gikk hurtig på banen uten å mase på henne. Planen er noen rolige banejobb med jevnlige mellomrom fremover.

Oppdatering 13. April: Gikk hurtig på banen i forkant av det planlagte prøveløpet på Søndag. Men var ikke helt fornøyd, så valgte å stryke. Mistenker at eg har gått litt for fort frem med Skjetnefaxa. Hatt en uke med mosjon/jogg. Eier kommer på besøk i slutten av neste uke. Tar en tur på banen og kjører et rolig jobb da. 

Oppdatering 30. Mars: Prøveløp den 8 April. Hatt en fin uke treningsmessig. Mulig eg tar en tur på banen til Onsdag med henne, og kjører et lett jobb i forkant av dette.

Oppdatering 23. Mars: Ingen som springer fra Faxa blant 3 åringene. Gikk hardøkt på Mandag og Onsdag. Og en lettere joggetur på Onsdag. Hun er klar den 8. April. Virker solid.

Oppdatering 16. Mars: 2 ganger fartslek og 1 roligere. Sett fint ut. Hun har rettet seg opp litt mer. Skal bli godt å få på sommersko foran. Prøveløp om ca 3 uker er målet.

Oppdatering 9. Mars: Ble behandlet på Mandag. Satt litt i bak knærene på henne. Har hatt det rolig siden. Starter igjen med trening til Mandag

Oppdatering 3. Mars: 2 hardøkter denne uka. Hun både vil og kan mye. Var fin på disse øktene. Og er spent på henne fremover.

Oppdatering 23. Feb: Trent 3 dager denne uka. Gått i rygg og gjort som hun skulle. Hun henger som tidligere nevnt på de andre, uansett hvilken fart man kjører i.

Oppdatering 16. Feb: 4 økter denne uka. Blitt skodd. Trent fint. Håper det snart blir vår. Slik at vi kan få kjørt enda litt mer fart med henne. Men treningsmessig er hun veldig bra. Og får den type trening hun trenger om dagen, styrke.

Oppdatering 9. Feb: Gått 3 dager denne i uka i rygg. Følger alle lett. Og blir artig å få av broddene på henne etterhvert.

Oppdatering 2. Feb: 4 økter hjemme denne uka. Sett bra ut. Iselin Dyrstad behandlet henne på Tirsdag. Litt å jobbe med for henne.

Oppdatering 26. Jan: Fin uke for 3 åringene. Fått trent for fullt foruten Fredagen. Da var det meldt ganske mildt. Så vi rev opp løypene på Torsdag. I stedet ble det kaldt. Så da bommet vi på forholdene. Og lot heller hestene ta det med ro. Faxa er som tidligere nevnt ingen brodd hest, da hun er litt innpå seg bak. Så noen lettere fremsko vil nok være det optimale etterhvert. Veldig opptatt av at hestene ikke skal være innpå seg, eller bli redde for dette. Blir nok mange hester som blir galopphester eller ikke byr seg til, på grunn av dette. Faxa viser veldig fart og gå på vilje i intervallene i løypa. Ligger også fint ann på puls. 

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien. Skjetnefaxa har derfor fått trent 2 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort.  

Oppdatering 12. Jan: Trent fint på snøen. Hun er nok en av de hestene som ikke har noen fordel av brodder. Og er litt redd for å være "innpå" seg. Så vi må ta hensyn til det. Men treningsmessig har hun hatt ei fin uke. Og får akkurat den treningen hun trenger om dagen. Mengde og muskler.

Oppdatering 5. Jan: Det er både mot og trav i Skjetnefaxa. Trent fint og håper det blir baneforhold, slik at vi kan ta en tur til uka. God tro på henne i år.

2017:

Oppdatering 29. Des: Bane for Faxa innen 14 dager. Som dere ser på bildet under her, er hun en litt grovere modell enn de andre på stallen. Så kan muligvis trenge litt mer tid før hun har bra med krefter. Men treningsmessig og ikke minst motet hennes. Tilsier at hun har en spennende tid foran seg.

Oppdatering 15. Des: Litt variable baneforhold denne uka. Så ble ikke noen banetur på 2 åringene. Vil ha en bra bane når vi først skal dit. Treningsmessig har uka vært fin. Og i dag hadde vi en hardøkt på dem. Faxa var med på denne som alle de andre øktene. Virker fortsatt fin. Satser på bane mellom jul og nyttår med 2 åringene.

Oppdatering 8. Des: Skjetnefaxa har hatt ei fin uke. Tidvis litt hissig under fartslek øktene. Men er samtidig ei fornuftig hoppe. Trukket 2 ulvetenner på henne under besøk av Øyvinf Berven.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Faxa er på jobb når det trenes. Og utvikler seg fint. Fått hardøktene sine sammen med Orion denne uka.

Oppdatering 24. Nov: Var på bane på Mandag. Gikk jobb sammen med Orion. Satt utvendig for han. Og oppførte seg perfekt. Gikk distansen på en fin måte, med fin avslutning. Tullet litt med hodet. Så setter på en sperrestropp neste gang. Også positivt at hun var så rolig underveis. Hjemme er hun mer hissig, men på banen var det annerledes.

Oppdatering 17.Nov: Fått en litt roligere uke, i og med det har vært hardt i bakken. Men treninger har det blitt. Skal på banen til uka. Har fått på seg broddsko. Blir spennende med en banetur. Om hun går prøveløp eller ei. Beror litt på neste års løpstilbud på hoppene. Tendensen har vært at det blir vrient å matche ei hoppe, dersom hun tjener litt penger. Håper det går ann å lage en skikkelig kjøreplan for henne. Hoppene må isåfall få flere egne løp. Blir ikke riktig at de skal gå mot hingstene dersom de har tjent litt penger.

Oppdatering 10. Nov: Faxa har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag). Skjetnefaxa får lik mengdre som mange av gutta på stallen.

Oppdatering 3. Nov: Var som tidligere nevnt veldig godt trent når hun kom inn. Så her er det bare å takke og bukke til tidligere trener. Bra utvikling i henne også. Er både sterk og har fart. Om eg skal plukke på noe. Så er hun kanskje litt får gå på villig. Men det kan jo også være positivt.

Status Oktober: Var godt trent når hun kom inn. Men for å ikke gjøre det alt for tøft for henne. Ble hun, som de andre som er kommet inn litt senere tatt litt forsiktig. Slik at de vender seg til bakketreningen. Hun henger med hvem som helst på stallen. Og kom fort inn blant de mest trente på stallen. Har lett for det og gjør det hun får beskjed om. Skjetnefaxa tror eg var et veldig godt kjøp.

 

 

Link på SophiaPedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109244/horses/

Skjetnefaxa foran (foto: Dina)

Skjetnefaxa Feb 18

Skjetnefaxa den 19.Okt