Presentasjon og treningsrapporter

Skjetnefaxa (2 års hoppe etter Hellin Faxen og Viggdine)

Eier: Ole Johnny Odland og Trude Varberg

En fin liten hoppe. Hadde unnagjort mønstringsløpene på flott vis når hun kom inn på stallen. Traver lett og kjørt henne rolig inn i vårt system. Som består av endel bakketrening. Viktig å bruke litt tid før man setter henne inn sammen med de andre, som har fått veldig mye jobb her de siste månedene. Skjetnefaxa er nå satt inn i en torårspulje her. Kommer fra ei spennende hoppelinje. Mormorsmor Nutte er stammor til 33 avkom som mellom 5 og 15 år. 25 hester av disse har startet. Og de har løpt inn nesten 300000 kr i snitt. Det vil si ca 6 ganger snitthoppelinjen! Og en langt høyere startprosent enn ha som er normalt. Remelden med over 1,6 millioner kroner er flaggskipet blant disse. Hun har også samme mormor som årets hoppe derby toer i Sverige, Viggjerva. Skjetnefaxa har en spennende tid foran seg.

Status Oktober: Var godt trent når hun kom inn. Men for å ikke gjøre det alt for tøft for henne. Ble hun, som de andre som er kommet inn litt senere tatt litt forsiktig. Slik at de vender seg til bakketreningen. Hun henger med hvem som helst på stallen. Og kom fort inn blant de mest trente på stallen. Har lett for det og gjør det hun får beskjed om. Skjetnefaxa tror eg var et veldig godt kjøp.

 Oppdatering 3. Nov: Var som tidligere nevnt veldig godt trent når hun kom inn. Så her er det bare å takke og bukke til tidligere trener. Bra utvikling i henne også. Er både sterk og har fart. Om eg skal plukke på noe. Så er hun kanskje litt får gå på villig. Men det kan jo også være positivt.

Oppdatering 10. Nov: Faxa har hatt 4 økter denne uka. Litt ny vri. Like økter som forrige uke. Foruten Tirsdagen. Lagt inn litt systmatiske intervaller. Starter med en bakke. Går over på ei slette. Ned en liten bakke. Her går det fort og er litt mer eksplosivitet over øktene. Den ene veien er det litt slakere kortere bakke. Mens andre veien er det litt brattere og lengre bakke, før sletta kommer. Oppvarming. Så blir det 5 drag hver vei (totalt 10 drag a ca 200 meter per drag). Skjetnefaxa får lik mengdre som mange av gutta på stallen.

Oppdatering 17.Nov: Fått en litt roligere uke, i og med det har vært hardt i bakken. Men treninger har det blitt. Skal på banen til uka. Har fått på seg broddsko. Blir spennende med en banetur. Om hun går prøveløp eller ei. Beror litt på neste års løpstilbud på hoppene. Tendensen har vært at det blir vrient å matche ei hoppe, dersom hun tjener litt penger. Håper det går ann å lage en skikkelig kjøreplan for henne. Hoppene må isåfall få flere egne løp. Blir ikke riktig at de skal gå mot hingstene dersom de har tjent litt penger.

Oppdatering 24. Nov: Var på bane på Mandag. Gikk jobb sammen med Orion. Satt utvendig for han. Og oppførte seg perfekt. Gikk distansen på en fin måte, med fin avslutning. Tullet litt med hodet. Så setter på en sperrestropp neste gang. Også positivt at hun var så rolig underveis. Hjemme er hun mer hissig, men på banen var det annerledes.

Oppdatering 1. Des: Hatt en kjempefin uke med 2 åringene. Forholdene har stort sett vært veldig bra. Og vi har fått trent hardt og bra med dem. Faxa er på jobb når det trenes. Og utvikler seg fint. Fått hardøktene sine sammen med Orion denne uka.

Oppdatering 8. Des: Skjetnefaxa har hatt ei fin uke. Tidvis litt hissig under fartslek øktene. Men er samtidig ei fornuftig hoppe. Trukket 2 ulvetenner på henne under besøk av Øyvinf Berven.

Oppdatering 15. Des: Litt variable baneforhold denne uka. Så ble ikke noen banetur på 2 åringene. Vil ha en bra bane når vi først skal dit. Treningsmessig har uka vært fin. Og i dag hadde vi en hardøkt på dem. Faxa var med på denne som alle de andre øktene. Virker fortsatt fin. Satser på bane mellom jul og nyttår med 2 åringene.

Link på Sophia Pedigrees:

http://www.sophiapedigrees.com/search/109244/horses/

Skjetnefaxa den 19.Okt

Skjetnefaxa