Presentasjon og treningsrapporter

Kolnes Tom  (8 års hingst etter Bork Odin og Perle Tine)

Kom inn på stallen i slutten av Januar. Ernst Karlsen jobber litt med han for tiden. Vant et V75 løp med 110000 svenske kroner i Mars 2016. Og har fart og kapasitet et stykke til. Blir spennende. En livlig hingst med godt humør. Håper å kjøre ganske fort med han til sommeren.

Oppdatering Okt:

Har vært bra i min regi. Kunne hatt litt mer hell i v75 løpene han har vært med i. Men tross alt travet 22,7 og vunnet 2 av 11. Samt en andre og en tredjeplass. Bevisst kjørt litt mellomdistanse løp med han. Slik at han ikke blir rendyrket sprinter. Blir vrient å tjene penger på sikt om hestene bare går den distansen. Han er per nå Bork Odins nest raskeste avkom. Og har også tatt totalt 15 seire. Tror det er mer å gå på. Og fant ett nytt gear og mer harmonisk etter han kom til Inntjore i April/Mai måned. 

Oppdatering 3. Nov: Er stadig flink. Holdt form lenge. I og med han kanskje har vært litt svak oppunder mål tidligere. Så har han fått mye litt lengre intervaller. Han har gått 2 turer til Kilebunnen i uka. Og en dag med litt lengre bakkturer i hesthagen (bakken er 1200 meter). Her får han noen drag. Når det blir litt lenge mellom løp. Så blåser eg han på rettstrekket. Kunne fort hatt mye mer penger på konto. I løp har han hatt en tendens til å få en trykk eller bli svart opp. Dersom han er med foran. Mulig fordi konkurrentene mener han ikke alltid går helt til mål. Noe som er feil. Viste det senest på full distanse i kveld på Jarlsberg. Hvor han kjempet bra helt til mål. Og ble målfotoslått til andreplass. Vi tar sikte på løp under V75 på Travparken neste helg. 

Oppdatering 10. Nov: Klar for V75 på hjemmebane. Fikk en rolig tur på Mandag. Og litt kjappere fartslek på i Hesthagen bakkene på Onsdag. Kjørte 2 drag der. Virker klar.

Oppdatering 17. Nov: Var dessverre ikke som best på Lørdag. Og hostet litt etter løpet. Tok blodprøver på Mandag og sjekket opp. Fant ikke noen andre feil på han. Vi tar en treningspause. Og håper det kommer et fint løpstilbud til han i løpet av vinteren. Da kan han tjene mye penger.

Oppdatering 24. Nov: Behandles av Ernst Karlsen en gang i uka. Treningsmessig virker Kolnes Tom fin. Bytter litt på hvem han går sammen med. Fin treningsuke.

Oppdatering 1. Des: Han behandles av Ernst Karlsen. Og trener på. Virker fin treningsmessig. Blir spennende med han etter pause igjen. Fin  treningsuke for hans del. Med fine treningsforhold.

 Oppdatering 8. Des: Kolnes Tom trener veldig fint, men har som nevnt en liten løpspause. Men ikke noe å bemerke på han treningsmessig. Oppasser Dina har også et veldig godt øye til Kolnes Tom. Som er en flott hest å jobbe med.

Oppdatering 15. Des: Får mengde treningsprogrammet. Håper det fører til at han viser skikkelige tenner når han kommer i banen igjen. Trener fint, og er pigg og glad.

Oppdatering 29. Des: Ernst Karlsen holder kontroll på helsa til Tom. Og begynner å bli fornøyd med han. Trener fint. Tror det blir start på Kolnes Tom den 24. Jan på Bjerke.

Oppdatering 5. Jan: Får behandling av Karlsen. Og samtidig oppbyggende treningsøkter. Målet er fremdeles Bjerke den 24. Jan. Trener fint.

Oppdatering 12. Jan: Trent fin på snøen. Ikke noen hest man trenger å dra på bane med før løp. Han kan dette han. Gjelder bare å holde motivasjonen og humøret oppe på han, samtidig som man trener. Fikk en hardøkt sammen med Kringeland Enok på Onsdag. Og virket fin.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien.  Kolnes Tom og de andre løpshestene har blitt ridd på. Litt lettere og finne på noe med dem, når det snør såpass. Planen var løp den 24. Jan. Men behandler Ernst Karlsen mener han har litt mer å jobbe med. Så da får vi vente til han er klar. Synd, for Tom hadde et veldig fint løp på papiret.

Oppdatering 26. Jan: Behandler Ernst Karlsen. Men eg trener han som normalt. Virker bra i trening. Og håper Ernst er fornøyd med han. Eg melder til løp, når han mener ting er slik de skal være.

Oppdatering 2. Feb: Kjørte en hardøkt på Torsdag. Virker veldig fin. Spent på han fremover.

Oppdatering 9. Feb: Kolnes Tom trener på. Han kjennes fin ut. Satser på et løp den 27. Feb på Forus med han. Da bør han være klar.

Oppdatering 16. Feb: Trener som en konge. Og virker til å være løpsklar.

Oppdatering 23. Feb: Trent fint og virker til å være i skikkelig orden. Starter på Tirsdag på Forus på en sprint. Vi håper og tror han kjemper i toppen.

Oppdatering 3. Mars: Gikk løp på Tirsdag, godkjent minus på han. Burde kanskje kjempet litt bedre til mål. Vi trener på videre og finner et nytt løp til han.

Oppdatering 9. Mars: Fått 2 harde økter denne uka. På Fredag gikk han intervaller sammen med Got You B.R. Vi prøver noe nytt. Og håper han svarer på dette.

Oppdatering 16.Mars: Trent 2 tøffe økter og en rolig. Ser som vanlig ut veldig fin i trening. Vi leter etter løp. Men han har et vanskelig løpstilbud.

Oppdatering 23. Mars: Prøvd under sal sammen med Ida Jansen på Onsdag. Gikk 33 2000 meter og virket fin. Nå blir Klosterskogen Allround neste oppave. Dyktige Amanda Robertsen skal ta seg av ridningen og kuskingen denne dagen. Ikke hatt hell i sportrekningen.

Oppdatering 6. April: Starter på Søndag på hjemmebane. Tøft lag. Vi håper på premie, mulig siste trippel. Hatt en rolig uke treningsmessig.

Oppdatering 14. April: Skuffet litt på Søndag. Hatt det rolig etterpå. Starter igjen nå på Søndag. Normalt bedre på auto. Vi får satse på en premie. Vente på mer varme i været. Og håpe det kommer noen fine sprintløp etterhvert.

Oppdatering 21. April: Startet på Søndag. Og gjorde et greit løp til 4 plass. Har trent som normalt etterpå. Naturligvis litt rolig nå som han har fått flere tette løp.

Oppdatering 5.mai: Gikk montè med Ida på Tirsdag, fikk en flying start og travet et greit løp. Ga seg kanskje litt for mye mot mål.

Oppdatering 20. Mai: Trener på en periode, før vi prøver å finne løp til han.

Link på travsport.no:

http://www.travsport.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?id=116&sokId=30067479