Personene rundt meg

I en travstall er man avhengig av folk som brenner for travsporten. De ansatte må trives. Og man bør ha et miljø der folk strømmer til. Det er da vi også kan få fremgang og rekruttering til sporten. Hesten skal stå i sentrum. Sammen med mange gode diskusjoner og en kaffekopp innimellom. Det er veldig mange folk som er tilknyttet stallen. De faste ansatte er per nå Maiken Morales, Kamilla Berthelsen og Dina Wesøy. De får 3 velfortjente prosent av det passhestene løpene inn. Det går naturlig nok av min andel på trenerprovisjon, og ikke eierene. Det ligger intervju med Ida og Dina under her. I tillegg har eg en god del folk som er innom og kjører hest eller deltar på andre ting rundt stallen. Kan fortelle at vi har ei ny ansatt på vei inn. Den ansatte vil bli presentert i løpet av noen få uker. Dette er en rutinert person som også har kjørt løp. Blir utvilsomt veldig spennende. Eg har såpass mye unghester som krever langt mer tid enn en løpshest. Vi må derfor regne flere ansatte per hest enn en mer tradisjonell travstall. Eg ønsker at organisasjonen skal bli så god. At eg f. eks kan dra noen dager til de beste trenerene i Norge eller Sverige. Lære og plukke opp ting. Ta med meg noe av dette og dele med de ansatte. Uten at dette går utover stalldriften. Trav er ferskvare og man må følge med på nye ting som kommer. Her er en kort presentasjon for de som er med mye i min stall:

Tom Helgensen er turnus arbeider og kjører hest når han er hjemme, stort sett hver dag. I stallen går han under navnet Tom Cruise. Tom er også eier av sin egen Champs Elysees som står i hans trening oppstallet på Inntjore. Han er også med på andelshest i stallen.

Alf Andreas Olsen alias Dias the driver er med i stallen flere dager i uken. Han er også hesteeier i stallen. En rutinert hestekar som tilfører stallen kunnskap.

Sandra Gjeruldsen er fast på stallen hver Mandag. Og jobber helger. Ei jente som brenner for trav og hest. 

Kamilla Wallin Berthelsen er fast med i stallen Tirsdager og Torsdager, samt hun kommer litt innimellom. Pliktoppfyllende jente. Tøff jente som går godt sammen med hestene. Kamilla kommer til å lære mye hos oss i fremtiden.

Ida G. Thompson er samboer med meg. Hun er fast sjåfør på Golden Daiquiri. Hun er oppvokst i en travfamilie på farsiden. Datter av mannen bak Scott Iran, Helge Gundersen. Ida rir også montèløp. Og vist seg som et talent innenfor denne grenen. Hun har ridd først i mål 7 ganger på 80 forsøk.

Preben Haagensen har en viktig rolle i stallen. Han er fagmessig sterk med hest og flink med maskiner. Han bruker mye tid på preparering av løyper. Har en 3 åring han trener selv på stallen. Som alltid har han ambisjoner med hestene han trener. Preben har også klassiske triumfer med egentrent hest, Valla d`Estino. Hun var trent på Inntjore fra 2 års sesongen. Preben er engasjert når det gjelder travhest og liker en god diskusjon.  

Ingrid Harbo er også ei gladjente som er jevnlig innom stallen. Hun rir litt på stallhestene av og til.

 

Tellef Magne Aagre "Teffi" har også vært vært med i travet i en mannsalder. Han var medeier i VM hesten og flere ganger NM vinner Scott Iran. Teffi er fin å rådføre seg med. Teffi kan mye om forskjellige ting. Og hjelper til med alt til punkterte dekk til snekkerarbeid.

Ragnar Krosshøl er også delaktig i stallen. Han kan også mye om det meste. Lurer man på noe håndtverksmessig. Er Ragnar bunnsolid.

 

Ernst Karlsen er innom stallen og behandler hestene hver Mandag. Han er flink til å finne ting hestene sliter med. En mann som også har levert svært bra som trener av egne hester. Ikke tilfeldig.

Dina

Dina sammen med Kolnes Tom

Hva er din bakgrunn når det gjelder hest?

Begynte på rideskole da jeg var 11 år til jeg var 17 år. Begynte deretter med egentrening av hest.

Hvor gammel er du?

Jeg er 19 år.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg hos Stall Kringeland Eriksen?

Kommer i stallen kl 06.30. Forer, gjør reint for hestene, slipper ut. Deretter begynner vi å kjøre rundt kl 08.30. Og kjører deretter hester til rundt lunsjtider. Deretter bytter vi hester i hagene. Og bruker ettermiddagen på stell og kos med hestene.

Hva er det beste med å jobbe med hest?

Mestringsfølelsen betyr mye, man slapper av når man er rundt hestene. Jeg trives bedre sammen med hester enn med mennesker.

Hvordan føles det når en passhest leverer en topp prestasjon i banen?

Føles rett og slett helt fantastisk. Da føler man at man har gjort så godt man kan. Og at hesten trives.

Hvilke passhester har du?

Kolnes Tom, Kringeland Enok, Nesvik`n Johan Herbjørn Jr, Tysvær Matti og Explosive Turbo.

Hvordan er Johan som sjef?

Han er en god sjef. Han viser god forståelse. Har veldig godt humør. Han sier aldri nei. Og stiller opp dersom vi lurer på noe.

Hva er artigst, kjøre eller ri hest?

Jeg liker faktisk best å kjøre hest på en travstall.

Hva er din drøm løpsmessig med en passhest?

Vinne ett storløp. Jeg føler jeg har passhester blant unghestene som kan være med i disse storløpene i år.

Noen spesiell hest du vil trekke frem ift dette?

Nesvik`n først og fremst. Han har jeg nok et spesielt øye til på mange måter. Og tror dette blir min beste passhest i 2018.

Hva kjennetegner nettopp Nesvik`n, hvorfor blir han best?

Det er en veldig klok hest. Han er kald i oppførselen. Har et fint trav, fin kropp. Og han har fått mye trening fra dag en.

Hva gjør Dina om 5 år, skal hun satse videre på hest?

Ja jeg skal definitivt satse videre på hest. Enten videre på trav. Eller terapi ridning. Der man jobber med avlastning for handikappede/funksjonshemmede.