Uken er over! (20.01)

Denne uken har det ikke vært de store tingene å skrive hjem om, så da dro jeg hjem i stedet fra lørdag til søndag. Anledningen var farmor sin 75-årsdag og jeg benyttet anledningen til å ta med Fernandez B.R. til sin eier og min far, så jobber han videre med hesten der. Sandra har hatt god kontroll på stallen de samme dagene.

Av stallhestene så var det bare Kringeland Enok som skulle til start denne uka, men etter at han tråkka på seg i luftegården så måtte han strykes. Det gjør nok at han også får noen rolige dager kommende uke. Neste uke er det heller ingen store planer om å melde stallhestene til løp, så det blir å jobbe i hverdagen med å legge et godt grunnlag til det er passende løp til hester som er passelig klar.

Nye hester på stallen og uken er over! (13.01)

Da var uka over og den ble avsluttet med løp på Sørlandet. Kringeland Enok var ute i 1.løpet og tok en flott 2.plass bak "umulige" Lesja Odin. Ble belønnet med 9000kr og da har stallhestene egentlig startet sesongen bra. Vi oppdaterer statistikken fortløpende her på hjemmesiden, og leser vi av nå har vi 5 starter som har gitt en seier, en 2.plass og en premie. Snittinnkjørt 7200kr pr start og 20% seiersprosent. Klarer vi holde dette gjennom året har vi en fin utvikling fra fjoråret. 

Hesten på bildet er 3-årige Homme Alcor som har blitt satt på stallen for å jobbes litt med i banen og å gå sammen med andre hester i månedene fremover. I tillegg har Inflasjonen kommet inn for temming, før Birk Rigel også kan presenteres på treningslisten, en spennende hest som jeg var og så på hos oppdretter allerede som åring.

Årets første stallseier i boks! (09.01)

Skjetnefaxa (på bildet godt fornøyd etter løpet) viste seg fra en god side og vant klart på Bjerke i dag med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen. Kom greit i fra det fra start og lå i rygg til siste bortre når hun dro ut og viste at hun hadde langt mer inne enn motstanderne. Fullførte med hetten på til 31.5/2160m, noe vi får si oss godt fornøyd med. Samtidig la hun på 24000kr i grunnlaget og til 2 strake seiere. Dette er en hest vi har hatt siden høsten som 2-åring og dermed har brukt mange trening- og trivselstimer med mellom da og nå, det gjør det selvsagt ekstra kjekt. Også spesielt hyggelig å gi eierne bak denne, Ole-Johnny Odland og Trude Varberg, gode opplevelser tilbake etter godt samarbeid de siste årene!

Vigvoll Skole på besøk (08.01)

Idag har vi hatt besøk av 9.klasse fra Vigvoll skole. Det er alltid kjekt med liv og røre rundt stallen og i dag følte jeg meg godt hjemme. Et par ting jeg oppdaget i dag:
- Enkelte 9.klassinger har mer skjeggvekst enn meg
- Halvparten av 9.klassingene er høyere enn meg
- Læreren slet med å skille meg fra alle elevene når vi stod i gruppe

Med andre ord omtrent som da jeg selv gikk i 9.klasse..

Ellers har hestene fått sin daglige dose, noen av dem har fått være langt mer sosiale enn de pleier sammen med ungdommene på besøk og vi har gjort Skjetnefaxa klar til å forsvare stallnavnet på Bjerke i morgen!

Årets første uke er over ( 06.01)

Forus ble det ikke veldig mye å skrive hjem om. Årdals Blesa gikk et løp på det jevne til en 5.plass og faktisk rekordforbedring på auto. Nå skal hun hjem til far en periode. Nesvik'n tråkka på seg selv på venstre fremfot i voltingen til løpet og fungerte ikke etter det. Så da vi kom tilbake til boksen at han blødde, så det forklarer iallefall hans prestasjon. Ekstra kjedelig siden han virket så fin i prøvestarten. Nå blir det ikke start på Bjerke førstkommende onsdag som han er meldt til. Utenom dette kjørte jeg også Carl Lewis som var et 8.valg i V65-1. Vi kom i mål på 6.plass og de siste premiepengene.

Neste stallhest som skal ut blir da Skjetnefaxa i et hoppeløp stengt på 90.000kr på Bjerke på onsdag. Hun tok karrierens første seier på Momarken i romjulen og gikk i mål på 32.9 med hetten på og krefter igjen i følge Åsbjørn Tengsareid som kjørte hun da. Han setter seg opp igjen og det blir spennende å se hvor langt det rekker i hovedstaden.

Ellers har alle hestene blitt vaksinert i romjulen og hestene har fått en oppdatering inne på sine individuelle sider. Statistikken som ikke er pen lesning så langt i 2019 er oppdatert, men de tallene skal bedres i tiden fremover - bare følg med!

Til slutt har vi fått inn en ny hest på stallen, 2-årige Inflasjonen. Han kom inn på torsdag og skal bli kjekk å jobbe med fremover.

Søndagstur til Forus (06.01)

Kringeland Enok endte uplassert på Klosterskogen i går etter å ha blitt gitt en litt dårlig start av kusken. Gikk et greit løp etter det, men er ikke på sitt beste når han må gå bakfra. Vi prøver igjen i dag på Forus med Nesvik'n og Årdals Blesa. Ingen av dem blir favoritter, men begge har potensiale til å blande seg inn helt i toppen og det hadde vært flott å ta årets første stallseier allerede nå. Dina er med på turen. I tillegg skal jeg kjøre Carl Lewis

 

 

Årets første start (05.01)

Kringeland Enok er klar for årets første start i V75 på Klosterskogen i dag og det er jeg også. Det er 14 dager nå siden sist jeg var i løpsbanen så det kribler litt ekstra. Målet for dagen får være en best mulig premie, for det er et tøft lag Enok er i. Med meg på turen har jeg Tom Helgesen.

På stallen på Travparken har Sandra full kontroll i dag og passer på at hestene der har det bra. I morgen kommer det nye treningsrapporter på alle hestene og forhåpentligvis en god rapport fra løpet i dag. 

Snart er det jul! (19.12)

Det har vært et lite opphold siden siste oppdatering på siste nytt-siden, men treningsrapportene har enda kommet ut to ganger siden sist og kommende starter er oppdatert med stallhestene som skal i ilden fremover. Igår var det julelunsj for alle ansatte og travtrenere på Sørlandet Travpark og det var en hyggelig sammenkomst. Når ser vi fremover mot helgen der Årdals Blesa og Kringeland Enok  starter i V75 på Drammen før det blir noen dager hjemme hos mor og far for å feire jul. 

Slutt på uka og starten på parken (02.12)

Ny uke har kommet til sin ende og det ble 2.plass på Årdals BlesaSørlandet i kveld etter et godt gjennomført løp. Hadde ellers et oppsitt med Anthony Downs som ikke var langt unna å knekke Handsome Hank i 1.løpet. Måtte ta til takke med en 2.plass, men det var etter forutsetningene noe å være godt fornøyd med. 

Har ellers brukt hele søndagen på å flytte hester til travparken, der vi har overtatt 14 bokser noe snarere enn tidligere meldt. Det er de kalde åringene, 2-åringene og 3-åringene som vil stå der i førstningen. Alle disse har nå flyttet inn med unntak av Skjetnefaxa som blir på Inntjore til hun har gått løpet i lunsjen på Drammen tirsdag. Etter det vil hun kjøres rett til travparken hun også. Hestene som blir igjen får Ida G. Thompson som oppasser i tiden fremover, mens de andre ansatte vil ha sine passhester på parken. 

Den kommende uken blir det spennende å komme i gang med driften på to plasser samtidig, og vi har 3 stallhester som skal ut i løp på tirsdag / onsdag. 

Ukens Forus-tur (27.11)

Reiser hjem fra Forus ikveld med 3 stallhester som alle tar med seg penger, men det var ingen store højdare i løpet av kvelden. Elite B.R. går godkjent inn etter et løp i rolig tempo og rask avslutning. Da blir det vanskelig å gjøre noe slik posisjonen var underveis. Selvsagt ikke fornøyd med 5.plassen i det løpet, vi vil lengre frem enn som så, men når alt kommer til alt var det greit gjennomført likevel.

Årdals Blesa galopperte utvendig på leder på vei inn i siste sving, men reparerer fint til 4. i løpet. Så ut om hun gikk litt på skakke underveis, så det får vi sjekke opp i i morgen og se om det blir start i løpet hun er meldt til på Sørlandet søndag.  

Gianluca B.R. går et greit løp, men løser dårlig fra bakspor og havner litt bakpå der. Gikk raskt til slutt, men det ble langt frem når løpet ble som det ble. 

Ellers hadde jeg oppsitt på Lynjor igjen, noe som ga 2. trippelplasseringen på rappen. Det var nok max å hente der i dag etter en fin prestasjon.  I tillegg kjørte jeg Solmyr Frida i sitt 2.mønstringsløp. Denne kjørte jeg også i det 1.mønstringsløpet tilbake i mai på Sørlandet. Har utviklet seg fint siden den gang og blir spennende å treffe igjen når hun har fått en god vinter med trening.

I morgen er det innmelding på lunsj-løpene på Drammen neste tirsdag, der Skjetnefaxa blir meldt. Både oppasser og eier har store forhåpninger til karrierens første seier der, så det blir spennende å se startlisten i morgen.

Julebord, neste uke og treningsrapporter (25.11)

I går var det julebord for stort og smått som er tilknyttet Stall Kringeland Eriksen. Det ble en fin samling av eiere, ansatte, hjelpere pluss pluss. Vi var rundt 50 personer og fulgte suksessoppskriften fra i fjor. Med samme kokk og samme gode mat var rammen lagt for en trivelig kveld og det ble det så absolutt. Søndagen ble brukt i stallen til stort og smått, så det var ordnede former for verten iallefall. 

Ellers er treningsrapporter på alle hestene ute. Alle åringene er nå oppe i 7km på turene sine og det gir oss litt mer frihet til å sette opp heat og la hestene trene med litt forskjellig selskap fra dag til dag. Joey Krobak har kommet inn på stallen og er en særdeles hyggelig hest å håndtere. Det blir spennende å se hva vi klarer å videreutvikle gjennom vinteren og ut i 2019 her.

På tirsdag skal Elite B.R. , Gianluca B.R. og Årdals Blesa til start på Forus. De to førstnevnte skal jeg selv kjøre, mens Årdals Blesa får med seg Per Vetle Kals i sulkyen. Han får muligheten til å sikre hat-tricket ettersom hun har vunnet sine to siste løp. I tillegg blir det nok et par innmeldinger på forskjellige hester i løpet av uka, disse dukker selvsagt opp under "Kommende starter" etterhvert. 

Ha en flott uke alle sammen!

Sørlandet i kveld og treningsrapporter i morgen (18.11)

Søndagskjøringen på Sørlandet er ferdig og jeg sitter litt med blandete følelser med resultatene i hånd. Gianluca B.R. er jeg selvsagt veldig fornøyd med som vinner. Han gjør det han må. Kringeland Enok kjørte jeg for tet med, uten å få det og da ble det tøft i dødens. Stod likevel godkjent på til sistepremie og 27.0. Til slutt av stallhestene var Fantomet ute i mønstringsløp over 1640meter. Han gikk en sisterunde på rundt 1.40 og en totatid på 47-tallet, noe jeg må si meg fornøyd med.

De ukentlige treningsrapportene pleier å komme på søndag, men må vente til i morgen akkurat denne uken. Beklager dette.

Veterinær og kjøreform (12.11)

I dag har vi vært til veterinær med flere av hestene, i all hovedsak som rutinekontroller for å se at hestene har det bra og at de ikke blir feil/overbelastet i treningsarbeidet. 

Ellers er kjøreformen god om dagen, med premie til hesteeierne i de siste 10 oppsittene jeg har kjørt. I morgen går turen til Forus der jeg skal kjøre Lynjor igjen. Med på turen blir Fernandez B.R. som skal prøve å sikre stallens 16.seier for året. 

Stallhestene gjør det greit på Bjerke (07.11)

Skjetnefaxa og Elite B.R. har vært på tur med Sandra til Bjerke i dag og startet hvert sitt løp under V76-kjøringen. Først ut var Skjetnefaxa som brukte litt tid på å finne sin plass i rekken med Eirik Høitomt fra start. Deretter gikk hun i rygg i 2.spor frem mot siste sving, hvor hun ble sendt i angrep i 3.spor. Favoritten i rygg feilet, men det ble for langt fram til duellerende Dale Anne og Tangen Siri, hvor sistnevnte vant. Skjetnefaxa gikk inn til en 3.plass på 31.7 og har nå 2-4-3 og dårligst 31.8v på sine siste 3 starter. Høitomt var godt fornøyd etterpå og vi ser fremover mot løp hvor den første seieren kan komme. Samtidig skal vi tenke over starthyppigheten, dette var hennes 11.løp i 3års-sesongen og hestene skal vare. 

 

Elite B.R. var den andre stallhesten ut, med Asbjørn Tengsareid i V76-finalen, han stod fint inn til 4.plass og tok med seg 6000kr sørover igjen. Fernandez B.R. var til avlsvurdering og fikk selvsagt ikke særlig score på prestasjoner, men på f.eks. avstamning scoret han like godt som Zelov

 

Utenom dette har det kommet ut et par nye bilder som Dina har tatt. Disse finner du under "Nyeste foto". Skal prøve å legge ut bilder litt jevnlig fremover. Statistikken for stallhestene er også oppdatert i kveld etter startene.

Spennende tider i vente! (03.11)

Etter samtaler med Sørlandet Travpark den siste tiden har jeg i dag signert kontrakt om å leie 9 av boksene som er tilknyttet travparken fra 1.januar 2019.

Dette gir oss en ekstra dimensjon i tilbudet til hesteeierne og er noe jeg virkelig gleder meg til å sette i gang med. Først og fremst gjør dette hverdagen enklere praktisk, ikke minst for hestene, men også de ansatte. Vi kan midlertidig stalle opp hester på boksene som trenger banetrening, vi kan sørge for et miljøskifte og endring i treningsløyper for å nevne noen fordeler. Dette gir samtidig en ypperlig mulighet til å prøve ut livet som banetrener i mindre skala, før det eventuelt byr seg en mulighet å flytte hele driften. Kanskje viser det seg at kombinasjonen Inntjore / Travparken er det helt rette for vårt opplegg?

Jeg ser på dette som et spennende steg i riktig retning i min travtrenerkarriere og tror dette vil bidra til å fortsette fremgangen vi har hatt helt fra oppstart med mer penger innkjørt til hesteeierne.

Tilbake på vinnersporet! (25.10)

Biffmann Ø.K. under siste joggeturen i treningsløypene før løpet torsdag.

 Biffmann Ø.K.  har vært den siste av 3åringene på stallen til å komme i gang med løp og etter en litt ruskete debut på Forus ble det seier og alene på målfoto i kveld på Klosterskogen. Det var 15.trenerseieren for året og gjorde absolutt godt. Veldig kjekt å levere seier til en tålmodig eier!

Hadde også med Fernandez B.R. som ble nr.4 i sitt løp, noe som var en skuffelse. Vi får ta en liten sjekk på han, for dette var ikke mer enn det absolutt måtte være.

Ellers har jeg rukket å passere 24 år i går, dagen ble feiret akkurat som alle andre dager, full jobb i stallen og med hestene, middag et stykke ut på kvelden og når jeg våknet i morges følte jeg meg akkurat like voksen som før. Kringeland Enok er meldt til Bjerke igjen til neste uke. Les mer under kommende starter om tanker rundt det.

Siste nytt (23.10)

Skjetnefaxa under morgenjogg tirsdag.

Ny uke er godt i gang på stallen og treningsrapporter ble oppdatert søndag på alle hester. Det ble en uke som var noe som ventet, noe gikk bedre og noe litt dårligere. Kringeland Enok sin 2.plass på Bjerke var det store høydepunktet i løpsbanen, hvor han viste at han er tilbake. Skjetnefaxa skuffet litt, men gikk likevel til 31.8/2140v på Momarken lørdag. Ellers hentet både Elite B.R. og Orion seg penger på Sørlandet søndag og jeg fikk sitte opp bak Kilestjerna inn til 3.plass samme dag. 

 

Denne uka skal Fernandez B.R. og Biffmann Ø.K. ut i løp på torsdag på Kloster, mens jeg reiser til Forus i ettermiddag i bil med Per Vetle Kals for å kjøre 3 hester der. Før det er det full dag i stallen, og som dere ser på bildet er det en fin dag å være travtrener. Neste på planen er ut med Gianluca B.R. som skal jogges for første gang etter behandling. 

Fin tur på Kloster i går og hverdagen i dag (2.10)

Det ble en seier med hjem i bagasjen når Fernandez B.R. tok sin andre strake seier. Det ble tett oppunder mål, men det var en kontrollert seier. Syns han var rettere og finere underveis i løpet enn i debuten, så til og med bak resultatet var det mye fint å hente. Hage Odin ble det helt feil for, han ble for hissig, var lite samarbeidsvillig og endte med DG til slutt. Den siste stallhesten var Orion, som var ute med Eirik Høitomt i sulkyen. Ble redd når de andre kom på han fra start og galopperte. Gikk ok etter det, og vi gjør litt endringer på utstyret og melder snarlig igjen.

I dag skal jeg ut med 1 og 2-åringene. Dette er noe av det kjekkeste jeg holder på med og det er herlig å se hvordan de utvikler seg, responderer på grepene vi gjør og det vi introduserer dem for. 

Ellers er statistikken oppdatert igjen og etter 100 starter med stallhestene står vi igjen med 14 seire og premie i 72 av løpene. Hestene kjører i snitt inn 6353kr per start og det er en økning på 16%  i forhold til fjoråret. Selvsagt er det viktig å levere seiere, men penger inn på konto til eierne er aldri feil!

2 åringene på jobb (foto: Ida)

Biffmann Ø.K og Ida

Ridemuligheter finnes det nok av på Inntjore

Orion i banen (foto: Julie K. Jensen)