Nesvik`n knekker dem fra dødens.

3. Årige Nesvik`n er råsterk. Tar en ny seier i kveld, denne gang fra utvendig leder posisjon. Veldig fornøyd med 3. åringene. Det begynner å bli mer og mer hester av dem. 7 av 8 stk. 3 åringer er per nå prøveløpsgodkjent. Og både Nesvik`n, Reime Kongen og Skeie Trym har dere blitt presentert for. Det vil komme noen til. Samtidig som de 3 nevnte vil utvikle seg videre. Vi legger en plan mot høsten, og håper det vil lykkes for hestene. Gjør litt om på treningsrapportene fremover. Fra nå av vil alle hestene bli oppdatert hver mandag. Når det gjelder Nesvik`n må eg gratulere oppasser Dina med vel utført oppasser jobb. Hun og Nesvik`n er et radarpar. Eier av Nesvik`n er Mardon Jørgensen, stort grattis også til han. En veldig fin eier og samarbeide med:)

Siste nytt/Treningsrapporter

Reime Kongen (Foto: Eddo/Vinnerbongen)

De siste ukene har det ikke klaffet helt for endel av hestene. Litt stang ut, selv om de fleste hestene har levert gode prestasjoner. Sånn er det noen ganger. Treningsrapporter er klare  for alle hestene. 

I går fikk vi endelig en opptur. Eg har hatt en plan på disse unghestene. Vil ikke farte for tidlig med dem, det er senere i sesongen hestene skal levere. Reime Kongen har skuffet i de første løpene. Tidligere har han brydd seg mer om de andre, enn jobben han skal gjøre i banen. I går fikk vi endelig se hvor god Reime Kongen er. Han travet et sterkt løp. Løste perfekt fra start. Og jobbet på hele veien. Travet 29,3 over 2120 m volte, med rask avslutning. Var moro og få vist Reime Kongen frem på en skikkelig måte. Det er kun to 3 åringer som har gått under 30 her til lands, hvor Reime Kongen er en av dem. Han har gått mer kvasse intervaller i det siste i Sagmyra. Vi kjører 5stk 1200 meters intervaller den ene dagen sammen med de andre 3 åringene, foruten Hage Odin.  Her er det forholdsvis flatt. Mens den andre dagen går de mot Kilebunnen, her går de ca. 300 meters intervaller. Her starter intervallene med en kort bakke i begge ender. Midtveis er det ganske flatt og vi får bra fart i beina på hestene. Disse korte bakkene gir også bra eksplosivitet i dem. 

Treningsrapporter

Ida har rigget til Reime Kongen, mens Dina har rigget til Nesvik`n. Hestene ser flotte ut, synes du ikke?

Litt seint ute på visse ting her i det siste. Veldig travelt for redaktøren. Så vi får skjerpe seg. Treningsrapportene er klare.

Nå begynner flere av hestene å bli skikkelig klare iallfall. Har som dere sikkert har sett trent hardt i vinter. Og målet og planen er at vi skal få igjen for det nå.

Nesvik`n og Reime Kongen var ute på Jarlsberg i går. Nesvik`n satt fast med alt. Og virker til å kunne bli en skikkelig hest. Reime Kongen skuffet vel litt. Han går litt i rykk og napp. Håpe det kommer med mer erfaring. Alle hester er forskjellige. Det siste beviset på det er Skeie Trym. Som plutselig er begynt å fly på en helt annen måte. Og utvikler seg til å bli flere sekunder bedre, for hver gang vi er på banen. Orion viser noe av det samme. Så begge kommer ut i løp til Onsdag. Håper de gjør fine løp. Møter noen som er for gode for dem, men siste trippelplass kan dem få. Les mer om dem og de andre under siste nytt.

På Søndag er det Got You B.R som skal i aksjon. Hun møter gode hester i hoppechampinatet. Dette er mer eller mindre alle de beste 4 årshoppene i samme løp. Got You er bra selv også, og står i spor 9. Foreventer meg en lettere utgave av henne denne gangen. Vi har trent mer på flatmark med henne siden sist, helt planmessig. Skal vi være med utover. Så måtte hun i gjennom en treningsperiode. 

Veldig mange av hestene har vært på banen i det senere. Og flere av dem svarer veldig fint på det, samt flytter beina fortere og fortere. Hage Odin er også tilbake på stallen etter en periode hos Herman Tvedt.

Nesvik`n og Bifmann (Foto: Dina)

Escada og Maiken

Karmøy Frøya rigget til av Dina (Foto: Dina)

Karmøy Frøya (Foto: Dina)

Skjetnefaxa i banen (Foto: Maiken)

Biffmann Ø.K og Nesvik`n

Her ser dere en liten film av Biffmann Ø.K (Johan) og Nesvik`n sammen med Trond Haugen. Legg merke til Biffmann Ø.K. Begge ser fine ut

Milan har ankommet åringsflokken

Milan er siste tilskudd blant åringene. Er flott hoppe som har samme mor som Fantomet. Fantomet er en 2 åring som virker til å ha det "lille" ekstra. Milan kom i flott skikk oppdretter Anita "Ulsrud Tea" Wergeland. Se film av Milan og de andre åringene her.

Var også på løp på Tirsdag. Kringeland Enok travet som vanlig et flott løp. Ble ikke noe tempo i løpet. Så måtte kjøre frem tidligere enn det eg hadde tenkt. Kjørte voldsomt fort ned oppløpet. Og hesten viste at han er i form, ble andreplass. Reime Kongen var også ute. Heller ikke her ble det tempo. Og for at hesten skal lære, kjørte eg ut utvendig leder etter ca ei halvrunde. Han gikk litt i rykk og napp. Og trenger å lære. Bitvis gikk han fortere enn det han noe gang har gjort. Litt uskjerpet. Så neste gang setter eg nok på noen skylapper. Gikk flott til mål og ble nr 4. Absolutt noe å jobbe videre med denne karen. Skal bli spennende å følge utviklingen hans i år. Nevnte Kringeland Enok travet 40 i prøveløp i Mai som treåring. Reime Kongen er litt samme typen. Han sparer seg litt og kommer til å komme mer og mer. Og til sammenligning med Enok har Reime Kongen allerede travet 34,3!

Fin uke

Hektisk uke. Har vært på banen med mange hester fra og med Onsdag. For å se mer om det, så ligger det under treningsrapportene på hver enkelt hest. Kolnes Tom er på premiejakt til uka. Reime Kongen kan nok gå ca 34 og har bra med fart i kroppen. Vanskelig å sette han inn i laget. Men tror iallfall han kommer til å gjøre en bra figur. Nesvik`n kommer ut til Mandag på Klosterskogen. Har sett fin ut. Står fint til, og viste sist at han kan løse bra fra start. Tror de fleste av mine 3 åringer kommer til å løse ganske bra fra start. De blir eksplosive av å gå i motbakkene. Spesielt når vi kjører intervaller i disse korte bakkene inn mot Kilebunnen. 

Kommer ganske mange hester fra stallen til start de kommende ukene. 

Ukes rapporter, Maiken Morales med på laget!

Maiken Morales er ny ansatt på stallen

Dette har vært en knallfin uke. Forholdene har vært topp som dere ser på filmene. Planen var egentlig litt rolig treningsmessig for hestene under helligdagene. Men når vi har skikkelig påskevær, liker folk å kjøre hest. Trivelig når det er så mange folk innom stallen.

For å se rapportene. Går du bare inn på hestenes egne sider.

Nytt denne uka er også at vi har fått en ny ansatt. Maiken Delin Morales er fra Rogaland. Og har blant annet jobbet hos topptreneren Pål Buer. Maiken har også kjørelisens. Og i 2016 vant hun løp med Express Rapida og Maksi Amour. Hun er fremdeles rekrutt kusk. Så håper hun får sjansen til å kjøre litt hester her.  Har fått et veldig positivt inntrykk av Maiken. Virker til å være ei jente som vil mye. Og er på alerten med engang hun ser det er noe som må gjøres. Hun har også fått tildelt passhester. Maiken tar hånd om Orion, Skjetnefaxa, Skeie Trym, Chili Volo, Fantomet, L.B Valborg og Kringelandtraven. Hun har med andre ord spennende passhester. Så dere vil se Maiken på sermoniplass flere ganger i år. Det er eg helt sikker på. Ønsker Maiken velkommen til stallen. Og håper hun vil trives. 

2 åringene i hesthagen på Skjærtorsdag

2 åringene av året er litt av noen individer. Vi trener på. Her ser dere dem på Skjærtorsdag i hesthagen. Målet er at vi skal lage noen sterke hester, med distanse, styrke og spenst evner. Det tror eg vi vil få om vi fortsetter i samme sporet vi er inne på nå.

God påske!

På denne filmen ser dere Nesvik`n, Reime Kongen, Skjetnefaxa, Kringeland Enok, Kringelandtraven og Orion i samtrening. Herlige forhold og masse folk med og kjører hest på stallen. Sånn det skal være!

Utvidet trenerstall statistikk per 19. Mars

Noen av personene rundt Stall Kringeland Eriksen

På en travstall er man avhengig av folk som brenner for travsporten. De ansatte må trives. Og man bør ha et miljø der folk strømmer til. Det er da vi også kan få fremgang og rekruttering til sporten. Hesten skal stå i sentrum. Sammen med mange gode diskusjoner og en kaffekopp innimellom. Her er litt kort info om noen av dem som er delaktige på stallen:

Tom Helgensen er turnus arbeider og kjører hest når han er hjemme, stort sett hver dag. I stallen går han under navnet Tom Cruise. Tom er også eier av sin egen Champs Elysees som står i hans trening oppstallet på Inntjore. Han er også med på andelshest i stallen.

Alf Andreas Olsen alias Dias the driver er med i stallen flere dager i uken. Han er også hesteeier i stallen. En rutinert hestekar som tilfører stallen kunnskap.

Sandra Gjeruldsen er fast på stallen hver Mandag. Og jobber helger. Ei jente som brenner for trav og hest. 

Kamilla Wallin Berthelsen er fast med i stallen Tirsdager og Torsdager, samt hun kommer litt innimellom. Pliktoppfyllende jente. Tøff jente som går godt sammen med hestene. Kamilla kommer til å lære mye hos oss i fremtiden.

Ida G. Thompson er samboer med meg. Hun er fast sjåfør på Golden Daiquiri. Hun er oppvokst i en travfamilie på farsiden. Datter av mannen bak Scott Iran, Helge Gundersen. Ida rir også montèløp. Og vist seg som et talent innenfor denne grenen. Hun har ridd først i mål 7 ganger på 80 forsøk.

Preben Haagensen har en viktig rolle i stallen. Han er fagmessig sterk med hest og flink med maskiner. Han bruker mye tid på preparering av løyper. Har en 3 åring han trener selv på stallen. Som alltid har han ambisjoner med hestene han trener. Preben har også klassiske triumfer med egentrent hest, Valla d`Estino. Hun var trent på Inntjore fra 2 års sesongen. Preben er engasjert når det gjelder travhest og liker en god diskusjon.  

Ingrid Harbo er også ei gladjente som er jevnlig innom stallen. Hun rir litt på stallhestene av og til.

Nils Ivar Helledal er også jevnlig innom stallen. Han har mye med Kringeland Enok å gjøre. Dette er Nils Ivar sin favoritthest på stallen.

Tellef Magne Aagre "Teffi" har også vært vært med i travet i en mannsalder. Han var medeier i VM hesten og flere ganger NM vinner Scott Iran. Teffi er fin å rådføre seg med. Teffi kan mye om forskjellige ting. Og hjelper til med alt til punkterte dekk til snekkerarbeid.

Ragnar Krosshøl er også delaktig i stallen. Han kan også mye om det meste. Lurer man på noe håndtverksmessig. Er Ragnar bunnsolid.

Silje T. Gundersen passer på oss. Hun holder orden på ting. Og holder oss i ørene. Ei strukturert politidame som ikke liker rot rundt seg. Hun er heller ikke typen som liker å sitte i ro. Om hun er ute og går. Har hun stort sett noe i hendene. Hun ser også til at ikke vi sløser med strøm o.l. Datter av travets store far på Sørlandet gjennom en årrekke, Kristen T. Gundersen. Mannen som også har bygget opp mye av fasilitetene og stallen eg driver på. Silje trener egen hest. Var i sin tid også en svært god kusk. Står bokført med 74 kuske seire. 

Ernst Karlsen er innom stallen og behandler hestene hver Mandag. Han er flink til å finne ting hestene sliter med. En mann som også har levert svært bra som trener av egne hester. Ikke tilfeldig.

Per Otto Aagre er stallens hovslager. Også en mann med mye hestekunnskap. Det har han også vist gjennom flere egentrente hester.

Ida

Ida Jansen

Hva er din bakgrunn når det gjelder hest?

Jeg fikk min første ponni traver når jeg var 6 år. Og så kjørte jeg ponnitrav når jeg var 8 år. Så fikk jeg min første travhest når jeg var 14 år. Den het Racing Goal. Det var ingen stjerne, passet fint på lokalkjøringer. Har alltid vært i miljøet. Både min far og farfar har holdt på mye med hest. Montelisensen tok jeg når jeg var 16 år.

Alder?

Jeg blir faktisk 23 år i dag den 28. Februar.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg hos Stall Kringeland Eriksen?

Begynner kl 06.30. Gjør alt stallarbeid frem til kl 08.30. Kjører deretter frem til lunsj stort sett. Deretter blir det stell av hest utover ettermiddagen. Vi prøver å være ferdige til kl 16.00.

Hva er det beste med å jobbe med hest?

Arbeide med det man liker aller best hver dag. Og ingen dager er like. Man må samtidig være aktiv, noe jeg trives med.

Hvordan føles det når en passhest leverer en topp prestasjon i banen?

Det er utrolig stort. Det er det man jobber for hver dag. Da føles det spesielt når hestene leverer det lille ekstra som kreves for å vinne.

Hvilke passhester har du?

Escada B.R, Got You B.R, Skogvin Balder, Reime Kongen, Skeie Trym, Biffmann Ø.K, Skjetnefaxa, Chili Volo og Bork Viking.

Hvordan er Johan som sjef?

Johan er snill. Men vet hva han vil. Som sjef er han likevel rettferdig. Og stiller opp dersom vi lurer på noe. Han hører også på hva vi har å si.

Hva liker du best, kjøre eller ri?

Jeg liker begge deler. Men jeg liker nok best å ri. Håper også å kunne ri litt montè fremover. Gjerne med en stallhest. Hadde vært gøy vinne med en av dem.

Hva er din drøm løpsmessig med en passhest?

Det er å ha en passhest som er med i kriteriet eller derby, hadde vært utrolig stort.

Og tror du at du har det i år?

Ja det tror jeg. Jeg har flere hester som kan være aktuelle ift dette. Det er bare å se på passhest listen min det 😊

Hva gjør Ida om 5 år?

Da håper jeg at jeg har en utdanning. Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har nå. Men satser på en utdanning. Men kommer alltid til å drive med trav i en eller annen form.

Dina

Dina Wesøy og Kolnes Tom

Hva er din bakgrunn når det gjelder hest?

Begynte på rideskole da jeg var 11 år til jeg var 17 år. Begynte deretter med egentrening av hest.

Hvor gammel er du?

Jeg er 19 år.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg hos Stall Kringeland Eriksen?

Kommer i stallen kl 06.30. Forer, gjør reint for hestene, slipper ut. Deretter begynner vi å kjøre rundt kl 08.30. Og kjører deretter hester til rundt lunsjtider. Deretter bytter vi hester i hagene. Og bruker ettermiddagen på stell og kos med hestene.

Hva er det beste med å jobbe med hest?

Mestringsfølelsen betyr mye, man slapper av når man er rundt hestene. Jeg trives bedre sammen med hester enn med mennesker.

Hvordan føles det når en passhest leverer en topp prestasjon i banen?

Føles rett og slett helt fantastisk Da føler man at man har gjort så godt man kan. Og at hesten trives.

Hvilke passhester har du?

Kolnes Tom, Kringeland Enok, Nesvik`n Johan Herbjørn Jr, Tysvær Matti og Explosive Turbo.

Hvordan er Johan som sjef?

Han er en god sjef. Han viser god forståelse. Har veldig godt humør. Han sier aldri nei. Og stiller opp dersom vi lurer på noe.

Hva er artigst, kjøre eller ri hest?

Jeg liker faktisk best å kjøre hest på en travstall.

Hva er din drøm løpsmessig med en passhest?

Vinne ett storløp. Jeg føler jeg har passhester blant unghestene som kan være med i disse storløpene i år.

Noen spesiell hest du vil trekke frem ift dette?

Nesvik`n først og fremst. Han har jeg nok et spesielt øye til på mange måter. Og tror dette blir min beste passhest i 2018.

Hva kjennetegner nettopp Nesvik`n, hvorfor blir han best?

Det er en veldig klok hest. Han er kald i oppførselen. Har et fint trav, fin kropp. Og han har fått mye trening fra dag en.

Hva gjør Dina om 5 år, skal hun satse videre på hest?

Ja jeg skal definitivt satse videre på hest. Enten videre på trav. Eller terapi ridning. Der man jobber med avlastning for handikappede/funksjonshemmede.