Nesvik`n neste 3 åring ut

Klokka til Nesvik`n etter siste jobbet på travparken før debut til Søndag

Til Søndag er det en ny 3 åring som skal i ilden. Denne gangen Moe Odin sønnen Nesvik`n. Pappaen er en en champion, mor Alm Nora har samme mor som blant andre Alm Rau Jo og Alm Viktor. Mormorsmor Edel går også igjen i flere topphester. Kan nevne jernhoppa Briskebyrappa, Art Kjarvald, Briskeby Rauen, Tøffe Toft og Alm Taragon (alle millionærer). Med andre ord, slektskapet er i orden. Reime Kongen som var første 3 åring ut fra stallen har virket veldig fin etter debuten. I forkant av hans løp på Søndag. Hadde vi finere forhold hjemme enn på banen. Mens denne uken ikke har vi vært i en brytningsfase mellom snø/is og bart i bakken. Banen på travparken har vært veldig fin. Valgte derfor å ta turen med Nesvik`n til travparken i dag. Eg kjørte selv, mens Kringeland Enok som skal ut i V75 til Lørdag gikk utvendig sammen med Tom Helgesen. Nesvik`n hadde en fin generalprøve. Vi kjørte 3400 meter og la inn litt mer tempo underveis. Hestene gikk 32 ned oppløpet og Nesvik`n svarte fint unna. Selv om han er litt bedagelig og skjønner ikke alt enda. Har i likhet med Reime Kongen trent fint og fått mye trening. Heller ikke Nesvik`n har måttet stå over noe siden han kom inn som 1,5 åring. Er kald i hodet og finner aldri på noe tull. Til Søndag er han med for å få læring. Laget han møter virker ikke av det skarpeste. Så helt overrasket om han dukker opp i toppen, blir eg ikke. Nesvik`n er eid av Mardon Jørgensen. Mens Dina Chr Wesøy er oppasser. Vi håper Nesvik`n oppfører seg greit til Søndag. Og at han får fin læring i løpet. Kommer naturligvis til å prøve å gi han et fint løp. 

Utvidet trenerstall statistikk per 19. Mars

Reime Kongen gjennomførte debut helt etter planen

Første treåring fra kullet i banen var Reime Kongen. Han taklet alle oppgavene slik vi håpet på.  Fin varming, reiste fint, oppførte seg slik en løpshest skal hele dagen. Eg ga  Reime Kongen ett fint løp, hvor han fikk gå i rygger. Gikk på bittet hele veien, og eg maste ikke noe på han. Travet også som ei klokke. Og vi kjørte raskere og raskere underveis. Blir veldig spennende med han fremover, kommer nok til å gå mye frem med løp i kroppen. Dette er en hest som kommer til å senke seg mye tidsmessig fremover. En bildeserie av han fra løpsdagen ligger under her. Vi gratulerer Stall Ertnes med en flott debut. 36,9 ble sluttiden og han kom i mål som nummer 5, 3000 kr ble belønningen. Mange løp for 3 åringene i år, er lagt opp som tidsløp. Så tiden passer veldig fint for videre oppgaver.  Eg meldte han kunne gå mellom 36 of 37 første gangen ut. Det stemte ganske godt.  Stall Ertnes har mer moro i vente utover året med denne hesten.

Ukes rapporter

Kringeland Enok slapper av etter en fin uke for hestene!

En ny uke er unnagjort. Det ligger treningsrapporter på hver enkelt hest.Det går mot vår, pigger av og enda finere dager. Hestene takler det meste. De som kanskje har det tøffest under hardt vær er folkene som skal kjøre hestene. Men det er endel av jobben, og vinteren er heldigvis ikke så lang. Kombinert med at man har mange fine dager på vinteren også.

Denne uka har hestene fått treningen sin som planlagt. Seier på Bjerke har det blitt med Got You B.R. Tur til rutinekontroll hos Sem på Torsdag med henne. Reime Kongen er klar for løp og hadde en fin siste hardøkt før løpet på Søndag. De fleste hestene har trent fint. Unntaket er vel sånn sett Explosive Turbo, som har vært litt kranglete denne uka. Men sånn er det med unghestene. Det går litt i etapper.

Vi lader opp til en ny uke. Eg og Ida var hjemme kl 0430 etter Bjerke turen. Halvannen time søvn, før vi var klare for stallen igjen. Deretter ble det trening, tur til Sem som nevnt og løp på Klosterskogen med noen kuskeoppdrag. At det er Fredag og helg i dag, er derfor helt ok. Om ca 14 dager vil vi også presentere en ny stallansatt. Noe vi naturligvis vil fortelle mer om når det er reelt. Vi gleder oss til å styrke laget. Er også på jakt etter nye løpshester, som følge av at laget blir forsterket. Ellers må alle ha en god helg. Og husk at det er gigapott under unionstravet på Momarken i morra!

Reime Kongen virker klar

Reime Kongen fikk seg en økt på Torsdag og virket fin.

Til Søndag starter Reime Kongen på Drammen Travbane. 3 åringen til familien Ertnes blir den første fra 3 årskullet som kommer ut fra min stall. Han har fått masse kvalitetstrening siden han kom inn på stallen i August som åring. En hest som heller ikke har stått over noen trening. Grunnmuren treningsmessig er derfor svært solid. Flere av mine 3 åringer vil nok utvikle seg mye med løp i kroppen. Det er iallfall det eg har lagt opp til. Har valgt en form for trening og oppbygging av hest eg selv har stor tro på blant unghestene. Mange vil nok ønske mer "gass" tidligere.

Kjørte en tur med Reime Kongen på Torsdag og han virket solid. Var pigg og kry. Og vi la kjørte litt fartslek mot slutten av økten. Viste også at han har utviklet seg mye på fart. Møter stortalentet til Tor Birger Krageboen og Ernst Karlsen, Møller Tor. Var en voldsomt flott hest i debutløpet på Sørlandet for noen uker siden. En slik hest rår vi normalt ikke på. Når man ikke har sett de andre hestene, og heller ikke startet med en 3 åring før. Er man naturligvis spent. Ikke så lett å sette egen hest inn mot konkurrentene.  Men føler meg ganske trygg på at Reime Kongen kommer til å gjøre en bra prestasjon. Har aldri vært noe tull med han når vi har vært på bane eller hjemme. Målet er at han skal utvikle seg til god løpshest i år. Vi ønsker familien Ertnes og Reime Kongen lykke til på Søndag. Og håper og tror Reime Kongen vil vise fine ting. Kommer til å kjøre han med fin hånd. Det kommer forhåpentligvis viktigere oppgaver for Reime Kongen. Ida Jansen har oppasser rollen for den 3 årige hingsten etter Bork Odin og Tekno Gnista.

Begynner ellers å bli noen andre 3 åringer som nærmer seg løp. Så dere vil nok få se flere 3 åringer i banen om ikke så alt for lenge.

GOT YOU B.R!

Got You B.R etter Bjerke seier sammen med meg og Ida Jansen. (Bildet er tatt av Hesteguiden.com og sakset fra artikkel i Fædrelandsvennen).

Dro til Bjerke i kveld med et klart mål. Kjempe i toppen og helst først i mål sammen med Got You B.R. Hun har møtt gode hester i startene forut. Denne gangen gikk hun nok ned en klasse konkurransemessig. Hadde bakspor, så skjerpet henne ikke opp så voldsomt før start. Hun viste i den siste starten, at gjør man det før start. Så kan hun løse fra start også. Vi innledet rolig og ble sittende i tredjespor. Så valgte å kjøre frem utvendlig leder. Vi satt oss til der. Og klemte til inn mot siste sving. Ble en hard duell mot lederhesten Lakside Cassie. Men Got You har vinnerskalle, og tok seg forbi like før mål. Aldri feil å dra fra Inntjore til Bjerke og kjøre først i mål. Got You B.R plusset på grunnlaget med 30000 kr etter seieren.

Her har eier Jørn Amundsen fra Risør ei 4 års hoppe for de store løpene. Målet er at hun skal hevde seg i disse løpene i år. Så vi prøver å trene henne ganske tøft i bakkene, kombinert med hun går litt løp. Forhåpenligvis blir det en holdbar form ut av dette. Samt at hun utvikler seg i løpsbanen. Må si eg gleder meg til sommeren hvor vi kan rykke skoene på henne.  Oppasser på Got You B.R er Ida Jansen, naturligvis var også hun med på sermoniplass. Turen hjem fra Bjerke gikk veldig lett. Ligger også en sak på Fædrelandsvennen om Bjerke seieren, kan leses her: https://www.fvn.no/lokalsporten/i/kay9Av/Stralende-prestasjon-av-sorlandshest

Vi har startet 15 ganger med stallhestene i år. Som har endt med 4 seiere, 2 andreplasser og 3 tredjeplasser. Aldri har vi kjørt hjem fra løp, uten at hestene har tjent penger. Det er prestasjoner vi er stolte av. Og kan love dere en ting, det kommer mer. Mye mer i 2018 og årene som kommer! Neste stallhest ut er Reime Kongen. Som skal starte i sitt første løp på Søndag i Drammen. Blir spennende. 

Bra kveld på Sørlandet

Kringeland Enok utvikler seg fint. Her er klokka fra løpet i går

Ble en bra kveld for min del på Sørlandet. Fabian B.R tilhørende Per Otto Aagre var ute i varmblodsutgaven av Sørlands mesterskapet. Stod på langt tillegg. Måtte ut litt i sporene. Og fikk langt frem. Stod på flott til den beste tiden i løpet på 14,7. 15000 kr var belønningen for dette.

Så var det Sørlands mesterskapet for kaldblods. Boen Odin var ute for å tjene penger. Fikk en pangstart. Men stod ikke på helt inn. Fikk likevel med seg 3000 kr. Kringeland Enok var håpet. Hvor trippel var mest realistisk. Vi satt på ny sulkytype og lettet han litt i balansen. Vi måtte satse. Ble derfor tredjespor i innledningen, annet utvendig 900 igjen, plundret litt med travet i siste sving og tapte litt på det. Ble slått på streken i kampen om tredjeplass. Likevel 10000 kr og ett bra løp, er vi veldig fornøyde med. Var kanskje finere enn noen gang i går. Og ser ut til å vokse med oppgavene. Har tjent endel penger på kort tid. Og virker til å kunne takle grunnlaget sitt ganske bra. Nå får vi evaluere om det blir V75 på hjemmebane den 24 Mars. Eller om vi skal ta turen til Klosterskogen på påsketrav under langfredagen.

Treningsrapporter klare

Kolnes Tom nærmest har hatt intervaller sammen med Got You B.R denne uka. Mens Kringeland Enok har trent fint. Og blir lettet litt i balansen til Sørlandsmesterskapet (Foto: Dina, oppasser på dem begge)

Fine treningsforhold. Påskevær på Fredag, hvor det også var mye folk innom stallen. Ingen løp denne uka. Så fått brukt mye tid på stallen. Positive rapporter på Hage Odin fra Herman Tvedt. Gikk en 3000 meter på 45, med 35 siste 500 meter på Jarlsberg denne uka. Fin fallpuls også. Håper fremgangen fortsetter for Hage Odin og Herman. Snødd litt denne uka. Så godt en del timer på brøyting. Ernst Karlsen var som vanlig innom på Mandag og gikk gjennom en del hester på stallen. En bra uke. Hvor det også har vært mange gjester i stallen. 

Nå gleder vi oss til litt starthester igjen denne helga, samt Got You B.R på Bjerke til Onsdag.

 

Virksom dag, kommende starthester

I dag har vi herlig vær, mange hester skal trenes som dere ser på listen på bildet her. Ida Jansen var også i banen i går med hennes egen Boen Odin. En ganske bra montedebut for både hest og rytter som endte med en 5 plass. 

I helgen er det løp på hjemmebane.  Fabian B.R skal eg kjøre i Sørlands mesterskapet. Har ikke vært helt på topp i de to siste løpene. Håper han er tilbake, da kjemper han i toppen. I Sørlandet mesterskapet for kaldblods stiller Kringeland Enok og Boen Odin fra stallen. Eg kjører Kringeland Enok. Hadde ikke sin beste dag sist, og får ikke helt godkjent. Men formen tror eg ikke det er noen fare med. Mulig vi setter på Modified sulky for første gang, og letter han litt i balansen. Står på langt tillegg og møter gode Mietor og Magnums Othello. Det vanker 50000 kr, så vi kjører for å kjempe langt der fremme. Boen Odin står 20 meter foran Enok i et fint spor. Kan løse ganske raskt om han tråkker rett. Dyktige Adrian S. Akselsen sitter i sulkyen. Mangler nok litt fart i beina til å være helt der fremme, men kan få en fin gevinst i løpet kan Boen Odin. Skal også kjøre Linni M. Ikke vist helt toppform i det siste, premie er vel mest realistisk.

Ellers kommer Got You B.R ut i løp på Bjerke til Onsdag. Håper å kjempe helt der fremme med henne.

 

Noen av personene rundt Stall Kringeland Eriksen

På en travstall er man avhengig av folk som brenner for travsporten. De ansatte må trives. Og man bør ha et miljø der folk strømmer til. Det er da vi også kan få fremgang og rekruttering til sporten. Hesten skal stå i sentrum. Sammen med mange gode diskusjoner og en kaffekopp innimellom. Her er litt kort info om noen av dem som er delaktige på stallen:

Tom Helgensen er turnus arbeider og kjører hest når han er hjemme, stort sett hver dag. I stallen går han under navnet Tom Cruise. Tom er også eier av sin egen Champs Elysees som står i hans trening oppstallet på Inntjore. Han er også med på andelshest i stallen.

Alf Andreas Olsen alias Dias the driver er med i stallen flere dager i uken. Han er også hesteeier i stallen. En rutinert hestekar som tilfører stallen kunnskap.

Sandra Gjeruldsen er fast på stallen hver Mandag. Og jobber helger. Ei jente som brenner for trav og hest. 

Kamilla Wallin Berthelsen er fast med i stallen Tirsdager og Torsdager, samt hun kommer litt innimellom. Pliktoppfyllende jente. Tøff jente som går godt sammen med hestene. Kamilla kommer til å lære mye hos oss i fremtiden.

Ida G. Thompson er samboer med meg. Hun er fast sjåfør på Golden Daiquiri. Hun er oppvokst i en travfamilie på farsiden. Datter av mannen bak Scott Iran, Helge Gundersen. Ida rir også montèløp. Og vist seg som et talent innenfor denne grenen. Hun har ridd først i mål 7 ganger på 80 forsøk.

Preben Haagensen har en viktig rolle i stallen. Han er fagmessig sterk med hest og flink med maskiner. Han bruker mye tid på preparering av løyper. Har en 3 åring han trener selv på stallen. Som alltid har han ambisjoner med hestene han trener. Preben har også klassiske triumfer med egentrent hest, Valla d`Estino. Hun var trent på Inntjore fra 2 års sesongen. Preben er engasjert når det gjelder travhest og liker en god diskusjon.  

Ingrid Harbo er også ei gladjente som er jevnlig innom stallen. Hun rir litt på stallhestene av og til.

Nils Ivar Helledal er også jevnlig innom stallen. Han har mye med Kringeland Enok å gjøre. Dette er Nils Ivar sin favoritthest på stallen.

Tellef Magne Aagre "Teffi" har også vært vært med i travet i en mannsalder. Han var medeier i VM hesten og flere ganger NM vinner Scott Iran. Teffi er fin å rådføre seg med. Teffi kan mye om forskjellige ting. Og hjelper til med alt til punkterte dekk til snekkerarbeid.

Ragnar Krosshøl er også delaktig i stallen. Han kan også mye om det meste. Lurer man på noe håndtverksmessig. Er Ragnar bunnsolid.

Silje T. Gundersen passer på oss. Hun holder orden på ting. Og holder oss i ørene. Ei strukturert politidame som ikke liker rot rundt seg. Hun er heller ikke typen som liker å sitte i ro. Om hun er ute og går. Har hun stort sett noe i hendene. Hun ser også til at ikke vi sløser med strøm o.l. Datter av travets store far på Sørlandet gjennom en årrekke, Kristen T. Gundersen. Mannen som også har bygget opp mye av fasilitetene og stallen eg driver på. Silje trener egen hest. Var i sin tid også en svært god kusk. Står bokført med 74 kuske seire. 

Ernst Karlsen er innom stallen og behandler hestene hver Mandag. Han er flink til å finne ting hestene sliter med. En mann som også har levert svært bra som trener av egne hester. Ikke tilfeldig.

Per Otto Aagre er stallens hovslager. Også en mann med mye hestekunnskap. Det har han også vist gjennom flere egentrente hester.

De ansatte, snart fortsterker vi laget!

I min virksomhet er det kanskje to grupper som er viktigst, nemlig de ansatte og hesteeierne. Vi har derfor tatt en prat med de ansatte, Ida Jansen og Dina Wesøy. Ida er ei flink pliktoppfyllende jente med mye rutine. Hun er vokst opp med hester og fikk egen ponni allerede når hun var 6 år gammel. Hun er også oppvokst i en travfamilie. Hun innehar montè lisens. Og håper å kunne ri litt løp fremover. Veldig glad for å ha henne med på laget.

Dina er førsteårslærling. Og har utviklet seg med stormskritt siden hun startet hos oss i fjor sommer. Hest hadde hun jobbet en del med, men mindre med travhest. Derfor artig at hun har lært så mye om travhesten til nå. Det er også min oppgave som sjef å formidle. Legger opp til 6 passhester til henne i og med hun er lærling. Føler det blir rettferdig ovenfor henne. Mens de med litt mer rutine har 8 passhester. 

Kan fortelle at vi har ei ny ansatt på vei inn. Den ansatte vil bli presentert i løpet av noen få uker. Dette er en rutinert person som også har kjørt løp. Blir utvilsomt veldig spennende. Eg har såpass mye unghester som krever langt mer tid enn en løpshest. Vi må derfor regne flere ansatte per hest enn en mer tradisjonell travstall.  Les intervjuene med de ansatte nedenfor her. Vil også lage en egen side for de ansatte og medhjelpere i stallen, hvor vi fyller på med info om personlighetene etter hvert. Siden heter "Personene rundt meg"Klikk her for å gå direkte til siden.

Ida

Ida Jansen

Hva er din bakgrunn når det gjelder hest?

Jeg fikk min første ponni traver når jeg var 6 år. Og så kjørte jeg ponnitrav når jeg var 8 år. Så fikk jeg min første travhest når jeg var 14 år. Den het Racing Goal. Det var ingen stjerne, passet fint på lokalkjøringer. Har alltid vært i miljøet. Både min far og farfar har holdt på mye med hest. Montelisensen tok jeg når jeg var 16 år.

Alder?

Jeg blir faktisk 23 år i dag den 28. Februar.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg hos Stall Kringeland Eriksen?

Begynner kl 06.30. Gjør alt stallarbeid frem til kl 08.30. Kjører deretter frem til lunsj stort sett. Deretter blir det stell av hest utover ettermiddagen. Vi prøver å være ferdige til kl 16.00.

Hva er det beste med å jobbe med hest?

Arbeide med det man liker aller best hver dag. Og ingen dager er like. Man må samtidig være aktiv, noe jeg trives med.

Hvordan føles det når en passhest leverer en topp prestasjon i banen?

Det er utrolig stort. Det er det man jobber for hver dag. Da føles det spesielt når hestene leverer det lille ekstra som kreves for å vinne.

Hvilke passhester har du?

Escada B.R, Got You B.R, Skogvin Balder, Reime Kongen, Skeie Trym, Biffmann Ø.K, Skjetnefaxa, Chili Volo og Bork Viking.

Hvordan er Johan som sjef?

Johan er snill. Men vet hva han vil. Som sjef er han likevel rettferdig. Og stiller opp dersom vi lurer på noe. Han hører også på hva vi har å si.

Hva liker du best, kjøre eller ri?

Jeg liker begge deler. Men jeg liker nok best å ri. Håper også å kunne ri litt montè fremover. Gjerne med en stallhest. Hadde vært gøy vinne med en av dem.

Hva er din drøm løpsmessig med en passhest?

Det er å ha en passhest som er med i kriteriet eller derby, hadde vært utrolig stort.

Og tror du at du har det i år?

Ja det tror jeg. Jeg har flere hester som kan være aktuelle ift dette. Det er bare å se på passhest listen min det 😊

Hva gjør Ida om 5 år?

Da håper jeg at jeg har en utdanning. Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har nå. Men satser på en utdanning. Men kommer alltid til å drive med trav i en eller annen form.

Dina

Dina Wesøy og Kolnes Tom

Hva er din bakgrunn når det gjelder hest?

Begynte på rideskole da jeg var 11 år til jeg var 17 år. Begynte deretter med egentrening av hest.

Hvor gammel er du?

Jeg er 19 år.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg hos Stall Kringeland Eriksen?

Kommer i stallen kl 06.30. Forer, gjør reint for hestene, slipper ut. Deretter begynner vi å kjøre rundt kl 08.30. Og kjører deretter hester til rundt lunsjtider. Deretter bytter vi hester i hagene. Og bruker ettermiddagen på stell og kos med hestene.

Hva er det beste med å jobbe med hest?

Mestringsfølelsen betyr mye, man slapper av når man er rundt hestene. Jeg trives bedre sammen med hester enn med mennesker.

Hvordan føles det når en passhest leverer en topp prestasjon i banen?

Føles rett og slett helt fantastisk Da føler man at man har gjort så godt man kan. Og at hesten trives.

Hvilke passhester har du?

Kolnes Tom, Kringeland Enok, Nesvik`n Johan Herbjørn Jr, Tysvær Matti og Explosive Turbo.

Hvordan er Johan som sjef?

Han er en god sjef. Han viser god forståelse. Har veldig godt humør. Han sier aldri nei. Og stiller opp dersom vi lurer på noe.

Hva er artigst, kjøre eller ri hest?

Jeg liker faktisk best å kjøre hest på en travstall.

Hva er din drøm løpsmessig med en passhest?

Vinne ett storløp. Jeg føler jeg har passhester blant unghestene som kan være med i disse storløpene i år.

Noen spesiell hest du vil trekke frem ift dette?

Nesvik`n først og fremst. Han har jeg nok et spesielt øye til på mange måter. Og tror dette blir min beste passhest i 2018.

Hva kjennetegner nettopp Nesvik`n, hvorfor blir han best?

Det er en veldig klok hest. Han er kald i oppførselen. Har et fint trav, fin kropp. Og han har fått mye trening fra dag en.

Hva gjør Dina om 5 år, skal hun satse videre på hest?

Ja jeg skal definitivt satse videre på hest. Enten videre på trav. Eller terapi ridning. Der man jobber med avlastning for handikappede/funksjonshemmede.

Nesvik`n (Foto Dina)

Puce Tanic E. med en velfortjent dusj (foto: Dina)

Nesvik`n sammen med eier Mardon Jørgensen og oppasser Dina Wesøy

Stallen leverer godt, når vi først er i banen(kilde: Travsport.no)

Chili Volo, Golden Daiquiri og Explosive Turbo

I dag har vi hatt kamera på alle 2 åringene på stallen. Klikk deg inn på filmene dersom du vil se din egen hest. Kullet i år er veldig fint!

Tysvær Matti, L.B Valborg og Bork Viking

Fantomet og Birk Rigel

Filmer hele turen vi kjører tur/retur x2 med 2 åringene på denne filmen(ca 11,5 km). Sneket seg inn en liten feil i teksten her. Fantomet er den uten avtegn som starter med å gå foran. Siste delen er det Birk Rigel (den med hvitt bless) som går foran sammen med Sandra.

B.R laget(Escada først og Got bakerst) er linet opp for stell i avdelingen Ida Jansen har passhestene sine.

Birk Rigel og Tysvær Matti

L.b Valborg nærmest, Bork Viking i midten og Birk Rigel foran. Her gjør de seg klare til å ta fatt på bakkene innover ved Kilebunnen.

Puce Tanic E. ute på ridetur sammen med Dina

Sola skinner!

Flott dag med blå himmel. Her ser dere Bork Odin banden blant 2 åringene. Dina og L.B Valborg nærmest, Bork Viking og Ida Jansen i midten, mens Birk Rigel leder ann med Sandra S. Gjeruldsen

I dag fikk vi en skikkelig solskinnsdag. Flere av hestene har fått treningen sin. Har også hatt besøk av eier til Nesvik`n, Mardon Jørgensen. Hyggelig når eiere kommer på besøk. Det er vinterferie, og flere jenter er med i stallen grunnet ferie. Bra, stallen skal være et sted der folk møtes. Den dagen det slutter å komme folk til stallen. Gjør vi noe feil, og er på feil kurs. Trives folkene, trives også hestene. Det ser vi også på hestene om dagen. De fleste er veldig blanke og fine. Flyr i hagene sine, spiser godt og trives. Har derfor god tro på ei bra helg. Got You B.R skal som nevnt ut i V75 til Lørdag. Mens Nesvik`n skal vise seg frem i prøveløp på Søndag. Det skal også Boen Odin og Ida Jansen, som skal ri opp til prøve. Ida er rolig og behersket, og tenker lite på hva som skal skje til Søndag. Puce Tanic E. er også klar til start, han er meldt opp litt. Men tror ikke han kommer til å gjøre seg bort. 

På Tirsdag sender vi seiersmaskinen Kringeland Enok til start på Forus. Har et fint løp, og kjemper normalt i toppen. Kolnes Tom er behandlet en periode av Ernst Karlsen. Samt at vi har trent godt. Virker fin, tror på en toppinnsats av han direkte. Taktikken sier seg selv på en sprint. Spor 2, da kjører vi til. Og satser på å lede helt til mål.

Vellykket åpning av nytt oppholdsom

Onsdag 14. Feb åpnet vi det nye rommet. Må si det var en suksess. Det kom 17 personer. Vi spilte til V76 omgangen på Bjerke, spiste pizza, drakk 6 liter kaffe og hadde seierskake fra helga. Det virket som folk trivdes. Praten gikk iallfall lett.Og det var mange gode diskusjoner underveis. Både om spill på hest, trening av hest, politikk og annet. Slike ting som dette må vi gjøre mer av. Tror dette er det som gjør at er litt artig å holde på med hest. Legger ved en liten film fra kvelden her. Vi hadde invitert Espen Edvardsen fra vinnerbongen.no. Han hadde gjennomgang når det gjaldt spill på hest.Samt komponerte bonger. Dessverre ble vi ikke rike. Men hadde fin spenning underveis. Samt at man kunne jo ikke annet enn å flire av hans voldsomme engasjement under noen av løpene. Vi har noen filmer av dette, som vil komme etterhvert:) Det ligger ellers litt nye bilder under her. Samt noen under "nyeste fotoer"på siden her. Bra treningsuke har det også vært. Løypene ble frest i helga når det kom mye snø. Så det ble en fin såle å kjøre på. Mer om dette kommer som vanlig i morra under ukes rapportene på hestene.

Uberg Tor har ankommet åringsavdelingen, husk samling i morra kveld!

I dag har vi fått inn en flott liten åring på stallen. Navnet er Uberg Tor. Han er etter Alm Viktor og Spikeld hoppa Troll Mie. Med andre ord, helbror til Mietor. En hest som er i rivende utvikling. Og har vunnet 5 av 19 løp per nå. Eliteavlshoppa Lona Troll er mormor. En kortfattet gjennomgang av stammen. Finner dere underveis i videoen. Vi takker Ole J. Ertnes for tilliten. Og ser frem til å jobbe med Uberg Tor! Rommet på stallen er også klart. Og vi drar i gang med åpning i morra. Vinnerbongen.no mannen Espen Edvardsen kommer. Og vi setter opp en felles V76 bong til 200 kr andelen, spiser litt mat, ser løp og hygger oss sammen. Du trenger ikke å være tilknyttet stallen for å komme. Alle er velkommen. Johan

Ny masse i hesthagen Lørdag 3. Feb

På Lørdag ble det kjørt på ny masse i hesthagen. Forholdene ble perfekte. Det er mykt, men gir godt feste. Hestene må jobbe her både mht til at det er litt bakker, og at det nye underlaget er litt tyngre å løpe på. Fint, slik at vi kan holde farten ganske lav. Samtidig som arbeidspulsen er på et bra nivå. Nå blir det å jobbe mye med denne delen av treningsløypene fremover. Og bruke salt. Slik at det holdes fint for hestebeina:)

Enok med enkel seier, video av fremtiden!

Som nevnt på hjemmesiden. Så hadde vi god tro på Kringeland Enok før løpet i går. Og seieren ble av det enkle slaget. Han er fortsatt i utvikling. Og tror han kan ta et steg til denne sesongen. Med hjem ble også to flotte sønner av Moe Odin, som skal bli i stallen. Som sagt tidligere. Det er med unghestene eg skal levere i årene som kommer. Og da gjelder det å skaffe seg de rette hestene. Da er endel av jobben gjort. Så dette jobber eg mye med. Leter opp stammer. Og kjører rundt for å se på hestene på et tidlig tidspunkt. Her ser dere Kringelandnehemja og Balder Odin. To flotte åringer eg selger til rette kunden. Viktig for meg at vi skaffer et troverdig produkt. Og ikke bare kjøper hest for å kjøpe hest. Så det ligger mange timer bak disse hestene, allerede før denne filmen.Hjemturen fra Forus i natt ble av det lange slaget. Så det var godt det ble seier og to fine hester med hjem. Når man har noe slik med i bagasjen. Og stallen fullt opp med fine hester. Klarer man fint et par timer søvn, før man er klar til innsats i stallen igjen :) Johan