Ny hest på stallen og kusking (13.07)

I dag kom det en ny hingst på stallen, åringen Nylund på bildet. Vi har akkurat nå plass til et par hester til, så det kan fort dukke opp enda flere i nær framtid.

I går reiste jeg til Jarlsberg for å kjøre Florrys Princess, og uten at jeg har vært igjennom alle mine tidligere løp, så våger jeg å påstå at første 500 på 08.2 må være det raskeste sålangt i karrieren. Hoppa stod godt på inn til mål etter et løp i tet og tok med seg en tredjeplass hjem. I dag har vi tatt turen til Bjerke med Tom Helgesen sin Champs Elysses. Han har vært veldig fin sålangt i karrieren så det er med litt forhåpninger jeg setter meg bak han i dag også.

Kveldens kjøring på Sørlandet (11.08)

Golden Daiquiri sammen med medeier Gerd Elise.

Ny kjøring på hjemmebanen i kveld og vi hadde to hester ute fra stallen. Først ute var Golden Daiquiri som tok tet når bilen slapp og satt der frem til oppløpet. Stod godt på inn mot mål og misset 2.plassen på målfoto. Viser fortsatt bedring og at det går riktig vei, så får vi se om det førstkommende fredag blir melding til hoppe-Kriteriet for hennes del.

Deretter var L.B. Valborg ute og etter at hun tok tet i fin stil stoppet hun bom på siste bortre. Vi får sjekke opp i morgen hva som kan ha gjort dette, men tilbake på stallen var ikke førsteinntrykket slik at jeg ble veldig bekymret for at det var noe alvorlig. 

Utenom dette fikk jeg oppsitt på Matchplay S.S. som var ekstremt stri og umulig å bakke ned i lederrygg når vi dro i vei på utsiden av Paulino og Per Vetle Kals. Stod likevel på til en 2.plass i mål på ren og skjær vilje bak nevnte duo. Etter at Bjørnemyr Tara ble strøket så var siste oppsittet for kvelden Cabellino som stod på fint etter et løp i 2.utvendig. Det løste seg fint innpå siste sving slik at når fartsøkningen kom så klarte hesten å holde inn til 6.plass. Dette var faktisk hesten med soleklart høyest vinnerodds av alle hestene i alle løpene i kveld, så en premie får være bra her.

Helg og hest! (04.08)

Golden Daiquiri i trening på Frivoll.

Helgen har tatt oss og dette er en rolig helg uten løpskjøring på Sørlandet og uten oppsitt for min del.Hestene skal enda ha sin oppmerksomhet om det er lørdag, søndag eller tirsdag, så denne helgen har Sandra og Kamilla kontroll på Travparken. Avsluttet arbeidsuken med å kjøre Fantomet bak startbilen for at han skal bli helt trygg der.

Ellers har jeg vært hjemme i Grimstad og kjørt heat med Golden DaiquiriFrivoll og trimma litt med åringene. Det er noe av det kjekkeste jeg vet med jobben, å holde på med disse unghestene som er helt i startfasen med å lære inn nye rutiner. Du vet aldri helt hvordan de responderer og en må finne en god måte å håndtere dem på som passer hver enkelt. 

Tysvær Tarald har skiftet eier og har i den forbindelse forlatt stallen, reist har også Kringelandtraven, som dro hjem til pappa Eriksen da han var ferdig med ferie.

Ha en flott søndag alle sammen!

August er her! (01.08)

En fin torsdag på stallen, en dag hvor alle åringene har vært ute i sitt første treningsjobb. En oppgave alle fire løste på en god måte og med lite tull. Det betyr også at de skal få sine egne sider og presentasjoner her på nettsidene i løpet av de nærmeste dagene. 

På Travparken har 2-åringene vært ute i treningsløypene, Tangen Åsar holdt Balder Odin og Milan med selskap og jobber seg stadig innpå de "etablerte" 2-åringene som har vært med i opplegget vårt lenge. 

Åringene hjemme stortrives - det er plass til flere! (31.07)

Hjemme på gården i Grimstad har vi flotte uteområder rett utenfor stuevinduet og disse er per nå brukt av 4 åringer, Trø Maks, Kringelandboas, Walk the Talk og Førlands Pet. De to sistnevnte  er det muligheter for å kjøpe seg inn i per nå. I morgen er en liten merkedag i deres liv da 1.august er datoen hvert år de så smått får begynne å kjenne på livet med lett trening / organisert aktivitet i hverdagen. 


Her går de med fri tilgang på høy og får servert kraftfor 3 ganger for dagen. I tillegg har de en stor hall med halm som de kan gå inn og ut av etter sitt eget bestfinnende. Her har vi dog god plass til langt flere hester og dersom du ønsker å få temt og/eller trent hesten din, så er det bare å ta kontakt for en god hesteprat. 

Juli måned i sulkyen (30.07)

En liten oppsummering av måneden som kusk er også på sin plass. 

Denne måneden har det blitt med 34 oppsitt, som har resultert i 170 000kr innkjørt, noe som gir akkurat 5000kr innkjørt per start. Det har blitt 4 seire, 4 2.plasser, 4 3.plasser og 11 andre premier. Disse tallene må jeg si meg godt fornøyd med og det virker som hesteeierne er fornøyd også, med flere oppsitt på nye hester de siste ukene. 

Seierne har kommet med Daily News, Outstanding O. Dronning Af Sola og Champs Elysses. 3 av disse hestene er eid i distriktet og trent / eid av gode personer, og dette gjør det selvsagt ekstra moro. Outstanding O fikk jeg muligheten til å kjøre når Øyvind Hegdal som var meldt ikke kunne kjøre, og det er selvsagt veldig moro å vinne med denne også. Som en kuriositet kan det også nevnes at vinnertiden til nettopp Outstanding O. er en tangering av det raskeste jeg har kjørt med hest i løpsbanen i karrieren. 

Slike måneder gir motivasjon og inspirasjon til å jobbe på videre og det blir spennende å se hva august kan bringe etter at det har blitt 8 seire siden i sulkyen siden 13.juni. Følg med!

Juli måned på stallen (29.07)

Juli måned har vært en varm måned på Sørlandet Travpark og for stallen sin del så har vi både sagt farvel til noen hester, ønsket noen velkommen og selvsagt hatt flere hester ute i løpsbanen.

For å begynne i løpsbanen har følgende hester vært ute for oss:

Golden Daiquiri    3 starter, 0-1-0-2,    18000,-
Fantomet                1 start, 0-0-0-1,    10000,-
Kringeland Enok      1 start, 0-0-0-0,           0,-
Kringelandtraven 2 starter, 0-0-1-1,     9000,-
L.B.Valborg         3 starter, 0-1-1-0,     13000,- 
Opera Stjerna      3 starter, 0-0-0-3,      8000,-
Nesvik'n              2 starter, 0-0-0-0,           0,-


I tillegg har Tangen Åsar bestått to mønstringsløp og Milan har gått sitt tredje mønstringsløp på en flott måte med eierne fra Hardanger ringside. 

 

Noen nye hester har kommet inn på stallen, Oakridge SoWhat og Kringelandtraven har tegnet seg på treningslistene, og når vi skriver 1.august, har Tysvær Tora reist hjem til sin eier og Nesvik'n prøver et nytt opplegg hos en annen trener. Neslands Gnist og Neslands Lynet har fått seg en måned på beite, så de ser vi snart tilbake på boksene sine. 

Sommer og sol! (08.07)

Da er vi godt i gang med ny uke i flott vær, som ender opp med lørdagskjøring på kvelden her på Sørlandet Travpark. Vi stiller med 3 stallhester til start pluss Milan som går mønstringsløp da eierne er på besøk. Les mer om tankene rundt stallhestene under "Kommende starter".

I helgen var det to turer til Jarlsberg, fredag med Opera Stjerna som senket rekorden sin med flere sekunder og gikk inn til en fin 4.plass. Det var godt å se at hun fungerte bra. Lørdag fikk jeg igjen tillit bak Daily News som fortsetter å vise framgang. Gikk denne gang inn til 3.plass i V75 og ny rekord. Veldig kjekt å få være med å følge denne hestens utvikling fra start til start og eier / trener Hans Anton Helland legger ned et flott arbeid i hesten sin.

Snart klar for Jarlsberg (05.07)

Opera Stjerna skal ut i 2.løp / V4-2 på Jarlsberg i kveld i sin 1.start  for stallen og den første på et halvt år. Oppasser Sandra er godt i gang med sin jobb på stallen og er med på turen også i dag. Hun har med seg en flott hest ( bildet) og en viss optimisme om en god prestasjon etter et godt inntrykk i det siste hurtigarbeidet. 

Ellers har dagen på stallen gått som vanlig fra kl0650 i morges, 2åringene har blant annet vært ute og gått heat, mens Valborg og Nesvik'n fikk en litt roligere tur i treningsløypene. 

Oppløftende tur til Forus (03.07)

3-årshoppene som vi hadde med fra stallen til Forus gjorde sine saker godt og overrasket iallefallet spillerne noe som ble nr.2 (1.5%) og nr.3 (0.6%) i V5-spillet. Positivt overrasket og betrygget ble vi også over at hestene viste i løp det de har gjort i trening. Golden Daiquiri løste startsiden fra sitt verste spor på en god måte og gikk fortere og fortere hele veien, mens L.B. Valborg rekordforbedra seg til 34-tid etter et løp i 2.spor hele veien.

Ellers hadde jeg 3 oppsitt der Årdals Blesa fikk med seg premie igjen etter noen løp utenfor pengene. Stjernetira var 1. utenom premie og Cocktail Mack også endte uplassert. Ingen av de to siste var levnet særlige sjanser i sine løp, men det hadde gjort godt å få levert pengepremier til eierne også her selvsagt.

Ida og Sandra var naturlig nok meget fornøyde etter løp og hjemreisen var av det enklere slaget etter tirsdagstur til Forus som alltid er en kjekk bane å få besøke. Hestene har tatt løpet og reisen fint og var fornøyde når de ble ønsket god morgen i dag!

 

Valborg og Daiquiri klar for avreise (02.07)

Daiquiri og Valborg (bilde) skal til Forus og starte i løp 7 og 8 idag. De er urutinerte i løp, men for Valborg blir det 3.banen hun starter på i karrierens 3.løp, så kjøreturen skal hun iallefall være vant med. Golden Daiquiri er på langtur for første gang, men det går nok fint i godt selskap. Hestene er fine for dagen og klare iallefall. Med på turen er Sandra og Ida GT. 

Ny måned! (01.07)

Juni ble avsluttet med 2 flotte seire i løpsbanen på hjemmebane søndag og gjør at ting begynner å normalisere seg litt i sulkysetet. Nesvik'n var ute og fungerte fint, men en litt for offensiv kusk bidro til at han slo på en galopp som bidro til at løpet ikke ble annet enn en god gjennomkjøring.

I morgen blir det Forus igjen med 5 oppsitt. Fra stallen har vi med Golden Daquiri og L.B. Valborg som begge er urutinerte i løp og som vi er spent på å se hvordan presterer i morgen etter noen fine treningsuker. I tillegg blir det tur til Jarlsberg i helgen både fredag og lørdag for å kjøre stallens egen Opera Stjerna og Daily News som har to strake seire.

Veldig kjekt og motiverende når det skjer ting rundt både stallhestene og flere oppsitt for hesteeiere rundtom! Ha en fin uke!

Ukesoppdatering (25.06)

Da er vi godt i gang med en ny uke og på Forus i går fikk jeg kjøre Daily News som vant sitt andre løp på rad etter tet fra start til slutt. Det gjør godt å få tillit fra hesteeierne til å kjøre og det gjør enda bedre å levere dem tilbake etter gode prestasjoner. 

På stallen er 2-åringene i gang med å prøve seg litt på bakkeintervaller. Det er spennende å se hvordan de håndterer nye arbeidsmetoder og dette grepet er noe de alle har tatt godt til seg. De to Tysvær-hestene er foreløpig ikke innrullert i denne treningen, da de har litt grunnarbeid å gjøre unna først.

Ellers så har både Dina og Maiken hatt sine siste arbeidsdager og det har vært en fornøyelse å ha dem ansatt på stallen. Dina avsluttet sine 2 år hos oss med å ta fagbrev, mens Maiken skal videre på trenerskolen til høsten. Vi krysser fingrene og ønsker lykke til!

Resten av uka skal brukes godt i treningsarbeidet på stallen før det er kjøring på hjemmebanen på søndag. Der skal jeg kjøre 7 av 8 løp, så det blir en heftig løpsdag. Fra stallen skal Nesvik'n ut etter nesten 2 månederes pause.

Ny uke! (17.06)

Siden forrige oppdatering her på hjemmesiden har vi hatt Fantomet til 4.plass i Spenters Æresløp på tiden 30.5 med galopp. Var nære på trippelplassen og vi er godt fornøyd med prestasjonen han gjorde der. Skjetnefaxa var ute i Vinvaras, men galopperte inn i 2.sving og derfra var løpet ødelagt. 

I sulkyen hadde jeg en uke uten oppsitt, før det ble seier med Daily NewsKlosterskogen som et sistevalg / 25oddser. Litt overraskende egentlig at spillerne hadde glemt hun så bort etter flere fine prestasjoner i det siste. På hjemmebane i går ble det to trippelplasseringer med Kilestjerna og Champs Elysses, mens Kringeland Enok var ute fra stallen uten hell etter løpspause. 

På stallen har Dina bestått fagprøven, noe vi alle synes var veldig kjekt. I tillegg har 2-åringene Tysvær Tarald og Tysvær Tora kommet inn. Treningsrapportene er oppdatert og vi er klare for ny uke!

Pizza og bowling med gjengen - lunsj på Sørlandet (06.06)

I går kveld hadde vi en samling med gjengen fra stallen hvor vi var ute og spiste pizza, spilte bowling og hadde en kjekk kveld sammen uten hest. Jeg tror det er viktig at vi får gjort noe annet utenfor stallen sammen en gang i blant og i går skulle vi i tilegg ha en liten markering for Dina og Maiken som skal slutte på stallen etter hhvs 2 og 1 år. 

Idag er det lunsj-kjøring på Sørlandet og vi har flere kalde 2-åringer ute i mønstringsløp. I tillegg har jeg flere oppsitt i v5-kjøringen for andre, både premiekandidater og vinnermuligheter.

Ha en fin dag!

Stallhester i større løp - jeg i bursdag (04.06)

Forrige uke var som nevnt en litt roligere uke i løpsbanen, men vi fikk gjort mye godt likevel og dagene har blitt brukt godt. Jeg var en tur til kjøringen på Haugaland for 2 oppsitt, Årdals Blesa og Fernandez B.R.. På tross av stigning i kuskeresultatene i det siste var det ikke for mye å hente der med en 5.plass til Årdals Blesa som best. Det blir noen oppsitt også denne uka, først tre i dag på Forus, før lunsjkjøringen på Sørlandet torsdag. Der skal også flere av de kalde 2-åringene ut i mønstringsløp igjen. Det er snakk om Balder Odin, Kringelandnehemja og Neslands Gnist. De har vist seg fra en fin side sålangt, og det både håper og regner vi med at de vil gjøre denne dagen også. 

Til helgen skal Fantomet og Skjetnefaxa ut på lørdagen under OGP-helgen på Bjerke. Først er det Skjetnefaxa som skal ut i Vinvaras Æresløp for 4årige hopper, før Fantomet skal få møte iallefall to av de som har imponert mest av 3-åringene i Spenters Æresløp. Selv har jeg verdens beste mor som fyller 50 år på lørdag, så i samråd med eierne har vi funnet andre kusker til å føre de rundt ovalen denne dagen, mens jeg kan prøve meg på sofakusking fra feiringen hjemme på Vestlandet. 

Ha en flott uke alle sammen!

Forrige uke var bra - denne uka blir det mye trening (27.05)

Mai i sin helhet har vært et steg opp etter en skuffende start på året som kusk. Forrige uke hadde jeg 9 oppsitt og leverte sammen med hestene 1-3-3-1. Kun Årdals Blesa endte opp utenfor  penga og 7 trippelplasseringer og nære på flere seire med 2.plassene smaker meget godt.

Av stallhestene var Golden Daquiri ute på Sørlandet lørdag, der hun galopperte tidlig etter å ha blitt redd når innvendig hest kom i stor fart. Brukte resten av løpet bak feltet til et hurtigarbeid. Det var godt å se at hun fungerte mye bedre enn i debutløpet. Fantomet var ute på Kloster og reparerte etter en tidlig galopp til 2.plass etter løp i dødens hele veien og senket rekorden sin med 3 sekunder.

Denne uka blir det nok mye hverdagsarbeid og kun løpskjøring på Haugalandtorsdag. Ha en flott uke!

Snart er det juni (21.05)

Først skal vi dog gjøre oss ferdig med mai og denne uka skal jeg til Forus for å kjøre 2 hester i morgen. Deretter går turen til Klosterskogentorsdag, der Fantomet skal ut fra stallen, før det blir Sørlandetlørdag hvor Golden Daquiri skal forsvare stallnavnet. 

Treningsrapporter for alle hestene er ute, ha en flott uke alle sammen!

Ny uke - ut på tur! (14.05)

Forrige uke var en god arbeidsuke på stallen, ispedd 2 løpsdager for stallhestene. På Momarken var Skeie Trym ( DG) og L.B.Valborg ( 6.plass i debutløpet) ute, mens det på Sørlandet søndag var Homme Hera (DG) og Skjetnefaxa (6.plass) som skulle forsvare stallnavnet. Ikke resultatene vi hadde håpet på på forhånd, men vi biter tenna sammen og jobber videre. Skeie Trym reiste videre til Wolden i forrige uke og selv om det er vemodig å sende avgårde en hest man har holdt på med i snart 3 år, så håper vi det beste for hest og eiergjeng videre.

I tillegg var Balder Odin, Milan og Neslands Lynet ute i mønstringsløp. Alle gikk til bestått og det motiverer selvsagt videre, både for eiere og trener. Det er kjekt å få vist frem hestene til eiere og andre, spesielt nå som en har jobbet med såpass lenge i kulissene. 

Denne uka startet med en mandag i går der et par av hestene ble sjekket opp av veterinær. I dag skal jeg til Forus for å kjøre 3 løp, mens vi på torsdag reiser til Drammen med L.B.Valborg. Til slutt skal jeg kjøre Bjørnemyr Tara i V75Jarlsberglørdag.

Treningsrapporter og statistikk ligger ute oppdatert, ha en fin uke alle sammen!

Kveldstrening med unghestene (06.05)

I ettermiddag/kveld har jeg og Kamilla vært ute med unghestene på gården hjemme i et fantastisk vårvær og dette arbeidet er selvsagt veldig kjekt å holde på med. Ellers har hestene fått oppdaterte treningsrapporter og endel av hestene har også fått et oppdatert bilde inne på sin egen side. 

Blant de større hestene er det action på flere plan. Vi har hatt flere hester ute til start på Forus i helgen. Skjetnefaxa gikk inn til en fin 4.plass i Hoppechampionatet, mens Kringeland Enok og Nesvik'n ikke fungerte som best. Torsdag var Fantomet ute og ble nummer 2 med særs kort margin opp til seieren på Klosterskogen.

Kommende uke skal vi ut med Skeie Trym og L.B.ValborgMomarken i morgen, før det blir meldt noen hester til kjøringen på Sørlandet søndag. Får tenke litt gjennom en siste gang i kveld før det meldes, men det blir hester både i mønstringsløp og i totoen. 

Ny uke - ny måned - nye muligheter (30.04)

I morgen skriver vi 1.mai og starten på måneden gir starthester fra stallen 3 dager på rad. Først med FantometKlosterskogen, så skal Nesvik'n, Skjetnefaxa og Kringeland Enok starte på Forus fredag / lørdag. I tillegg har jeg 3 gjesteoppsitt de samme dagene.

Den lille skuffelsen fra søndag har lagt seg og vi er tilbake på jobb i stallen og trener på. De kalde 2-åringene skal få seg en økt på slutten av uka der vi bestemmer hvem som kommer først ut i mønstringsløp. En aktuell dato for de første er 13.maiSørlandet. Det er en fin gruppe hester som jobber godt på og viser at de er på rett vei.

Stallstatistikken er oppdatert med de siste resultatene og treningsrapporter på alle hestene er lagt ut.

Ha en fin uke alle sammen!

Blanda drops en lørdagskveld (27.04)

Og da kanskje dessverre med flere litt småsure enn de andre. Tre stallhester til start i dag, det skulle egentlig vært 4, men Bork Viking ble strøket til Drammen etter at han ikke var helt på topp i siste testen før avreise. Da er det bedre å gi han litt mer tid, det kommer mange nok passende løp til en kaldblodsdebutant framover. 

Sørlandet var Homme Hera ute i prøveløpet og bestod til 31.6 med galopp. Skeie Trym kom ut bak bilen, men ble for ivrig og slo på en startgalopp som var lang nok til at han ble disket direkte. Virket etterpå som han var helt i orden, noe som var ventet på forhånd.  Til slutt var Golden Daquiri ute i sitt debutløp. Hun fungerte ikke helt i travet som hun kan, så her blir det nok noen mindre justeringer fram mot neste start. Utenom det så gikk hun greit i mål til 5.plass og feilfritt.  Hadde også to 3 gjesteoppsitt der alle plasserte seg i pengene, med Bjørnemyr Tara sin 2.plass som beste. Løvefaks var innom galoppen igjen i dag, mens Ranja Hill fikk med seg 5.premien i et 10-hestersfelt hvor hun var rangert sist. 

Neste uke skal flere stallhester i aksjon igjen, vi får ta en liten status i starten av uka på det. 

Skuffende Momarken-tur, England neste! (23.04)

Skuffende resultater med to hester som egentlig hadde en god dag i går på Momarken. Først ut var Kringeland Enok som galopperte der jeg tror han kunne fått tet om han hadde holdt seg nedpå. Etter det var det bare å kjøre rundene langt bak det lille feltet. Favoritten forsvant i galopp på 1.langside og da var det 6 hester / 5 premier igjen. Når da en av hestene galopperte på oppløpet ble det siste pengene på oss. Skjetnefaxa var ute i Oaks-bonusen og fikk et tøft løp underveis i dødens. Stoppet litt i siste sving som annenhest etter en tøff bortre langside. Da hetten ble trukket kvikna hun til litt, men tapte 3 plasseringer siset 25m og ble første utenfor penga. Gikk 30.0 /2160m fra dødens, så prestasjonen er jeg egentlig fornøyd med, selv om plasseringen ble desto kjedeligere. 

 

Nå bærer det til England for meg for et uvanlig avbrekk i arbeidshverdagen. Jeg kommer tilbake torsdag etter å ha sett Manchester-derbyet i Premier League i morgen. Stallen er overlatt til de flinke ansatte som er der hver eneste dag og både hester og stall er således i beste hender.

Klar for Momarken-tur (22.04)

Etter en fin morgen i stallen med trening av hest blir resten av 2.påskedag blir brukt til å reise til Momarken med Kringeland Enok og Skjetnefaxa. Begge bør regnes med trippelsjanse og vi tror på gode prestasjoner fra begge. Dagsformen virker god og de har med seg sine oppassere I dina og Kamilla.

 

Stallen blir styrt av Sandra mens vi er på tur så får vi håpe vi returnerer med gode opplevelser i natt en gang! 

En flott mandagsdobbel! (08.04)

Ny uke og nye muligheter og idag tok vi det på strak hånd. Skeie Trym var ute i lunsjen på Jarlsberg og tok seier fra dødens, mens Fantomet tok en sterk seier i debutløpet sitt på Klosterskogen. Eirik Høitomt styrte begge to til sikker seier og da er vi oppe i 26,9% seiersprosent på 26 stallstarter i 2019. I tillegg viser innkjørt på nesten 9000kr pr start, og da er vi oppe i tall å være MEGET fornøyde med sålangt.

Ellers er treningsrapportene ute og det blir jobbet godt på stallen i alle ender om dagen. Det gjør at det er håp om flere oppdateringer om seire i tiden framover!

Mye nesten om dagen

Den siste uka har stallhestene vært ute 4 ganger og med 3 2.plasser og en 3.plass er det vanskelig å være misfornøyd. Det er alltid kjekkest å vinne, men når hestene rader opp sterke prestasjoner og gode plasseringer kan vi ikke annet enn å bruke det som motivasjon for å få ut det siste lille som gjør at det blir seiere istedet. Nå har stallen 24 starter i år og snart skal 3-åringene ut å vise seg frem. Først ut av dem blir nok Fantomet som kommer ut i løp om ikke lenge. På de 24 startene har vi enda over 20% i seiersprosent og innkjørt pr start er 8375kr, noe som er et godt stykke opp fra 5870kr vi hadde i fjor. I tillegg kan det nevnes at vi har plassert stallhestene på trippelen over halvparten (54%) av gangene i år!

Det blir ingen starter på stallhestene denne uka, så nå skal vi legge inn en god treningsuke før de igjen skal ut i banen til uka. I morgen blir det en ny tur til Forus for å kjøre Årdals Blesa i jakten på den 100.kuskeseieren i banen. 

Ukesrapporter etter en innholdsrik helg (25.02)

Ny uke er på trappene og ukesrapportene til alle hestene er ute nå ikveld. 

 

I helgen var det løp for stallhestene både lørdag og søndag. Det begynte på Bjerke lørdag der Skjetnefaxa varmet meget bra. Jeg valgte å dra framskoene til løpet og hun responderte bra på det. Kom litt feil inn i løpet og slo over i galopp mens hun presset på for tet inn i 2.sving. Kom fort nedpå, men på halen av feltet. Derfra og inn ble det ikke mye å gjøre. Synes hesten likevel kjentes meget fin ut og hun kommer ut i løpet igjen på Jarlsberg på fredag. 

 

På hjemmebane på Sørlandet i går var det både opptur og nedtur i samme løp. Nesvik'n gikk inn til seier på 28.8 og viste seg fra en meget fin side. Skeie Trym startet i samme løp og både stall og eiere hadde en viss forhåpning til en sterk innsats utifra treningen hans i det siste. Det endte dessverre med galopp, men han er snart tilbake i løpsbanen og da er nok optimismen og forventningene fort på samme nivå igjen. I tillegg hadde jeg flere spennende oppsitt og endte opp med hattrick med 2.plasser både med Asterix M., Bjørnemyr Tara og Løvefaks.

 

Denne uken blir det også litt action i løpssbanen, først på onsdag når Kringeland Enok skal ut i V75 på Bjerke. Da skal jeg også kjøre Champs Elysses som debuterer for eier / trener Tom Helgesen. Torsdag blir det en svipptur til Klosterskogen for å kjøre Løvefaks. Han har jeg kjørt to ganger på rad med to feilfrie 2.plasser som fasit.  Til slutt skal Skjetnefaxa ut i et hoppeløp på Jarlsberg.

 

Bare å hoppe i seng altså så en er klar for alt!

Onsdag er over (13.02)

Som nevnt i innlegget i går har Matchplay S.S. i dag ankommet stallen. Det gjorde også Ernst Karlsen som sjekket opp en del av hestene, men han valgte å ikke benytte seg av overnattingsmulighetene som Matchplay skal gjøre i tiden fremover.

Ellers har det vært en rolig onsdag, vi hadde tre starthester og et par hester som gikk hurtigarbeid på søndag, så de har fått en rolig start på uka. Trent på godt med de andre hestene som vanlig.

Vi har også shinet litt opp på fotoalbumet og lagt ut litt flere bilder. Dina er veldig flink til å ta bilder, så nå får vi bli flinkere å dele dem med verden i tiden fremover!

En hest ut, en hest inn og jeg møkker bokser (12.02)

Da er vi i gang med ny uke og med litt sykdom blant personalet har jeg fått æren av å møkke alle boksene selv sålangt denne uka, som seg hør og bør når det trengs. 

Ellers så har Inflasjonen nå reist hjem etter fullført oppdrag fra eier. Han ble levert tilbake temt og var et hyggelig bekjentskap den tiden han var på stallen.I morgen kommer Matchplay S.S. , en spennende hest som allerede har slått fra seg i 3-årssesongen. Siste start vant han Jærløpet med 100 000 i 1.premie på Forus, så det er klart at dette er en hest som kommer med litt meritter og som vi håper å videreutvikle til å ta det neste steget i sin klasse.

For en herlig måte å avslutte uka på! (10.02)

På kveldens kjøring på Sørlandet vant nemlig både Kringeland Enok og Nesvik'n sine løp. I tillegg gikk Skjetnefaxa et flott løp i rygg på leder og fullførte med krefter i behold til 4.plass når luka aldri bød seg skikkelig fram. Det viser at resultatene rundt nyttår ikke var noe blaff. For å pynte videre så hadde jeg to låneoppsitt, I.D.Visualistic var nest minst spilt i vinnerspillet, men stod på inn til pengepremie og Løvefaks gikk et flott løp fra tet og ble knepent slått. Sånne dager er det ekstra kjekt å holde på!

Det gjør at stallhestene nå har 3 seire på 9 starter og vi har innkjørt over 8000kr pr start i 2019. Vi har vært på trippelen i over halvparten av startene. Det er gode tall som jeg selvsagt er meget godt fornøyd med.

Treningsrapportene blir oppdatert nå utover kvelden og så er vi klar for ny uke på Stall Kringeland Eriksen igjen i morgen!

Uken er over! (20.01)

Denne uken har det ikke vært de store tingene å skrive hjem om, så da dro jeg hjem i stedet fra lørdag til søndag. Anledningen var farmor sin 75-årsdag og jeg benyttet anledningen til å ta med Fernandez B.R. til sin eier og min far, så jobber han videre med hesten der. Sandra har hatt god kontroll på stallen de samme dagene.

Av stallhestene så var det bare Kringeland Enok som skulle til start denne uka, men etter at han tråkka på seg i luftegården så måtte han strykes. Det gjør nok at han også får noen rolige dager kommende uke. Neste uke er det heller ingen store planer om å melde stallhestene til løp, så det blir å jobbe i hverdagen med å legge et godt grunnlag til det er passende løp til hester som er passelig klar.

Årets første stallseier i boks! (09.01)

Skjetnefaxa (på bildet godt fornøyd etter løpet) viste seg fra en god side og vant klart på Bjerke i dag med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen. Kom greit i fra det fra start og lå i rygg til siste bortre når hun dro ut og viste at hun hadde langt mer inne enn motstanderne. Fullførte med hetten på til 31.5/2160m, noe vi får si oss godt fornøyd med. Samtidig la hun på 24000kr i grunnlaget og til 2 strake seiere. Dette er en hest vi har hatt siden høsten som 2-åring og dermed har brukt mange trening- og trivselstimer med mellom da og nå, det gjør det selvsagt ekstra kjekt. Også spesielt hyggelig å gi eierne bak denne, Ole-Johnny Odland og Trude Varberg, gode opplevelser tilbake etter godt samarbeid de siste årene!

Vigvoll Skole på besøk (08.01)

Idag har vi hatt besøk av 9.klasse fra Vigvoll skole. Det er alltid kjekt med liv og røre rundt stallen og i dag følte jeg meg godt hjemme. Et par ting jeg oppdaget i dag:
- Enkelte 9.klassinger har mer skjeggvekst enn meg
- Halvparten av 9.klassingene er høyere enn meg
- Læreren slet med å skille meg fra alle elevene når vi stod i gruppe

Med andre ord omtrent som da jeg selv gikk i 9.klasse..

Ellers har hestene fått sin daglige dose, noen av dem har fått være langt mer sosiale enn de pleier sammen med ungdommene på besøk og vi har gjort Skjetnefaxa klar til å forsvare stallnavnet på Bjerke i morgen!

2 åringene på jobb (foto: Ida)

Biffmann Ø.K og Ida

Orion i banen (foto: Julie K. Jensen)