2 trippelplasseringer på Forus (14.11)

Det ble 3.plass på både Lynjor og Fernandez B.R. i går. Var vel mer fornøyd med resultatet til førstnevnte, mens stallhesten gikk et helt greit løp, uten å by til noe ekstra. Holdt inn til 3.plass etter dødens siste runden.

Rekken med løp på rad med innkjørt premie økte til 12, og på søndag har jeg 6 oppsitt, der det nok skal holde hardt å forlenge rekken til 18 ved stevneslutt. Med litt flyt, så kan det likevel gå. Flere stallhester som er meldt til løp, Kringeland Enok og Gianluca B.R. som skal på starte søndag, så reiser vi til Skien og Klosterskogen med Nesvik'n og Biffmann Ø.K. på mandag igjen. Tanker rundt hestenes sjanser finner du under "Kommende starter"

Veterinær og kjøreform (12.11)

I dag har vi vært til veterinær med flere av hestene, i all hovedsak som rutinekontroller for å se at hestene har det bra og at de ikke blir feil/overbelastet i treningsarbeidet. 

Ellers er kjøreformen god om dagen, med premie til hesteeierne i de siste 10 oppsittene jeg har kjørt. I morgen går turen til Forus der jeg skal kjøre Lynjor igjen. Med på turen blir Fernandez B.R. som skal prøve å sikre stallens 16.seier for året. 

Stallhestene gjør det greit på Bjerke (07.11)

Skjetnefaxa og Elite B.R. har vært på tur med Sandra til Bjerke i dag og startet hvert sitt løp under V76-kjøringen. Først ut var Skjetnefaxa som brukte litt tid på å finne sin plass i rekken med Eirik Høitomt fra start. Deretter gikk hun i rygg i 2.spor frem mot siste sving, hvor hun ble sendt i angrep i 3.spor. Favoritten i rygg feilet, men det ble for langt fram til duellerende Dale Anne og Tangen Siri, hvor sistnevnte vant. Skjetnefaxa gikk inn til en 3.plass på 31.7 og har nå 2-4-3 og dårligst 31.8v på sine siste 3 starter. Høitomt var godt fornøyd etterpå og vi ser fremover mot løp hvor den første seieren kan komme. Samtidig skal vi tenke over starthyppigheten, dette var hennes 11.løp i 3års-sesongen og hestene skal vare. 

 

Elite B.R. var den andre stallhesten ut, med Asbjørn Tengsareid i V76-finalen, han stod fint inn til 4.plass og tok med seg 6000kr sørover igjen. Fernandez B.R. var til avlsvurdering og fikk selvsagt ikke særlig score på prestasjoner, men på f.eks. avstamning scoret han like godt som Zelov

 

Utenom dette har det kommet ut et par nye bilder som Dina har tatt. Disse finner du under "Nyeste foto". Skal prøve å legge ut bilder litt jevnlig fremover. Statistikken for stallhestene er også oppdatert i kveld etter startene.

Spennende tider i vente! (03.11)

Etter samtaler med Sørlandet Travpark den siste tiden har jeg i dag signert kontrakt om å leie 9 av boksene som er tilknyttet travparken fra 1.januar 2019.

Dette gir oss en ekstra dimensjon i tilbudet til hesteeierne og er noe jeg virkelig gleder meg til å sette i gang med. Først og fremst gjør dette hverdagen enklere praktisk, ikke minst for hestene, men også de ansatte. Vi kan midlertidig stalle opp hester på boksene som trenger banetrening, vi kan sørge for et miljøskifte og endring i treningsløyper for å nevne noen fordeler. Dette gir samtidig en ypperlig mulighet til å prøve ut livet som banetrener i mindre skala, før det eventuelt byr seg en mulighet å flytte hele driften. Kanskje viser det seg at kombinasjonen Inntjore / Travparken er det helt rette for vårt opplegg?

Jeg ser på dette som et spennende steg i riktig retning i min travtrenerkarriere og tror dette vil bidra til å fortsette fremgangen vi har hatt helt fra oppstart med mer penger innkjørt til hesteeierne.

Enok week (29.10)

Denne uken er det Kringeland Enok som skal i ilden fra stallen, og det to ganger. Først starter han i V76 på Bjerke onsdag før han skal ut i V75 på Sørlandet på lørdag igjen. Les mer om tankene rundt disse startene under "Kommende starter". I tillegg skal jeg til Klosterskogen på torsdag for å kuske Bjørnemyr Tara og Kilestjerna.

Alle treningsrapportene er oppdatert og det er godt å se at så mange av hestene er friske og i full trening. Nå nærmer også Skeie Trym seg full trening og det er godt etter et par måneder borte.

Tilbake på vinnersporet! (25.10)

Biffmann Ø.K. under siste joggeturen i treningsløypene før løpet torsdag.

 Biffmann Ø.K.  har vært den siste av 3åringene på stallen til å komme i gang med løp og etter en litt ruskete debut på Forus ble det seier og alene på målfoto i kveld på Klosterskogen. Det var 15.trenerseieren for året og gjorde absolutt godt. Veldig kjekt å levere seier til en tålmodig eier!

Hadde også med Fernandez B.R. som ble nr.4 i sitt løp, noe som var en skuffelse. Vi får ta en liten sjekk på han, for dette var ikke mer enn det absolutt måtte være.

Ellers har jeg rukket å passere 24 år i går, dagen ble feiret akkurat som alle andre dager, full jobb i stallen og med hestene, middag et stykke ut på kvelden og når jeg våknet i morges følte jeg meg akkurat like voksen som før. Kringeland Enok er meldt til Bjerke igjen til neste uke. Les mer under kommende starter om tanker rundt det.

Siste nytt (23.10)

Skjetnefaxa under morgenjogg tirsdag.

Ny uke er godt i gang på stallen og treningsrapporter ble oppdatert søndag på alle hester. Det ble en uke som var noe som ventet, noe gikk bedre og noe litt dårligere. Kringeland Enok sin 2.plass på Bjerke var det store høydepunktet i løpsbanen, hvor han viste at han er tilbake. Skjetnefaxa skuffet litt, men gikk likevel til 31.8/2140v på Momarken lørdag. Ellers hentet både Elite B.R. og Orion seg penger på Sørlandet søndag og jeg fikk sitte opp bak Kilestjerna inn til 3.plass samme dag. 

 

Denne uka skal Fernandez B.R. og Biffmann Ø.K. ut i løp på torsdag på Kloster, mens jeg reiser til Forus i ettermiddag i bil med Per Vetle Kals for å kjøre 3 hester der. Før det er det full dag i stallen, og som dere ser på bildet er det en fin dag å være travtrener. Neste på planen er ut med Gianluca B.R. som skal jogges for første gang etter behandling. 

Oppsummering av uka (14.10)

Uka ble avsluttet på et skuffende vis når Gianluca B.R. feilet på slutten av siste sving etter å ha sett ut som KLINK vinner på siste bortre på Klosterskogen. Ellers har vi holdt oss i stallen og jobbet på med hestene hver dag, og blant annet Golden Daquiri ble kjørt intervaller med på lørdag.

Kommende uke skal flere av stallhestene ut i løp igjen og det blir godt å få vist frem Igland-logoen i banen igjen. Treningsrapportene på alle hestene er oppdatert og nå tar vi helg til i morgen tidlig, når hestene venter både på gården hjemme og på Inntjore.

Oppsummering av uka ( 07.10)

Det har vært en oppløftende uke, med seier for Fernandez B.R. på Klosterskogen mandag. Orion hentet seg også en fin matlapp med Eirik Høitomt her, mens Hage Odin dessverre endte opp som disket. På Sørlandet på lørdag ble det både 2.plass OG 3.plass for stalhestene Skjetnefaxa og Hage Odin, mens Kringeland Enok var hardt ute, kom feil til og i tillegg ikke leverte det som var ventet av han. Helgen ble avsluttet på flott vis når jeg fikk låne Loke av Grethe Cecilie Skaar på Forus i dag og kunne geleide han inn til seier. Det gjør selvsagt alltid godt med seier og gode prestasjoner med stallhestene, men det å kunne levere for andre som gir meg tillit i vogna med sine hester, det gir noe helt ekstra det også! Black Credit tok med seg 3000kr på 6.plass som minst betrodd i løpet sitt blant 12 hester, så det var også en fornøyelig oppgave i dag. I tillegg hadde vi med oss Gianluca B.R. som gjorde en meget fin prestasjon etter startgalopp og Orion  som ble kjørt på sikkerhet rundt til 5.plas i 8.løp. Hadde med meg Kamilla og Sandra på vestlandstur og stemningen i bilen på vei hjem er god med fasit i hånd.

Ellers har noen hester blitt flyttet vekk fra stallen, Maiken er vekke i noen uker med en yrkesskade, og for å kunne levere fullt til alle hestene vi har oppstallet så har vi jobbet for alternative løsninger der det har vært mulig. Det har gjort at Uberg Tor har blitt flyttet til Mjølnerød, Kjølstad Jenny har reist hjem til eier ferdigtemt som avtalt , mens Hage Odin prøver seg hos Killingmo.

Statistikken er oppdatert for trenerstallen og vi har ikke noen startplaner for stallhestene kommende uke. Jeg har heller ikke andre oppsitt per nå, så da får vi jobbe godt på i stallen og spise noen sene middager hjemme istedet for på veien. Det er ikke helt feil det heller :)

 

 

Fin tur på Kloster i går og hverdagen i dag (2.10)

Det ble en seier med hjem i bagasjen når Fernandez B.R. tok sin andre strake seier. Det ble tett oppunder mål, men det var en kontrollert seier. Syns han var rettere og finere underveis i løpet enn i debuten, så til og med bak resultatet var det mye fint å hente. Hage Odin ble det helt feil for, han ble for hissig, var lite samarbeidsvillig og endte med DG til slutt. Den siste stallhesten var Orion, som var ute med Eirik Høitomt i sulkyen. Ble redd når de andre kom på han fra start og galopperte. Gikk ok etter det, og vi gjør litt endringer på utstyret og melder snarlig igjen.

I dag skal jeg ut med 1 og 2-åringene. Dette er noe av det kjekkeste jeg holder på med og det er herlig å se hvordan de utvikler seg, responderer på grepene vi gjør og det vi introduserer dem for. 

Ellers er statistikken oppdatert igjen og etter 100 starter med stallhestene står vi igjen med 14 seire og premie i 72 av løpene. Hestene kjører i snitt inn 6353kr per start og det er en økning på 16%  i forhold til fjoråret. Selvsagt er det viktig å levere seiere, men penger inn på konto til eierne er aldri feil!

Ukesoppdatering ute (29.9)

Da er det lagt ut treningsrapporter på alle stallhestene og med en skuffende uke i banen er det godt at det ser bra ut i treningsløypene hjemme. Ekstra gledelig er det å få de nye åringene hjemme på gården foran vogn, og se at arbeidet en legger ned bærer frukter. 

Forus skuffende, Bjerke neste! (26.9)

Elite B.R. var ute på Forus i går, men kjente tidlig at han ikke hadde sin beste dag. Valgte derfor å ikke kjøre frem tidlig, men ligge på vent. Det førte ikke lenger enn til en 7.plass og første utenfor pengene. Stallstatistikken er oppdatert etter den starten. 

Idag har det vært en vanlig dag fram til avreise med Skjetnefaxa mot Bjerke. Mangler et par timer til vi er framme og da håper vi på en feilfri og god prestasjon av Faxa. På turen har jeg med meg Kamilla som er oppasser på Faxa og Bragetulla som skal videre til Geir Flåten. 

På vei til Forus og nye starter (25.9)

Etter noen timer i stallen i morges og på formiddagen, er snuten satt mot Forus med Elite B.R. som starter i 3.løp. Har fått med meg Ida Jansen på tur, så nå har vi fått brukt litt tid på å saklig diskutere oss fram til hvilket illustrasjonsbilde som bør brukes til denne lille oppdateringen. Turen til Forus tar rundt 4 timer, så her regnes alt som underholdning på veien. I tillegg har jeg et oppsitt med Barka Loma i 2.løp. 

Ellers har vi fått meldt 3 hester til neste mandagskjøring på Klosterskogen, les mer om det under kommende starter!

Litt av hvert! (22.9)

En oppdatering med litt forskjellig.

 

Ukesoppdateringene på alle hestene er ute, og stadig flere får bilder tilhørende profilene. Vi satser på å ha dem ute på lørdager fra nå av. Generelt så er det fint å trene hest om dagen, selv om vi denne uken måtte innstille treningsturene fredag grunnet uværet som har truffet Norge de siste dagene. Vi har tatt det igjen i løpet av lørdagen og det blir fort trening på noen hester på søndag også på grunn av dette. Torsdag måtte Maiken en tur innom legevakten med brukket finger, men det går seg heldigvis til litt etter litt. Hun må nok ha litt tilpassede arbeidsoppgaver framover, men vi gleder oss til å ha frøken Morales tilbake i full drift etterhvert!

Ellers har det vært løp på Sørlandet lørdag, der det ble 3 2.plasser på rappen for kusk Eriksen, først med Kilestjerna, så Gianluca og Enok til slutt. Godt fornøyd med begge stallhestene, men underveis i løpet så hadde jeg håpet at Gianluca B.R. hadde holdt inn, likevel er det vel innafor forventningene :)

Neste uke skal Elite B.R. til Forus på tirsdag og Skjetnefaxa til Bjerke onsdag. Med begge hestene reiser vi med ambisjoner. Skjetnefaxa står for 2.gang godt til i karrieren ( 1.gang var sist på Kloster hvor hun disket seg selv etter gode første 50m). Bjerke har rangert hun først i baneprogrammet, men for at hun skal forsvare det må hun definitivt holde seg nedpå.

Til slutt kan det være verdt å nevne at statistikk-siden for stallhestene også er oppdatert, denne gang med en økning i 2.plasser. Vi jobber for å holde seiersprosenten videre på 16% og høyere!

Fin dag på Inntjore (19.9)

Ny treningsdag på Inntjore og som dere ser på bildet er det en fin dag å være travtrener på. Samtidig har vi meldt Elite B.R. til Forus neste uke. Tanker om den starten ligger under "Kommende starter". Skal i tillegg kjøre Barka Loma for første gang i løp 2. 

 

 

Ingen Forus i dag (18.9)

Siden Forus hadde v75-kjøring i helga, er det ingen kjøring i dag, og jeg som vanligvis kjører Grimstad - Stavanger - Grimstad har fått bruke tiden på stallen i stedet. Tiden har gått med til kjøring av unghestene blant annet. 

 

Dina og Maiken har vært ute med kameralinsene og snart kommer det en ny oppdatering med ferske bilder av hestene på Inntjore på bilde-siden.  

Nye hester inn og tanker om starthestene lørdag (17.9)

Det har kommet flere hester inn til stallen, både hjemme på gården og på Inntjore de siste dagene. De har nå fått egne sider her på hjemmesiden og presentasjon av dem blir lagt til i nær fremtid. Hestene er de varme åringene Javier B.R. og Flying Shadow, de kalde åringene Kringelandsnehemja, Neslands Gnist og Neslands Lynet samt 4-årige Gianluca B.R. som går rett ut i løp på Sørlandet lørdag.

Vi har laget til en seksjon her på siden som heter "Kommende starter", hvor vi legger ut tankerom stallhestenes muligheter når de er meldt i løp. Sjekk inn der og se hva vi håper, tror og forventer.

Ha en fin dag videre alle! 

Treningsrapporter og en liten oppdatering (14.9)


Nå setter høsten inn for fullt på Inntjore og det var veldig godt å få en seier igjen i går med Fernandez B.R, som viste seg fra en flott side i debutløpet på Klosterskogen i går. Der var også Kringeland Enok tilbake etter pause og han håper jeg at vi skal få det moro med også på denne siden av sommeren. Skjetnefaxa har vært til start to ganger siden sist, og selv om resultatene ikke har vært de helt store tror jeg hun kan være en hest som snart viser seg på trippelen og bedre.

I Derby gikk det ikke helt veien for Got You B.R. som gikk inn til en 7.plass med Eirik Høitomt i sulkyen.

Det kommer inn flere nye hester til stallen i tiden fremover, mer om det når de er på plass.

Treningsrapportene ligger ute for alle hestene og i morgen kommer det egne sider til åringene også som er godt i gang.

Hestene går bra om dagen

Got You B.R tok en overlegen seier på Sørlandet på torsdag.Hun viser samtidig at hun er i rute til Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling. Dette var deilig. Hun har startet i vinter. Men samtidig har eg hatt en tanke om at hun skal hevde seg blant de beste 4 årshoppene. Hun har derfor trent veldig hardt i bakkene i vinter. Skal man ha sjanse i de store løpene, må man legge et godt grunnlag. I den senere tid har vi sluppet henne ned på flatmark, og kjørt noen hurtigere drag med henne. Nå er formen på vei dit vi ønsker, helt etter planen. Oppasser av Got You B.R er Ida Jansen, mens Risør mannen Jørn Amundsen er eier. Artig å se Inntjore hestene begynner å levere for fullt om dagen. Preben Haagensen som trener hos meg tok også en svært enkel seier med Rock`n Rolling samme dag.

Skeie Trym og Hage Odin leverte svært gode løp på Jarlsberg i går. Hage Odin taper ca. 20 meter på galopp like etter start. Blir sittende i utvendig par et stykke bak. Kjemper flott til mål og blir nr 4 på 32,5 sammen med Tom Erik Solberg. Dina Wesøy er oppasser på Hage Odin. Stall Truckers Corner får med seg 8000 kr. Artig også at så mange av eierene til Hage Odin stilte opp live.  Skeie Trym traver også et svært bra løp fra sitt 20 meter tillegg. Herlig sleng i Trym når han beveger seg. Gikk ut i angrep 700 meter igjen, ble hengende i sporene. Tar også noen få steg på oppløpet. Men samler seg fint og har full fart over mål. Ble nr 3 på 31,5, Maiken Morales er oppasser, mens Eirik Høitomt kusket. 11000 kr ble belønningen til Team Sørlandskruttet.  Løpet ble tøffere enn man hadde trodd. Håpet var at Skjetnefaxa skulle hente seg en premie. Hun ble første utenom. Fikk et fint løp i lederrygg og tredje innvendig etterhvert. Mot slutten gikk det veldig fort unna, da klarte hun ikke helt å henge på.

Kringeland Enok var ute på Klosterskogen i går kveld. Kjørte et snilt løp med han. Fikk litt langt frem. Gåt fint til mål på en fjerdeplass. Denne helga er det Forus. Hage Odin et av stallhåpene. Oppfører han seg, kan det være snakk om en klar vinner. Reime Kongen kommer også ut. Han er matchet tøft, og møter nok ikke like skarpe hester nå. Står fint til på motsatt volte, og kan løse bra. Blir ikke overrasket om han vinner. Bør iallfall kjempe langt fremme.

Skal ellers låne Røster av Kåre Refsland på søndag. Møter steingode hester, premie er nok målet. Bjørnemyr Tara skal eg kjøre på lørdag i V75, Anne Marie Horrisland trener henne.  Hoppa er aktuell for en topp plassering. Løpet ble ganske fint konkurransemessig. Og om man streker for en 5-6 hester, skal hun være med på bongen synes eg.

2 åringene på jobb (foto: Ida)

Hage Odin nyter gress (foto: Dina)

Biffmann Ø.K og Ida

Ridemuligheter finnes det nok av på Inntjore

Orion i banen (foto: Julie K. Jensen)