Uka der alt gikk galt!

Orion (Foto: Maiken)

Dette har vært ei uke vi kan sette en svær tjukk strek over. Got You B.R feilet som frisk i siste sving i JGP kval. Hun hadde nok tatt seg til finale uten dette. Som trener er nok dette min største nedtur til nå. Hesten var rigget til akkurat slik vi ville ha henne. Planen har egentlig fungert perfekt. Da er det ergerlig når det blir galopp. Senere på kvelden startet Orion.  Han stupte i banen under løpet på mandag. Vi reiste rett til Sem på tirsdag. Gikk på tredemølle og ble sjekket i halsen. Fant ingenting på han. Gikk som ei klokke med 22 fart som avsluttning. Må ha skjedd noe med tunga i løpet på mandag. Hatt en rolig uke etterpå. Fikk en joggetur i dag, og var fin. 

Ellers er alle hestene oppdatert. Vi får ta nye tak, og glemme denne uka. Husk at det er eiersamling for alle eiere på Golden Daiquiri på søndag. Det starter kl 11.00 hos meg på Holbekkveien. Ta turen

Reime Kongen tar en fortjent seier

Gjesteoppasser Ida G. Thompson med fanget fullt av premier. (Foto:Geir/Vinnerbongen)

Reime Kongen tar en fortjent seier. Den flotte Bork Odin sønnen til Ole-Johan og Sølvi Ertnes har vært hos meg helt siden temming. Veldig fine og lojale eiere som man kan ha en god dialog med. Reime Kongen vært den snilleste gutten i klassen, og aldri funnet på noe tull. Mer eller mindre alle treningsøktene sine har hatt også fått. Slike hester når som regel et stykke. Han går litt i rykk og napp enda. I dag hadde vi litt tur da lederhesten feilet like før mål. Men det gjelder å kjøre i trav. Ertnes har jo hatt Vintilla tidligere, premieskapet er med andre ord fullt. Så eg håper det er plass til litt mer premier i skapet etter dagens seier, i tillegg til førstepremien på 20000 kr. Reime Kongen vant på 30,2 over full distanse på volte. Det er sterkt, ikke mange i årgangen som kan slå i bordet med det. Oppasser for Reime Kongen er Ida Jansen. Jenta er virkelig i «dytten» med passhestene sine om dagen. På bildene ser dere Ida G. Thompson, som var gjesteoppasser for Reime Kongen i dag.

Hage Odin startet også. Han kom ut i løp etter en kort pause. Mulig løpene ble litt for tette. Kom frem utvendig leder ganske tidlig. Hadde han vært i nærheten av slik han var på onsdag, så hadde han vært med helt i toppen her. Gir seg litt mot slutten. Det gledelige var at han gikk feilfritt, og at han fikk med seg 5000 kr for en fjerde plass. Totalt sett, ble det en fin dag for stallen. 

På lørdag kjørte eg Bjørnemyr Tara. Hun gjør nok en flott løp til tredjeplass i V75. Setter ny volte rekord på 28,5. Belønningen var 12000 kr. Røster kjørte eg for Kåre Refsland på søndag. Møtte steingode hester, premie var målet her. Det fikk han, så da må vi være fornøyd med helga.

Hestene går bra om dagen

Got You B.R tok en overlegen seier på Sørlandet på torsdag.Hun viser samtidig at hun er i rute til Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling. Dette var deilig. Hun har startet i vinter. Men samtidig har eg hatt en tanke om at hun skal hevde seg blant de beste 4 årshoppene. Hun har derfor trent veldig hardt i bakkene i vinter. Skal man ha sjanse i de store løpene, må man legge et godt grunnlag. I den senere tid har vi sluppet henne ned på flatmark, og kjørt noen hurtigere drag med henne. Nå er formen på vei dit vi ønsker, helt etter planen. Oppasser av Got You B.R er Ida Jansen, mens Risør mannen Jørn Amundsen er eier. Artig å se Inntjore hestene begynner å levere for fullt om dagen. Preben Haagensen som trener hos meg tok også en svært enkel seier med Rock`n Rolling samme dag.

Skeie Trym og Hage Odin leverte svært gode løp på Jarlsberg i går. Hage Odin taper ca. 20 meter på galopp like etter start. Blir sittende i utvendig par et stykke bak. Kjemper flott til mål og blir nr 4 på 32,5 sammen med Tom Erik Solberg. Dina Wesøy er oppasser på Hage Odin. Stall Truckers Corner får med seg 8000 kr. Artig også at så mange av eierene til Hage Odin stilte opp live.  Skeie Trym traver også et svært bra løp fra sitt 20 meter tillegg. Herlig sleng i Trym når han beveger seg. Gikk ut i angrep 700 meter igjen, ble hengende i sporene. Tar også noen få steg på oppløpet. Men samler seg fint og har full fart over mål. Ble nr 3 på 31,5, Maiken Morales er oppasser, mens Eirik Høitomt kusket. 11000 kr ble belønningen til Team Sørlandskruttet.  Løpet ble tøffere enn man hadde trodd. Håpet var at Skjetnefaxa skulle hente seg en premie. Hun ble første utenom. Fikk et fint løp i lederrygg og tredje innvendig etterhvert. Mot slutten gikk det veldig fort unna, da klarte hun ikke helt å henge på.

Kringeland Enok var ute på Klosterskogen i går kveld. Kjørte et snilt løp med han. Fikk litt langt frem. Gåt fint til mål på en fjerdeplass. Denne helga er det Forus. Hage Odin et av stallhåpene. Oppfører han seg, kan det være snakk om en klar vinner. Reime Kongen kommer også ut. Han er matchet tøft, og møter nok ikke like skarpe hester nå. Står fint til på motsatt volte, og kan løse bra. Blir ikke overrasket om han vinner. Bør iallfall kjempe langt fremme.

Skal ellers låne Røster av Kåre Refsland på søndag. Møter steingode hester, premie er nok målet. Bjørnemyr Tara skal eg kjøre på lørdag i V75, Anne Marie Horrisland trener henne.  Hoppa er aktuell for en topp plassering. Løpet ble ganske fint konkurransemessig. Og om man streker for en 5-6 hester, skal hun være med på bongen synes eg.

Treningsrapporter klare

Det sosiale på stallen er viktig. Vi har vært ute og bowlet i kveld. Fra ventre Ida. G Thompson, meg, Dina Wesøy, Sandra Gjeruldsen, Kamilla W. Berthelsen, Ida Jansen og Maiken Morales.

Da er treningsrapportene klare. Reime Kongen var starthesten på lørdag. Som nevnt møtte han gode hester. Var ikke like bra fra start som løpet han travet nest sist. Så kom ikke helt rett på det. Og måtte korrigere han et par ganger når noen av konkurrentene trøblet. Dessverre ble det ikke penger med denne gangen, selv om han egt travet et fint løp. Kusket også Bjørnemyr Tara for Anne Marie Horrisland samme dagen. Hun innledet fint og overtok teten etter ca 500 meter. Var mye bedre i dette løpet, enn det hun har vært i de siste startene. Stod på flott til mål og ble nr. 3. Fikk 25000 kr for innsatsen. Hun kommer ut igjen til lørdag i Leif Saltes æresløp. Ble et ganske fint løp. Kan bli riktig igjen for Bjørnemyr Tara dette.

De neste hestene som kommer ut er Hage Odin, Skjetnefaxa og Skeie Trym. Alle i samme løp. En unghestserie på Jarlsberg med 30000 kr til vinneren. Disse løpene har også breddepremiering med 5000 kr til åttende hesten.  Eg kjører Skjetnefaxa. Hun var positiv sist, og virker fin i trening. Står i spor 3 på volta. Var rask ut sist, så håper vi finner en fin posisjon. Håper hun har gått litt frem og at hun får nok et fint løp. Premie er vel mest realistisk her. Hage Odin er usikker, men god på sitt beste. Tom Erik Solberg kjører nok en gang. Ligger Hage Odin nedpå og kommer seg greit ut, kan han kjempe helt i toppen. Står også greit til på motsatt volte. Skeie Trym står litt dumt til i løpet på tillegg, men er nok på høyde med de fleste her. Iallfall om han har gått frem siden sist. Fått en liten behandling etter det løpet. Eirik Høitomt kusker hesten. Står sammen med 2 andre hester der bak. Og vil nok ha rask kontakt med strekhestene. Blir det riktig for Skeie Trym, kjemper han langt fremme i feltet.

Ellers har stallgjengen og meg vært ute og bowlet i kveld. Svært trivelig, Dina Wesøy var den sterkeste bowleren. Og stakk av med seieren:)

Got You B.R på gang

Noen ganger er det helt greit å ikke vinne. Got You B.R har trent hardt i vinter. De siste innsatsene har kanskje vært noe tvilsomme. Den siste tiden har vi satt henne mere opp. Jarlsberg Grand Prix er første store mål for henne. Tom Erik Solberg er hyret inn som kusk på henne til disse løpene. Han fikk derfor teste henne mot svært gode konkurrenter på Bjerke i går. Hun varmet finere enn tidligere. Var mer lett og ledig, samt mer rein i travet. Tom Erik var fornøyd med henne, men kjente at hun kunne ha fordel av et løp til før Jarlsberg Grand Prix. Vi melder derfor til lunsjløp på Sørlandet den 14. Juni. Ble sittende utvendlig leder i går og kjempet på flott hele veien. Tiden ble 13,5 over 1609 auto. Oppasser for Got You B.R er Ida Jansen.

Vi kjørte svært fornøyde hjem fra Bjerke i går kveld. Akkurat som vi gjorde fra Bjerke forrige onsdag, da Skjetnefaxa ble nummer 5. Og var bedre enn ventet. Nå er det Reime Kongen sin tur for Bjerke. Han kommer ut i Spenters æresløp på lørdag. Håper på en fin innsats også her. Og ønsker Ole-Johan og Sølvi Ertnes lykke til med deres øyensten.

I dag har eg også meldt 3 hester til unghestserien på Jarlsberg til onsdag. Skjetnefaxa, Hage Odin og Skeie Trym kommer ut i samme løp. Mer info om dem, og løpene deres kommer i løpet av de neste dagene.

Treningsrapporter

Bildet er fra mandag morgen. Der eg rigget til løypene før hardøktene tok til.

Nye treningsrapporter klare. Ellers så gikk Kringeland Enok løp i helga. Stod på flott fra dødens og ble nummer tre. Låneoppsittet som trenes på Inntjore av Gundersen familien, Sky Grande G.G fikk en fin andreplass. Mens Preben Haagensen som også har hesten i min stall (trener selv), stakk av med seier med sin egen Rock`n Rolling. Det viser nok en gang hvilke muligheter som finnes for å lage en god unghest på Inntjore.

Elite B.R er ankommet stallen. Han blir spennende. En hest som har gått over grunnlaget i sølvdivisjonen. Vært flink, tjent over 800000 kr og gått 11,5. Jørn Amundsen er eier. Han eier også Got You B.R. Hun kommer ut i løp til onsdag. Møter skarpe konkurrenter. Håper hun går såpass bra at Jarlsberg Grand Prix for hopper er neste oppgave. Fått mye trening i vinter. Og formen bør sitte der snart. Tom Erik Solberg skal kuske henne til onsdag. Bør være en kusk som passer fint på Got You B.R.

Lørdag er det Bjerke igjen. Da stiller Reime Kongen til start. Virker lynrask i intervallene for tiden, og er virkelig på hugget. Håper og tror han er gått frem siden sist. Om han har, kan han blande seg helt i toppen. Det er 100000 kr i førstepremie. Så han møter skarpskodde konkurrenter. Gode hester, trenere og kusker som vil hente seg fine kroner her. 

Treningsrapportene på hver enkelt hester. Leser du på deres egne sider. 2 åringene ble også tatt laktat prøver av på mandag.

2 åringene på jobb (foto: Ida)

Hage Odin nyter gress (foto: Dina)

Biffmann Ø.K og Ida

Ridemuligheter finnes det nok av på Inntjore

Orion i banen (foto: Julie K. Jensen)

Nye hester inn. Uka ellers

Hage Odin har travet sitt første løp

Denne uka har vi sendt ut noen nye hester. Skjetnefaxa på onsdag. Hun var langt bedre enn ventet, og travet et bra løp. Gikk 34,5 og viste seg som rask fra start. Har også en flott innstilling. Og tror hun kan ta ytterligere steg fremover. Ble nr 5 og fikk 5000 kr for jobben.

På fredag var det Orion og Hage Odin sin tur. Orion stod i bakspor. Også han travet et fint løp. Oppførsel og aksjonmessig var han finere enn tidligere. Tror også dette er en hest som kan ta ytterligere steg. Travet 34,6  og ble nr 4. Fikk 2500 kr for jobben. Som de aller fleste av mine hester, blir hestene normalt sett bedre med løp i kroppen. Hestene må få lov til å sette seg. Og senkes gradvis tidsmessig. Psykisk er dette også en fordel for hestene, tror eg.  Så blir spennende fremover.

Hage Odin er en hest med store fartsressurser. Men ikke av de enkleste. Har derfor vært en tur hos Herman Tvedt for banetrening. I går var det dags for start. Eg har kranglet litt med han i trening innimellom. Derfor er det en fordel med en annen kusk. Tom Erik Solberg kjørte derfor i går. Han galopperte like etter start, men hentet etterhvert inn feltet. I siste sving ble det endel rot, og han slo på en ny galopp. Dette var ikke hestens skyld. Han viste fine ting i løpet, og eg ser ikke svart på dette. Kan nå et stykke, om han blir litt mer stabil. Ble nr 5 på 35,8, fikk 2000 kr for det.

6 av 8 treåringer har startet til nå. Og alle har tjent penger. På landsbasis har rundt 10 % av alle 3. åringer startet. At vi derfor har hatt 75% av hestene til start, viser vel at vi er inne på noe med unghest treningen.   Tror nok noen av dem vil utvikle seg til å bli hester i toppen av årgangen, mens andre vil bli hyggelige løpshester. En ny hest er også kommet inn på stallen. S.M.K Looking Good er navnet.  Ei 4 års hoppe som er ustartet. Vi får jobbe litt med henne, og legge en plan fremover etter noen kjøreturer. Elite B.R ankommer stallen i dag. Han skal også bli spennende å bli kjent med. Håper dette er en hest som kan duge litt i V75. Han kan nok også være en hest som duger bra i den høyeste klassen på Forus. 

Treningsrapporter klare

Det går unna om dagene. Har vært og hilst på åringene som går på beite hos Kjell Løvdal. Har også vært på banen med Golden Daiquiri og Chili Volo. Den siste uka har jo også Skeie Trym og Nesvik`n startet. Begge med fine løp. Har god tro på dem fremvoer. Til Onsdag kommer Skjetnefaxa ut i løp for første gang. Normalt kun en premie for hennes del. Mens på Fredag starter Hage Odin og Orion. Om de holder seg i trav, så tror jeg de kjemper om trippel plass. Men begge er litt usikre av seg. 

Ellers har endel av hestene vært på kontroll hos Sem. Mens noen nye skal denne uka. Det gjelder å passe på hestene. Og reparere eventuelle feil. Ellers klarer man ikke å henge med. 

 

Nesvik`n knekker dem fra dødens.

3. Årige Nesvik`n er råsterk. Tar en ny seier i kveld, denne gang fra utvendig leder posisjon. Veldig fornøyd med 3. åringene. Det begynner å bli mer og mer hester av dem. 7 av 8 stk. 3 åringer er per nå prøveløpsgodkjent. Og både Nesvik`n, Reime Kongen og Skeie Trym har dere blitt presentert for. Det vil komme noen til. Samtidig som de 3 nevnte vil utvikle seg videre. Vi legger en plan mot høsten, og håper det vil lykkes for hestene. Gjør litt om på treningsrapportene fremover. Fra nå av vil alle hestene bli oppdatert hver mandag. Når det gjelder Nesvik`n må eg gratulere oppasser Dina med vel utført oppasser jobb. Hun og Nesvik`n er et radarpar. Eier av Nesvik`n er Mardon Jørgensen, stort grattis også til han. En veldig fin eier og samarbeide med:)