Ukesoppdatering (18.03)

Hestenes treningsrapporter er oppdatert og vi er klar for en ny uke. Foreløpig er det Nesvik'n, Skjetnefaxa og Kringeland Enok som alle skal ut på Bjerke på onsdag fra stallen. I morgen tar jeg en tur til Forus for å kjøre Årdals Blesa og Ursula D.

Søndag var det kjøring hjemme på Sørlandet og SKeie Trym var tilbake i noe som minnet om gammelt slag da han gikk inn til 2.plass på 30.7. I tillegg gikk Kringeland Enok inn til 4.plass etter et tøft løp. Fantomet og Golden Daquiri gikk godkjente og imponerende prøveløp og er nå klar til å starte i vanlige løp. Ser frem til å se hvordan de biter fra seg i løpsbanen fremover!

Ukesoppdatering (04.03)

Da har alle hestene fått oppdatert sine treningsrapporter og en ny uke er allerede i gang på Stall Kringeland Eriksen. Forrige uke bød på en flott seier for Kringeland Enok og et skuffende løp fra Skjetnefaxa. På torsdag er det Nesvik'n som skal ut i ilden igjen, og vi satser på å fortsette de gode resultatene stallhestene har levert sålangt i år!

Ukesrapporter etter en innholdsrik helg (25.02)

Ny uke er på trappene og ukesrapportene til alle hestene er ute nå ikveld. 

 

I helgen var det løp for stallhestene både lørdag og søndag. Det begynte på Bjerke lørdag der Skjetnefaxa varmet meget bra. Jeg valgte å dra framskoene til løpet og hun responderte bra på det. Kom litt feil inn i løpet og slo over i galopp mens hun presset på for tet inn i 2.sving. Kom fort nedpå, men på halen av feltet. Derfra og inn ble det ikke mye å gjøre. Synes hesten likevel kjentes meget fin ut og hun kommer ut i løpet igjen på Jarlsberg på fredag. 

 

På hjemmebane på Sørlandet i går var det både opptur og nedtur i samme løp. Nesvik'n gikk inn til seier på 28.8 og viste seg fra en meget fin side. Skeie Trym startet i samme løp og både stall og eiere hadde en viss forhåpning til en sterk innsats utifra treningen hans i det siste. Det endte dessverre med galopp, men han er snart tilbake i løpsbanen og da er nok optimismen og forventningene fort på samme nivå igjen. I tillegg hadde jeg flere spennende oppsitt og endte opp med hattrick med 2.plasser både med Asterix M., Bjørnemyr Tara og Løvefaks.

 

Denne uken blir det også litt action i løpssbanen, først på onsdag når Kringeland Enok skal ut i V75 på Bjerke. Da skal jeg også kjøre Champs Elysses som debuterer for eier / trener Tom Helgesen. Torsdag blir det en svipptur til Klosterskogen for å kjøre Løvefaks. Han har jeg kjørt to ganger på rad med to feilfrie 2.plasser som fasit.  Til slutt skal Skjetnefaxa ut i et hoppeløp på Jarlsberg.

 

Bare å hoppe i seng altså så en er klar for alt!

Ny uke - nye muligheter (18.02)

Forrige uke var en ren arbeidsuke uten starthester, mens det i helgen blir endel som skal ut i løp. Først skal Skjetnefaxa ut i v75 på Bjerke, før vi sender flere ut på hjemmebanen søndag. Mer om dem i morgen. I tillegg skal jeg til Forus for å kuske Årdals Blesa. 

Treningsrapportene er oppdatert og vi ønsker alle en flott uke! 

Onsdag er over (13.02)

Som nevnt i innlegget i går har Matchplay S.S. i dag ankommet stallen. Det gjorde også Ernst Karlsen som sjekket opp en del av hestene, men han valgte å ikke benytte seg av overnattingsmulighetene som Matchplay skal gjøre i tiden fremover.

Ellers har det vært en rolig onsdag, vi hadde tre starthester og et par hester som gikk hurtigarbeid på søndag, så de har fått en rolig start på uka. Trent på godt med de andre hestene som vanlig.

Vi har også shinet litt opp på fotoalbumet og lagt ut litt flere bilder. Dina er veldig flink til å ta bilder, så nå får vi bli flinkere å dele dem med verden i tiden fremover!

En hest ut, en hest inn og jeg møkker bokser (12.02)

Da er vi i gang med ny uke og med litt sykdom blant personalet har jeg fått æren av å møkke alle boksene selv sålangt denne uka, som seg hør og bør når det trengs. 

Ellers så har Inflasjonen nå reist hjem etter fullført oppdrag fra eier. Han ble levert tilbake temt og var et hyggelig bekjentskap den tiden han var på stallen.I morgen kommer Matchplay S.S. , en spennende hest som allerede har slått fra seg i 3-årssesongen. Siste start vant han Jærløpet med 100 000 i 1.premie på Forus, så det er klart at dette er en hest som kommer med litt meritter og som vi håper å videreutvikle til å ta det neste steget i sin klasse.

For en herlig måte å avslutte uka på! (10.02)

På kveldens kjøring på Sørlandet vant nemlig både Kringeland Enok og Nesvik'n sine løp. I tillegg gikk Skjetnefaxa et flott løp i rygg på leder og fullførte med krefter i behold til 4.plass når luka aldri bød seg skikkelig fram. Det viser at resultatene rundt nyttår ikke var noe blaff. For å pynte videre så hadde jeg to låneoppsitt, I.D.Visualistic var nest minst spilt i vinnerspillet, men stod på inn til pengepremie og Løvefaks gikk et flott løp fra tet og ble knepent slått. Sånne dager er det ekstra kjekt å holde på!

Det gjør at stallhestene nå har 3 seire på 9 starter og vi har innkjørt over 8000kr pr start i 2019. Vi har vært på trippelen i over halvparten av startene. Det er gode tall som jeg selvsagt er meget godt fornøyd med.

Treningsrapportene blir oppdatert nå utover kvelden og så er vi klar for ny uke på Stall Kringeland Eriksen igjen i morgen!

Det er torsdag! (07.02)

Og det betyr at vi var på Bjerke i går med Skjetnefaxa. Hun hadde ikke sin beste dag og slet litt med å legge seg skikkelig til. Fant rytmen bedre inn mot siste sving, men fikk en konkurrent i fleisen da og tapte noen lengder på det. Det var gitt når oppløpet startet at her ble det en 3.plass, så jeg lot hun gå rolig i mål med tanke på søndagens løp. 3.plassen ga 5000kr til eierne og tiden ble 32.3/2160m.

Idag blir det skoing på stallen og så skal 2-åringene ut å få flere kilometer i beina. Ser frem til søndag når 3 av stallhestene skal i ilden på hjemmebanen! Jeg skulle egentlig til Klosterskogen i kveld for å kjøre Florry`s Princess, men den ble dessverre strøket.

Oppsummering av uka og treningsrapporter på plass (03.02)

Denne uka har det vært endel utfordringer med været og føret som har oppstått på grunn av det. Det har gjort det noe mer utfordrende å være travtrener og gjennomføre alt jeg har ønsket, men til slutt syns jeg vi landet ganske bra denne uka også. Nå ser vi fremover mot neste uke når vi har starthest på Bjerke på onsdag med Skjetnefaxa. I tillegg blir nok flere av stallhestene meldt til løp på Sørlandet på søndag. 

Utenom dette har det vært travgalla på Sørlandet, en veldig kjekk lørdagskveld med mange kjekke travmennesker. Ellers har det vært en flott søndag med hjemmelagde boller av Ida, så da er iallefall humøret på plass før neste uke!

I tillegg er den ukentelige treningsrapporten lagt inn på hestenes egne sider. 

Mye trening - lite løp (01.02)

Etter en januarmåned der stallhestene bare startet 5 ganger og siste start var tilbake til 13.januar er det deilig å ha meldt hest til løp igjen. Skjetnefaxa starter på Bjerke neste onsdag og jeg setter meg i sulkyen selv for å prøve å jobbe inn hestens 3.strake seier. Så får vi se om ikke flere av stallhestene kan dukke opp på neste søndags kjøring på Sørlandet igjen. 

Til gjengjeld har det blitt enda mer tid på stallen og hestene har som vanlig fått trent godt. I dag begynte 2-åringene med heat og det første heatet bestod av Milan, Neslands Gnist, Neslands Lynet og Balder Odin. Det gikk i 2.35fart og hestene oppførte seg fint. Planen var egentlig å gå et par sekunder fortere, men føret her på Sørlandet var ikke helt optimalt i dag. 

Uken er over! (20.01)

Denne uken har det ikke vært de store tingene å skrive hjem om, så da dro jeg hjem i stedet fra lørdag til søndag. Anledningen var farmor sin 75-årsdag og jeg benyttet anledningen til å ta med Fernandez B.R. til sin eier og min far, så jobber han videre med hesten der. Sandra har hatt god kontroll på stallen de samme dagene.

Av stallhestene så var det bare Kringeland Enok som skulle til start denne uka, men etter at han tråkka på seg i luftegården så måtte han strykes. Det gjør nok at han også får noen rolige dager kommende uke. Neste uke er det heller ingen store planer om å melde stallhestene til løp, så det blir å jobbe i hverdagen med å legge et godt grunnlag til det er passende løp til hester som er passelig klar.

Nye hester på stallen og uken er over! (13.01)

Da var uka over og den ble avsluttet med løp på Sørlandet. Kringeland Enok var ute i 1.løpet og tok en flott 2.plass bak "umulige" Lesja Odin. Ble belønnet med 9000kr og da har stallhestene egentlig startet sesongen bra. Vi oppdaterer statistikken fortløpende her på hjemmesiden, og leser vi av nå har vi 5 starter som har gitt en seier, en 2.plass og en premie. Snittinnkjørt 7200kr pr start og 20% seiersprosent. Klarer vi holde dette gjennom året har vi en fin utvikling fra fjoråret. 

Hesten på bildet er 3-årige Homme Alcor som har blitt satt på stallen for å jobbes litt med i banen og å gå sammen med andre hester i månedene fremover. I tillegg har Inflasjonen kommet inn for temming, før Birk Rigel også kan presenteres på treningslisten, en spennende hest som jeg var og så på hos oppdretter allerede som åring.

Årets første stallseier i boks! (09.01)

Skjetnefaxa (på bildet godt fornøyd etter løpet) viste seg fra en god side og vant klart på Bjerke i dag med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen. Kom greit i fra det fra start og lå i rygg til siste bortre når hun dro ut og viste at hun hadde langt mer inne enn motstanderne. Fullførte med hetten på til 31.5/2160m, noe vi får si oss godt fornøyd med. Samtidig la hun på 24000kr i grunnlaget og til 2 strake seiere. Dette er en hest vi har hatt siden høsten som 2-åring og dermed har brukt mange trening- og trivselstimer med mellom da og nå, det gjør det selvsagt ekstra kjekt. Også spesielt hyggelig å gi eierne bak denne, Ole-Johnny Odland og Trude Varberg, gode opplevelser tilbake etter godt samarbeid de siste årene!

Vigvoll Skole på besøk (08.01)

Idag har vi hatt besøk av 9.klasse fra Vigvoll skole. Det er alltid kjekt med liv og røre rundt stallen og i dag følte jeg meg godt hjemme. Et par ting jeg oppdaget i dag:
- Enkelte 9.klassinger har mer skjeggvekst enn meg
- Halvparten av 9.klassingene er høyere enn meg
- Læreren slet med å skille meg fra alle elevene når vi stod i gruppe

Med andre ord omtrent som da jeg selv gikk i 9.klasse..

Ellers har hestene fått sin daglige dose, noen av dem har fått være langt mer sosiale enn de pleier sammen med ungdommene på besøk og vi har gjort Skjetnefaxa klar til å forsvare stallnavnet på Bjerke i morgen!

Årets første uke er over ( 06.01)

Forus ble det ikke veldig mye å skrive hjem om. Årdals Blesa gikk et løp på det jevne til en 5.plass og faktisk rekordforbedring på auto. Nå skal hun hjem til far en periode. Nesvik'n tråkka på seg selv på venstre fremfot i voltingen til løpet og fungerte ikke etter det. Så da vi kom tilbake til boksen at han blødde, så det forklarer iallefall hans prestasjon. Ekstra kjedelig siden han virket så fin i prøvestarten. Nå blir det ikke start på Bjerke førstkommende onsdag som han er meldt til. Utenom dette kjørte jeg også Carl Lewis som var et 8.valg i V65-1. Vi kom i mål på 6.plass og de siste premiepengene.

Neste stallhest som skal ut blir da Skjetnefaxa i et hoppeløp stengt på 90.000kr på Bjerke på onsdag. Hun tok karrierens første seier på Momarken i romjulen og gikk i mål på 32.9 med hetten på og krefter igjen i følge Åsbjørn Tengsareid som kjørte hun da. Han setter seg opp igjen og det blir spennende å se hvor langt det rekker i hovedstaden.

Ellers har alle hestene blitt vaksinert i romjulen og hestene har fått en oppdatering inne på sine individuelle sider. Statistikken som ikke er pen lesning så langt i 2019 er oppdatert, men de tallene skal bedres i tiden fremover - bare følg med!

Til slutt har vi fått inn en ny hest på stallen, 2-årige Inflasjonen. Han kom inn på torsdag og skal bli kjekk å jobbe med fremover.

Snart er det jul! (19.12)

Det har vært et lite opphold siden siste oppdatering på siste nytt-siden, men treningsrapportene har enda kommet ut to ganger siden sist og kommende starter er oppdatert med stallhestene som skal i ilden fremover. Igår var det julelunsj for alle ansatte og travtrenere på Sørlandet Travpark og det var en hyggelig sammenkomst. Når ser vi fremover mot helgen der Årdals Blesa og Kringeland Enok  starter i V75 på Drammen før det blir noen dager hjemme hos mor og far for å feire jul. 

Slutt på uka og starten på parken (02.12)

Ny uke har kommet til sin ende og det ble 2.plass på Årdals BlesaSørlandet i kveld etter et godt gjennomført løp. Hadde ellers et oppsitt med Anthony Downs som ikke var langt unna å knekke Handsome Hank i 1.løpet. Måtte ta til takke med en 2.plass, men det var etter forutsetningene noe å være godt fornøyd med. 

Har ellers brukt hele søndagen på å flytte hester til travparken, der vi har overtatt 14 bokser noe snarere enn tidligere meldt. Det er de kalde åringene, 2-åringene og 3-åringene som vil stå der i førstningen. Alle disse har nå flyttet inn med unntak av Skjetnefaxa som blir på Inntjore til hun har gått løpet i lunsjen på Drammen tirsdag. Etter det vil hun kjøres rett til travparken hun også. Hestene som blir igjen får Ida G. Thompson som oppasser i tiden fremover, mens de andre ansatte vil ha sine passhester på parken. 

Den kommende uken blir det spennende å komme i gang med driften på to plasser samtidig, og vi har 3 stallhester som skal ut i løp på tirsdag / onsdag. 

Ukens Forus-tur (27.11)

Reiser hjem fra Forus ikveld med 3 stallhester som alle tar med seg penger, men det var ingen store højdare i løpet av kvelden. Elite B.R. går godkjent inn etter et løp i rolig tempo og rask avslutning. Da blir det vanskelig å gjøre noe slik posisjonen var underveis. Selvsagt ikke fornøyd med 5.plassen i det løpet, vi vil lengre frem enn som så, men når alt kommer til alt var det greit gjennomført likevel.

Årdals Blesa galopperte utvendig på leder på vei inn i siste sving, men reparerer fint til 4. i løpet. Så ut om hun gikk litt på skakke underveis, så det får vi sjekke opp i i morgen og se om det blir start i løpet hun er meldt til på Sørlandet søndag.  

Gianluca B.R. går et greit løp, men løser dårlig fra bakspor og havner litt bakpå der. Gikk raskt til slutt, men det ble langt frem når løpet ble som det ble. 

Ellers hadde jeg oppsitt på Lynjor igjen, noe som ga 2. trippelplasseringen på rappen. Det var nok max å hente der i dag etter en fin prestasjon.  I tillegg kjørte jeg Solmyr Frida i sitt 2.mønstringsløp. Denne kjørte jeg også i det 1.mønstringsløpet tilbake i mai på Sørlandet. Har utviklet seg fint siden den gang og blir spennende å treffe igjen når hun har fått en god vinter med trening.

I morgen er det innmelding på lunsj-løpene på Drammen neste tirsdag, der Skjetnefaxa blir meldt. Både oppasser og eier har store forhåpninger til karrierens første seier der, så det blir spennende å se startlisten i morgen.

Sørlandet i kveld og treningsrapporter i morgen (18.11)

Søndagskjøringen på Sørlandet er ferdig og jeg sitter litt med blandete følelser med resultatene i hånd. Gianluca B.R. er jeg selvsagt veldig fornøyd med som vinner. Han gjør det han må. Kringeland Enok kjørte jeg for tet med, uten å få det og da ble det tøft i dødens. Stod likevel godkjent på til sistepremie og 27.0. Til slutt av stallhestene var Fantomet ute i mønstringsløp over 1640meter. Han gikk en sisterunde på rundt 1.40 og en totatid på 47-tallet, noe jeg må si meg fornøyd med.

De ukentlige treningsrapportene pleier å komme på søndag, men må vente til i morgen akkurat denne uken. Beklager dette.

Spennende tider i vente! (03.11)

Etter samtaler med Sørlandet Travpark den siste tiden har jeg i dag signert kontrakt om å leie 9 av boksene som er tilknyttet travparken fra 1.januar 2019.

Dette gir oss en ekstra dimensjon i tilbudet til hesteeierne og er noe jeg virkelig gleder meg til å sette i gang med. Først og fremst gjør dette hverdagen enklere praktisk, ikke minst for hestene, men også de ansatte. Vi kan midlertidig stalle opp hester på boksene som trenger banetrening, vi kan sørge for et miljøskifte og endring i treningsløyper for å nevne noen fordeler. Dette gir samtidig en ypperlig mulighet til å prøve ut livet som banetrener i mindre skala, før det eventuelt byr seg en mulighet å flytte hele driften. Kanskje viser det seg at kombinasjonen Inntjore / Travparken er det helt rette for vårt opplegg?

Jeg ser på dette som et spennende steg i riktig retning i min travtrenerkarriere og tror dette vil bidra til å fortsette fremgangen vi har hatt helt fra oppstart med mer penger innkjørt til hesteeierne.

2 åringene på jobb (foto: Ida)

Biffmann Ø.K og Ida

Ridemuligheter finnes det nok av på Inntjore

Orion i banen (foto: Julie K. Jensen)