Presentasjon og treningsrapporter

Golden Daiquiri i slutten av Oktober 17

3 års hoppe etter Explosive Matter og  Golden Glamour

Var en av de hestene som var selektert ut på stamme under Forus-auksjonen. Hun ble ropt tilbake, men fristelsen ble stor til å prøve å kjøpe henne etterpå. Ei herlig liten hoppe med flott eksteriør. Virker lettbeint og fornuftig. Far Explosive Matter er en ganske typisk amerikansk avlshingst med dobling på Valley Victory. Tror nok det vil passe fint med utkryssning som han har fått her gjennom mor Golden Glamour. Hun var også en bra løpshest som travet 12.8. Vant 11 løp på 65 starter og var ofte på trippelen. Er delt opp i 100 andeler, hvor ca halvparten er solgt per August 2017.

Oppdatering 22.juli: Har vist framgang i de to løpene hun har gått på hjemmebanen og senket persen til 16.8 sist. På vei opp og fram så vi fortsetter som vi har gjort i trening.

Oppdatering 8.juli: Noen rolige dager etter et flott løp på Forus. Gikk et heat på søndag og er klar for ny start på Sørlandet på lørdag.

Oppdatering 1.juli: Skal ut i løp på Forus i morgen, trente vanlig med heat på Frivoll 2 dager og sett bra ut uka gjennom.

Oppdatering 24.juni: Viser seg fint i trening og etter 2 dager med heat denne uka blir hun meldt til løp neste uke.

Oppdatering 17.juni: Trener greit på Frivoll enda og har vært på besøk på banen og gått et heat der. Gikk et heat på Frivoll igjen i dag, og viste seg fra en fin side da. Nærmer seg løp igjen.

Oppdatering 10.juni: Har fått 2 dager med heat denne uka og 2 dager med jogg i mellom. Fungerer fint om dagen og fortsetter med dette framover.

Oppdatering 3.juni: Har gått heat på Frivoll en dag og ellers hatt noen joggeøkter. Er frisk og fin.

Oppdatering 26.mai: Slo på en skikkelig galopp tidlig i løpet i går da hun skvatt av innvendig hest i høy fart, men var mye finere i travet etter det. Var dog så langt bak etter galoppen at jeg kjørte det som et hurtigarbeid bak feltet resten av løpet.

Oppdatering 20.mai: Gikk rutineløp onsdag på Sørlandet og fungerte fint. Leverte en rask avslutning og skal være klar til løp på Sørlandet igjen nå på lørdag.

Oppdatering 13.mai: Gikk et greit heat på banen denne uka og skal gjøre det også denne uka før vi ser etter løp til henne igjen.

Oppdatering 06.mai: Har gjort noen justeringer i løpet av siste uka etter debutløpet. Skal få seg et heat på banen i løpet av kommende uke og se hvilke svar vi får da før vi staker kursen videre, både i forhold til trening og løp.

Oppdatering 29.april: Gikk debutløp til en 5.plass på Sørlandet søndag. Gikk med en litt endret balanse fra prøveløpet da, noe som ikke slo heldig ut. Kommer nok snart til start igjen. 

Oppdatering 17.april: Har trent fint og gikk et flott hurtigarbeid i dag.

Oppdatering 07.april: Har trent fint og var på banen i løpet av uka. 

Oppdatering 01.april: Har trent fint og det nærmer seg debutløp.

Oppdatering 25.mars: Har tatt prøveløpet på en flott måte og har trent på videre. Vi setter hun opp for debutløp og gleder oss til hun kan vise seg frem i banen.

Oppdatering 18.mars: Gikk et flott prøveløp på søndag og kommer nok til å starte i sitt første løp i løpet av en måneds tid.

Oppdatering 11.mars: Kjørte jeg et hurtigarbeid med på lørdag hvor hun så bra ut. Blir meldt til prøveløp på Sørlandet søndag 17.mars.

Oppdatering 4.mars: Har trent fint, både i heat på Sørlandet travpark og langs jernbanelinja med utgangspunkt i gården hjemme.

Oppdatering 25.februar: Har flyttet hjem til gården og fått seg noen treningsøkter derfra. Trives godt i stor luftegård og har fått seg et heat på Frivoll blant annet.

Oppdatering 18.februar: Har gått 2 arbeid på banen ( 35/1600 og 30/2000 tirsdag og 40/1600 og 35/2000 med en raskere avslutning. Har ellers trent på i løypene på Inntjore.

Oppdatering 10.februar: Har vært småforkjølet denne uka så kun fått seg 3 lette turer på Inntjore. Er bedre nå i helga, så da blir det tur på banen neste uke.

Oppdatering 03.februar: Ida GT er veldig fornøyd også denne uken med Daquiri. Hun var på banen på mandag  og gjorde et greit inntrykk der med en tur i treningsløypen og 45-fart i 3000m.

Oppdatering 27.januar: Ida GT er veldig fornøyd med Daquiri denne uka. Har vært på banen to ganger og det ser bra ut. 

Oppdatering 20.januar: Trener fint på og har hatt hun med til travparken der hun fikk prøvd seg i løypene. Er godt fornøyd med hun. 

Oppdatering 13.januar: Trent fint denne uka og har vært litt ute i treningsløypen på Inntjore og også gått et rolig heat på banen. Hesten virker til å være i god stand.

Oppdatering 06.januar: Ble vaksinert i romjulen og fikk noen rolige dager da. Har vært inne på banen og gått flere heat. Gikk et hurtigarbeid på torsdag på 1.24 med litt raskere avslutning. Det var jeg godt fornøyd med og hun tok det fint. 

Oppdatering 18.desember: Har gått et par dobbeltheat på banen siden forrige oppdatering. Fungerer fint og er grei å jobbe med.

Oppdatering 9.desember: Har gått dobbeltheat på banen i 35-fart/32-fart på en fin måte. Har ellers trent fint på Inntjore. 

Oppdatering 2.desember: Har trent på denne uka og var fredag på banen der hun gikk et fint hurtigarbeid. 

Oppdatering 25.november: Har trent fint hele uka og akkurat denne uka har intervalløkten blitt lagt til midtuka. Golden Daquiri leverte som alltid det hun skulle. Blir nok en tur til banen for et hurtigjobb og tilvenning i løpet av de neste par ukene.

Oppdatering 19.november: Trente seg gjennom forrige uke som vanlig og gjennomførte intervaltrening i helgen på en fin måte.

Oppdatering 11.november: Har sin vante intervalldag på søndag, så også denne uka,  og har sett fin ut gjennom uka ellers. 

Oppdatering 04.november: Har gått intervaller i dag søndag og ser fin ut i trening. Har ellers trent på gjennom uka. 

Oppdatering 28.oktober: Trent fint hele uken og viser utvikling nesten fra dag til dg. Det ser lyst ut.

Oppdatering 21.oktober: Var på banen på torsdag og kjørte 29 full vei med avslutning på 20. Fungerte langt bedre denne gang enn sist. 

Oppdatering 14.oktober: Har trent fint gjennom uka og gikk 4 intervaller i Hestehagen i går, lørdag med laktat på 3.6. 

Oppdatering 07.oktober: Trent fint og har gått intervaller i dag sammen med Malcolm i Hestehagen. Hadde 3.9 i laktatverdi, så vi øker med en intervall neste gang. 

Oppdatering 29.september: Har trent fint hele uka og virker til å være i orden. Har skodd hun litt om og hun får en intervalløkt i morgen, søndag. 

Oppdatering 22.september: Trent godt gjennom uka og var på banen torsdag. Gikk 1.29/2000m på en fin måte, noe jeg var godt fornøyd med.

Oppdatering 14.September: Trener fint med Ida som er veldig fornøyd. Går endel sammen med Welcome Malcolm enda. 

Oppdatering 2. September:Hun utvikler seg veldig for tiden. Går sammen med Welcome Malcolm i endel av øktene. Blitt mye mer masse i henne og mer trøkk i henne.

Oppdatering 19. August. Kommet seg enormt i løpet av sommeren. Hun har fått mye mer fart i kroppen, og lagt seg ut endel muskelmessig. Trent mye styrke. Hun oppfører seg også veldig bra og er ei fornuftig hoppe. God tro på henne fremover.

Oppdatering 9. Juli: Trener for fullt, det ser greit ut. Og utvikler seg fint. 

Oppdatering 4. Juli: Eiersamling på søndag, med mat og endel eiere. Gikk et jobb i banen på frivoll. Så bra ut. Er nå tilbake på Inntjore.

Oppdatering 29. Juni: Er på Frivoll om dagen. Kjørte et banejobb med henne på Frivoll i går. Var veldig fin. Husk at det er eiersamling hjemme hos meg på søndag kl 11.00.'

Oppdatering 18.Juni: Var på på travparken for andre gang på tirsdag. Oppførte seg som en voksen hest og gikk et heat på 1.39-40 sammen med Chili Volo. Hun har utviklet seg mye siden siste hurtigarbeid. 

Oppdatering 11. Juni: Hun går som normalt. Og går fremover, trener sammen med Chili Volo. Vi tar snart en ny tur på banen.

Oppdatering 4. Juni: Går sammen med Chili Volo. Hun gikk intervaller senest i dag. Laktat på henne var 4 mmol. Hun gikk foran, så da er det normalt de ligger litt høyere.

Oppdatering 28. Mai: Var på banen på søndag. Gikk rundt 1,50 på distansen. Vi kjørte bare rolig, byttet litt posisjoner underveis. Og prøvde å lære henne til. Hun oppførte seg veldig fint. Gikk i trav hele veien. Siste uka har hun gått intervaller to dager, der vi kjører litt fortere enn den vanlige turene. Utenom disse treningene, har vi bare kjørt mengdeturer.

Oppdatering 20. Mai: Nå går 2 åringene intervaller mandag og fredag. Hun har utviklet seg mye fartsmessig. Begynner og fungere bedre og bedre nå som styrken kommer. Skal på banen sammen med Chili Volo i slutten av uka.

Oppdatering 5. Mai: Gått fint hele uka med 5 økter. Trent veldig fint. Blir mer og mer fart i henne. Hun går i 40 fart i Sagmyra og gjør dette på en fin måte. Men er litt passgang i henne, men blir bedre og bedre.

Oppdatering 28. April: Kjørte henne selv på Torsdag. Hun virker fin. Trener på som normalt. Blir mer og mer fart i henne. Og det virker til å være en hest som det blir mye fart i. Kan virke som en hest som kan bli litt varm om vi ikke passer på å holde henne litt nede.

Oppdatering 21. April: Kjørt henne selv ett par dager denne uka jeg, ellers Ida som normalt. Hun ser fin ut. Og gjør det lett. Blir mer fartstrening på henne fremover. 

Oppdatering 13. April: 4 dager denne uka for toåringene. De går i hestehagen nå og det blir ganske tøft. Så kuttet en dag med trening for dem denne uka. Trent fint og Ida er godt fornøyd. 

Oppdatering 6. April: Har gått 4 økter denne uka, stort sett supervær og forhold denne uka. Litt tunge forhold innimellom. Så voldsomme farter har det ikke blitt. Men perfekt underlag for å lage styrke og typisk mengde trening. Daiquiri fortsetter sin fine utvikling. 

Oppdatering 30. Mars: Idas glansbilde. Kjørt henne en dag selv, mens Ida har kjørt 4 dager. Satt på busser foran på henne. Da ble hun mindre rullete og var fin.

Oppdatering 23. Mars: Virker fin. Trent 5 dager denne uka. Og lagt inn litt speeder innimellom. Speeder da greit ned mot 40. Daiquiri utvikler seg slik vi ønsker.

Oppdatering 16. Mars: 4 dager denne uka. Går fremover. Bare positive tilbakemeldinger fra Ida. G. Thompson.

Oppdatering 9. Mars: Trent fint hele uka. Utvikler seg fint. Mangler litt toppfart enda. Men har en bredere gange en del de andre. Så det krever også litt masse. Fartlek på Onsdag, hvor hun var fin.

Oppdatering 3. Mars: Snøstorm, så fått trent henne 3 dager denne uka. Se på filmen fra Mandag av henne. Hun har ikke gått så mye i rygg i og med Ida trener henne endel alene. Så trenger nok å fokusere mer på dette fremover. Daiquiri blir en veldig flott hest i banen. 

Oppdatering 23. Feb: Golden har hatt en fin uke. 5 turer a 11,5 km, samt at hun også var ute på Lørdag. Er fortsatt ei solid dame.

Oppdatering 16. Feb: Daiquiri er en herlig hest. Hun gjør det fortsatt lett. Gått 1 mil per økt, 4 dager denne uka. Hun er klar for å øke farten litt. Det går frem og tilbake med unghestene. Denne uka er det nok Daiquiri som har utmerket seg mest blant 2 åringene.

Oppdatering 9. Feb: Ida kjører stort sett. Men hun skryter så. At eg måtte prøve henne selv i går. Hun har rett, dette var et godt auksjonskjøp. Trent 4 dager denne uka. Gjør det lett som nevnt.

Oppdatering 2. Feb: 4 økter, pluss en skrittetur på Fredag. Var litt for hardt til å kjøre noe særlig. Men Ida hadde fri fra skolen. Og ville gjerne ha seg en tur med henne. Så da ble det skrittetur.

Oppdatering 26. Jan: Fin uke der hun har trent for fullt. Fremdeles veldig ukomplisert og snorrett i vogna. Blir spennende med Daiquiri fremover. For hun har lett for det.

Oppdatering 19.Jan: Store snømengder denne uka. Som har kommet og gått hele veien.Golden Daiquiri har derfor fått trent 3 dager. Og heller lagt mer vekt på stell og pleie denne uka. Nytter ikke å kjøre når det kladder så mye som det har gjort. Daiquiri var litt halt forrige uke som følge av sår. Dette går fint. Og hun har ikke vært halt denne uka.

Oppdatering 12. Jan: Har trent på denne uka. Men i dag var hun litt halt. Ikke noe alvorlig, fått en lite sår. Vi er nok ute i løypene igjen til Mandag. Ida pleier henne i helga.

Oppdatering 5. Jan: Ida smiler fra øre til øre hver gang hun kjører eller steller med Daiquiri. Traver rett som ei snor, gjør alt som hun skal. Og oppfører seg eksemplarisk. Vanlig trening for hennes del denne uka. 

2017:

Oppdatering 29. Des:  Ida G. Thompson er fornøyd med Daiquiri. Når det gjelder stell ligger også Daiquiri helt i toppen på stallen. Oppfører seg helt perfekt. Går økter på ei mil. Drømmer om kriteriet 2019. Og det er ikke urealistisk. Fortsatt ledige andeler. Explosive Matter har ei strålende 2 års hoppe i Sverige med over 300000 kr innkjørt (No Matter er navnet) Mens 2 års hingsten Filur Sisu allerede har sprunget 12,6. Den 5 doble millinæren, 5 åringen Policy of Truth er heller ikke så verst. I tillegg har flere USA importer i Skandinavia gjort seg bemerket i den senere tid.

Oppdatering 15. Des: Golden Daiquiri er som en bil å kjøre. Og gjør alt rett, oppfører seg fint. Og hatt en normal treningsuke. Vil overraske meg om ikke dette blir ei bra hoppe i banen. Explosive Matter leverer og svært godt som hingst i Sverige.

Oppdatering 8. Des: Nok en fin uke for åringene. Går litt vekselvis med mine hester. Men også litt sammen med halvsøster Fata Morgana. Ida. G Thompson kjører og steller Daiquiri så det holder.

Oppdatering 1. Des: Golden går sammen med de andre varmblodsene. 1 km ektra denne uka. I en trasè som har et par korte bakker. Hun er en liten lett hest, som tar seg lett frem. Det sies at det er de lette modellene etter Explosive Matter som er best, det lover godt for hennes del.

Oppdatering 24. Nov: Kom til Inntjore tidligere i uka. Har kjørt noen turer her på 4,5 km i et lett parti. Brukte roadcardt med en ekstra i vogna de første turene. Slik at man kan gå frem til hesten, dersom den blir usikker på noe. Golden Daiquiri har jobbet fint. Og funnet seg bra til rette. Ida Jansen er oppasser på henne. Deler dette ansvaret med Ida G. Thompson.

Oppdatering 17. Nov: Fortsatt fornøyd med Daiquiri. Hun har fått en helt vanlig uke med jogg på Frivoll. Kjører henne sammen med Explosive Turbo.

Oppdatering 11. Nov: Golden Daiquri er fortsatt fin. 5 km økter hele denne uka. Gjør alt lett. Og det er en glede å sitte bak henne i følge Ida. G. Thompson.

Oppdatering 2. Nov: 5 km, 5 dager i uka. Går jobbene sine sammen med Explosive Turbo. Ida kjører Golden Daiquiri mye. Og hun har vel henne som en aldri så liten yndling. Golden Daiquiri gjør det hun blir bedt om. Og har lett for det.